מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלקות בנרתיקלילך31/12/2014
שלום
אני חולת סכרת כבר כ-15 שנה לפני כשלושה חודשים התחיל לי גרד באזור הנרתיק
ותחושת אי נוחות נגשתי לרופא בבדיקה שעשיתי עלה שיש לי "פטריה יוונית " לאחר טיפול
של משחות ונרות הפטריה נעלמה אך לאחר מס יימים חזרה לי שוב הפטריה וחוזר חלילה
הרופא אמר שיכול להיות שזה מהסכרת שממנה אני סובלת .
אני אובדת עצות אף פעם לא היו לי דלקות וזה מאוד מציק לי ומטריד אותי
מה עלי לעשות על מנת שאוכל למגר את זה משום שזה פוגע באיכות חיי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקות בנרתיק - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב31/12/2014ניתן לקחת טיפול מונע לפטריות למשך מספר חודשים בכדורים דרך הפה התיעצי עם רופא הנשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות סיזוניקגל31/12/2014
שלום !
אני בת 24 ואני לוקחת סיזוניק כבר מעל שנתיים. לפני הסיזוניק נטלתי מספר סוגים של גלולות והחלפתי כל שנתיים ומשהו בגלל שנהיו לי דימומים במהלך נטילת הגלולות הרגילות (לא הדמה), ועל כן הרופאים החליפו לי.
עם סיזוניק לא היו לי בעיות עד לפני חודש וחצי, אז התחילו לי דימומים שוב כמו בשאר הגלולות. לפני כשבועיים הפסקתי לקחת את הגלולות מבלי להתייעץ עם הרופא, אבל אני כן מעוניינת לחזור וליטול אותן.
יש לי חבילה שלמה בבית (3 חודשים).
האם אני יכולה לחזור ליטול ביום שאני אקבל מחזור? האם זה בעייתי?
והאם עלול לחזור לי הדימום באמצע הנטילה?
אין לי זמן ללכת להתייעץ עם הרופא, אלא אם כן זה באמת נראה קריטי.
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות סיזוניק - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב31/12/2014את יכולה לחזור להתחיל ביום הראשון של המחזור שיגיע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרה !!!יעל31/12/2014
קיבלתי מחזור אתמול או לפחות אני חושבת שקיבלתי .. בכל מקרה ביום הראשון של המחזור לקחתי גלולה אחרי תקופה של 5 חודשים בלי. והמחזור בלי דם בכלל טיפות של דם. האם עליי לדאוג ? האם יש סיכוי להריון ? מה זה יכול להיות אני ממש דואגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה עזרה !!! - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב31/12/2014אם יש חשש עשי בדיקה ביתית לשלול הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות על בסיס פרוגסטרוןלי31/12/2014
שלום,
בתי בת ה 18 מעוניינת ליטול גלולות , ולאחר ביצוע בדיקות גנטיות יכולה ליטול רק גלולות פרוגסטרון, רציתי לשאול מה היתרונות ומה החסרונות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות על בסיס פרוגסטרון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב31/12/2014יתרונות לקיחה ברצף יכול להיות מצב של חוסר מחזור בכלל
חסרונות יכול לגרום לשבושים ולמחזורים לא סדירים עד להפסקת המחזור לגמרי. יכול להיות יותר אקנה כאבי ראש צריך לקחת ולהקפיד על אותה שעת לקיחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופה, מדבקות אוורהאור31/12/2014
היי. ביום שבת בלילה קיימתי יחסי מין ללא קונדום. הוא לא גמר בפנים אלא רק חדר לכמה שניות. הייתי עם המדבקה השניה (שבוע שני) של מדבקת אוורה. עברו מאז בערך 3-4 ימים. ורגע אני ממש נכנסת לפראנויות מטורפות ואני לא יודעת אם זה פסיכולוגי אבל יש לי תחושה שיש לי הרבה מתופעות הלוואי החריגות שכתובות .....
אני ממש רוצה להפסיק אותן. שמעתי שאריכות חיי זרע הוא 72 שעות. אם אני מפסיקה אותם כרגע אני מוגנת? אני לא אמשיך לקיים יחסי מין כי נפרדנו. אשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחופה, מדבקות אוורה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב31/12/2014אם עברו ארבעה ימים את יכולה להפסיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות מינס האם אני מוגנת?מאיה30/12/2014
שלום, אני לוקחת גלולות מינס כארבע שנים.
בחפיסה האחרונה פספסתי גלולה והמשכתי כרגיל (כרגע בן זוגי בחול אז לא הקפדתי)
קיבלתי מחזור ביום שני בערב ולא היו לי גלולות הלכתי לקנות ולמעשה ביום שלישי בערב לקחתי את הגלולה הראשונה...
האם אני מוגנת החודש? הבנתי שצריך לקחת באותו יום אבל נראה לי שעברו 22-25 שעות מרגע המחזור עד לגלולה הראשונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות מינס האם אני מוגנת? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב31/12/2014הוסיפי קונדומים בשבועיים הקרובים לבטיחות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטהמרינה30/12/2014
שלום דר '
נתגלתה אצלי ציסטה צלולה בגודל 30*40 מ"מ בשחלה. הרופא שלי חשד בציסטה כבר לפני ארבע חודשים ושלח אותי לאולטראסאונד. הייתי לפני מספר ימים באולטראסאונד ונתגלתה הציסטה לולה ללא נוזל בדוגלס.
הייתי אצל הרופא שלי אתמול שבדק אותי שוב ואמר שבגודל כזה לא מנתחים ושב99 אחוז שזה לא סרטניכמו כן שלח אותי לבדיקת דם לבדוק CA125 כדי להיות בטוחה ב-100. קיבלתי תוצאה והן 9.70 U/ml. הרופא שלי אמר שמתחת ל-30 זה טוב.
אשמח לקבל חוות דעת נוספת שאין לי מה לדאוג
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב31/12/2014הרופא צודק
תצטרכי להיות במעקב של אולטראסאונד כדי לראות שהציסטה לא גדלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןתמר30/12/2014
שלום,
אני בת 26 ויש לי ילדה בת שנה וחצי,
רציתי לברר מתי מומלץ להפסיק לקחת גלולות על מנת להתחיל הריון שני.
והאם יש לקחת חומצה פולית גם אחרי הריונות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב31/12/2014אצ יכולה להפסיק כאשר תרצי להתחיל לנסות. ו3 חודשים לפני זה להתחיל לקחת חומצה פולית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
תמר01/01/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגנה חפיסה ראשונהשירן29/12/2014
שלום,
התחלתי ליטול גלולות יסמין לפני 9 ימים בפעם הראשונה ביום החמישי של המחזור.
הרופאה שהייתי אצלה ציינה שאהיה מוגנת לאחר 48 שעות. בעלון של הגלולות רשום שאם התחלתי ביום החמישי של המחזור אז רק לאחר 7 ימים אהיה מוגנת ואילו הרוקח אמר שבחפיסה הראשונה אני לא מוגנת.
אני מבולבלת. ראשית מה התשובה הנכונה ושנית מה הסיבה שיש פערים בין שלושת מקורות המידע?
תודה,
שירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגנה חפיסה ראשונה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב31/12/2014כמו שכתוב בעלון רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגנה חפיסה ראשונה - תגובה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב31/12/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת גלולה לא לפי הסדר בחפיסהש.א.29/12/2014
שלום!!
אני נוטלת גלולות מינס מזה שנה. החלטתי לדלג על מחזור אחד כדי לשנות את היום בשבוע בו אקבל אותו... סיימתי את הגלולות הפעילות אתמול. היום פתחתי חפיסה חדשה ובטעות בלעתי את גלולה מס' 15 במקום את מס' 1 !!!! שתיהן נמצאות בקצוות ולא שמתי לב!!! האם זה משפיע? מה לעשות בהמשך??? הצילו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה לא משנה
תמר30/12/2014זה אותם כדורים, זה סתם בשביל נוחות כדי שתזכרי אם לקחת או לא..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקיחת גלולה לא לפי הסדר בחפיסה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב31/12/2014לא חשוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןהיי29/12/2014
לפני כשנה עברתי הפלה הכדורים בשבוע 6 כמובן לאחר ההפלה ביצעתי בדיקות והייתי במעקב והכל תקין.
המחזור שלי סדיר כל 28 אומנם הייתה תקופה שלקחתי גלולות כדי להימנע מהריון חוזר.
הפסקתי אותם לפני 7 חודשים בערך
כעת אני מנסה שוב להיכנס להריון בפעם הראשונה...
מה הסיכוי שאני לא יצליח להיקלט מיד?כמו בפעם הקודמת?מה הסיכוי שההפלה גרמה לנזק?
בהריון הקודם נקלטתי בפעם הראשונה שהוא גמר בפנים....
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב31/12/2014ענין של מזל אם נכנסת אז להריון מיד , כניסה להריון יכולה לקחת גם מספר חודשים מבלי שצריכה להיות בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאתי גלולהליאת28/12/2014
שלום. אתמול לקחתי גלולה (סוג פלורט) ולאחר כשעה וחצי הקאתי.
זו הייתה הגלולה הלפני אחרונה בחפיסה וקיימתי סקס לא מוגן באותו יום מוקדם יותר.
אני ממש מודאגת ובכל אתר כתוב משהו אחר.
מה עליי לעשות, האם עליי לדאוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקאתי גלולה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן28/12/2014האם עליי לדאוג?
=== לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וסת ראשונהדור28/12/2014
שלום רב,
בתי בת 13, קיבלה וסת ראשונה לפני כחצי שנה. מאז, לא קיבלה פעם נוספת. האם התופעה מדאיגה? והאם עלי לפנות איתה לרופא? מובן, שאינני רוצה להכניס אותה לחרדה ו/ או לבדיקות שלא לצורך.
אציין כי כשקיבלה את הווסת, הייתי בחו"ל, לכן, אני לא בטוחה בוודאות אם מדובר בווסת ממש... לאחר יומיים, אמרה לי שכבר אין לה יותר הפרשות...
מה עלי לעשות?
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וסת ראשונה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן28/12/2014האם התופעה מדאיגה?
=== לא
והאם עלי לפנות איתה לרופא?
=== כדאי להתייעץ עם רופא נשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת ווסת בעזרת פרוגילוטוןשני28/12/2014
שלום, אני בת 25 לאחר ירידה של 40 קילו בשנה. לאחר חצי שנה של הדיאטה הפסקתי עם גלולות מרסילון. לא קיבלתי ווסת במשך שנה(כבר שנה שומרת על המשקל). ביום שישי האחרון סימתי ליטול 21 גלולות פרוגילוטון וביום שבת בבוקר הופיע דימום שממשיך עד כה בזרימה חלשה מאוד.
הרופאה אשר נתנה לי את הגלולות האלו בחופשה. אני ביום השני לווסת. איך עליי לפעול? האם אצטרך להמשיך עם הפרוגילוטון ולהתחיל ליטול חפיסה נוספת מהיום החמישי לווסת או שעליי להמתין ולקבל ווסת בפעם הבאה באופן טבעי?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרת ווסת בעזרת פרוגילוטון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב31/12/2014להערכתי המשיכי עוד חודש עם הפרוגילוטון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה דחוףיוליה28/12/2014
שלום!אני בת 34 אמא לשני ילדים , בריאה בדכ, לפני כשבוע התחלתי להרגיש אי נוחות כמו כובד ,משיכות והרגשה לא נעימה כאילו משהו מפריע בתוך הנרתיק....גם יד פיתי לרופא נשים שבדק אוי ואמר שזה הפטרייהה וכל זה בגלל זה,נתן לי נרות שסיימתי,אבל ההרגשה לא נעלמה ואף נהייתה יותר .....ועכשי הופיע דימום או הפרשות דמיות בצבע אדום כתום כזה.....ווסת סיימתי לפני שבועיים.אני מאוד מוטרדת אנא תשובתכם המהירה....תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה דחוף - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב31/12/2014חיזרי לרופא הנשים שלך קשה לתת אבחנה ללא בדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)