מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה שחלות פוליציסטיותטל19/08/2015
שלום רב,
אני בת 33 ויש לי את תסמונת השחלות הפוליציסטיות. יש לי עודף משקל, פצעים בפנים והנורא מכל- שיעור יתר שלאחרונה החל בחזה.
לאחרונה התחלתי בדיאטה דלת סוכרים ופחמימות. רציתי לדעת- אם אתמיד בדיאטה וארד במשקל האם השיעור יירד? האם השיערות שצמחו יינשרו? האם יש תרופות שיכולות לעזור?
רב תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אפשר לענות בבקשה? תודה
טל21/08/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה שחלות פוליציסטיות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב22/08/2015קשה לדעת
כדאי לך להתיעץ עם רופא נשים לגבי איזון ההורמונלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא גבוהה ללא שק הריוןירדני19/08/2015
היי, עשיתי בדיקת הריון שיצאה חיובית ולאחר מכן בדיקת דם. הבטא יצאה 3229 אך היום כשהייתי אצל רופא הנשים לא נצפה כלל שק הריון. הבטא גבוהה מאוד לכך שלא נצפה הריון והרופא אמר כי זהו כנראה הריון שאיננו תקין. נשלחתי לעשות שוב בטא .
האם יש בכלל סיכוי להריוו תקין עם ערכי בטא כאלו ללא שק הריון? יש לציין שלא ניתן לדעת באיזה שבוע אני עקב מחזור לא סדיר. בנוסף- 'ב10.8 עשיתי בדיקת הריון והיא הייתה שלילית רק ב15.8 יצא חיובי.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא גבוהה ללא שק הריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב22/08/2015בהחלט יכול להיות שההריון בכל זאת תקין כי לא ידוע מה גיל ההריון
עשי בדיקת בטא חוזרת ונקווה שההריון פשוט צעיר מידי ויתפתח בסדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימוםא18/08/2015
שלום רב,
אני בת 32 אחרי 2 קיסריים. האחרון לפני שנה וחצי.
אחרי הקיסרי האחרון המחזור היה סדיר פעם ב21 יום ולא נמשך יותר מ3 ימים.
החודש קיבלתי בערך אחרי שבועיים. בשלושה ימים ראשונים הכל היה רגיל אבל ביום הרביעי הדימום לא הפסיק והתחילו כאבי בטן תחתונה וגב כמו ביום הראשון של המחזור.
היום זהו יום השישי, הדימום כמעט הפסיק רק הפרשות חומות אבל עדיין יש כאבי בטן וגב.
ניגשתי היום לרופאת נשים שלפי הבדיקה וגינלית אמרה לי שאני נמצאת באמצע הביוץ כך שהדימום שיש לי לא יכול להיות מחזור.
אמרה שהאולטראסאונד תקין ולקחה בדיקת פאפ.
אני מאוד לחוצה מאחר ולא קיבלתי הסבר מה זה הדימום הזה.
אין לי היסטוריה של סרטן במשפחה.
לוקחת באופן קבוע ויפאקס נוגדי דיכאון ואלפרוקס לפי הצורך.
אשמח אם תגידו לי האם זה חלילה יכול להיות משהו לא טוב?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן18/08/2015אנו בטח לא נוכל לומר לך ממה את מדממת - אי אפשר לדעת זאת ללא בדיקה.
באופן כללי ברצוני לציין שתרופות מקבוצת ויפאקס עלולות לגרום לאי סדירות של המחזור ודימומים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ברשותכם
א29/08/2015שלום רב,
ההפרשות נמשכו במשך שבועיים ( משלשום אין) אך עדיין יש כאבי בטן תחתונה ובאים והולכים.
נבדקתי עלידי מספר גניקולוגים כולל בדיקה במיון בה נלקח פיפל.
אני בלחץ מטורף ורציתי לדעת:
1. האם שיבוש הורמונלי יכול להביא כאבי בטן?
2. האם זה חלילה מתאים למשהו רע?
3. האם שחלות פוליציסטיות יכולות לגרום לשיבוש כזה למרות שיותר משנה אחרי לידה המחזור היה די סדיר?
אני ממש בחרדות ואשמח לתשובה.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמוניםדינה18/08/2015
שלום רב
אני בת 55 בריאה עוסקת בפעילות גופנית ללא מחזור כ3 שנים ללא תופעות.
האם עלי להתחיל לקחת הורמונים? ואם כן מדוע ואיזה?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן18/08/2015האם עלי להתחיל לקחת הורמונים? ואם כן מדוע ואיזה?
=== טיפול הורמונלי מומלץ לנשים עם תסמינים של גיל מעבר. על מנת לקבל הסבר פרטני תפני לרופא המטפל שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוקןקרין18/08/2015
שלום אני סובלת כבר כמה ימים מעצירות והמליצו לי על חוקן. השאלה שלי אני שותה גלולה כל יום בשעה 16:00, מתי עליי לעשות חוקן כדי שלא יצור בעיות עם הגלולה? האם עדיין אשאר מוגנת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוקן - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן18/08/2015אין שום משמעות לזמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת פרופיל הורמונאלי בגלולותעדי17/08/2015
האם ניתן לעשות בדיקת פרופיל הורמונאלי כאשר מסיימים חפישה של גלולות. לפני התחלת חפיסה חדשה. אם לא?מתי לאחר הפסקת הגלולות כדאי לעשות?האם מספיק מחזור אחד או שצריך יותר ממחזור אחד לקבלת תשובות אמינות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת פרופיל הורמונאלי בגלולות - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן17/08/2015האם מספיק מחזור אחד או שצריך יותר ממחזור אחד לקבלת תשובות אמינות...
--- כן, מספיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקן תוך רחמי ובדיקת פאפעמית17/08/2015
שלום,
אני בת 43, אם לשלושה. בריאה בד"כ.
רופא הנשים שלי ביקש ממני להגיע אחת לשנה לבדיקת פאפ ובדיקת התקן תוך רחמי (מירנה).
רציתי לשאול מה ההמלצה לגבי בדיקת פאפ? אחת לשנתיים או שנה?
והאם חייבים אחת לשנה לבדוק את ההתקן?
תודה
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקן תוך רחמי ובדיקת פאפ - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/08/2015בדיקת גינקולוגית מומלצת זה אחת לשנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התרגלות הגוף להורמונים בגלולותדנה17/08/2015
שלום רב,
הייתי אצל הרופא כי אני לפעמים מדממת סתם בגלולות. נוטלת בלארה מעל לשמונה חודשים, וכשנתיים וחצי גלולות.
הוא הורה על הפסקתהגלולות לשני מחזורים סדירים ובדיקות דם.
האם ההוראה נכונה?
מה ההשלכות של התרגלותהגוף להורמונים שבגלולות? האם לא אוכללקחת יותר גלולות?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התרגלות הגוף להורמונים בגלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/08/2015יש הגיון בהחלטת הרופא לראות איך יהיה המצב ללא גלולות האם זה דימום בגלל גלולות או בגלל סיבה רפואית אחרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלמידיהיעל16/08/2015
שלום,
קיבלתי תוצאת בדיקת מעבדה חיובית לכלמידיה, אני ובן זוגי נטלנו מנה חד פעמית של אזניל 1000מג. מתי ניתן לחזור לקיים יחסי מין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלמידיה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/08/2015ממליצה אחרי 3 -4 ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה האם הקרום שוחזר או טבעיעינת16/08/2015
האם אפשר לערוך בדיקה לבחורה האם הקרום בתולים מלידה או שוחזר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה האם הקרום שוחזר או טבעי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/08/2015ניתן לעשות בדיקה באצבע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משהו מוזר קורה לי - האם נדרשת ??הילה16/08/2015
משהו מוזר קורה לי - האם נדרשת בדיקת רופא ??
אני מניקה, נשואה, ללא אמצעי מניעה.
כסטנדרט, מקבלת מחזור בין 34-40 יום.
בחודש האחרון קיבלתי מחזור לאחר 55 יום.
(לאחר 40 יום ביצעתי בדיקת הריון ב-סטיק שיצאה שלילית)
המחזור שקבלתי נמשך כבר 10 ימים!!!!
כאשר כסטנדרט ימי המחזור שלי הינם- 5 מלאים.
(לאחר 5-6 ימים הייתה התמעטות בכמות אך לא הפסקה מוחלטת, ומאז זה מתגבר ואף נראה כמו מחזור חדש....)
זה נורמלי ?
האם נדרשת בדיקת רופא ?
(יש עצות'סבתא' איך לגמור עם זה כבר?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משהו מוזר קורה לי - האם נדרשת ?? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/08/2015עשי בדיקת שתן לשלול הריון ופני לבדיקת רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת נטילת גלולות יאזשרית16/08/2015
לקחתי גלולות יאז חודש לפי ההנחיות. היו לי תופעות לוואי איומות (בעיקר במערכת העיכול והמון דימומים). והעדפתי להפסיק אחרי החפיסה הראשונה.
כעת יוצא שאני כבר ביום השמיני לדימום הוויסתי וזה לא נגמר!! האם זה נחשב תקין? (את הגלולה האחרונה, שהיא למעשה פלצבו, נטלתי לפני שמונה ימים)
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת נטילת גלולות יאז - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/08/2015פני לרופא הנשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפניתי.. אני שואלת לדעתך גם
דנה17/08/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחבל מאד שזו התשובה
שרית18/08/2015אמנם את לא "חייבת" לי כלום, ועדיין היות ופורום כזה קיים- ראוי בעיניי להשקיע ולכתוב תשובות נורמליות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחיית מחזוראנונימי16/08/2015
שלום,
אני אמורה לקבל מחזור ב25.8.15 ובשל נסיעה אני מעוניינת לדחות אותו
האם יש איזשהיא גלולה שאוכל לקחת
המחזור האחרון שקיבלתי היה ב24.7.15* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחיית מחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/08/2015מאוחר להתחיל לקחת כדורים לדחית מחזור אבל התיעצי עם רופא הנשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MRI בתחילת הריוןדניאל16/08/2015
שלום,
יש לי בעוד יומיים בדיקת MRI אגן לצורך בירור מחיצה ברחם.
לפני כיומיים היה לי הביוץ. במידה ונקלטתי להריון, האם יש סכנה בביצוע הבדיקה בשלב זה ובהזרקת חומר הניגוד? (אם אכן יש קליטה היא תהיה כבת 4 ימים בלבד).
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI בתחילת הריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/08/2015אין בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילשול לאחר גלולההילה15/08/2015
התחלתי לקחת גלולות לפני כמעט כשבועיים. באחד הימים הסתבכתי עם תנאי האיחסון של הגלולה אבל קראתי באינטרנט והרוב אומרים שזה בסדר אז עזבתי והמשכתי הכל כרגיל. שכבתי עם חבר שלי והוא גמר בפנים,ללא קונדום.היום שילשלתי כשעה וחצי לאחר נטילת הגלולה אז נטלתי אחת נוספת. השלשול היה חד פעמי ובכל שאר הימים לא פיספסתי גלולה והקפדתי על השעה. האם זה בסדר שלקחתי גלולה נוספת? נראה שאני מוגנת? דבר שני אני מתביישת לקנות בדיקת הריון במידה ואצטרך, מה אני עושה? תודה רבה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילשול לאחר גלולה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/08/2015אם לא המשכת לשלשל והשלמת עוד גלולה את מוגנת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)