מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הסרת פוליפ בצוואר הרחםרוני25/12/2016
רופא הנשים שביצע את תהליך ההסרה של הפוליפ לא היה דברן גדול, לא ענה לשאלותיי תוך כדי הפרוצדורה המאוד כואבת (המפסק היה גדול והכאיב ברמות שהיה קשה לנשום), לא ענה לשאלותיי והתעניינותי בדבר גודל הפוליפ, האם זה נעשה בצריבה או חיתוך, כמה זמן תערך הפרוצדורה (כדי שאוכל להתארגן על עצמי ולקחת נשימה עמוקה ולהחזיק מעמד ולצלוח את הכאב), לא אמר לי מה נהוג לעשות (או לא לעשות) בימים לאחר מכן, כמה זמן הגיוני שימשך הדימום, האם זה בכלל אמור לכאוב...בקיצור - היה הרבה יותר קל אם הפרוצדורה היתה מלווה בהסברים, זה היה יכול להרגיע מאוד. לאחר שסיים רצה להיענות לבקשתי ההתחלתית לבדוק האם אני עדיין בשלב הביוץ, אך ביקשתי לוותר על זה כי לא יכולתי יותר, כאב לי נורא ולא רציתי עוד מכשירנות שם. הוא ענה לי שזה לא יכאב אז אישרתי לו אבל האמת - לא הייתי במצב להבין מה אני אומרת והיה דימום מאסיבי. יצאתי משם מזועזעת ובתחושה איומה. אנחנו לא בובות ואין פה בית חרושת. אנחנו בני אדם עם רגשות ואינטיליגנציה. חשוב לנו לדעת מה נעשה בגופנו. אני לא מוצאת הרבה מידע ברשת על הסרת פוליפ ומרגישה חסרה באינפורמציה. אשמח אם תפני אותי למידע הולם ומלא ככל שניתן. מעריכה מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת פוליפ צוואר הרחם
ד``ר מיכאל פרידמן27/12/2016הסרת פוליפ של צוואר הרחם הנה פרוצדורה שמתבצעת במסגרת המרפאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפוליפ בצוואר הרחם
רוני25/01/2017ובכן, את זה אני יודעת כי ביצעתי את זה במרפאה. זו כלל לא היתה שאלתי. אני מבינה שכתבתי באריכות וממקום כאוב ואמוציונלי ועם זאת, השאלה היתה מאוד מובנת: ביקשתי מידע על תהליך הסרת פוליפ - האם זה נעשה בצריבה או חיתוך (היום אני כבר יודעת שזה נעשה בסיבוב הפוליפ על צירו עד שהוא נושר והמידע הזה היה יקר מפז עבורי), כמה זמן נערכת הפרוצדורה, מה נהוג לעשות (או לא לעשות) בימים לאחר מכן, כמה זמן הגיוני שימשך הדימום, האם זה אמור לכאוב וכו'. בכל אופן, בפורום אחר כבר קיבלתי את כל המידע והוא היה חשוב. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בין ווסתי קבוע בגלל גלולותבת 2525/12/2016
שלום,
אני לוקחת כמעט חצי שנה את הגלולות זואלי.
בכל חודש יש לי דימום בין ווסתי לפני קבלת המחזור. הייתי היום אצל רופא נשים שאמר לי שהוא לא ממליץ לי להחליף גלולות ושיש 10% מהבנות שנוטלות גלולות ויש להן דימום בין ווסתי באופן קבוע. הוא הסביר לי שהגלולה לא נספגת כמו שצריך או שהספיגה שלה נעצרת וממשיכה. הוא הביא לי אסטרופם לימים שאני מדממת.
רציתי לדעת האם המצב הזה מסכן אותי בכניסה להריון???
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
ד``ר ליאורה אברמוב28/12/2016אין דימום בין וסתי מסכן אותך בהריון אם לא שכחת אף גלולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום חזק במיוחד בזמן הווסתיעל25/12/2016
שלום,
אני נוטלת גלולות מזה כ-15 שנה, עקב דימום חזק במיוחד בזמן הווסת. לפני כחצי שנה עברתי לגלולות דיאנה, והווסת הפעם חזקה במיוחד - תוך 40 דקות טמפון סופר כבר ספוג לגמרי ודולף החוצה. האם יש גלולות שיכולות להתאים יותר לדימום כבד? מה יכול לגרום לדימום כזה כבד פתאום? יש לציין שניסיתי את גלולות קלייר (שאמורות להחליש את הדימום), אבל איתן דיממתי גם במהלך החודש והרופא אמר שהמינון שלהן נמוך לי מדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום חזק
ד``ר ליאורה אברמוב28/12/2016כדאי לפנות שוב לבדיקת רופא נשים ולאולטראסאונד לראות את מצב רירית הרחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת גלולות ואי הופעת דימוםעדן25/12/2016
בוקר טוב, לפני כחודש הפסקתי ליטול גלולות יסמין שנטלתי במשך כ-16 שנים( בגלל כאבי מחזור) במטרה להיכנס להריון ואפילו ניסינו החודש. לפני כשבוע התחלתי להרגיש תסמינים של מחזור שמתקרב ובא- כאב גב, רגישות בפטמות, התכווציות בבטן. התסמינים ליוו אותי שבוע שלם, אך לא היה דימום. מחזןר אחרון היה ב-23/11, בשישי ביצעתי בדיקת הריון שיצאה שלילית. חשוב לציין שאני בת 31 ונטלתי גלולות בגלל כאבי מחזןר חזקים. ניסיתי לעשות הפסקה לפני כשש שנים, קיבלתי מחזור מאוד כואב ורופאת הנשים שלי החזיקה אןתי לגלולות.
מה יכולה להיות הבעיה ומה עליי לעשות? ( אני פונה פה כי התור לרופאת הנשים שלי רק במרץ ואני רוצה לדעת אם זה דחוף וכדאי ללכת אפילו לרופא אחר). תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור והפסקת גלולות
ד``ר ליאורה אברמוב28/12/2016מחזור ראשון יכול להגיע באיחור אחרי הפסקת גלולות
חכי עוד שבוע שבועיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פתילות של פלאג'יל ל-10 ימיםנעמה23/12/2016
שלום לכם!
הייתי אצל רופא נשים אתמול, שאבחן לי דלקת בנרתיק (שחוזרת אצלי כבר בפעם השלישית בשנתיים האחרונות).
לטיפול בדלקת, הוא הביא לי מרשם של פתילות של פלאג'יל ל-10 ימים ובנוסף גם כדורים של פלאג'יל לקחת 3 פעמים ביום במשך 6 ימים.
זה לא מוגזם מדיי? לא עדיף שאבחר בטיפול אחד מבין השניים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בפלג'יל
ד``ר מיכאל פרידמן27/12/2016זה לא מוגזם מדיי? לא עדיף שאבחר בטיפול אחד מבין השניים?
=== אנו לא ממליצים בהתכתבות על טיפוליל תרופתיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת אנטיביוטיקה במקביל לגלולותשי23/12/2016
שלום,
אני לוקחת גלולות מסוג מליאן. אני ביום ה-19 לחפיסה ותכננתי לחבר חפיסה נוספת מיד אחרי. קיבלתי אנטיביוטיקה מסוג אמוקסיקלב 875 מ״ג פעמיים ביום למשך כשבוע. רציתי לדעת האם זה פוגם ביעילות הגלולות ומה עליי לעשות?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיביוטיקה
ד``ר ליאורה אברמוב28/12/2016אנטיביוטיקה מורידה יעילות של גלולות
הוסיפי קונדומים בשבועיים הקרובים וחברי חפיסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה............שיר23/12/2016
שלום,
בדיקת דם נשים יום שני לווסת ובצום
מהו טווח נורמה ע"פ nmol/L,בדיקות הנ"ל
CORTISOL-BLOOD
FOLIC ACID
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד``ר ליאורה אברמוב23/12/2016בדקי ערכי נורמה בתוצאות המעבדה בקופת החולים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- LH ו-FSH גבוהים - מה יכולות להיות האבחנות?יעל22/12/2016
שלום-
מה יכולות להיות האבחנות המבדלות לאל וסת אצל אשה בת 43 עם FSH גבוה ו-LH גבוה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויים הורמונליים
ד``ר ליאורה אברמוב23/12/2016הסיבה הכי שכיחה היא חוסר ביוץ וירידה בפעילות שחלתית אבל כמובן שיכולות להיות סיבות נוספות ולכן פני עם התוצאות לרופא הנשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכחה של גלולה ביום השישי לנטילת הגלולותמיטל22/12/2016
היי
אתמול גיליתי בדיליי של שבוע ששכחתי גלולה אחת בטעות בשבוע שעבר. ( ראיתי שאני ביום 14 ונותרו 8..) זו כנראה גלולה ביום ה6 לנטילת הגלולות וקרוב לביוץ... רציתי לשאול בקשר להגנה שלי בהמשך החודש?יש צורך באמצעי הגנה נוסף כמו קונדום? בכלל צריך? יש סיכוי שאכנס להריון בעקבות גלולה אחת?
ניסיתי לראות באינטרנט והבנתי שאם השכחה היא בשבוע הראשון זה פוגע בהגנה במהלך החודש, אבל בעיקר דובר שם על שכחה של 2 גלולות ובחלק מהאתרים גם על אחת ויצאתי מבולבלת..
גם תכננתי לחבר חפיסה נוספת, זה אומר שלא אוכל אם ארצה הגנה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחת גלולה
ד``ר ליאורה אברמוב23/12/2016בעקרון כדאי להוסיף קונדומים בשבועיים הראשונים לשיכחה של גלולה
מאחר ועבר כבר שבוע אם קיימת יחסי מין בשבוע הזה ואת בטווח של 3 ימים מאז אפשר לקחת גלולת היום שאחרי ואם לא עשי בדיקת שתן להריון בסוף החפיסה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים כאילו משיכה בבטןאני22/12/2016
ממש בתחילת הריון כואב לי בבטן (לעיתים סביב הטבור ולפעמים בצדדים שונים של הבטן) כאילו משהו מושך מבפנים. נאמר לי שיש לי שרירנים ברחם והרחם מוגדל. יש מה לעשות עם הכאבים? האם עצם הכאב מצביע על משהו רע בהריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד``ר ליאורה אברמוב23/12/2016כנראה שהגדלת הרחם והשרירנים יוצרת כאב לא בהכרח זה מעיד על מוסר תקינות של ההריון
היי במעקב רופא הנשים שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור אחרי הפסקת גלולותרינת22/12/2016
הפסקתי גלולות אחרי כ6 שנים רצופות, הגיע מועד המחזור שאמור להתקיים כרגיל אך הוא לא הגיע ועם זאת היה לי כאבי בטן איומים וכאבי גב תחתון כמו בתחילת המחזור וההפרשה שינתה את צבעה לצבע בז
לאחר יומיים זה עבר
ואני עדיין לא קיבלתי מחזור עברו כבר כ5 ימים
השאלה אם זה היה המחזור שלי או שאלו התופעות לוואי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת גלולות
ד``ר ליאורה אברמוב23/12/2016לא נשמע כמו מחזור
חכי
המחזור הראשון אחרי הפסקת גלולות יכול לאחר עד מספר שבועות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי קבלת מחזור והפרשות בזמן גלולות זואליויקי21/12/2016
שלום,
אני נוטלת גלולות זואלי כבר במשך 7-8 חודשים והמחזור תמיד היה סדיר אצלי. החודש היו לי פתאום הפרשות חומות במשך שבוע (באמצע נטילת המחזור), בזמן שלא היו לי כאלה בחודשים האחרונים. כמו כן, סיימתי את חפיסת הגלולות ולא קיבלתי מחזור. חיכיתי את 4 ימי ההפסקה, והתחלתי כבר חפיסה חדשה ללא קבלת מחזור עד כה (כבר נטלתי 3 גלולות מהחפיסה החדשה). כמו כן, למען הסר דאגה ביצעתי בדיקת הריון שיצאה שלילית. האם זה תקין חוסר קבלת המחזור? האם הייתי צריכה להתחיל חפיסה חדשה או לחכות למחזור? והאם להפרשות יש קשר, או מדוע זה קרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זואלי
ד``ר ליאורה אברמוב23/12/2016תקין לחלוטין שעם גלולות זואלי אפשר שלא תקבלי מחזור והכל תקין ההגנה נשמרת ואין שום בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור אחרי בדיקת קולפוסקופיהחני21/12/2016
שלום,
עשיתי קולפוסקופיה באמצע נובמבר וידעתי שאני מצפה למחזור באותו קבוע של הבדיקה, כמובן שהרופא הסביר שיכול להיות דימום כמה ימים. כשכבר היה אמור להיות היום ראשון של המחזור היה קצת דימום אפילו חום אבל בגלל הדימום שנמשך כמה ימים חשבתי שיש איזשהו כערבוב אולי... אנחנו כבר בסוף דצמבר והמחזור שהיה אמור להתחיל כבר ב18 החודש לא בא. כן אני חוויתי כאבי קדם ווסת והחזה שלי גם נהיה רגיש במהלך אמצע החודש. רוצה לציין שאני לא לחוצה, ואפילו שכחתי האמת מזה מרוב עיסוקיי החיים.. בעלי ששאל אותי מתי מתחיל לי העלה בי שאלות... אז לסיכום האם יש סיכוי שבגלל הקולפוסקופיה יכול ליצור שיבוש מסויים במחזור? אף פעם לא חוויתי בפיספוס של מחזור.. אז זה נראה לי מוזר שלא מתחיל לי..
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך פרטים
חני21/12/2016לא יודעת אם זה מוסיף, אני לא נוטלת גלולות בכלל והמחזור שלי תמיד היה סדיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקולפוסוקפיה
ד``ר ליאורה אברמוב23/12/2016הבדיקה לא אמורה להשפיע על המחזור
אם בוצעה פעולה מסוימת בזמן הבדיקה יכול להיות שיהיה דימום שלא לא בקשר של מחזור
פני לבדיקת רופא הנשים שלך אם לא תקבלי מחזור בימים הקרובים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר חשק בעקבות גלולות פלייםאלונה21/12/2016
שלום,
אני בת 22 ובעקבות נטילת הגלולות (כשנה) אני חווה חוסר חשק מיני. אני נוטלת גלולות "פליים" והחלטתי שאני צריכה או להפסיק או לנסות גלולות אחרות שיכולות לפתור את בעיית חוסר החשק.
יש סוג גלולות אחר שיכול למנוע את התופעה ? או שהפיתרון היחיד זה הפסקת הגלולות לגמרי.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשק מיני
ד``ר ליאורה אברמוב23/12/2016הדרך המדויקת ביותר לבדוק זה להפסיק גלולות לחודש חודשיים ולראות מה קורה
אבל אם אינך יכולה/רוצה להפסיק גלולות התיעצי עם רופא הנשים שלך לגבי החלפת גלולות אחרות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בטא בדם מה הסיכויאני20/12/2016
9315 לפני יומיים
היום 12058
האם יש סיכוי בכלל שהריון יצליח?
לפי ביוץ כנראה שבוע 5 ו 4 ימים.
היו לי 2 הריונות קודמים שנפלו ספונטנית עוד לפני צפיית דופק
יש מה לעשות? אמרו לי שאולי יש לי קרישיות יתר (גבולית) אבל להתחיל קלקסן רק מאוחר יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש סיכוי בכלל שהריון יצליח?
ד``ר מיכאל פרידמן20/12/2016אנחנו לא מפענחים בדיקות מעבדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)