מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפסקת גלולות עקב פיספוס גלולהספיר08/12/2016
שלום.
ביום שישי שכחתי לקחת את הגלולה ה9 בחבילה. (שמתי לב שבאתי לקחת את העשירית)המשכתי את יתר החפיסה אבל מיום שלישי התחיל להופיע דימום קל. רציתי לדעת אם מותר לי היום לקחת את הגלולה ה14 ולעשות הפסקה של שבוע או לעשות הפסקה מבלי לקחת היום.. האם לאחר מכן בתחילת החפיסה החדשה אהיה מוגנת? או שאני צריכה לסיים את החפיסה הנוכחית למרות הדימום..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות
ד``ר מיכאל פרידמן08/12/2016האם לאחר מכן בתחילת החפיסה החדשה אהיה מוגנת?
=== כן
או שאני צריכה לסיים את החפיסה הנוכחית למרות הדימום..
===== לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יאז ולקטוז האם זה מסוכן?דנה08/12/2016
היי , קיבלתי מה רופאת נשים שלי מרשם לגלולות יאז , וגיליתי שהן מכילות לקטוז .
ואני רגישה ללקטוז , האם זה מסוכן ?
מה אני צריכה לעשות זה נורא מלחיץ !!
.............
...........................
..............…..………..........
....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יאז ולקטוז
ד``ר ליאורה אברמוב11/12/2016רב הגלולות לבליעה מכילות לקטוז. את יכולה לנסות ואם תגיבי לא טוב נסי מדבקות או טבעת לנרתיק ששם ההורמונים נספגים ישירות למחזור הדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירודים בלתי פוסקים בנרתיקשרית07/12/2016
החל ממאי 2015 אני סובלת בגירודים בלתי פוסקים בנרתיק שהלכו והתעצמו מזה מס' חודשים גם חיצונית וגם פנימית. בבדיקה ראשונית ע"י רופאת הנשים שלי נתגלתה צמיחה של אוריופלזמה ו"קנדידה גלברטה" שבעקבותיה קיבלתי טיפול ע"י דוקסילין, פלוקנול, ספורנוקס וחומצה בורית. זה שיפר את המצב באופן חלקי ורופאת הנשים הפנתה אותי לבדיקה ע"י זיהומולוג אך להערכתו הנושא לא בטיפולו ואין הוא יכול לסייע בדבר. הופניתי שוב לרופאת נשים שהמליצה על טיפול בטבליות של פרוביוטיקה. הגירודים לא פסקו והיו בלתי נסבלים, בקושי יכולתי ללכת, לעבוד ובטח שלא לקיים יחסי מין. מתוך ייאוש, ניגשתי לבית חולים בילינסון ורופא נשים שפגשתי נתן לי טיפול נוסף בקנדידה: בוריק אסיד, ספורנוקס, בדיקת וולווסקופיה. הבדיקה יצאה תקינה לחלוטין, אחרי הטיפול הרגשתי הקלה אך אחרי כמה שבועות שוב חזור הגירודים, בדצמבר 2015 פניתי לרופאה אחרת בבילינסון לחוות דעת נוספת,לטענתה, נשארו אז שרידים ממש מעטים מהקנדידה ולא ממש הבינה לפשר הגירודים הנוראיים שסבלתי לטענתי. על אף זאת, קיבלתי שוב את הבוריק אסיד (borid acid) במינון קצת שונה ויותר רחב, ומשחה בשם oint eumovate. שוב הרגשתי הקלה אך שוב לאחר זמן מה חזרו הגירודים כאילו לא נעלמו.. חזרתי לרופאת הנשים שלי ושוב קיבלתי טיפול דומה לאילו שמוזכרים לעיל.. שוב פניתי בחודשים האחרונים לרופא אחר, לקבל חוות דעת נוספת, אך לצערי ללא הצלחה.
ושוב הקלה וחזרה של גירודים חוזרים ונשנים, אי נוחות מוחלטת וסבל נוראי עד היום. אני אובדת עצות מה לעשות ולמי כבר לפנות. נראה על פניו שלא באמת מצליחים לעזור לי לטווח ארוך ואני ממש מבקשת עזרה דחופה. מעניין אותי גם מאוד לדעת האם יתכן שהגירודים עדיין קשורים לקנדידה או שמא במהלך הזמן צצה בעיה אחרית.
אודה מאוד להתייחסות מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד
ד``ר ליאורה אברמוב11/12/2016האם עשו לך משטח נרתיקי חוזר לברר שהגלברטה נעלמה?
אם התרבית תהיה שלילית הגרודים לא נובעים מזהום ויש לטפל בזה בהתאם
יש טיפולים מקומיים במשחות שיעילות מאוד נגד גרודים ללא סיבה זהומית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון אחרי תסביב שחלתיליאת07/12/2016
ערב טוב,
בסופ"ש האחרון עברתי ניתוח לפרוסקופי, לאחר חשד לתסביב שחלתי בגלל כאבים חזקים בבטן התחתונה, בצד ימין ובגב.
לא אובחנה ציסטה, אך באולטרסאונד ואגינלי ראו שהשחלה הימנית היתה מוגדלת מאוד ובצקתית, עם זרימת דם תקינה.
בניתוח התגלתה חצוצרה ימנית תפוחה ב-torsion ובוצע detorsion של החצוצרה. ביום ראשון חזרתי הביתה וביום שני המחזור שלי התחיל (הקדים בשבוע).
מה הסיבות לשחלה מוגדלת במידה ולא אובחנה ציסטה? האם סביר שיקרה שוב בחודשים הקרובים?
אציין שהפסקתי לקחת גלולות לפני כחודש, כי תכננו להיכנס להריון. האם תסביב שחלתי יכול לפגוע בפוריות והאם אפשר להמשיך לנסות להיכנס להריון כבר בחודש הבא?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TORSION
ד``ר מיכאל פרידמן07/12/2016מה הסיבות לשחלה מוגדלת במידה ולא אובחנה ציסטה?
= אני מבין שאת מצפה לקבל הסברים ותשובות. לזה חייבים לכתוב ספר, במיוחד שאין לנו תשובות חד משמעיות.
האם סביר שיקרה שוב בחודשים הקרובים?
=== לא , זה לא סביר.
אציין שהפסקתי לקחת גלולות לפני כחודש, כי תכננו להיכנס להריון. האם תסביב שחלתי יכול לפגוע בפוריות והאם אפשר להמשיך לנסות להיכנס להריון כבר בחודש הבא?
=== אני מניח שזה לא עלול לגרום לנזק, לפי דעתי את יכןלה להרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת משטח ואגינלידניאלה07/12/2016
עשיתי בדיקה וזה מה שיצא?
מה יש לי? ולמה יש לי גרד נוראי?
Epithelial cells
רבים
Fungus
Candida negative
WBCs
אין
Gram Stain
normal
אשמח להארה. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משטח
ד``ר מיכאל פרידמן07/12/2016אנחנו לא מפענחים תשובות מעבדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא שלילי לאחר לידה ושלוש הפלותנועה07/12/2016
בת 35
לידה אחת תקינה ושלוש הפלות.
אחד חוץ רחמי.שני בעזרת ציטוטק ושלישי בטא 13 ירד לבד
מקבלת וסת כל 30 ימים. כעת באיחור 10 ימים.
עשיתי בטא ב 5.12 יצא שלילי.
מה אמורה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא שלילי
ד``ר ליאורה אברמוב11/12/2016פני לרופא הנשים שלך לבדיקה ולהערכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה למומחים צניחת רחם ודימוםדנה05/12/2016
שלום לאימי 60+יש צניחת רחם והיא שוקלת לבצע ניתוח לכריתתו אך מאוד חוששת כי זה ניתוח לכל דבר והיא אשה עובדת.מפעם לפעם יש לה הפרשות דמיות מהרחם עצמו,מה זה אומר?
תודה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה אומר?
ד``ר מיכאל פרידמן05/12/2016מה זה אומר?
==== לפני שאימך מחליטה לבצע ניתוח בשל הצניחה היא חייבת להבדר על מנת למצוא סיבת הדימום. לפעמים זה לא סימן כ"כ טוב. נא להתייחס ברצינות ולהבדר ע"י רופא נשים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת פרטית גניקולוגיתשיר05/12/2016
שלום, האם קיימים רופאים הנותנים חוות דעת משפטית גניקולוגית באופן פרטי? (בגוגל לא מצאתי)
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוות דעת משפטית
ד``ר מיכאל פרידמן05/12/2016בוודאי ובוודאי...
תפני לעו"ד שלך . הוא בטח קשור לרופאים הנותנים העוסקים בתחום. רבים מאתנו נותנים חוות דעת גינקולוגיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש בזמן ביוץיפית05/12/2016
היי
אני בת 32 ומזה בחצי שנה האחרונה כל זמן ביוץ אני נתקפת יומיים שלושה כאבי ראש איומים. מה ניתן לעשות לכך ?כאבים ממש חזקים ומטרידים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ וכאבי ראש
ד``ר ליאורה אברמוב06/12/2016לא תופעה שכיחה
כדאי לפנות לרופא נוירולוג כי יכול להיות מיגרנות שהן תלויות הורמונים
ולשקול איתו מתן גלולות לדיכוי הביוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לפני מחזור (או מחזור שנמשך כשבועיים?)מירית05/12/2016
שלום, ב
חודשים האחרים, בשבוע לפני התאריך שבו הייתי אמורה לקבל וסת, אני חווה דימום קל מאוד (נראה כמו מחזור חלש ביותר ועם הפסקות) שנמשך כשבוע ולאחר מכן אני מקבלת מחזור כרגיל.
אני לא נוטלת גלולות.
בנוסף הפסקתי לפני יותר מחודש הנקה (בכמה חודשים שלפני כן הנקתי ממש מעט - פעם ביום). בתחילה ייחסתי להנקה את השיבושים הללו אך כעת משהפסקתי, נראה שזה לא קשור.
ממה זה יכול לנבוע?
האם יש מה לחשוש?
והאם יש מה לעשות כדי להחזיר את המצב לקדמותו? (בלי דימומים לפני שבוע הווסת)
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימומים
ד``ר ליאורה אברמוב06/12/2016פני להערכה ולבדיקה אצל רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בשתן חוזרת ונשניתחן05/12/2016
היי ,
אני נמצאת בחו״ל (קנדה) כבר תקופה ארוכה ובחודשיים האחרונים אני סובלת מדלקות בשתן חוזרות ונישנות.
כעת זו הפעם הרביעית שאני סובלת מדלקת אחרי שלוש פעמים שלקחתי אנטיביוטיקה בשם microbid.
אני שותה כדורי חמוציות כל יום .
אני חייבת לציין שמעולם לא סבלתי בעבר מדלקת בשתן למעט פעם אחת למשך יומיים לכל היותר.
מסיבה כלשהי האנטיביוטיקה או משהו בגוף שלי לא מצליח להוריד ולחסל את החיידקים במערכת השתן או בגוף ולכן אני סובלת ללא הפסקה.
אני מקפידה על שתיית מים, מתן שתן לאחר משגל, ולא להתאפק כאשר אני מרגישה שאני צריכה ללכת לשירותים.
כל אלו לצערי הרב נראה כי לא עוזרים, והגוף שלי לא מחסל את החיידקים .
אני סובלת. אני לא מצליחה לנהל יום ולילה נורמליים כבר תקופה לצערי, הכאב משתלט עליי שלא נשבר על העובדה שהמוח ובדימויו מפליגים לעוד מחוזות של חרדות ממשהו גדול יותר.
האם ייתכן? האם זה אפשרי?
מה עליי לעשות?
אשמח אם תענו לי בהקדם .
חן .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקות חוזרות בשתן
ד``ר ליאורה אברמוב06/12/2016א. האם לקחו לך תרבית שתן בזמן התקף והאנטיביוטיקה מותאמת לחיידק?
אם הדלקות קורות אחרי יחסי מין כדאי לקחת אנטיביוטיקה מונעת סביב קיום יחסי מין בכל פעם לפחות למשך 3 חודשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד״ר אברמוב
חן12/12/2016כן , לקחו ממני בדיקת שתן בזמן התקף פעמיים.
בפעם הראשונה ובפעם השלישית .
האם ניתן ליצור עמך קשר במייל פרטי או במספר טלפון כדי שאוכל להבין טוב יותר את הייעוץ שלך?
זו פעם ראשונה שאני מתמודדת עם הבעיה הזו ולכן איני בקיאה מספיק בפרטים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקות חוזרות בשתן
ד``ר ליאורה אברמוב13/12/2016בקשי הפניה לרופא אורולוג או שרופא מטפל יתחיל לך אנטיביוטיקה מקרודנטין 100 מג ליום כל פעם שאת מקיימת יחסי מין סביב זמן יחסי המין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גושים במחזור מעט דימוםAna05/12/2016
מה אומר מחזור גושי שנמשך יום יומיים משתמשת בתחתוניו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גושים במחזור
ד``ר ליאורה אברמוב06/12/2016גושים זה קרישי דם שקורים כשהדימום רב הדם מתקרש
אם יזהו מצב חריג מבחינתך פני לבדיקת רופא נשים
ואם את פעילה מינית עשי בדיקת שתן לשלול הריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקן הורמונלי - כן / לאאילנה04/12/2016
אני בת 43 ולוקחת גלולות מאז שאני בת 20. הסידור מאוד נוח לי. כיום אני לוקחת הרמונט. יש לי 3 ילדים ואין לי כוונה להרחיב את המשפחה. רופאת הנשים שלי המליצה לי להתקין התקן תוך רחמי הורמונלי. האם כדאי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MIRENA
ד``ר מיכאל פרידמן04/12/2016. רופאת הנשים שלי המליצה לי להתקין התקן תוך רחמי הורמונלי. האם כדאי ?
=== את מחליטה בעצמך. הרי קבלת המלצת הרופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אניטביוטיקה פוגמת ביעילות גלולות?מיטל04/12/2016
היי בוקר אור
אני נוטלת גלולות יאז במשך 5 חודשים .
בשבועיים האחרונים בערך מתחילת החפיסה של הגלולות נטלתי אנטיביוטיקה מסוג מוקסיפן ופרג'יל 3 פעמים ביום.
האם יש סיכוי שנפגמה יעילות הגלולות בזמן הזה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש סיכוי שנפגמה יעילות הגלולות בזמן הזה?
ד``ר מיכאל פרידמן04/12/2016האם יש סיכוי שנפגמה יעילות הגלולות בזמן הזה?
=== יתכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש סיכוי שיש הריון?גיטל04/12/2016
שלום וברכה,
רציתי לשאול, אני 7 חודשים אחרי לידה, והפסקתי להניק אחרי ארבעה חודשים,אח"כ קיבלתי מחזור רגיל, ואחריו לא קיבלתי שום דבר, אני עם איחור של שלושה שבועות, עשיתי בדיקת הריון באותו שבוע של האיחור, כי אני הייתי מאד מדויקת לפני הלידה, ויצא שלילי,. מאז לא נבדקתי, האם ייתכן הריון?? ואם לא, מה הסיבה לכך.
תודה מראש..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון?
ד``ר מיכאל פרידמן04/12/2016מאז לא נבדקתי, האם ייתכן הריון?? ואם לא, מה הסיבה לכך
ייתכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)