מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נעלם המחזור לאחר בדיקת פאפליאורה19/09/2016
היי, עשיתי בדיקת פאפ לפני חודש וחצי והיה אמור להיות לי מחזור ב3.9 ולא הופיע עד עכשיו. במהלך הבדיקה הרגשתי כאב וגם שבוע לאחר הבדיקה הרגשתי כאב בבטן תחתונה וגם מן תחושת מתיחות , כאילו משהו בפנים נמתח.
מה זה יכול להיות???
למה אין מחזור???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעלם המחזור לאחר בדיקת פאפ - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב20/09/2016בדיקת פאפ לא משפיעה על המחזור
אם את פעילה מינית עשי בדיקת שתן לשלול הריון
ואם לא פני לרופא הנשים שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרימולוט נור- מתי להתחיל לקחת?ירין ביטון19/09/2016
שלום, קיבלתי מרשם לפרימולוט נור לדחיית המחזור, המרשם הושאר במזכירות המרפאה ואיני זוכרת במדוייק את ההוראות שקיבלתי מהרופאה בטלפון. נאמר לי להתחיל את נטילת הכדורים ביום ה18 למחזור האחרון שזה יוצא שבועיים לפני המחזור שאותו ארצה לדחות. המינון הוא 2 כדורים ביום אך במרשם שקיבלתי אין מספיק כדורים לכל התקופה, לכן חשבתי שאולי לא הבנתי אותה נכון. מתי בדיוק צריך להתחיל לקחת את הכדורים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרימולוט נור- מתי להתחיל לקחת? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב20/09/20162 כדורים ליום שבועיים לפני המחזור המצופה
אם את מספיק כדורים קחי עוד חפיסה מהרופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלוקנול 150+פתיליות דאלאצין פרוביוטיקהCk19/09/2016
שלום , אובחנה אצלי פטריה ממנה אני סובלת חודשים רבים
הטיפול האחרון שקיבלתי מהרופא ביום ראשון הוא 2 כדורי פלוקנול 150
שאחד מהם לקחת באותו יום והשני לאחר יומיים+ נרות דאלאצין 100 mg
לשלושה ימים , השאלה שלי האם אני יכולה לקחת פרוביוטיקה בזמן הטיפול
ומה עדיף פרוביוטיקה פלוס או רגילה? תודה ויום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לשאלה הקודמת
Ck19/09/2016אם כן ניתן לקחת פרוביוטיקה האם לקחת לפני האוכל או לאחר ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלוקנול 150+פתיליות דאלאצין פרוביוטיקה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב20/09/2016קחי פרוביוטיקה דרך הפה כל יום שעה אחרי האוכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום ווסת ממושך - תוך נטילת גלולותאנונימי19/09/2016
בת 18
התחלתי לקחת גלולה בשם ״זואלי״ בתאריך 18.8, והסדיר שלי בתאריך 27.
לכן חמישה ימים לאחר סיום הווסת בה התחלתי את החפיסה קיבלתי את מחזור החודשי.
מה27.8 ועד היום (18.9), המחזור אינו פוסק.
לפעמים כמות גדולה ולפעמים מעט מאוד של דימום.
ייתכן שזה נובע מהסוג גלולות?
יש לציין כי בעבר לקחתי סוג אחד של גלולות, ולאחר הפסקה של מספר חודשים התחלתי לקחת את הסוג הנ״ל.
אם לא מהגלולות, מה זה יכול להיות וכיצד לטפל ולבדוק?
אשמח לתשובה במהרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום ווסת ממושך - תוך נטילת גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב20/09/2016סביר להניח שזה מהגלולות אם לא התחלת את הגלולות ביום הראשון של המחזור סביר שיהיהו קצת בלגנים
חודש ראשון יכול לגרום לדימומים לא סדירים חכי עוד חודש ותראי אם יסתדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות- זוג צעיר מספר שאלות וחששותאנונימי18/09/2016
היי ד"ר
אני בן 17 וחצי וחברה שלי בת 17.
אנחנו שוכבים כבר חודש, היא לוקחת גלולות כבר חודש וחצי ( לקחה מהיום הראשון של המחזור ).
היא מאוד אחראית ולוקחת באופן סדיר את הגלולות.
אני עדיין חושש מכניסה להריון.
אני שוקל אם לשים קונדום בזמן שהיא בביוץ? או בכללי תמיד לשים?
אני צריך את העצה שלך כי זה נורא מחליץ אותי..
תודה ! :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות- זוג צעיר מספר שאלות וחששות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב20/09/2016אין ביוץ בזמן לקיחת גלולות. אם היא לא שוכחת גלולות הסבירות להריון מאוד מאוד נמוכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אויר מהנרתיק לאחר יוגהרינת18/09/2016
שלום.
אני בת 32 אחרי 2 לידות. לאחרונה התוודתי לדבר שלא הכרתי לעולם.
אני עושה יוגה כבר שנה ויותר לאחר עמידת ראש / עמידת ידיים כאשר אני חוזרת לקרקע יוצא לי אויר מהנרתיק המשמיעה קולות מביכים קראתי קצת באינטרנט.. ראיתי שדבר כזה קורא בעיקר בעת קיום יחסי מין. אצלי זה לא קורה ביחסי מין אלא רק במקרים שפרטתי... מה צריך לעשות ולמה זה קורה...??? אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אויר מהנרתיק לאחר יוגה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב20/09/2016שינויי תנוחה והרמת האגן למעלה יוצרים מצב של חדירת אויר לתוך הנרתיק ביחוד אחרי לידות כשהפתח קצת התרחב. כרגע שאת חוזרת לתנוחת עמידה האויר יוצא.
תופעה נורמליתלחלוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרול גבוה ושימוש בגלולות דיאנהרונית18/09/2016
שלום, אני נוטלת מזה כשנה דיאנה ובמשך שתי בדיקות דם עוקבות ראיתי כי יש עלייה בכלוסטרול (מ- 167 לפני תחילת נטילת הגלולות ל232 ול-227, כאשר העלייה המשמעותית היא במדד הldl, מ- 91.4 ל117 ו123). לא עשיתי שינוי מהותי או אכלתי תזונה עשירה בכולסטרול, לפחות לא בבדיקה השניה שנלקחה והניבה תוצאות של רמה גבוה של כולסטרול. לאבא שלי יש היסטוריה של יתר שומנים בדם. האם דבר זה מהווה קונטראינדיקציה להמשך נטילת הגלולות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כולסטרול גבוה ושימוש בגלולות דיאנה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב20/09/2016לא אבל אפשר להחליף לגלולות אחרות התיעצי עם רופא הנשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי איחור משמעותי במחזורגל18/09/2016
היי לאחר איחיר משמעותי במחזור ושלילת הריון
קיבלתי מרופא הנשים שלי
פרוברה 5 מג ל14 ימים פעמים ביום
ופרוגינוב 2 מג ל6 ימים פעם ביום.
אני לא מצליחה להיזכר את סדר נטילת התרופות
האם יש לקחת את שתיהן במקביל ובמידה ולא מה לקחת קודם ?
אשמח לעזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות לגבי איחור משמעותי במחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב20/09/2016התיעצי עם הרופא שרשם לך את המרשם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר להיכנס עם נוברינג לים המלח?אלינה18/09/2016
שלום רב,
הייתי בים המלח ונכנסתי עם נוברינג לתוך הים. האם עשיתי טעות ועכשיו ההגנה נפגעה כי אולי זה הורס את הטבעת? במידה וכן, מה עליי לעשות עכשיו? הכנסתי את הטבעת החדשה ממש יום לפני הים ולא קיימתי יחסים כמה ימים לפני זה (כמעט שבוע) וגם אחרי ים המלח לא.
תודה רבה ושבוע טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מותר להיכנס עם נוברינג לים המלח? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב20/09/2016לא אמורה להיות בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחת טבעקוטן בתוך הנרתיק?אנונימית18/09/2016
שלום, הרופא שלי רשם לי לשים משחת טבע קוטן במשך כמה ימים ל3 פעמים ביום בשל גירוד ושורף בנרתיק. ראיתי בהוראות השימוש שכתוב שהמשחה לשימוש חיצוני בלבד, הבעיה שהגרד מגיע קצת יותר מתוך הנרתיק קצת אחרי הפתח וגם קצת בפתח ובשפתיים אבל רוב הגרד מגיע מתוך הנרתיק השאלה אם מותר לשים את המשחה גם בתוך הנרתיק ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי משחת טבעקוטן.. האם מותר לשים אותה בתוך הנרתיק?? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב20/09/2016שמים את המשחה סביב פתח הנרתיק ולא בתוכו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבנה מוזר של איבר המין, האם זה תקין?נועה17/09/2016
אני בת 15, כבר מלא זמן שמתי לב שהמבנה של הפות שלי מוזר, כאילו הנרתיק והדגדגן מחוץ לשפתיים הגדולות, האם זה תקין? מה אפשר לעשות בנושא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבנה מוזר של איבר המין, האם זה תקין? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב20/09/2016א. הסתכלי בתמונות של אברי מין חיצוניים השונות מאישה לאישה מאוד גדולה
אם את מודאגת פני לרופא נשים שיבדוק אותך וירגיע אותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בין וסתי בגלל שיכחת גלולותענבר17/09/2016
שלום, אני סובלת מדימום בין וסתי לאחר ששכחתי לקחת 2 גלולות ברצף (אני מקפידה לקחת קבוע וכל שינוי משנה תמערכת) אני רק בשבוע הראשון של הגלולות לחודש זה. ממש אשמח להפסיק את הדימום אז השאלה שלי היא האם להמשיך ליטול או לעשות עכשיו הפסקה של שבוע ולהתחיל מחדש אחרי ה"מחזור". תודה,
ענבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בין וסתי בגלל שיכחת גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב20/09/2016המשיכי כרגיל אך הוסיפי עוד אמצעי מניעה אם את פעילה מינית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות חומות ומחזור מוזר ולא סדירגבי16/09/2016
יש לי כבר יומיים בערף הפרשות חומות. לאחרונה המחזור שלי גם לא ממש סדיר ובא פעם בהרבה זמן
קרה גם שהיה לי מחזור רק עם דם חום
קניתי גלולות כדי להתחיל להסדיר את המחזור, האם אני יכולה לקחת את הגלולות גם אם יש לי ''מחזור חום'' או עדיף לחכות למחזור נורמלי?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות חומות ומחזור מוזר ולא סדיר - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב20/09/2016התיעצי עם הרופא שמטפל בך מתי להתחיל את הגלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרשי דם - שילוב של גלולות הריון וטיסה ארוכההילה16/09/2016
שלום,
אני לפני טיסה לאר"הב, ויודעת כבר שכפות הרגליים שלי נוטות להתנפח בטיסות ארוכות (עוד לפני שלקחתי גלולות).
לוקחת גלולות כשנה.
אני מבינה שהתופעה של התנפחות כפות הרגליים קשורה לסיכון של קרישי דם, שזה גם אחד הסיכונים של הגלולות.
השאלה שלי היא האם השילוב במקרה הזה מעלה את הסיכון?
ואם יש לי אפשרות - האם כדאי לעשות הפסקה עם הגלולות לחודש-חודשיים כדי להפחית את הסיכון?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרשי דם - שילוב של גלולות הריון וטיסה ארוכה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב20/09/2016עלי לטיסה עם עם גרביים אלסטיות חזקות שימנעו את התנפחות הרגליים צעדי הרבה במטוס. כדאי לעשות הערכת תפקודי קרישה וקרישתיות יתר לפני הטיסה אם יש חשש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גינומונל בהריון האם מותר?לילי16/09/2016
סובלת מיובש וצריבה, יש לציין שההריון מטיפולי פוריות (כרגע עם אנדומטרין)
יכולה להשתמש בגינומונל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גינומונל בהריון האם מותר? תודה.. - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב20/09/2016
התיעצי עם הרופא המטפל אם זה לא מפריע למעבר הזרע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)