מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ווסת לא סדירהגלית ***21/12/2014
אני בת 37, ובריאותי תקינה ועושה גם כושר, הווסת לפני כן הייתה סדירה וקיבלתי בתאריך: 24.11.14, ולאחר מכן קיבלתי בהתראה כ"כ קצרה ובהפתעה מוחלטת שוב ווסת בתאריך 14.12.14 אני נורא חרדתית מפני שהווסת האחרונה שהייתה לי הייתה נורא קשה מלווה בדימום רב ובכאבים נוראים, האם כל זה לא קשור לקראת גיל המעבר אני נורא חוששת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ווסת לא סדירה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/12/2014יכול להיות מצב של הפרעות מחזור עקב סטרס, נסיעה, תרופות מחלת חום
אם אין סיבה פני לבדיקת רופא נשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא בטוחה אם לפנות לרופאטלאור21/12/2014
לפני כשבוע הופיע כתם חום כתום ולא חזר שוב. מצאתי שייתכן שזה מכיוון שחיברתי במחזור הקודם קופסאות של גלולות מליאן, לכן לא פניתי לרופא.
השבוע חיברתי קופסאות שוב ולאחר קיום יחסי מין היה לי דימום קל, מה שקרה בעבר בעקבות אי קיום יחסי מין לאורך זמן רב. חשוב לציין שהדימום נפסק מחר והיה זניח מאוד.
אך גם הבוקר הופיע אותו כתם חום כתום..
מה זה יכול להעיד? האם לפנות לרופא או לחכות שייעלם שוב? האם אני יכולה לקיים יחסי מין במצב זה או לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא בטוחה אם לפנות לרופא - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/12/2014בהחלט יכול להיות שהדימום קורה עקב חיבור 2 חפיסות ולכן כדאי לעשות שבוע הפסקה ולהתחיל הכל מחדש. אבל בכל מקרה כדי לשלול בעיות אחרות כדאי ללכת לרופא נשים לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיום יחסי מין ללא קונדוםשירה21/12/2014
שלום,
רציתי בבקשה לדעת האם עליי לעבור בדיקות כלשהן לפני קיום יחסי מין ללא קונדום במידה והייתי בתולה לפני הפרטנר הנוכחי? האם אני עלולה להדביק אותו במשהו?
בנוסף- אילו בדיקות עליי לוודא שהוא עובר לפני וויתור על קונדום? (במידה וקיים בעבר יחסי מין אך עם קונדום תמיד)
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיום יחסי מין ללא קונדום - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/12/2014אם לא קיימת בעבר יחסי מין ואת מחוסנת לפפילומה וירוס אין שום בעיה בקיום יחסי מין ללא קונדום מבחינתך אבל הוא כדאי שיעבור בדיקות לשלול מחלות מין שונות למרות שהתמש בקונדומים בעבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות ואנטיביוטיקה sosאנונימימי21/12/2014
שלום רב, אני וחברתי קיימנו אתמול )שבת( יחסי מין לאחר שחברתי הייתה נמצאת בטיפול אנטיביוטי של מוקסיפן במשך כשבועיים. חברתי נוטלת גלולות מינס למניעת הריון כבר במשך יותר מחצי שנה וכדור המוקסיפן האחרון שנטלה היה ביום רביעי, במקביל לגלולה הראשונה בחפיסה שהחלה לקחת לאותו החודש. בחישוב מהיר - עברו שלושה ימים בין סוף הטיפול האנטיביוטי (לא כולל רביעי בו נלקח המוקסיפן האחרון במקביל לגלולה הראשונה של אותו המחזור) לבין יחסי המין. האם הסיכוי להריון גבוהה שכן הבנתי שאנטיביוטיקה מורידה את יעילות הגלולה ? האם כדאי לקחת פוסטינור למרות שחברתי סולדת מהרעיון משום שלטענתה זו תרופה מאוד חזקה העלולה לפגוע בפוריותה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות ואנטיביוטיקה sos - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/12/2014א. פוסטינור לא מקלקל פוריות
ב. הסבירות להריון נמוכה במצב שתארת אבל אם אתם רוצים להיות בטוחים ב100% אין מניעה לקחת פוסטינור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה על פוסטינור
אנונימימי23/12/2014תודה רבה.
אגב, מדוע פוסטינור נחשבת לתרופה חזקה ולמה אנשים לט נןהגים למהר לקחת אותה בכל ספק לכניסת הריון? אך ורק בגלל המחיר? האם אכן כלל היא לא מזיקה לבריאותה של האישה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה על פוסטינור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב25/12/2014הגלולות האלו מכילות פרוגסטרון במינון מאוד גבוה שגורם למניעת הריון אם נקלט.
הם גורמים לשיבושים במחזורים לאחורים או לדימומים לא סדירים ולשבוש כל הביוצים לתקופה של כחודש אחרי לקיחת הגלולה הזו ולכן לא מומלצים ככדורים למניעת הריון אלא רק במקרה הצורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום ווסתי תוך נטילת גלולותאלמוג20/12/2014
שלום רב,
הייתי בהפסקה מגלולות למשך שנה לאחר ששנתיים נטלתי גלולות מסוג מרסילון.
בעקבות איחור של כ23 ימים במחזור החודשי האחרון החלטתי לחזור וליטול את אותן הגלולות שנטלתי בעבר (מרסילון) על מנת שהמחזור שוב יהיה סדיר.
ביום הראשון של קבלת המחזור (זה שאיחר להגיע בכמעט חודש) התחלתי את החפיסה הראשונה של הגלולות כפי שהמליצה לי בעבר רופאת הנשים שלי.
כיום, כשבועיים לאחר קבלת המחזור אני עדיין מדממת, הדימום לא פוסק על אף נטילת הגלולות.
אשמח לשמוע דעת רופא, האם עלי להפסיק עם הגלולות או להחליפן...
תודה מראש,
אלמוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום ווסתי תוך נטילת גלולות - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן20/12/2014בחודשים הראשונים - ראשון, שני - עלולה להיות הפרשה דמית תןך כדי נטילת הגלולות. זה בד"כ מסתדר . אין להפסיק את הגלולות או להחליף את הסוג. רצוי להבדק ע"י רופא נשים על מנת לבדוק האם אין סיבה אחרת לדימום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות מרובות מצוואר הרחם- דחוףבתאל20/12/2014
לפני כשבועיים עשו לי בדיקת קולופוסקופיה פלוס לקיחת ביופסיה מאזור שנראה לרופא כאפיתל לבן( הבדיקה נעשתה בעקבות דימום קטן שנמשך יום כשבוע לאחר המחזור) לסירוגין בשנה האחרונה... שאלתי היא יש לי הרבה הפרשות חלקן נוזליות וחלקן כמראה של.נזלת, בצבע שחור, הרופא הסביר לי שזה מהחומר אך מדוע יש לי עוד הרבה הפרשות. ולעיתים גם הפרשות עם מעט מאוד דם... מה יכול.להצביע האפיתל הלבן? האם ההפרשות המרובות זה דבר שכיח גשבועיים לאחר לקיחת ביופסיה.. עליי לציין שעשו לי גם צריבה בגלל צוואר רחם אקטופיה.. האם יש לי סיבה לדאגה מההפרשות המרובות והאפיתל הלבן... ?? מה עליי לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות מרובות מצוואר הרחם- דחוף - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן20/12/2014דבר ראשון - יש צורך בבדיקת פאפס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת PAPpika20/12/2014
מה סיבות לדימום חזק של כמה ימים לאחר PAP?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת PAP - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן20/12/2014דימום ו/או הפרשה דמית בעקבות הפאפס - תופעה שכיחה. אין מקום דאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות אחרי גרידהדריה19/12/2014
שלום רב!
עברתי גרידה לפני שבועיים וארבע ימים. עדיין יש לי הפרשות חומות.
לפי הסבר שקיבלתי בבית חולים, ההפרשות היו אמורות להסתיים לאחר כ-10 ימים.
האם המצב תקין או יש לגשת לרופא נשים?
תודה מראש על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות אחרי גרידה - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין19/12/2014לא ניתן להלמליץ ללא בדיקה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות ודכאון - עזרה בבקשה!!!!רות18/12/2014
בת 31.5 התחלתי ליטול גלולות סיזוניק מיזה כחודש ו-10 ימים, מפאת אנדומטריוזיס
בהוראת רופא מנתח לאחר ניתוח להסרת ציסטות בשחלה.
כשבוע שבועיים לאחר נטילתם, התחלתי להרגיש פחות ופחות מצבי רוח טוב
ומצבי דכאון חריפים. מרגישה שקשה לי לתפקד ואני בוכה כל הזמן. ולא שולטת על זה.
בעבר היו תקופות של דכאון גם. נטלתי הרמונט 6 שנים אבל לא הייתי במצב כזה.
מה עליי לעשות?! התור הבא לרופא עוד פחות מחודש! בבקשה עזרה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות ודכאון - עזרה בבקשה!!!! - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין19/12/2014מציע להתייעץ עם רופא מטפלת ולשקול החלפת גלולולת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטהא18/12/2014
אני בת 24. בחודש יולי הגעתי לבת חולים עם כאבים בבטן תחתונה ימנית והתגלת לי ציסטה בגודל בערך של 26 על 24. לאחר מהמחזור עשיתי בדיקת אולטרסאונד נוספת והתוצאה הייתה: מבנה ציסטי עכור 16 על 18. לאחר 2 מחזורי ווסת נוספים התוצאה היא: מבנה ציסטי הטרוגני עם גבולות בלתי סדירים 17 על 21. אשמח להסבר התוצאות והרופא שלי אמר לחזור אליו עוד 3 חודשים - האם כדאי לחכות כל כך הרבה זמן? האם זה יכול להיות משהו מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין19/12/2014חשוב לעקוב אחר גודל הציסטה והמבנה על מנת להחליט אם יש צורך בהתערבות להסרת הציסטה או שהציסטה נעלמת עצמונית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוי להריוןלורן18/12/2014
במידה והמחזור שלי לא סדיר, מה הסיכויים להיקלט להיריון במקרה הנ"ל: לפני 3 חודשים קיבלתי ב 24 לחודש בערך, לאחר מכן 23 לחודש ובחודש האחרון ב 20.11. בתאריך 17.12 שזה היה אתמול, קיימתי יחסים לא מוגנים. יכול להיות שאהיה בהריון?
יש לציין שאני בת 28 ובערך בהיותי בת 20 קיימתי יחסים לא מוגנים ממש קרוב למועד המחזור (בערך יומיים לפני) ונקלטתי להריון. יכול להיות שזה יקרה גם כאן?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכוי להריון - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין19/12/2014לא ניתן להעריך מספרית אולם בהחלט יש יתכן
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מגיע הביוץשירלי18/12/2014
שלום,
אני רוצה להיכנס להריון. קניתי את ערכת הביוץ. יום יום (מהיום ה- 10 אחרי הוווסת) ועד היום 18/12/2014 אני בודקת באותה שעה ואין לי ביוץ. האם ייתכן שאין ביוץ? ומה זה אומר? (אני מקבלת מחזור כל 30 -31 יום).
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מגיע הביוץ - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין19/12/2014יתכנו מחזורים בהם אין ביוצים במקרה כזה לעיתים ניתן לעודד ביוץ בעזרת טיפול תרופתי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריון בסוף המחזורדן18/12/2014
אני בת 40 ו6 המחזורים האחרונים שלי היו בני 24 עד 28 ימים לפי הסדר הנ"ל 25,25,25,24,26,28 כשהאחרון בן 28 ימים.האם לאור הנ"ל יש טעם לקיים יחסים ביום ה23או ה24 של המחזור הנוכחי כדי להיכנס להריון או ש"חבל על הזמן"במובן הזה שבימים האלה 23 או 24 הסיכוי לביוץ הוא אפס לאור הנתונים הנ"ל שהצגתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כניסה להריון בסוף המחזור - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין19/12/2014סיכוי קלוש ביותר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- esr 43 בבדיקות דם+דלקת בצוואר הרחםנירית18/12/2014
שלום רב,
האם יש קשר בין תוצאות בדיקות דם - esr 43 מחוץ לתחום לבין
דלקת בצוואר הרחם?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר esr 43 בבדיקות דם+דלקת בצוואר הרחם - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן19/12/2014תלוי באיזו דלקת מדובר. במקרים של דלקת חריפה, חמורה, מוגלתית - יתכן שקיימת עליה ב- ESR . אבל בד"כ - לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים וצריבהאני18/12/2014
שלום רב,
בתי בת ה-21 סובלת מזה כמה שבועות מכאבים וצריבה עזה באיבר המין, בעת הטלת שתן במיוחד ובהתקפות במהלך היום והלילה גם לא בעת מתן שתן
בדיקות שתן אינן מראות דלקת
בדיקות גינקולוגיות ללא ממצאים -אין עדות לפטריה, אין הפרשות, אין אודם או סימנים חיצוניים לדלקת...
הופנתה מהמיון בביהח לגינקולוג קהילתי- שגם היא לא מוצאת דבר
מה עושים? באיזה כיוון לחפש הגורם לכאבים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים וצריבה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב18/12/2014כנראה שהיא סובלת מוולוודיניה שזו בעית כאב בעריה ללא ממצא רפואי ממקור עצבי
הפני אותה לרופא מומחה לנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)