מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אקטרופיון מדמםמיטל16/12/2014
שלום רב,
יש לי אקטרופיון מדמם למגע צרבו פעמיים עם המקל ולא עזר לי ולכן המליצו על צריבה בלייזר.
איזה צריבה מומלצת לעשות?
איך נקרא שיטת הטיפול והאם מסוכן?
יש דימומים יומיים אחרי קיום יחסי מין כל פעם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקטרופיון מדמם - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין16/12/2014צריבה מכול סוג אמורה לשנות את מרקם האקטרופיון ובכך למנוע את האפשרויות של דימומים חוזרים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לפני מחזורלורין16/12/2014
שלום,
אם אני אמורה לקבל מחזור ב 19 לחודש ואני מקיימת יחסים לא מוגנים ב 17 לחודש, יכול לקרות מצב כזה שהמחזור ייעצר ויהיה הריון??
תודה על הזמן!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון לפני מחזור - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין16/12/2014סיכוי לא גבוה אול םקיים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה, שאלה נוספת
לורין17/12/2014במידה והמחזור שלי לא סדיר, מה הסיכויים? לצורך העניען לפני 3 חודשים קיבלתי ב 24 חודש לאחר מכן 23 וחודש אחרון ב 20. יכול להיות שהסיכויים יותר גבוהים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטל16/12/2014
היי, אני בת 40 לא נוטלת גלולות. מחזור סדיר כל 28 יום
אמורה לקבל מחזור ביום שבת הקרוב 20.12
האם יש כדור שניתן לדחות את המחזור בשבוע ימים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/12/2014נזכרת מאוחר מידי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופהנטלי15/12/2014
היי,
לפני כ3 חודשים לקחתי גלולות מסוג מינס למשך חודש וחצי- שבמלהכו סבלתי מהרבה תופעות לוואי וביניהם דימומים כל הזמן.
לאחר חודש וחצי חזרתי לרופא נשים שלי והוא החליף לי לגלולה מסוג קלייר. החודש הראשון היה מעולה שבסופו היה לי רק יום אחד של מחזור. כרגע אני באמצע הקופסה השנייה שוב התחלתי לדמם מדממת כבר יומיים דימומים מוזרים, ניגשתי לרופא הוא טען שהכל בסדר אני צריכה להפסיק לשבוע את הגלולות ובעוד שבוע להתחיל שוב. אני מאוד מודאגת ולחוצה הוא אומר שזה בסדר וגם שאני מוגנת.אני חייבת לציין שהוא מעולם לא בדק אותי אני לא מבינה איך ז יכול להיות ואני מרגישה שמשהו לא בסדר. אשמח לחוות דעת נוספת. תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחופה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/12/2014סבירות טובה שהדימומים נגרמים מהגלולה וצריך לקוות שבאמת בחודש הבא הכל יסתדר
אבל את יכולה לחזור אליו ולבקש בדיקה גינקולוגית כדי להיות שקטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור ובדיקות שליליותחנה15/12/2014
שלום
אני בת 35
לפני 5 חודשים עברתי הפסקת הריון בציטוטק עקב הריון שלא התפתח
מאד נבדקתי והרחם חזר לעצמו ונאמר לי שהכל התנקה.
קיבלתי 3 מחזורים מאד כל 28-29 יום.
יש לי איחור של 4 ימים ועשיתי 2 בדיקות ביתיות שיצאו שליליות..
אני עם בחילות וגודש בשדיים ויש לי בשד אחד מעט הפרשת קולוסטרום.
והפרשות רבות בצבע לבן צהבהב.
אין שום סימן למחזור שמתקרב...
מה כדאי לעשות???
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור ובדיקות שליליות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/12/2014כדאי לעשות בדיקת דם לשלילת הריון ואם שלילי פני לרופא נשים לבדיקה ולהערכה הורמונלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה ביותרליאל15/12/2014
היי אני נוי בת 18, נוטלת גלולות פליים כבר 9 חודשים. אני לא פעילה מינית ונוטלת את הגלולות על מנת להקל על כאבי מחזור קשים ודימום חזק מאוד.
בעצת הרופאה ב9 החודשים האחרונים אני נוטלת את הגלולות ברצף(כל שלוש חפיסות מפסיקה לשבוע כדי לקבל מחזור) זה שיפר לי את החיים פלאים ואני מאוד מרוצה מהנטילה ברצף..
היום אני לקראת סיום החפיסה השנייה( נשארו לי עוד 2 גלולות וביום רביעי אמורה להתחיל את החפיסה השלישית והאחרונה לפני ההפסקה).
הבעיה היא שביום וחצי האחרונים יש לי דימום(הדימום עצמו לא חזק במיוחד אך גם לא מפסיק), בנוסף קמתי היום בבוקר לא מרגישה טוב כלל ועם כאבי ראש ותחושה מוזרה בחלק התחתון של הבטן .. (מרגיש לי קצת כמו איך שאני מרגישה כשאני במחזור)
אני יודעת שדימומים קלים נפוצים בחודשים הראשונים לנטילת הגלולות אך אני נוטלת גלולות כבר 9 חודשים ואף פעם לא היה לי שום דימום ואפילו לא הכתמה הכי קלה.
השאלה שלי היא מה לעשות עכשיו? להתחיל את השבוע הפסקה מעכשיו בלי לסיים את החפיסה הנוכחית? להתחיל את השבוע הפסקה עוד יומיים כשאסיים את החפיסה? או להמשיך לחפיסה השלישית מחרתיים כרגיל ולהתחיל את השבוע הפסקה עוד כשלושה שבועות? זה מסוכן?
זה ממש חשוב לי לדעת מה לעשות כי לרופאה שלי אין תורים בזמן הקרוב ואני מפחדת לעשות משהו לא נכון.. תודה רבה! נוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה ביותר - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/12/2014עשי עכשיו הפסקה של שבוע ואז התחילי חפיסה חדשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה בשחלהיעל15/12/2014
שלום,
בת 44 לפני שבועיים באולטרסאונד בטן (כליות ודרכי שתן) נמצא ממצא נלווה של ציסטה בשחלה בגודל 4.6 ס"מ. קיבלתי הפנייה לאולטרסאונד וגינלי. היום לאחר שבועיים ולאחר מחזור, נצפה באולטרסאונד וגינלי (שנערך ע"י טכנאית) באותה שחלה מבנה נוזלי צלול 18*25 מ"מ. קבעתי תור לרופא לעוד חודש . האם יש צורך להקדים? האם יש צורך בבדיקות נוספות?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה בשחלה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/12/2014לא צריך להלחץ ואת יכולה להמתין לבדיקת הרופא בעוד שבועיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלצין + אובסטיןנירית15/12/2014
לרופאים שלום רב,
רקע- בת 55 ללא מחזור שנתיים.
לפני חודשיים הייתי אצל גניקולוגית, אחרי אולטרה סאונד וגינלי אמרה לי שהכל תקין,
ולגבי פאפ אמרו לי לחכות חודש. מאחר שהתשובה לא הגיעה, הרמתי טלפון ואחרי שהרופאה עיינה בתוצאות הפאפ היא השאירה לי מרשמים לתרופות שבנושא.
שאלותי:
באיזה מקרים נותנים תרופות אלה?
אלו ממצאים בפאפ , מנחים את הרופאה לתת לי תרופות אלה?
הקרטיאנין בדם שלי הוא 1 במשך 10 שנים אך אין לי מחלה כליות ידועה. האם מותר לי לקחת את התרופות אובסטין ודלצין או שעדיף לקחת תחליף?
צרור תודות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלצין + אובסטין - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/12/2014יכולה לקחת את שתי התרופות מאחר והן מקומיות לנרתיק
כנראה שבתשובת פאפ היתה עדות לדלקת צווארית ולחוסר אסטרוגני עקב גיל מעבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום אחרי מתן שתןנוי15/12/2014
היי, שלשום אוננתי באמצעות החדרת אצבע לנרתיק (יש לי ציפורניים).
לא כאב לי והכל היה בסדר אלא שאתמול בשעות הערב שמתי לב לדימום קל אחרי מתן שתן. מאז, בכל פעם שאני עושה פיפי ומנגבת אני רואה הפרשה לבה מעורבת במעט דם.
מה זה יכול להיות???
האם קרעתי את קרום הבתולין? או נפצעתי? זה מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום אחרי מתן שתן - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/12/2014יכול להיות שקרום הבתולים נקרע או שנפצעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריוןהילה15/12/2014
היי ד''ר, אני בת 26 נשואה כשנה וחצי.
אני ובעלי רוצים להתחיל לנסות להכנס להריון.
המחזור שלי מגיע כל 26 ימים, סדיר בדרך כלל.
התחלתי לקחת חומצה פולית.
השאלה שלי היא כזו, מתי אני צריכה להתחיל לקיים יחסים ע''מ להכנס להריון? האם יש איזה טיפים שאני יכולה לקבל ממך כדי שהנסיון יצלח?
תודה ויום מדהים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כניסה להריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/12/2014מחזורים סדירים כל 26 יום אומר שהביוץ הוא סביב יום 12
קיימו יחסי מין סביב הימים האלה יום כן ויום לא
שיהיה בהצלחה וסבלנות... לא תמיד נכנסים להריון מהנסיון הראשון...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות ודימום ממשוך של המחזורליאת15/12/2014
שלום,
אני בת 31 התחלתי לקחת גלולולת לראשונה בחיי, מסוג "מינס".
התחלתי לקחת את הגלולה הראשונה ביום הראשון של הדימום כפי שהרופא הסביר לי וכפי שרשום בעלון.
עברו כבר 5 ימים והדימום עדיין חזק יסית (הפרשה עדיין אדומה ולא חומה יבשה )בהשוואה ליום החמישי למחזור בתקופה ללא גלולות.. האם יתכן? הרופא הסביר לי שגלולות דווקא מקצרות את ימי המחזור...
האם להפסיק לקחת את הגלולות או שזה טיבעי?
תודה, ליאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות ודימום ממשוך של המחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/12/2014יכול להיות דימום לא סדיר בחודשיים הראשונים לנטילת גלולות
סבלנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור 9 ימיםדריה14/12/2014
יש לי איחור של 9 ימים בקבלת המחזור, עשיתי בדיקה ויצאה שלילית האם יש להתייחס לבדיקה כאמינה אני מפחדת שזה אולי הריון כימי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור 9 ימים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/12/2014עשי שוב בדיקה ביתית ואם עדייןשלילית פני לבדיקת רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בין וסתינועה14/12/2014
שלום, אני נוטלת גלולות יאז מזה כחצי שנה. בחודשיים האחרונים התחילו אצלי דימומים בין וסתיים כל יום, בצבע חום כהה ובכמות שאינה גדולה. התופעה לא עוברת. חשוב לציין כי המחזור החודשי מגיע בזמן אך הדימום נמשך לאורך כל החודש ומלווה בכאבים קלים ובהרגשה של כיוון הבטן. יש הסבר לזה? מה עליי לעשות בנוגע לזה? האם לחכות עוד קצת עד שזה יעבור מעצמו או להפסיק עם הגלולות? ( אני חיילת ולראות רופא זה לוקח המון זמן ככה שאשמח לעצה שתעזור בנתיים) תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בין וסתי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/12/2014כנראה שאת צריכה להחליף גלולות\בינתיים הפסיקי את הגלולות עד שתבדקי אצל רופא נשים
אם את פעילה מינית השתמשו בינתיים בקונדומים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טבעת נוברינג - דחוףדניאל14/12/2014
היי ד״ר. אני משתמשת בטבעת כבר קרוב לחצי שנה. עפ"י ההוראות יש להפסיק את השימוש בטבעת לשבוע אחד בלבד. הפסקתי את השימוש בטבעת למשך שבוע ( ביום ראשון ) אך הכנסתי טבעת חדשה לאחר השבוע הפסקה רק ביום שני ( לאחר שבוע ויום ). עפ"י ההוראות במידה וקורה מצב כזה יש להשתמש באמצעי מניעה נוסף במהלך השבוע הראשון לשימוש בטבעת . קיימתי יחסי מין במהלך השבוע הראשון פעם אחת ללא אמצעי מניעה נוסף .האם ייתכן כי הרית? שאלה נוספת , האם זה תלוי ביום ביוץ שלי? ואיך ניתן לדעת מהו היום ביוץ? האם אתה מציע לקחת פוסטינור? אשמח לעזרה, תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טבעת נוברינג - דחוף - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן14/12/2014את לא צריכה לדאוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה...בקשר לדלקת בשתןנטע14/12/2014
אני סובלת כבר כשלושה ימים כנראה מדלקת בשתן(יש לי תכיפות במתן שתן, בערך 7 פעמים בלילה אני קמה לשירותים לעשות פיפי..) יש לציין שלקחתי אנטיביוטיקה שנתן לי הרופא,(מונרול) וסידורל להקלת התכיפות..
אך הדבר היחיד שקצת מוזר לי...זה שיחד עם הדלקת אני מרגישה תחושה כאילו אני מאוד מאוד מגורה מינית לאחרונה.. האם זה הגיוני?
העובדה שאני מגורה מינית יותר מתמיד יכולה להיות קשורה לדלקת בשלפוחית השתן ?
תודה רבה!!!!(:
וד"א הייתי לוקחת אבץ והפסקתי,יש קשר לדלקת ? רב תודות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה...בקשר לדלקת בשתן - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן14/12/2014העובדה שאני מגורה מינית יותר מתמיד יכולה להיות קשורה לדלקת בשלפוחית השתן ?
=== לא רואה שום קשר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)