מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איחור במחזור סיבה לדאגה?ברלי24/08/2015
אני בת 43 בריאה לחלוטין בד"כ ווסת סדירה כל 24-26 ימים
הווסת האחרונה שלי הייתה לפני 38 יום בדיוק.האם יש סיבה לדאגה במידה ואיני בהריון שכן הסיכויים לכך קלושים או שמא זה פשוט סימן לירידה בפוריות, כמובן שאגש להבדק במידה והאיחור עיימשך אך הייתי רוצה לדעת במידה ואקבל מחר..מה יכולה להיוצ הסיבה לאיחור??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור במחזור סיבה לדאגה? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב25/08/2015תמיד הריון יכול להיות סיבה לאיחור
אבל אם את לא בהריון אזי כל מצב נפשי ,שינויי סביבה, טיול, שינוי הורמונלי יכול לגרום לשינויים במחזור
סך הכל הגוף שלנו לא שעון מדויק..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בנרתיקדנה24/08/2015
שלום, אני בת 22 לוקחת גלולות מגיל 16,
יש לי נקודה ספציפית בנרתיק כאשר אני נוגעת בה כואב לי..
הייתי אצל הגניקולוג אמר שהכל תקין ועשה לי בדיקות של מחלות מין והכל יצא תקין.
מה זה יכול להיות?
בנוסף יש לי הרבה הפרשות שקופות וטיפה מגרד לי לא כל הזמן מגרד לי אבל ההפרשות מציקות לי..
מה אפשר לעשות?
יש לזה טיפול?
אילו בדיקות צריך לעשות עוד שאוכל לדעת מה יש לי בדיוק?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בנרתיק - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב25/08/2015פני שוב לעיוץ רופא הנשים שלך והתיעצי איתו לגבי הנקודה הכואבת אולי שיפנה אותך לרופא מומחה לכאבים בנרתיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגביי הפסקת בשימוש בגלולות!!!!מעין24/08/2015
שלום, יש לי שאלה לגביי הפסת גלולות. אני נוטלת גלולות מזה כתשעה ימים כשזו הפעם הראשונה שאני נוטלת גלולות וההשפעה שלהם עלי מאוד חזקה, יש לי כאבי ראש עייפות ושינויים במצבי רוח. אני לוקחת מרסילון. בעוד שבוע יש לי בחינה חשובה ואני מפחדת שזה ישפיע על הריכוז שלי. לכן אני רוצה להפסיק. אני מקיימת יחסי מין לא מוגנים מאחר ואני נוטלת את הגלולות. השאלה אם אני יכולה להפסיק את השימוש בגלולות עכשיו מבלי שזה ישפיע על הסיכון להכנס להריון. כמובן שאעבור ליחסי מין מוגנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגביי הפסקת בשימוש בגלולות!!!! - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב25/08/2015אם את מפסיקה את הגלולות עכשיו סביר להניח שתדממי אחרי ההפסקה וכמובן שההגנה תעלם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלורטאנונימי23/08/2015
האם שימוש ראשוני בגלולות פלורט יכולים ליצור דימומים במהלך לקיחתן החל מהיום הראשון למחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלורט - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב25/08/2015כן כמו עם כל גלולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבועיים וחצי דימום משמעותי.הילה23/08/2015
כמה זמן אורך דימום בשל הפלה טבעית?
אני מניקה וההריון זוהה בבדיקות דם שבוצעה בגלל פניה לרופא בגלל מחזור ארוך.
המחזור הארוך התברר בעצם כדימום הריון,
ובעצם - הפלה טבעית.
מאז אני מבצעת בדיקות דם לראות ירידה בבטא, וערך הפרוגסטרון.
בטא (יום רביעי) 67
בטא (יום חמישי) 65 פרוגסטרון 5.27
בטא (היום - ראשון) 47 פרוגסטרון 5.34
אני מדממת כבר שבועיים וחצי !!! (דימום משמעותי כמו של מחזור קשה. ב- 3 גלים: לאחר 5 ימים הגל נחלש - יום יומיים דימום חלש ומתחיל -גל חדש )
מעבר לכך שזה מאד לא נעים! לדעתי מדובר באיבוד דם רב.
כמה זמן זה לוקח?, הרופא שלי אומר שאין תשובה לזה ועלי לחכות בסבלנות.
האם זה תקין?
עד מתי???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבועיים וחצי דימום משמעותי. - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב25/08/2015הבטא צריך להיות שלילי פחות מ10 כדי שתהליך ההפלה יסתיים. חיזרי לרופא הנשים שלך ליעוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובדת עצותשיראל23/08/2015
היי אני בת 29 אחרי שתי לידות, לפני כחודש החלה לי תחושת צריבה בנרתיק גם באופן כללי וגם עם החמרה בעת מתן שתן, אציין כי אני לא סובלת בדרך כלל מדלקות בדרכי השתן. פניתי לרופא המשפחה והוא ביצע בדיקת שתן בסטיק, אמר שהבדיקה גבולית לדלקת ונתן לי מונורול וסדורל להקלה בכאבים. לאחר ששתיתי את האנטיביוטיקה, לא חשתי הקלה ולכן פניתי לרופא הנשים, הוא הפנה אותי לבדיקת שתן ותרבית (כ-4 ימים לאחר שתיית האניביוטיקה) שתיהן יצאו תקינות. כיוון שהמשכתי לסבול מכאבים. פניתי שוב לרופא הנשים שנתן לי הפעם טיפול לפטריה (אציין שאין ולא היו לי הפרשות חריגות).
הטיפול כלל קלוטרי וטבעקוטן, התחלתי מספר ימים בשימוש בטבעקוטן וחשתי הקלה קטנה, לאחר מכן קיבלתי מחזור ולכן לא יכולתי להמשיך להשתמש במשחה, בעת המחזור לא היו כאבים חזקים. אך בסיומו הכאבים חזרו ביתר שאת צריבות חזקות מאוד בפתח הנרתיק שמלוות גם בכאבי גב תחתון (שאין לי מושג אם קשור או לא קשור לזה) באופן כללי יש לי ממש תחושת בערה בכל החלק התחתון. התחלתי לאחר המחזור את הטיפול בקלוטרי, והמשכתי את השימוש בטבעקוטן אתמול בערב איך איני חשה כל הקלה ... אני סובלת מאוד מכאבים ולא יודעת מה עוד ביכולתי לעשות או מה המקור לכאבים אלו
אודך לסיוע
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובדת עצות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב25/08/2015חיזרי לרופא הנשים שלך לבדיקה ואולי לעשות תרבית נרתיקית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרבית נרתיקית תקינה
שיראל17/09/2015וגם משטח לגילוי מחלות מין תקין, הצריבה לא מפסיקה אני כבר חודשיים ללא מנוח טופלתי גם באגיסטן קומיגאס קרם טריקן דלאצין נרות ודרמובט (טיפול של 3 ימים) ללא שיפור
הכאב אינו ממוקד הוא נודד בין החלק הפנימי של השפתיים הקטנות לאיזור הווסטיבל יש נקודות מסוימות שאם אני נוגעת בהן הן בפנים והן בחוץ שהן שורפות מאוד למגע שהן ואדומות במראה
מה עוד אני יכולה לעשות אני כבר ממש משתגעת
אודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רטיבות יתר בנרתיקאור23/08/2015
בת 31, מאז שתחלתי לקיים יחסי מין (גיל 16) אני סובלת מרטיבות יתר בנרתיק.
בתחילת קיון היחסים הכל טוב ותקין, אך ככל שאני "מתחממת" אני מרטיבה יותר ויותר, וזה מגיע למצבים שכבר לא מרגישים חיכוך.
זה מפריע מאוד מאוד, לי ולפרטנר.
אני כבר לא יודעת מה לעשות עם זה ואני מיואשת.
אני לא יכולה בזמן האקט להפסיק ולנגב, זה מעצבן וזה מוציא את כל החשק.
מה אני יכולה לעשות עם זה?
אני מרגישה פגומה. פשוט פגומה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רטיבות יתר בנרתיק - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב25/08/2015התיעצי עם רופא גינקולוג סקדסולוג לגבי אופציות טיפוליות. בינתים נסי להחדיר טמפונים לפני החדירה כדי לספוג את עודף הנוזלים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת פאפעמית23/08/2015
שלום.
אני בת 43.
אם ל -3. בריאה בד"כ.
אחת לכמה זמן צריך לבצע בדיקת פאפ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת פאפ - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב25/08/2015אם אין גורמי סכון אחת לשנה עד שנתיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש חום מה עושים? האם מסוכן לעוברטליה23/08/2015
אני בשבוע 7+יום יש לי יומים חום בסביבות 37 38 האם צריך לעשות משהו האם זה חום? האם מותר לקחת משהו מה ממליצים האם זה מסוכן לעובר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש חום מה עושים? האם מסוכן לעובר - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב25/08/2015פני לבדיקת רופא משפחה לברור סיבת החום חשוב להוריד את החום עם כדורים ולשתות הרבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפיקות לבשרון23/08/2015
שלום אני בחורה בת 31. אני כשבוע לפני קבלת וסת. בימים האחרונים אני חשה בפעימות הלב שלי. פעימות הלב לא מהירות אבל אני מרגישה אותן. בעיקר בלילה או כשאני יושבת בעיקר ישיבה עם הישענות הגב על הכסא או הספה. בלילה אני מרגישה את פעימות הלב בחזה מעין רטט בחזה שמאוד מפריע לי לישון זה נמשך כמה שעות לאורך הלילה, עד שאני מצליחה להירדם ואז מתעוררת ושוב מרגישה את פעימות הלב. בבוקר כשאני קמה מהמיטה המסתובבת בבית אני כבר לא מרגישה את זה. באופן כללי ביום אני פחות מרגישה את זה ואם כן בזמן ישיבה עם הישענות . לפני מחזור אני סובלת מחוסר שקט, עצבנות, כאבים בידיים ולעיתים תאבון מוגבר שמתגברים ככל שהוסת מתקרבת. האם הרגשת פעימות הלב גם יכולה להיות תופעה של תסמונת קדם ויסתית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפיקות לב - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב25/08/2015יכול להיות התיעצי עם רופא הנשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ומתי לקחת ויטמנים בהריוןטליה23/08/2015
שלום אני בשבוע 7 רציתי לדעת לגבי הכדורים של אלטמן פרנטל 9 חודשים האם צריך לקחת ומתי? האם מומלץ? ואם כדאי לקחת אומגה 3 ? ואיזה? תודה ומתי להתחיל כדורי ברזל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ומתי לקחת ויטמנים בהריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב25/08/2015התיעצי עם ררופא הנשים
כדאי לקחת כבר אומגה 3 ופרנטל אם אין לך בחילות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפחדת מבדיקה אצל רופאנטלי23/08/2015
היי זה הזוי אבל אני ממש ממש מפחדת מהקע שלשבת עם רגליים מפוסקות מול הרופא והוא רואה ויכול ליגוע בהכל..אני צריכה בדיקה אבל מתה מפחד...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפחדת מבדיקה אצל רופא - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב25/08/2015הרבה נשים מרגישות שהבדיקה אצל גינקולוג לא נעימה להן. אבל כשהמצב מחייב מתגברים על הפחד והרתיעה.
אם את חייבת בדיקה ולא מסוגלת לעבור תהליך זה כדאי לפנות ליעוץ סקסולוגי כדי לברר מה הבעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלחיצה את עצמיניקה23/08/2015
אוקיי אז כמה שנים טובות עשיתי הפסקות בין גלולות בגלל בעיות בפנים וחברים וכאלה ועכשיו החלטתי שהכי בריט לי ולגוף שלי זה להמשיך לקחת גלולות באופן סדיר. הלכתי לגיניקולוג צבאי שרשם לי יאז. עכשיו קיבלתי מחזור,התחלתי את החבילה ואחרי תקופת המחזור עדיין יש לי הפרשות חומות אדמדמות גם שבועיים אחרי תום המחזור! גם נורא כואב לי לקים יחסי מין וגם החזה שלי גדל דרסטית ואני משערת שזה בגלל השינוי ההורמונאלי של הגלולות...אנא תעזרו לייי אני מתחרפנת לאט ובזהירות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלחיצה את עצמי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב25/08/2015צריך לחכות חודש לפחות עד שהגוף מתרגל לגלולות אבל אם יש לך תופעות לואי קשות החליפי לגלולות שהיו לך בעבר יותר מתאימות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולת יאז - תופעות לוואיניצן ברקוביץ22/08/2015
שלום,
אני חיילת וקיבלתי מהרופא בצבא מרשם לגלולות יאז אותן אני נוטלת מזה שבוע. שמתי לב שכתוצאה מנטילת הגלולות השינויים במצבי הרוח שלי הם קיצוניים מאוד (עצבנות גדולה במשך כל שעות היום) ואני לא מצליחה להירגע. מכיוון שיש קושי ביצירת קשר עם הרופא הצבאי אבקש המלצה מה לעשות? האם עלי להפסיק לקחת את הגלולות? האם להמשיך לפרק זמן נוסף ולראות אם המצב משתפר? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולת יאז - תופעות לוואי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב22/08/2015נסי להמשיך עד סוף החפיסה כי לוקח זמן התרגלות אבל אם תופעות הלואי הן בלתי נסבלות מבחינתך הפסיקי ובקשי מהרופא גלולות אחרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי גלולות ביוםדנה21/08/2015
היי. אני משתמשת בגלולות פליים ולקחתי בטעות שתי גלולות ביום. רציתי לדעת מה עושים ואיך ממשיכים הלאה עם החבילות והגלולות, האם לקחת גלולה מקופסא חדשה וכו..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי גלולות ביום - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב22/08/2015המשיכי רגיל פשוט את מסיימת את החפיסה יום אחד לפני הזמן ואז עושה הפסקה של 7 ימים וביום השמיני מתחילה חפיסה חדשה
הכל יזוז לך ב יום אחד קדימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)