מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מספר שאלות לגבי שימוש בטמפוניםבתיה16/09/2016
למי שרוצה להשתמש בטמפון פעם ראשונה אך חוששת, האם זה בטוח? כי שמעתי פעם שיש סיכון נדיר של רעילות מהטמפון שיכולה לגרום לחום ? לא זוכרת בדיוק , אך האם זה בטוח לשימוש? ואם אפשר להסביר בקצרה מה הסימפטומים ומה הטיפול כדי להיות מודעים ועירנים.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר שאלות לגבי שימוש בטמפונים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב20/09/2016טמפון יכול לגרום לזהום רק אם הוא נשאר בתוך הנרתיק הרבה שעות
כשיש תחלופה כל כמה שעות אין בעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקחתי 2 גלולות בהפרש של 12 שעותניצן16/09/2016
אתמול בערב סביבות 23:00 לקחתי כרגיל גלולה. היום בשעה 12:30 לקחתי עוד אחת כי הייתי בטוחה ששכחתי אתמול.
האם לקחת היום בערב עוד אחת או רק מחר בערב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקחתי 2 גלולות בהפרש של 12 שעות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב20/09/2016קחי מחר בשעות הערב המוקדמות 1900 2000
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי גלולה למניעת הריון מינסריקי15/09/2016
שלום
רופא הנשים שלי סירב בתוקף לרשום לי מרשם למינס בטענה שהוא מתאים "לילדות בנות 17" ואני בת 30. יש לי מספר חברות בנות גילי שלוקחות מינס ומגיבות טוב אליהן. האם יש בסיס לדבריו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי גלולה למניעת הריון מינס - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב20/09/2016להערכתי אין מניעה לקחת מינס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות- ביוץ מוקדם לאחר הפלהמיקה14/09/2016
שלום ד"ר,
אני בת 39, 5 שבועות אחרי הפלה טבעית בשבוע 8 של הריון ראשון שלא התפתח. בעצת הרופא המתנתי למחזור וסת 1 ולפני כ 6 ימים קיבלתי. הוסת היתה מאד קצרה (בערך יומיים- יום של דימום חום כהה ויום נוסף שהיה בו גם דם אדום). היום הלכתי לבדיקה כדי לוודא שהכל בסדר ולקבל אישור מהרופא לחזור ולנסות להרות.
בבדיקה הרחם נמצא בשעה טובה נקי ותקין, בשחלה השמאלית ראו משהו שלא היה ברור אם הוא זקיק, ציסטה, או גופיף צהוב. הרופא רשם: CL של 24*31 מ"מ ואמר שזה אולי ביוץ מוקדם.
ולא ברור לי- איך ככ מוקדם ביחס לוסת? האם זה נשמע תקין?
ציפיתי לביוץ שיגיע בעוד כמה ימים ועכשיו אני מאד מבולבלת, מה גם שלא נוכל לקיים יחסים ביומיים הקרובים כי אנחנו לא ניפגשים עקב אילוצי עבודה.
האם זה אומר שאני מפספסת את החודש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לשאלה קודמת- בדיקות דם - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב20/09/2016אי אשפר לדעת על סמך בדיקות הדם. עשי בדיקות שתן לביוץ ותראי מתי את מבייצת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא גלולות - אשמח לייעוץSh13/09/2016
שלום
התחלתי קופסת גלולות. לקחתי ממנה אולי 7 כדורים. נסעתי לחו'ל ושכחתי את החפיסה. לאחר יומיים מהרגע שלא לקחתי גלולה הגיע מחזור. האם להמשיך כרגיל עכשיו או להמתין שבעה ימים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנושא גלולות - אשמח לייעוץ - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/09/2016המשיכי את הגלולות אך אינך מוגנת בשבועיים הקרובים כרגע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 49 אחרי 7 לידות-הפרשות חריגותמירי12/09/2016
בת 49, אחרי 7 לידות, מחזור סדיר, המחזור האחרון היה לפני 3 שבועות. במשך שבוע יש לי הפרשה חומה בהירה וביומיים האחרונים יש הפרשות מוגברות וכאבי בטן. ממה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 49 אחרי 7 לידות-הפרשות חריגות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/09/2016פני לבדיקת רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש להפלה בעקבות ערכי בטא שלא השתנו ב32 שעותדפנה12/09/2016
שלום,
הופנתי לבדיקת בטא בעקבות אבחנה מבדלת בין הריון צעיר לבין הפלה (בדיקת הUS לא תאמה את גיל ההריון שלי-6+4 כיון שלא נצפה דופק. כן ראו שק חלמון.)
בבדיקה הראשונה הבטא הייתה 4200 ו32 שעות לאחר מכן 3900. הבדיקות נעשו במעבדות שונות ובהפרש קצר מן המומלץ בשל דחיפות לקבל תמונה ברורה יותר. מה הסבירות שאכן מדובר בהפלה? האם קיים סיכוי שההריון תקין?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש להפלה בעקבות ערכי בטא שלא השתנו ב32 שעות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/09/2016צריך לחכות 48 שעות בין בדיקת בטא אחת לשניה. מציעה לך לחזור על הבדיקה בעוד מספר ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון הפפילומה בעד או נגד מה דעתכם?דינה12/09/2016
שלום רב
השבוע הבת שלי בת ה 13 אמורה להתחסן
חיסון הפפילומה
אני חוששת מאד מאד לאור מה שקראתי ...
מה דעתכם בעניין
זה לא מסוכן האים צריך לפחד ? ??
נורא חוששת
תודה רבה רבה
ודבר נוסף הילדה שלי אלרגית לביצים ולפנצילין
האים גם מבחינה זו בטוח לחסן ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון הפפילומה בעד או נגד מה דעתכם? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/09/2016התיעצי עם רופא המטפל בה
אני אישית מאוד בעד החיסונים
פפילומה וירוס היא מחלת מין השכיחה ביותר והטיפוליםבה מאוד לא נעימים מעבר לשכיחות עולה של סרטן צוואר הרחם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות רצופות לאחר הריון לא ביום הראשון של המחזורבת 1712/09/2016
שלום. לקחתי 2 חפיסות ברצף של גלולות מרסילון בפעם הראשונה לאחר ההריון. מכיוון שלא ידעתי שצריך לקחת גלולות לראשונה לאחר הריון ביום הראשון של המחזור אז לקחתי 2 ברצף על מנת לקיים יחסי מין בטוחים מהריון. לאחר שהתחלתי את החפיסה השנייה וכמו כן גם התחלתי לקיים יחסי מין שוב לראשונה מאז הלידה התחילו להופיע לי הפרשות חומות דומות לאלה שאני מקבלת כסימן לפני מחזור. האם זה תקין?? מה זה אומר??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות רצופות לאחר הריון לא ביום הראשון של המחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/09/2016יכול לקרות בחודשיים הראשונים של הגלולות של דימומים לא סדירים.
אם הדימומים ממשיכים הפסיקי את החפיסה השניה עשי שבוע הפסקה והמשיכי עם החפיסה השלישית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומים חזקים מלווים לא מוסברים בוסתאווה11/09/2016
היי,
אני בת 25 עם וסת סדירה כל 28 יום שאורך למשך 5-6 ימים.
לפני כחצי שנה (לפני שהתופעה החלה) נטלתי כדור פוסטינור שבעקבות הכדור דיממתי בצורה לא נורמלית הגעתי לבית חולים מאחר וההנוגלובין שלי ירד משמעותית והדימום לא פסק. בבית יחולים הוסבר שזו תופעה מהכדור וזה ילך ויחליש. נשארתי להשגחה ליממה ולאחר מכן שוחררתי. כעבור שבוע וחצי רק הפסיק הדימום ומאז כבר מס׳ חודשים שהוסת שלי נורא נורא מסיבית מלווה בקרישי דם. עשיתי אולטרסאונד שהראה שהכל תקין. אבל עדיין זה לא משהו שהיה לי בעבר.
החודש הוסת התחילה עם דימום חלש וביום ה3 התחיל לי שוב שטפונות .
מה יכולות להיות הסיבות ?
עשיתי בדיקת לבלוטה והורמונים והכל יצא תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימומים חזקים מלווים לא מוסברים בוסת - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/09/2016צריך לבדוק את רירית הרחם
פני לרופא הנשים שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלות על בדיקות הקולפוסקופיהאביגיל11/09/2016
שלום רב,
יש לי מס' שאלות הבהרה -
מה זה בדיקת וגינוסקופיה וולווסקופיה?
היכן נמצא המיקרוסקופ בבדיקת הקולפוסקופיה?
האם קנדידה מדבק?
האם רופאים שמבצעים את הבדיקות לא מחוייבים לשטוף ידיים בנוסף לכפפות?
האם הוירוס עובר רק מיחסי מין ולא ממגע מפציינטית אחת לשניה?
האם האולטרסאונד הוגינלי יכול להדביק?
סליחה על ריבוי השאלות אשמח לקבל תשובות על כל השאלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר שאלות על בדיקות הקולפוסקופיה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/09/2016רבוי השאלות שלך מראה על חרדה מאוד גדולה מהבדיקה. קולפוסקופיה היא בדיקה גינקולוגית רגילה שבה ההסתכלות על צוואר הרחם מלווה במיקרוסקופ חיצוני שמגדיל פי 40 את המשטח ומשפר את איכות ההסתכלות בצוואר הרחם. כל הרופאים מודעים לצורך בחיטי המכשירים והידיים לפני הבדיקה והסירי חשש מליבך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
שאלת המשך14/09/2016אחרי שהבדיקות הנ"ל יצאו תקינות- "קולפוסקופיה ווגינוסקופיה תקינות.
הוולווסקופיה מספקת. נצפו פפילציות בפתח הנרתיק-פפילומות. אין מדובר בקונדילומה אקומינטה. שנויים כאלה נובעים מזיהום ממושך בקנדידה". האם אין טיפול שיעלים אותם?
האם זה לא מדבק וניתן לקיים יחסים עם הבעל ללא קונדום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
שאלת המשך14/09/2016האם זה יכול לנבוע בגלל פתח נרתיק צר וקושי בחדירה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא עניתם לי.
בתיה25/09/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא קיבלתי תשובה.
חסוי28/09/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/10/2016חיזרי לרופא הנשים שלך לגבי המשך טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי צמיחת שיער לבן בפות בגיל צעיראתי11/09/2016
אני בת 26 והפסקתי לקחת גלולות לפני 3 חודשים
צמחו לי חלק שערות ערווה לבנות+גרד חזק
מדוע זה קורה?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי צמיחת שיער לבן בפות בגיל צעיר - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/09/2016לגבי הגרד פני לרופא נשים
לגבי שיער לבן התיעצי עם רופא עור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה שקשורה לאיידס אשמח לתשובהההנירה11/09/2016
האים ע"י זה שאישה יורדת לגבר ניתן חלילה אם במידה ולגבר יש איידס להידבק? ואילו דרכים ניתן להידבק במגע מיני? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה שקשורה לאיידס אשמח לתשובההה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/09/2016רק אם יש פצעים פתוחים בעור או בריריות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון משכבת זרע על אצבעות שהוחדרו לנרתיקשרית11/09/2016
שלום רב.
קראתי שאפשר להיכנס להריון גם משכבת זרע על אצבעות שהוחדרו לנרתיק ושזרע יכול לחיות עד 5 ימים בגוף האישה.
אני ובעלי זוג ליברלי והיינו בסדנת מיניות.שם-גבר בגילאי 45-55(הערכה.אני מציינת עובדה זו כי יכול להיות שהיא רלוונטית לתשובה)החדיר אצבעות לנרתיקי.אני מניחה שלא היתה לו שכבת זרע עליהן,אבל אם הייתה-יש סבירות אפילו נמוכה ביותר שנכנסתי להריון מימנו?
הארוע הזה התקיים כ-5 ימים לפני הביוץ שלי(אני יודעת מתי היה הביוץ כי אני ובעלי במעקב לצורך כניסה להריון שלישי שאנו מתקשים בו.יש לנו 2 ילדים).ועם בעלי קיימתי יחסים בבוקר שלאחר אותו ארוע וכן ביוציים שלפני הביוץ וביום הביוץ המשוער עצמו(גילי דרך אגב 42).
האם יש סבירות(אפילו קלושה ביותר) שנכנסתי להריון מאותו גבר או שלפי התאור שתארתי הסבירות לכך היא פשוט 0 מוחלט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון משכבת זרע על אצבעות שהוחדרו לנרתיק - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/09/2016לא יודעת לתת לך תשובה סטטיסטית מוחלטת. אם הוא גמר לפני והיה לו זרע באצבעות יכול להיות הריון גם אם היית 4 ימים לפני ביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך להריון מהחדרת אצבעות
שרית13/09/2016מה שאני יודעת להגיד בוודאות זה שהוא לא גמר(אבל יכול להיות שהיה לו את הנוזל של ה"קדם שפיכה")והאם מתשובתך לדבי 4 ימים לפני הביוץ אני יכולה להסיק שאם זה היה 5 ימים לפני הביוץ אז אין סיכוי בכלל להריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממוגרפיה לפני טיפול ivfי11/09/2016
שלום
בת 42 בריאה ללא עבר משפחתי נשלחתי לבדיקות מקיפות לפני טיפולי IVF ביניהם לממוגרפיה. בקופח נאמר לי שהמנהל צריך לאשר משום שבדיקה זו נעשית רק מגיל 50, האם בבדיקה זו יש קרינה מרובה? האם אצטרך להיות מעכשיו במעקב לכל החיים בתדירות גבוהה יותר מנשים אחרות בגלל טיפולי הפוריות וההורמונים שעלולים לסרטן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממוגרפיה לפני טיפול ivf - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/09/2016תדירות תהיה כמו כל הנשים באוכלוסיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)