מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כדורי פרימולוט-נורסיגל07/08/2014
שלום, ברצוני לשאול, רופא הנשים שלי נתן לי כדורי פרימולוט-נור למשך שלושה ימים, שלוש כדורים ביום על מנת להקדים לי את המחזור ביומיים עקב נסיעה, לקחתי את הכדורים כמו שהוא אמר לי, אבל לא קיבלתי מחזור אחרי יומיים, למעשה לא קיבלתי מחזור בכלל, מדובר על לפני 13 ימים שהפסקתי לקחת את הכדורים, 5 ימים לאחר שהפסקתי את הכדורים היה לי טיפונת של טיפטוף דם ומאז כלום.
נכון להיום לאחר 13 ימים אין לי עדיין מחזור אך יש לי כאבי מחזור כאילו אני צריכה לקבל.
האם יש אפשרות שאני אקבל עכשיו מחזור? האם הכדורים שיבשו לי הכל?
אודה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורי פרימולוט-נור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/08/2014כנראה שאת בדרך לקבל
אבל פני לרופא הנשים שלך לבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר מגלולות יאז לדיאנהחן06/08/2014
שלום רב,
אני משתמשת ביאז קרוב לחצי שנה,
רופאת הנשים שלי שינתה לי את הגלולות מיאז לדיאנה 35.
איך אני מבצעת את המעבר מיאז לדיאנה 35?
ליאז 24 גלולות פעילות, ו4 גלולות פלסבו לא פעילות.
האם אני מתחילה בגלולה הראשונה של דיאנה 35 לאחר 24 הגלולות הפעילות? (משמע ברצף, ללא הפסקה של 4 הגלולות הלא פעילות)
או שמא אני מתחילה ליטול את הגלולה הראשונה של דיאנה 35 לאחר כל חפיסת יאז, כולל ה4 הגלולות הבלתי פעילות. (כל 28 הגלולות).
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר מגלולות יאז לדיאנה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/08/2014התחילי את הדיאנה לאחר סיום כל כדורי היאז כולל הפלצבו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולה שפוספסהבינת06/08/2014
שלום, אני לוקחת מליאן ועם זה החודש הזה הייתה לי דלקת אז בנוסף גם נרות חדירה לנרתיק.
אני לא זוכרת מתי בדיוק זה היה במהלך החודש בלעתי גלולה ללא מים והקאתי אותה מיד אחרי.
תמיד הייתי מסיימת חפיסה ביום שישי, מקבלת מחזור ביום רביעי ומתחילה חפיסה ביום שבת וחוזר חלילה.
עד היום שאני אמורה לקבל(תמיד בבוקר) ולא קיבלתי..
המשכתי לקחת כל יום ביומו של הגלולה חשוב להגיד.
החזה שלי כואב כמו כל פעם שלפני סיום מחזור ושבוע החופש..
השתבש לי עכשיו המחזור נכון?
מתי אני אקבל בכלל..?
ובשבת אני אמורה להתחיל חפיסה חדשה מה עושים בנידון? אם זה לא יגיע עד שבת לא להתחיל עם הגלולה?
אני אלך לקנות גם בדיקת הריון לשלילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולה שפוספסה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/08/2014התחילי במועד גם אם המחזור לא יגיע ועשי בדיקת שתן לשלילת הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנדידה אלביקנסדנה06/08/2014
אני בת 22, משתמשת בגלולות מסוג פמינט באופן קבוע
לאחר תלונות ותחושות של אי נעימות בפות נשלחתי ע"י רופאת נשים לבצע בדיקות מעבדה גניקולוגיות, נמצא שיש לי קנדידה אלביקנס. קיבלתי טיפול של פלוקנול, כדור 1 ביום, אחת ל3 ימים.
השאלה שלי האם בן הזוג שלי נמצא בסיכון להדבקה?
האם הוא גם צריך לקבל טיפול נגד קנדידה ?
האם אני צריכה להפסיק ליטול גלולות עקב הקנדידה?
תודה, דנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנדידה אלביקנס - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/08/2014לא לכל השאלות
לא מדבק ואין צורך להפסיק גלולות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הארכת חפיסת גלולותליאן06/08/2014
שלום
אני בת 26 לוקחת גלולות המון שנים..
רציתי לדעת אם ניתן להאריך את חפיסת הגלולות בשבוע שלם או שבועיים? נגיד חפיסה וחצי ואז הפסקת מחזור ? (וזאת על מנת לדחות את קבלת מחזור?)
האם יכול לשבש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הארכת חפיסת גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/08/2014אין שום בעיה להאריך לעוד שבוע שבועיים או לצרף שתי חפיסות לשיקולך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהסו06/08/2014
שלום רב
אני בת 45 יש לי התקן תוך רחמי בערך 3 שנים והכל בסדר איתו
השאלה שלי היא מה אני יכולה לעשות כדי לדחות מחזור חודשי
שלוקחים גלולות זה לא בעייה אבל האם מותר לקחת גלולות עם התקן?
יש לציין שהמחזור שלי לא תמיד מסודר
אשמח לפתרון
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/08/2014אפשר לדחות מחזור עם כדורים פני לרופא הנשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרמובטליאת05/08/2014
שלום רב,
יש לי גרד ואדמומיות בנרתיק תקופה ארוכה, לאחר בדיקות שעשיתי נשללו האפשרויות לפטריה או למחלות מין. מכיוון שמשחות כגון קומאגיס ודרמקומבין לא עזרו. רופאת הנשים שלי אמרה לי למרוח משחת דרמובט למשך שבועיים. כשקראתי את העלון הרפואי ראיתי שרשום שם שזה לא לטיפול בגרד באיברי המין. שאלתי היא האם זה מומלץ ובטוח להשתמש במשחה הזאת לגרד ועקצוץ בנרתיק למרות שרשום בעלון התרופה שלא לעשות זאת.
בתודה מראש,
רינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרמובט - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/08/2014לשיקול דעתה של הרופאה המטפלת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור חודשימ05/08/2014
המחזור החודשי שלי בשנים האחרונות הוא רק יומיים לפעמים שלושה ולא דימומים כבדיםאני בת 40, פעם היה יותר ימים וששאלתי רופא נשים אמר שאין בעיה ואין דאגה העיקר שהמחזור מגיע,למה ימי המחזור ירדו עם השנים ואיך זה אומר שזה בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור חודשי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/08/2014כל עוד מגיע מסודר זה בסדר צודק רופא הנשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ureaplasma urealyticum חיובי בהריוןמיטל05/08/2014
קיבלתי תשובה חיובית בשבוע 19 ל
ureaplasma urealyticum
הרופא לא עונה לי - אשמח לדעת מה הסיכון ומה הטיפול הראוי?
אין צריבה בשתן או משהו דומה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ureaplasma urealyticum חיובי בהריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/08/2014טיפול אנטיביוטי
דברי עם רופא משפחה או שחכי עד שרופא הנשים שלך יחזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנסה להרות איחור מחזור והרבה דימומיאביבה05/08/2014
מודאגת ולא מבינה מה קורה לי:
בחודש ינואר הפסקתי לקחת גלולות (אחרי שנה וחצי ברצף).
לאחר מזה התחלתי לקבל מחזור כל 26 יום פחות או יותר.
בחודשיים האחרונים מנסה להכנס להריון. מחזור אחרון התחיל ב-8 ליולי.
לפני כשבוע היה דימום כבד מאוד לאחר קיום יחסי מין. הגניקולוגית בדקה ואמרה שהכל תקין. אך מאז כל הזמן טפטופים של דם (גם אדום וגם חום).
אני כבר 29 יום אחרי המחזור האחרון. לא קיבלתי בינתיים ובדיקת הריון מראה תוצאה שלילית.
לא מליחה להבין את הסיבה לדימומים ואיך זה שאני לא בהריון למרות האיחור במחזור. ממש לחוצה, אשמח לתשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנסה להרות איחור מחזור והרבה דימומי - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן05/08/2014את לא תקבלי תשובה ברורה מאתנו משום שלפי הסיפור שלך לא ניתן לדעת במה מדובר. בטוח שאת חייבת לפנות לרופא המטפל שלך לבדיקה חוזרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיומות ברחםשני05/08/2014
שלום, לפני חצי שנה עשיתי בדיקת אגן קטן: גודל הרחם (מ"מ)90X86X152
שתי מיומות, אחת צוארית בגודל 52x63 מ"מ והשניה תוך דפנית תופסת כמעט את כל הרחם ומסתירה את רירית הרחם בגודל 93x66מ"מ, רירית הרחם
מוסתרת ע"י המיומת שברחם. היום אחרי חצי שנה עשיתי דופלר אגן: רחם גדול מאוד: 15 ס"מ, גוף הרחם אינו גדול אך מודגמות 3 מיומות עיקריות סב סרוזיות בגודל 78x81 ממ, 48x42 ממ, 45x42 ממ ובנוסף מיומות im קטנות יותר 29 ממ, 16 ממ. שאלה: נוספו לי מיומות במשך חצי שנה? האם יש שינוי בגודל? יש חשד לממאירות? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיומות ברחם - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן05/08/2014אנחנו לא מפענחים תשובות מעבדה או תוצאות של בדיקות הדמיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות דחופה!!!בר05/08/2014
שלום, רציתי לדעת אם ישנה אפשרות שנכנסתי להיריון במידה ואיחרתי בלקיחת הגלולה הראשונה בחפיסה (גלולות מינס) ב13 שעות מהשעה המקורית (במקום ב23 בלילה, ב12 בצהריים למחרת) כיון שקיימתי יחסי מין (ללא אמצעי הגנה נוסף) כעבור 9 ימים מאז לקיחת הגלולה הראשונה? האם עלי ליטול פוסטינור במקרה זה? אודה לתשובתך הדחופה, בברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות דחופה!!! - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן05/08/2014יתכן. אין תשובה חד משמעית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנדידה וחומץ תפוחיםנירה05/08/2014
שלום,
יש לי קנדידה בנרתיק, ניסיתי במשך יומיים לשים בנרתיק כפית חומץ תפוחים מדוללת בכוס מים מינרליים, עושה רושם שיש החמרה בסימנים של הפטרייה, יותר גרד ויותר הפרשה.
האם זו החמרה מהטיפול הזה או שמא זו יכולה להיות החמרה שבה הפטריה מנסה להאבק להשאר כי מפריעים לה ?
כיצד ניתן לדעת ?
האם יש עוד "תרופות סבתא" שתוכלו להמליץ עליהן ?
בנוסף אני בהריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנדידה וחומץ תפוחים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/08/2014לא אמורה להיות החמרה
פני לבדיקת רופא נשים
את יכולה להחדיר קפסולות של פרוביוטיקה לנרתיק ולבלוע כמוסות של שמן אורנול פראי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
נירה05/08/2014ניסיתי בעבר בהתחלת כל העניין קפסולות פרוביוטיקה ולא עשה שינוי.
קראתי ששמן אורגנול אינו מומלץ בהריון... האם את יודעת משהו על כך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות והשמנהחסויה05/08/2014
שלום,
אני בת 26 וללא נטייה להשמנה כלל - בד"כ המשקל שלי נשאר קבוע, לא משנה כמה אני אוכלת.
בארבעת החודשים האחרונים התחלתי לקחת גלולות מליאן (לא לקחתי גלולות לפני כן כלל).
בחודשיים האחרונים עליתי במשקל ביותר מ-10 ק"ג, כל זאת ללא שהיו שינויים בהרגלי האכילה שלי.
המסקנה היחידה שנותר להסיק היא שזה בעקבות הגלולות.
ניסיתי לקרוא קצת ברשת וכל הרופאים כותבים שזו סתם סטיגמה אך אני רואה שזה מה שקורה לי באמת.
מה עושים במקרה כזה? האם יש צורך להחליף גלולות? להפסיק?
אשמח מאוד לעזרה!
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות והשמנה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/08/2014החליפי גלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותשירלי05/08/2014
שלום רב,
לפני כחודש וחצי התחלתי לקחת גלולות, בחפיסה הראשונה לא היו לי תופעות לוואי מלבד דימום ממושך לאחר המחזור שהפסיק. עם תחילת החפיסה השניה התחילו לי תופעות של חולשה גופנית, כאבי בטן, גב. יש לציין שהייתי במתח מאוד גדול בחודש האחרון. השאלה אם התופעות נובעות מוירוס שיחלוף מאליו או שהתופעה נוצרה מהגלולות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/08/2014לא בהכרח קשור לגלולות המשיכי אותן ותראי בהמשך מה קורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)