מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלקתנטע02/09/2015
בבדיקת שתן נמצא שיש דם וחלבון גבוה, בנוסף ישנה הפרשה מהנרתיק אפורה עם רייח לא טוב.
על מה מעידים הממצאים, האם יש קשר בין בדיקת השתן לתופעות, אין כאבים או צריבה בעת מתן שתן, האם בכל זאת יתכן שזו דלקת בדרכי השתן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב03/09/2015כנראה שדלקת מהנרתיק התערבבה עם בדיקת השתן שעשית. הנכון הוא אם רוצים לבדוק במדויק לשים טמפון בנרתיק כדי לבודד את ההפרשות הנרתיקיות ואז לעשות בדיקת שתן לאחר רחצה חיצונית ובדיקת אמצע הזרם זה יתן תשובה מדויקת לגבי מה קורה בשתן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפיתאלה02/09/2015
שלום,אני בת 22 היום בצעתי בדיקת שקיפות עורפית יצא לי תוצא בחישוב של גיל ובדיקה 1:616 ,רופא מאוד הלחיץ אותי ואמר שכבר היום אני צריכה לעשות בדיקה סקירת מערכות מוקדמת ,אני רוצה בבקשה לדעת אם זה באמת לא יכול לחכות עד מחר ואם בכלל צריך לבצע בדיקה זאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות עורפית - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב03/09/2015בהחלט דורש המשך ברור ואפשר לחכות עוד יום יומיים
אבל כדאי לסיים את הברור כמה שיותר מהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיייבת עזרה דחוףףףףקורין02/09/2015
יוםשני היתי אצל רופאת נשים והיא נתנה לי זידובל למשך חמישה ימים וגם פלוקנול 150 גרם וכבר לקחתי אותם נשאר לי רק לסיים את הזידובל אבל משילשום כבר אני רואה הפרשות ורדרדות מרובות והיום חלקן היו בצבע אדום כהה או חום ואני לא יודעת ממה זה ומה לעשות?? אני פוחדת שזה רק מחמיר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיייבת עזרה דחוףףףף - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב03/09/2015ההפרשות הורודות יכולות להיות גם תחילת מחזור וגם מהזידובל. סיימי את הטיפול ואז תראי אם הדימום מפסיק. אם זה דימום חזק כמו מחזור הפסיקי את הטיפול
והתיעצי עם רופא הנשים שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות אחרי לידהדניאלה01/09/2015
שלום רב, ילדתי לפני כמעט ארבעה שבועות ואני מניקה הנקה חלקית. עדין יש לי את הדימום שאחרי לידה ורציתי לדעת אם עלי להתחיל כבר לקחת גלולות. החלטתי לקחת גלולות משולבות ולהפסיק עם ההנקה כשאתחיל לקחת אותן. בעבר הייתי לוקחת מליאן ויש לי חפיסה נוספת. רציתי לדעת אם עלי להתחיל כבר לקחת את הגלולות ואיך זה עובד? האם אקבל מחזור? אני מעדיפה לקחת שתי חפיסות יחד היות ואני שומרת נידה, האם זה אפשרי? אהיה מעוניינת לעבור לגלולות שלוקחים אחת לשלושה חודשים , האם זה יהיה אפשרי אחרי לקיחת מליאן? יש לי תור לרופא נשים רק עוד שבועים ואני רוצה לדעת כיצד לנהוג לצורך מניעת הריון. תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות אחרי לידה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב03/09/2015מתחילים גלולות לאחר בדיקת רופא נשים כמקובל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלולה למניעת הריון לאחר לידה
בתאל30/09/2015אני כמעט חודשיים לאחר לידה, את הווסתם הראשון לאחר הלידה קיבלתי לפני כשבוע וחצי. אני מעוניינת לחזור לקחת גלולות למניעתודה הריון, מליאת.
האם אני חייבת לחכות לווסת הבאה או שאני יכולה ליטול את הגלולות כבר מעכשיו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלולה למניעת הריון לאחר לידה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/10/2015חכי לוסת הבאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ודלקת בשלפוחיתאתי01/09/2015
שלום,
יש לי עבר של דלקות חוזרות בשלפוחית השתן.
לפני כשנה + אורולוג רשם לי לקחת כדור אחד של זינט 250 לאחר סקס בטענה
שזה ישנה את כיוון הרצפטורים.
באופן משמח לקחתי במשך 3 חודשים לאחר סקס ואכן מאז לא חזרה לי דלקת.
כבר תקופה שהפסקתי עם הטיפול והכל היה מצוין.
אני ובן זוגי ממש עכשיו התחלנו בניסיונות להיכנס להריון,
ובמשך תקופת הביוץ האחרונה שכבנו מספר פעמים.
יום אחרי הפעם האחרונה התחלתי להרגיש צריבות במתן שתן
החלטתי לקחת כדור של זינט על דעתי ואכן עזר, אך הצריבה (חייבת לציין שלא חריפה , אלא צריבה קלה) חזרה יומיים אחרי כן ועדין צריבה קלה.
בשלב זה אני איני יודעת אם אני בהריון או לא וחוששת לקחת אנטיביוטיקה בשלב כה התחלתי , במידה ואני כן במקרה כבר בהריון.
מה דעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון ודלקת בשלפוחית - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב03/09/2015אין בעיה עם זינט והריון אבל כדאי לעשות תרבית שתן לראות מה המצב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסקס אורלי ודלקות גרון
רעות01/11/2015שלום ! יש שאלה שמטרידה אותי. האם לאחר שאני ובן זוגי שוכבים - עם מגע שכולל חדירה, שלאחריו אני גם ''יורדת'' לו - מעניקה לו מין אוראלי - יש סיכוי לקבלת דלקות גרון חוזרות ונשנות?
האם יש קשר ישיר? ואם כן מה הפתרון להמנעות מדלקות גרון (לא אני ובטח שלא הוא רוצים לוותר על האקט הזה)?
בעצם, אני מעבירה לעצמי חיידקים מהואגינה שלי לגרון ? איך זה עובד בדיוק?
אשמח לקבל תשובה בהקדם!
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסקס אורלי ודלקות גרון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב03/11/2015סקס אורלי לא מנוע מהדבקות וזהומים. אם יש לך דלקות גרון חוזרות כדאי לפנות לרופא אף אוזן גרון לעשות תרביות ובדיקות גרון מעמיקות יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת פרוגסטרוןשושנה01/09/2015
ערב טוב
אני עשיתי ביום ה-23 לאחר המחזור בדיקת פרוגסטרון ויצא לי 19.2 אני לא ממש מבינה מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת פרוגסטרון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב03/09/2015זאת אומרת שהיה לך ביוץ לפני כשבוע מהבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש דבר כזהרוני01/09/2015
ילדתי לפני שבוע בתל השומר המילדת מרחה לי על הפנים לאחר הלידה את החומר הלבן שנימצא אולי במי השפיר או חומר לבנבן על הפנים ואמרה שזה בריא לעור הפנים האם אפשר לעשות את זה האם זה מסוכן והאם באמת כך וזה לא מסוכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
מורן נשים.01/09/2015הרופאה אמרה-הרופאה יודעת,היא לא תסכן אותך ולא את עבודתה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזאת המילדת שמה לא הרופאה
רוני02/09/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבר ראשון - זה לא מסוכן אל תדאגי.
הי02/09/2015גם אני שמעתי על זה שהחומר העוטף את העובר בריא לעור, לא שמרחתי אותו אי פעם....
בכל מקרה הרבה מזל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש דבר כזה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב03/09/2015לא מסוכן בטוח.
לא מכירה את היתרונות האלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכויים להריוןויקי01/09/2015
שלום,
רציתי לדעת מה הסיכוי להיכנס להריון אם היחסים בפעם אחרונה היו בערך באותו זמן עם זריקת אוביטרל? סיכוי קטן? בינוני? מצויין? (לא שואלת יחסית ליום הביוץ עצמו כי ברור לי שזה הרבה יותר עדיף)
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכויים להריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב03/09/2015לא יודעת לתת לך סטטיסטיקות. זרע יכול לחיות בגוף האישה גם 3 ימים אחרי המשגל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יומיים איחור ובדיקה ביתית שליליתצפונית01/09/2015
שלום,
אני 10 חודשים אחרי לידה,
לא משתמשים באמצעי מניעה, חשוב לציין כי ברקע בעיות פוריות של בעלי ולבסוף נקלטנו בהריון ספונטני.
שכבנו בזמן הביוץ (מועד הביוץ ידוע לי וכעת עברו 16 ימים ממנו) וכעת יש איחור של יומיים אך ערכה ביתית שנחשבת מדוייקת מאוד מראה שאין הריון.
האם יתכן כי לא מדובר בהריון? אם כן מה יכול להיות?
תודה רבה על המענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
מורן נשים.01/09/2015קורה שהמחזור לפעמים מאחר או מקדים,ממליצה לך לחכות יום יומיים ואם את עדיין לא מקבלת פני לרופא הנשים שלך,בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיומיים איחור ובדיקה ביתית שלילית - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב03/09/2015אם הבדיקה שלילית יכול להיות שזה סתם שיבוש במחזור. הרי לא תמיד הוא 100% מדויק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרזטזיהס01/09/2015
הי,
אני נוטלת סרזט מזה שנה. לאחרונה הופיעו דימומים שלא פסקו אז הפסקתי את הגלולות כדי לקבל מחזור ו'לנקות' את הגוף.
אני רוצה להתחיל לקחת סרזט שוב לאחר שאקבל מחזור.
מתי להתחיל לקחת אותם שוב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרזט - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב03/09/2015ביום ראשון של המחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. תוספת-
זיהס03/09/2015תודה על תשובתך.
א. בגלל שאני קצת מדממת בגלל הגלולות אני חוששת שאולי לא אזהה בידיוק את היום הראשון של המחזור.. זה בעיה אם אקח שוב סרזט ביום השני או שלישי?
ב. האם יש בעיה עם זה שהפסקתי סרזט, מקבלת מחזור, ואז מתחילה שוב סרזט?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני נואשת - דימום קרוב ל4 שבועותהי01/09/2015
לאחר דימום וסת שלא נגמר - והתברר כהריון חוץ רחמי.
טופלתי ב mtx (יום א') וממשיכה במעקב בטא לפי הנחיות בית החולים ביום הרביעי והשביעי.
אציין שערכי הבטא היו מאד נמוכים - כ40 אך במצב של - פלאטו, ללא ירידה
נתבקשתי למנוע הריון ובדעתי ליטול גלולות.
מכיון שאני מדממת כל הזמן כבר קרוב ל4 שבועות !!! (כן, כן, זה ממש נורא!!!)
והדימום לא מראה סימני עזיבה, חשבתי להתחיל את הגלולות כבר עתה במטרה נוספת:
הפסקת הדימום!
האם יש בעיה להתחיל לקיחת גלולות לפני שהבטא התאפסה?
(כלומר, כבר מחר.... אני מאד מוטרדת, אין לי כבר סבלנות להמתין.... )
תודה על מענה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני נואשת - דימום קרוב ל4 שבועות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/09/2015כדאי להתיעץ עם הרופא העוקב אחריך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך השאלה
הילה01/09/2015ד"ר יקרה-
התיעצתי והדעות חלוקות.
בבית חולים אמרו לי שזה עקרונית בסדר.
ובקופת חולים הרופא אמר להמתין. (כדי לא לבלבל את הגוף עם עוד הורמונים)
זו הסיבה שאני שואלת את חוות דעתך.
מאד מאד אשמח למענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפליז... תשובה.....
הי02/09/2015תמצות השאלה:
אני אחרי mtx, מתי להתחיל גלולות מניעה?
יש להמתין להתאפסות הבטא? או אפשר כבר עכשיו - תוך כדי. ??
המטרה בלקיחה מידית, נוסף למניעה הנדרשת, גם הפסקת הדימום שכבר נמשך ברצף 4 שבועות.
בבית החולים אמרו לי שאפשר.
רופא בקופ"ח אמר לי להמתין.
אשמח מאד לחוות דעת מקצועית!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך השאלה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב03/09/2015אני הייתי מחכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור המחזור לאחר הפסקת גלולותיהב31/08/2015
שלום, אני בת 26 ונוטלת גלולות למעלה משנתיים. ב26/7/15 קיבלתי מחזור מלאכותי אחרון. אני לא מתכננת לקחת יותר גלולות. מהמחזור האחרון ועד היום (31/8/15) עוד לא קיבלתי. חשוב לי לציין כי בעלי גומר בחוץ. (אנחנו נשואים טריים, לא ממהרים עדיין). על כן, רציתי לדעת האם יש סיכוי להיקלט? האם לעשות בדיקת היריון, או שזהו איחור לגיטימי לאחר הפסקת גלולות?
אודה למענה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור המחזור לאחר הפסקת גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/09/2015עשי בדיקת שתן להריון אם שלילי הרי שזה איחור עקב הפסקת גלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
יהב03/09/2015היי, תודה רבה על המענה.
רציתי לדעת, אחרי כמה ימים של איחור המחזור אני כבר חייבת ללכת להיבדק?
כלומר, מתי זה כבר לא יכול להיות איחור בשל הפסקת הגלולות אלא מהיריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב03/09/2015אחרי שבוע מהאיחור עשי בדיקת הריון. אחרי שבועיים איחור לכי להתיעץ עם רופא הנשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה בקשר לגלולותהדר31/08/2015
שלום רב,
רק אציין שהשאלה שלי דחופה מכיוון שאני מתחתנת עוד חודש וחצי.
אני בת 27. לאחר שלקחתי גלולות במשך 5 שנים החלטתי להפסיק למספר חודשים מכיוון שעשו לי פיגמנטציה באזור שמעל השפתיים.
במהלך החודשים שהפסקתי המחזור היה סדיר למשך חודשיים ועכשיו כשהגיע הזמן שאקבל שוב, המחזור מאחר כבר ב5 ימים.
מכיוון שאני מתחתנת עליי לחזור לקחת את הגלולות רצוף כדי שלא אקבל מחזור בזמן החתונה וגם 7 ימים לפני הטבילה במקווה.
השאלה שלי האם אני יכולה להתחיל שוב לקחת את הגלולות עכשיו? (כשאני נקייה מהן 3 חודשים) או שאני חייבת לחכות ליום הראשון של המחזור כדי להתחיל מחדש?
תודה
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה בקשר לגלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/09/2015את יכולה להתחיל עכשיו אבל אז לא ברור מתי תדממי.. מציעה לך לקחת כדור לזרור מחזור ואז להתחיל עם הגלולות ביום הראשון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי את הכוונה
הדר01/09/2015תודה על התשובה
רק לא הבנתי את הכוונה בכדור לזרור מחזור..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
מורן נשים.01/09/2015פני לרופא נשים שיתן לך כדור לזרוז מחזור וביום הראשון למחזור התחילי את הגלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץויקי31/08/2015
שלום!
אם מקיימים יחסים כ 3 ימים לפני הביוץ, במידה וחלק מהזרעונים נשארו בחיים:
1. היכן הזרעונים ממתינים לביצית? בחצוצרה או ברחם?
2. בתוך 24 שעות של הביוץ עצמו האם ההפריה קוראת בתחילת ביוץ? באמצא? בסוף? לאחר ביוץ?
(מדובר בזריקות menopur וזריקת ovitrelle)
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/09/2015בדרך כלל הזרעונים נכנסים מהר לרחם ואז עוברים לחצוצרות ושם פוגשים את הביצית
הפריה קורית במהלך 24 שעות של הביוץ בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיעלה31/08/2015
שלום,
בת 60, לאחרונה בבדיקת דופלר אגן "שחלה ימין מוגדלת לגילה עם הסתיידויות על פני שתי השחלות. מומלץ מעקב סונוגרפי ומרקרים." (שחלה ימין בגודל 20x21 מ"מ, שחלה שמאל בגודל 13x19 מ"מ).
עקב כך ביצעתי בדיקת דם מרקרים ונמצא:
סמן CA-19.9 ערך 41.5 U/ml
סמן CEA ערך 2.2 ng/ml
סמן CA-125 ערך 13.6 U/ml
סמן CA-15.3 ערך 22.2 U/ml
הבנתי שהערך של CA-19.9 הינו גבוה מהנורמה.
שאלותיי:
1. מה המשמעות של התוצאות? עד כמה זה חמור?
2. איזו בדיקה או בדיקות כדאי לבצע על מנת להמשיך את הבירור?
3. האם יש צורך להחליף את התור הרגיל (שהוא רחוק יחסית) בתור דחוף?
בתודה ובברכה,
יעלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/09/2015אם התור לרופא נשים הוא בטווח החודש הקרוב את יכולה להמתין לו
המרקרים השחלתיים למעט CA19.9 אכן תקינים
כדאי בינתיים לעשות גם ברור שד ממוגרפיה ואולטראסאונד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)