מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפסקת לקיחת גלולות לאחר גלולה אחת האם ישבש את מועד המחזורקרן30/11/2016
אני בת 40 אמא ל 4 נוטלת גלולות מינולט במשך כשנתיים, לאחר שלקחתי כדור 1 ביום הראשון החלטתי שאני רוצה לנסות להיכנס להיריון והפסקתי לקחת גלולות, האם זה עלול לשבש את מועד המחזור הבא (במידה ויגיע)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה עלול לשבש את מועד המחזור הבא (במידה ויגיע)?
ד``ר מיכאל פרידמן30/11/2016האם זה עלול לשבש את מועד המחזור הבא (במידה ויגיע)?
===ממש לא בטוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש תחליף לג'ל גינומונל היקר יחסיתדליה30/11/2016
מה עם ג'ל הזהב למשל?. יובש נרתיקי בת 55 וזקוקה ליותר מג'ל על בסיס מים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עם ג'ל הזהב למשל?.
ד``ר מיכאל פרידמן30/11/2016מה עם ג'ל הזהב למשל?.
==== אנו לא נותנים המלצות למוצרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ביקשתי המלצה למעשה
דליה01/12/2016אלא השוואה תמציתית מבחינת הרכב חומרים והסבר ואנו נעשה את חשבון הכדאיות
תודה ובכבוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום והפסקת גלולות יאזדנה30/11/2016
שלום, אני כבר שנה על גלולות יאז. בקיץ אמרו לי לחבר בין החפיסות למשך שלושה חודשים עקב חוסר ברזל. בחודש השלישי כבר התחיל לי דימום מחזורי ואמרו לי להפסיק את השימוש בגלולות. לפני כשבועיים ביום השני למחזור התחלתי את הגלולות שוב, ויש לי הפרשות חומות ולעיתים גם דם. אתמול בבוקר היה לי שוב דימום אבל הוא פסק ובערב אני וחבר שלי שכבנו בפעם הראשונה וחזר לי הדימום. האם הדימום תקין? יש צורך בלהפסיק את הגלולות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימומים
ד``ר ליאורה אברמוב03/12/2016אין צורך להפסיק את הגלולות אבל פני לרופא הנשים לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבררת בנוגע לקשירת חצוצרותמאי29/11/2016
במה כרוך התהליך מבחינה פרוצדורה בישראל? האם לגשת למחלקת נשים בבית חולים או להתייעץ עם גניקולוג? ואם במקביל לניתוח אני מעוניינת לתרום ביציות למי אני פונה? האם בישראל התהליך אפשרי לפני גיל 30?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשירת חצוצרות
ד``ר ליאורה אברמוב03/12/2016דבר ראשון פני לרופא הנשים שיתן לך הפניה לטיפול בבית חולים ציבורי
לגבי תרומת ביציות אין לי מושג צריך להתיעץ עם רופא מומחה לנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקן תוך רחמי NOVA T -- דחוף..שרון29/11/2016
שלום
בגופי נמצא התקן NOVA-T ארבע שנים. עכשיו קראתי שהתקן מסוג זה אמור להיות רק שנתיים וחצי (ולא חמש). מה ההשלכות של זה?
אני במחזור כעת, האם כדאי להוציא אותו מיידית או לחכות לסיום המחזור?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני במחזור כעת, האם כדאי להוציא אותו מיידית או לחכות לסיום המחזור?
ד``ר מיכאל פרידמן30/11/2016אני במחזור כעת, האם כדאי להוציא אותו מיידית או לחכות לסיום המחזור?
=== נראה לי בנובה -T ל- 5 שנים. אבל את יכולה להוציא את ההתקן בכל עת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומים של יומיים ממש קטניםד``ר ליאורה אברמוב29/11/2016
קיבלתי מחזור במהלך הגלולות ( היום הייתה הגלולה האחרונה שלקחתי) וקיבלתי מחזור
במהלך החביסה היו לי דימומים של יומיים ממש קטנים.
אני כבר 4 שנים עם גלולות מסוג מינס (בת 19)
על מה זה יכול להעיד.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
ד``ר ליאורה אברמוב03/12/2016דימום תחת גלולות יכול להעיד על כך שרמות האסגטרוגן נמוכות ורירית הרחם דקה מידי ולכן מדממת
התיעצי עם רופא הנשים שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות אמצעי מניעה אחרקרן28/11/2016
שלום אני מעל 8 שנים נוטלת גלולות
נוחות ורצון למנוע הריון.
בחודשים האחרונים אני מחברת חפיסות-זה נהדר עבורי. גלולות יסמין
אבל שמעתי וקראתי שזה מזיק בריאותית ונפשית.
אני לא יודעת איך אני בלי השפעה של גלולות.
כשהתחלתי לקחת הרגשתי תופעות גופניות לא טובות ועצבים ומצבי רוח. החליפו לי ליסמין
עוד חצי שנה אפסיק לקחת כדי לנקות את הגוף לקראת ניסיון להכנס להריון
איזו דרך אחרת יש להתמודד עם זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות
ד``ר ליאורה אברמוב29/11/2016לא ברורה לי מה השאלה
אם את מסתדדרת מצוין עם יסמין כשאת מחברת חפיסות אין סיבה להפסיק או לשנות אלא לפני כניסה להריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום ארוך מהרגיל עם גלולות יאזמור28/11/2016
היי,
בעבר נטלתי גלולות יאז במשך כשנתיים והגבתי אליהם בצורה טובה. לאחר הפסקה של כמה חודשים חזרתי לגלולות אך הפעם משהו לא בסדר לאחר החבילה הראשונה קיבלתי וסת אך היא נמשכה כשבועיים וחצי מה שגרם לי להפסיק את נטילת הגלולות על דעת עצמי והדימום גבר. כשהלכתי לרופאת נשים היא אמרה לי להתחיל לקחת שוב את אותן הגלולות, התחלתי ליטול חבילה חדשה של גלולות והדימום נפסק אך עכשיו שהתחלתי חבילה חדשה אחרי הפסקה הדימום עדיין לא פסק (דימום במשך שבעה ימים) הדימום הוא ממש קל אבל אני לא מבינה מה לא בסדר.. אני תמיד לוקחת באותה השעה את הגלולה ומקפידה ממש על הנטילה. מה לעשות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דינום עם גלולות
ד``ר מיכאל פרידמן28/11/2016זאת תופעה מוכרת עם גלולות יאז. כדאי לשקול להחליף סוג הגלולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וסטיבוליטיס וכאבים בעת קיום יחסי מיןאנונימית28/11/2016
שלום,
בחודשים האחרונים כואב לי מאוד בעת החדירה (עם אותו הפרטנט, בערך כחצי מהזמן שאנחנו נמצאים בו).
היום הלכתי לרופא ועוד לפני שבדק אותי אמר שזה נשמע כמו וסטיבוליטיס, ואשר את האבחנה שלו בעת הבדיקה הגניקולוגית (לחץ על הנקודה ועשה בדיקה כללית. לא לקח דוגמית או משהו).
הוא לא דבר איתי על פטריה ורק אמר שזה נגרם בגלל העצבים של קרום הבתולין.
נתן לי משחה מרדימה לפני יחסי המין וגם אחריה אם כואב.
זה טיפול סטנדרטי? קשה לי לדמיין את עצמי מתכננת כל קיום יחסי מין וקשה לי לקבל את העובדה שזה טיפול כרוני עד הלידה (?) או ניתוח..
במקביל, יש לי רירית רחם צרה ולא מקבלת מחזור כבר כמה חודשים. האם זה משפיע?
זה מצב שיכול לעבור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ווסטיבוליטיס?
ד``ר מיכאל פרידמן28/11/2016אי אפשר לתת לך שום המלצה או עצה בלי לבדוק אותך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית דקה ושינויים הורמונלייםשירן28/11/2016
שלום. הייתי אצל הרופא בגלל דימום בלתי מוסבר שהתחיל לי פתאום באמצע ימי הביוץ.
הרופא בדק הריון ויצא שלילי.
שאלתי אותו מה סיבת הדימום.
בבדיקה ואגינלית הוא אומר שאין משהו חריג, הכל נראה תקין.
הוא אמר שיש לי רירית דקה מאוד מאוד
והדימום זה שינויים הורמונליים..
והוא אמר שאין לי הרבה הורמונים..
אני בת 32, עברתי 2 לידות רגילות לחלוטין, פעם ראשונה שיוצא לי דם באמצע ביוץ.
לא ממש הבנתי מהי סיבת הדימום.
למה הרירית דקה מאוד?? ומה זה קשור לדימום?
ומה זה שינוי הורמונאלי????? ומה זה אין הרבה הורמונים??
תסבירו לי בבקשה במילים פשוטות שאני אבין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויים הורמונלים
ד``ר ליאורה אברמוב29/11/2016בזמן ביוץ צריך להיות רירית רחם מעובה אם הרירית דקה יכול להיות או שלא היה ביוץ או שרירית הרחם לא מעובה כתוצאה מאסטרוגן. הייתי מחכה לחודש הבא ורואה מה קורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור שלא נגמר בזמן גלולות סרזטחני28/11/2016
שלום, התחלתי לקחת גלולות סרזט ב11.11 ב21 קיבלתי מחזור והוא עדיין ממשיך... נראה שנגמר ואז שוב אני רואה דימום. מה עושים במצב כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרסט
ד``ר מיכאל פרידמן28/11/2016מה עושים במצב כזה?
=== להמשיך נטילת גלולות. זה אמור להסתדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם-בדיקת הריוןמורני28/11/2016
שלום,
ביצעתי בדיקת דם לצורך גילוי האם אני בהריון או לא. התוצאה שהתקבלה היא:
Hcg-b gualitative(b 29.0 Iu/L
מה זה אומר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הריון
ד``ר ליאורה אברמוב29/11/2016חיובי להריון בשלב מאוד צעיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפענוח בדיקת פאפדורית27/11/2016
מספר חודשים לאחר ביצוע בדיקת פאפ, קיבלתי בדואר תשובה שלא מובנת לי:
atrophic smear/
מה המשמעות של התוצאה?
תודה רבה , דורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פאפס
ד``ר מיכאל פרידמן28/11/2016אנחנו לט מפענחים תוצאות מעבדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוברינג אחרי פרימולוט נורשרה27/11/2016
שלום וברכה
לקחתי עכשיו במשך 3 שבועות פרימולוט נור לדחיית מחזור.עכשיו אני רוצה להתחיל לקחת מניעה נוברינג
. האם אני חייבת לעשות הספקה ולקבל מחזור או שאני יכולה מיד להכניס נוברינג בלי לקבל מחזור
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נובהרינג
ד``ר ליאורה אברמוב29/11/2016התחילי את הנובהרינג ביום הראשון לקבלת המחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומרים סביבתיים אבקתיים מסוללותאני27/11/2016
דר נכבדה,
רבו אני מחפשת הסבר לשאלה האם ייתכן סיכון באם נשארו שאריוחת בסביבת ישיבה של:
1. עופרת מטווח של חבר שהניח ציוד אחרי מטווח על הספה.
2. שאריות מאבקת סוללות משלט שפתחתי בטעות והסוללות התרוקנו?
3. שאריות חומרי הדברה משקיות של קניי ירקות שהונחו על הכסא?
3. אבק שנשאר בממ"ד והבנתי לאחרונה שסופח חלקיקים ראדיואקטיביים יציבים.
השאלה שלי אם במקרה נשארו שאריות כאלו על הספה לאחר הנסיון לנקות,ולכן על הבגדים כשיושבים, האם ישנה אפשרו שהאבקה יכולה להידחף פנימה לצוואר הרחם ולפגוע בעת הנסיון להרו בזרע ואחר כך בביצי ,פגיעה גנטית לא תורשתית אלר חיצונית סביביתי כזו למצב שלאוטיזם או מונגולואיזם?
האם יש מקום לחשש?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
ד``ר ליאורה אברמוב29/11/2016חומרים כאלו לא יכולים לחדור לנרתיק או לצוואר הרחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם אפשר לפרט בבקשה
אני29/11/2016דר נכבדה,
מדוע זה לא אפשרי שמצב כזה יקרה בזמן הנסיון להרות?
או בזמן קיום יחסים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)