מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סכרת הריוןהריון ראשון06/01/2015
שלום ד״ר.
יש לי שאלה.
אני בשבוע 34 להריוני.. השבוע בבדיקת שתן אצל האחות התגלה סוכר בשתן. (פלוס 4) נישלחתי על ידי הרופא להעמסת סוכר 100 גרם כדי לשלוח סכרת הריון. אני מאוד מפחדת מהבדיקה.. אמא שלי הייתה חולת סכרת ויש לה את המכשיר שבודק את רמות סוכר בדם..
בדקתי בצום- יצא 66.
בדיקה שעה אחרי ארוחה- יצא 94.
האם זה יכול להחליף את העמסת סוכר? האם הערכים שיצאו לי מקטינים את הסיכויים לסכרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכרת הריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב08/01/2015התיעצי עם רופא נשים שעוקב אחרי ההריון שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הכוונה של העדר פלורה נורמלית?ד``ר ליאורה אברמוב06/01/2015
שלום רב, אני בת 56 חשנתיים לאחר הפסקת המחזור.
יש לי הפרשות צהובות, תוצאות הבדיקה :העדר פלורה נורמלית"
למה הכוונה? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העדר פלורה נורמלית - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב08/01/2015חוסר בחיידקים טובים של הנרתיק. כדאי לקחת או כדורי פרוביוטיקה דרך הפה או להחדיר לנרתיק פרוביוטיקה נרתיקית כדי להעלות את רמת החיידקים הטובים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות וזינטטלי06/01/2015
שלום,
בתאריך 24.12 יום ד' התחלתי חפיסת גלולות מינס ובאותו יום גם אנטיביוטיקה זינט 500 מ"ג פעמיים ביום (לקחתי בסמוך לשעת הגלולה) וסיימתי ב30.12. מתי אהיה מוגנת מבלי להשתמש באמצעי מניעה נוסף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות וזינט - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב08/01/2015אחרי שבועיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלולות וזינט
טלי08/01/2015שבועיים מתום הטיפול באנטיביוטיקה או מתחילת הטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומים לא סדיריםדפנה06/01/2015
שלום,
אני בת 29 , שנה אחרי הלידה .
פניתי לגינקולוג בגלל דימומים לא סדירים ( מחזור נמשך יומיים יותר והרגלים וגם הפרשות חומות מופיעות בין המחזורים) הרופא הפנה אותי לבדיקת אולטרסאונד.
להן התוצאות הבדיקה :
מירקם: שרירני
עובי אנדומטריום: 13.7 מ״מ
הערות: רירית הרחם לא תקינה.
הבדיקה התבצעה ביום ה- 20
התבקשתי לעשות בדיקה חוזרת בזמן במחזור הבא.
אשמח לדעת מה זה אומר אני מאוד לחוצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימומים לא סדירים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/01/2015רירית רחם מעובה ולא סדירה דורשת בצוע אולטראסאונד חוזר מיד אחרי המחזור כשאז הרירית אמורה להיות דקה וסדירה במידה ועדיין מעובה ולא סדירה המצב דורש המשך ברור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרמואידALICE06/01/2015
שלום,
אני בת 31 ללא ילדים.
לפני שנה גילו אצלי דרמואיד בגודל 15 ממ בשחלה הימנית בבדיקת אולטרסאונד רגילה. התבקשתי לעשות בדיקה חזורת פעם ב 3 חושים ובדיקת מרקרים. בבדיקות שעשיתי במשך שנה הגודל של הדרמואיד לא השתנה.
היום עשיתי בדיקת אולטרסאונד נוספת ( האחרונה עשיתי במאי ) וגילו אצלי דרמואיד נוסף בשחלה השמלאלית.
כרגע לפי הבדיקה 2 דרמואידים בגודל 17X19 ממ..
חשוב לי לציין שהבדיקה נעשתה מספר שעות ספורות לפני תחילת המחזור ( האם יכול להשפיע על הבדיקה ? )
האם הבדיקה מצביע על גידול של הדרמואיד?
האם כדי בגדול כזה לבחון טיפול כירורגי או להמתין להריון ראשון למשל.
האם דרמואיד יכול להגדול כל כך מהר ( חצי שנה לדרמואיד חדש )
האם ידוע מה הסיבות לדרמואיד?
האם ניתן לדעת בודאות רק מבדיקת אולטרסאונד שמדובר בציסטה מהסוג הספציפי הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרמואיד - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/01/2015דרמואיד יש לו סימנים מיוחדים באולטראסאונד ולכן האבחנה היא די ודאית פני עם תוצאות הבדיקה לרופא הנשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחזור לגלולותליאת05/01/2015
שלום,
הפסקתי ליטול גלולות לפני כ- 3 חודשים כי רצינו לנסות להכנס להריון. מסיבות כאלה ואחרות אנו רוצים לדחות את הניסיון להכנס להריון (בכמה חודשים - שנה). האם זה בריא לגוף שלי פשוט לחזור לקחת את הגלולות? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחזור לגלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/01/2015כן אבל התיעצי עםר ופא הנשים שלך שמכיר את ההסטוריה הרפואית שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה ותאומיםאיריס05/01/2015
שלום
באם יש סיכוי לתאומים במידה ומבצעים הזרעה ללא טיםולי הורמונים ,אך ורק בהזרעה בלבד?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה ותאומים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/01/2015כמו בזמן קיום יחסי מין רגילים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בזמן יחסי מיןדנה05/01/2015
האם זה נורמלי שבכל פעם של חדירה כואב לי בחדירה עצמה (אח"כ כשהאיבר נכנס זה כבר פחות כואב או לא כואב בכלל), אבל הרבה פעמים כואב לי גם תוך כדי קיום היחסים (כאילו הנרתיק משתפשף מהכניסה והיציאה של איבר המין). האם זה מצב נורמלי? האם יש הבדל ברוחב בין נרתיק לנרתיק או שכל נרתיק אמור להתרחב כל פעם כך שלא יהיו כאבים?הכאבים האלה מפריעים לי לקיים יחסים פעם אחר פעם מפני שכבר אחרי הפעם הראשונה יש לי כאבים בנרתיק שלפעמים מציקים יום ואף יומיים (תלוי בעוצמת הכאב תוך כדי היחסים). האם יש קשר בין אי כאב לכאב ובין עוצמת הכאב לבין גודל איבר המין? מדוע הכאבים האלה קיימים ומה ניתן לעשות כדי שלא יכאב ואוכל להנות מיחסי מין נטולי כאבים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בזמן יחסי מין - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/01/2015יכול להיות שיש לך וסטיבוליטיס שזה רגישות יתר בעור בכניסה לנרתיק. פני לאבחוןלרופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פספוס של גלולהדנה05/01/2015
הייתי צריכה להתחיל גלולה ביום הראשון של המחזור (אתמול) ושכחתי. אם אני מתחילה לקחת היום, ביום השני של המחזור, האם אני עדיין אהיה מוגנת ואם לא, אחרי כמה זמן של לקיחת הגלולות אני אהיה מוגנת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פספוס של גלולה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/01/2015בעוד כשבועיים תהיי מוגנת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומים לאחר צילום רחם וקיום יחסיםאורית04/01/2015
שלום
עברתי צילום רחם ביום שלישי ולאחר יומיים שלושה קיימתי יחסי מין ויום למחרת החל דימום קל (חום אדום)ומלווה בכאב בטן תחתונה האם זה בסדר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימומים לאחר צילום רחם וקיום יחסים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/01/2015כדאי לפנות לרופא נשים לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות הורמונליותיונת04/01/2015
אני בת 48 הרופא נשים רוצה להוציא את המירנה
כי עם תוצאות כאלה אין מצב להכנס להריון האם זה
נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקות הורמונליות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/01/2015הרמות האלו הן מנופאוזליות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה אבל מה הקשר להתקן?
יונת06/01/2015האם אני כבר לא פוריה?
אפשר הסבר יותר מפורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות ואנטיביוטיקהאנונימית04/01/2015
היי אני בחורה בת 24 בעקבות דלקת גרון אני נוטלת אנטיביוטיקה מיום שישי, יש לציין שאני נוטלת גלולות כבר שנתיים באופן סדיר ״מרסילון״, כרגע אני בשבוע הפסקה מתחילה חפיסה חדשה ביום רביעי, האם יעילות הגלולות תיפגע בגלל שימוש באנטיביוטיקה בזמן הפסקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות ואנטיביוטיקה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/01/2015כן הוסיפי קונדומים לשבועיים הקרובים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ווסת בהריון?סיוון04/01/2015
שלום,
אתחיל בכך שיש לי מחזור סדיר מאז ומעולם תאריך קבוע ו7ימי דימום
החודש הווסת שלי הגיע שלושה ימים לפני והיו לי שלושה ימי דימום ללא כאבי בטן מורגשים בהתחלה התחיל דימום חום לאט לאט התגבר וביום השני חזר להיות חום ביום השלישי כלום האם זה יכול להיות הריון יש טעם לבדוק בערכה ביתית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ווסת בהריון? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/01/2015תמיד כשיש דימום חריג כדאי לעשות בדיקה לשלול הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור יתרשיר04/01/2015
שלום,
אני נוטלת גלולות כי איני מקבלת מחזור בלעדיהן (בעלת שחלות פוליצסטיות).
לאחרונה החלטתי להפסיק אותן כי זה עשה לי ממש רע והתחלתי ליטול דופסטון שעוזר לי לקבל מחזור.
החל אצלי שיעור יתר, ורציתי לדעת כיצד ניתן להפסיקו. אני לא מעוניינת לקחת גלולות כיוון שהן עושות אותי עצבנית וחסרת מנוחה ואינן בריאות.
האם יש צמחים שיכולים לאזן את הטסטוסטרון?
האם עצם העובדה שאני לקוחת דופסטון שמשלים לי פרוגסטרון, לא אמור לאזן כבר את הטסטוסטרון??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעור יתר - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/01/2015התיעצי עם רופא הנשים שלך הפרוגסטרון לא מאזן את עודף הטסטוסטרון וצריך לקחת טיפול אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות חומותענבל04/01/2015
שלום, אני לוקחת גלולות מינס כחצי שנה ומאוד מקפידה על הזמנים ולא מפספסת גלולות, תמיד מקבלת מחזור בגלולה הרביעית והחודש קיבלתי ביום החמישי כלומר היום במקום אתמול ואני אמורה להתחיל חפיסה חדשה, הבעיה שלא קיבלתי מחזור קיבלתי הפרשות חומות, האם יש סיבה לדאגה? ייתכן וזה היריון למרות שלקחתי את כל הגלולות ללא אנטיביוטיקה ואפילו אחרי יציאה רכה לקחתי עוד אחת ליתר ביטחון,
אודה לעזרתך הרבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות חומות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/01/2015עשי בדיקת שתן לשלול הריון ואם שלילי התעלמי מהדימום החריג והמשיכי את הגלולות כרגיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)