מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סובלת מכאבי מחזור ותסמונת קדם קשהרחל27/07/2014
אני סובלת מכאבי מחזור, דימום סמיך וכבד והדבר המציק ביותר- שלשולים נוראיים לפני ובמהלך המחזור.
התחלתי ליטול גלולות הרמונט שנה שעברה ואחרי כמה כדורים נשברתי בגלל בחילות והקאות.
עכשיו החלטתי לנסות שוב, אבל אני מעדיפה סוג אחר של גלולות כי אני בטראומה.
יש המלצה על גלולה מסויימת שלא גורמת לתופעות לוואי?
שמעתי שיש גלולות שלוקחים ברצף שלושה חודשים וכך מקבלים מחזור רק ארבע פעמים בשנה. זה נשמע לי ממש חלום, כי אני סובלת וזה משבש לי את כ-ל החיים.
קבעתי תור לרופאת נשים, אבל אשמח לשמוע המלצות כדי שאדע מה כדאי לבקש ממנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סובלת מכאבי מחזור ותסמונת קדם קשה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב29/07/2014כמעט כל סוג של גלולות אפשר לקחת ברצף כדי למנוע מחזור. התיעצי עם רואפת הנשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ווסת חום נוטה לכהה באיחור 3ימיםסימה27/07/2014
אני בת 43בריאה ברוך השם ואין לי שום בעיה הורמונלית לפי בדיקות שערכתי לא מזמן .קיבלתי ווסת באיחור של 3ימים .ווסת מוזר בצבע חום נוטה לכהה רק בניגוב האם יכול להיות שזה הריון או מעיד על שמהוא אחר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ווסת חום נוטה לכהה באיחור 3ימים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב29/07/2014אם יש חשש מהריון עשי בדיקת שתן ביתית כדי לשלול ותראי מה קורה בחודש הבא. אם עדיין חריג פני לבדיקת רואפ נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרימולטרעות27/07/2014
שלום
אני חצי שנה אחרי לידה.הנקתי 4 חודשים מלא ואז לאט לאט הורדתי עד שבגיל חמישה חודשים הפסקתי להניק
עדיין לא קבלתי מחזןר
בשל נסיעה לחופשה רציתי למנוע קבלת מחזור בחודש הקרוב
הרופא נתן לי פרימולוט נור לחודש פעמיים ביום
אחרי 4 ימים שלקחתי פספסתי שני כדורים ואחכ המשכתי כרגיל
האם יש סיכוי שהפרימולוט עדיין יעזור או שבטוח יהיה לי דימום עכשיו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרימולט - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב29/07/2014מקווה שיעבוד אי אפשר לדעת מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת גלולות ותופעות לוואי.קארינה27/07/2014
שלום,
עד לפני כשלושה שבועות לערך נטלתי גלולות בשם מרסילון. הרופא החליף לי אותן לסרזט וכרגע אני כבר לקראת סוף החפיסה הראשונה של סרזט.
עד אמצע החפיסה לא הרגשתי שום תופעת לוואי אך לפני כמה ימים התחלתי להרגיש רגישות וכאבים בשדיים באופן בלתי נסבל, בנוסף לכך אני מרגישה שהשדיים גדלו והבטן התנפחה.
האם זו תופעת לוואי נורמלית? זה חולף? ואם כן, מתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת גלולות ותופעות לוואי. - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב29/07/2014תופעת לואי נורמלית של הסרזט חכי עוד חודש ותראי אם זה נרגע או לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות לפני ניתוחיפה27/07/2014
בתי, תעבור בעוד 3 שבועות ניתוח בריאטרי,. היא לוקחת גלולות, האם היא אמורה להפסיק לקחת אותן לפני הניתוח ואם כמה זמן לפני?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות לפני ניתוח - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב29/07/2014ההמלצות הן חודש לפני הניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי פרימולוט נורלימור27/07/2014
שלום
אני בת 29 ואני ובעלי מנסים להיכנס להריון, הפסקתי לקחת מינס לפני ארבעה חודשים ובגלל שלא הגיע מחזור הלכתי לרופאת נשים שלי והיא הנחתה אותי לקחת פעמיים ביום למשך חמישה ימים פרימולוט נור וביום ה3-5 של המחזור ללכת לעשות בדיקות דם.
יום חמישי היה היום האחרון של הכדורים, מאז אני נפוחה עם כל התסמינים הרגילים שלי במחזור רק בלי המחזור, אתמול בבוקר בניגוב הבחנתי במשהו והיום גם הייתה איזו נקודה.
האם זה נחשב מחזור? האם המחזור אמור להיות רגיל? האם ללכת לעשות הבדיקה?
תודה רבה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורי פרימולוט נור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב27/07/2014א. עשי בדיקה לשלול הריון אם לא יהיה דימום בימים הקקרובים
ב. אם הריון שלילי דימום יכול להגיע עד שבוע מהפסקת הכדורים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
לימור27/07/2014עשיתי בדיקה ביום שבו התחלתי לקחת את הפרימולוט, עדיין לעשות?
ועד כמה שזכור לי הרופאה אמרה שצריך להגיע ישר בגלל זה אני קצת בלחץ
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב27/07/2014בדיקות דם עושים אחרי שמפסיקים את הפרימולוטנור ובזמן המחזור יום 3-5
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
לימור27/07/2014ההודעה הקודמת שלי הייתה קצת לא ברורה וכנראה שגם הובנה לא נכון.
התכוונתי שביום שהתחלתי לקחת את הכדורים עשיתי בדיקת הריון. ולגבי הדבר השני הוא שהרופאה אמרה שהמחזור אמור להגיע ישר בתום החמישה ימים? ואת אומרת שזה יכול לקחת עד שבוע? אני יודעת שאני אמורהלעשות את הבדיקה ההורמונלית ביום ה3-5 למחזור, רק שיגיע קודם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצא בדיקת פאפמיכל27/07/2014
שלום, אני בת 43. בבדיקת פאפ שעשיתי לפני שנה היה ממצא: NEGATIVE FOR INTRA. EPITH. LESION OR MALIGNANCY, SEVERE INFLAMMATORY. קיבלתי מהמרפאה אישור שהבדיקה תקינה. רק לאחר שנה התברר לי שמשהו לא בסדר בממצא הזה. בהמשך השנה התגלה גם ממצא UREAPLASMA בשתן. טופלתי ב ZETO. מבחינה פיזית וואגינלית, אני סובלת מפיטריות חוזרות בנרתיק והפרשות סמיכות לבנות-שוקפות. אמצעי מניעה, במידה וצריך - רק קונדום. מבקשת את עזרתכם בפענוח הממצא של בדיקת הPAP והמלצה להמשך טיפול. דואגת. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצא בדיקת פאפ - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב27/07/2014היתה לך דלקת בצוואר הרחם והטיפול לזה הוא אנטיביוטיקה. מאחר ולקחת כבר אנטיביוטיקה חיזרי על הפאפ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות שנשכחויעל26/07/2014
היי,
ביום שלישי השבוע (גלולה מס' 14) אני ובן זוגי קיימנו יחסי מין (בפעם האחרונה). לאחר מכן שכחתי לקחת את הגלולה של יום חמישי (מס 16) ואת הגלולה של יום שבת (היום, מס 18), בשני המקרים נזכרתי ולקחתי את הגלולה באיחור של כ-14 שעות.
להבנתי, פוסטינור לא יעיל במצב זה, שכן חלפו למעלה מ72 שעות מאז יום שלישי.
אציין שאני לוקחת גלולות מזה מספר שנים, ונדירים המקרים בהם שכחתי גלולה, וודאי שלא שתיים.
מה עליי לעשות כעת?
האם יש חשש להריון?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות שנשכחו - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב27/07/2014יש חשש מהריון ואין מוגנת בשבועיים הקרובים ולכן הוסיפי קונדומים.לגבי יחסי מין שהיו עשי בדיקת שתן לשלול הריון כשבועיים לאחר היחסים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץסוס26/07/2014
אחרי9317 דלקת חוזרת בדרכי השתן ובדיקת אונטרסונד היו התוצאות כך:
בדיקת בטן תחתונה :שלפוחית שתן בעלת קיבולת רגילה נצפה בצורה רגילה ודפנות סדירים אין עידות לממצא אנטרו-לומינאלי אין עדות לנוזל חופשי באגן נצפה כיס שתן 493 לאחר הטלת שתן 200 נצפתה שיצסטה שחלתית בקוטר 2 סיימ מימין
ממצאי ללואי : נצפה תהליך היטרוגיני מוגבל הייטב בקוטר 8 סיימ עם הסתידות בתוכו ונוזל סביבו בצמוד לרחם מצד שמואל
מה זה אומר מה ההשפעות מה דרכי הטיפול הכי מוצלחים בדברים כאלה האם זה יכול להשפיע בעתיד על הריון ולידה אני בת 24* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב27/07/2014פני עם התוצאות לבדיקת רופא נשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש נרתיקייסמין26/07/2014
שלום
אני בת 27 ובזמן האחרון נתקלתי ביובש נרתיקי במהלך קיום יחסי מין, כך שבתנוחות מסוימות אני אפילו מרגישה שאני נפצעת.
רציתי לשאול האם שימוש באמצעי מניעה מסוג קונדום יכול להוביל לתחושת יובש? (מאחר ובמשחק המקדים ובאקט עצמו אני כן מרגישה רטיבות)
והאם יש טיפול (כגון מזון מסוים או משהו טבעי שיכול לעזור).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש נרתיקי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב27/07/2014אם את לוקחת גלולות הגלולות יכולות לגרום ליובש. אם לא את צריכה לפנות לרופא נשים לבדיקה ולהערכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה עקב שימוש רב באנטיביוטיקהסיגלית26/07/2014
שלום רב.אימי בת 77.עקב זיהומים חוזרים בדרכי השתו נוטלת אנטיביוקה מסוגים שונים זמן ארוך.כרגע דספטיל.בבירור הסיבה ולפני אולטרסאונד.כעת פטריה בנרתיק.מה מומלץ למרוח?סובלת כאבים.נוטלת גם פרוביטיקה.תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה עקב שימוש רב באנטיביוטיקה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן26/07/2014מומלץ להבדק אצל רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוזרדנה26/07/2014
אני בת 38 עם מיומה ברחם 6.8 ס"מ
קיימתי יחסי מין מלאים עם בן זוגי ללא משגל נסוג חמישה ימים לפני קבלת הווסת יום למחרת היה לי דימום חשבתי שקיבלתי מחזור ואז הפסיק לגמרי היה לי דימום אחרי שעה הפרשה חומה וזהו אין לי כלום ממה זה יכול להיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוזר - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן26/07/2014ממליץ להבדק אצל רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לאחר מחזור ושימוש בגלולותבדוי26/07/2014
שלום,
בחודש אפריל הפסקתי את השימוש בגלולות שאותן לקחתי במשך 10 חודשים ולא פיספסתי גלולה במשך תקופה זו.
קיבלתי מחזור בתאריך 17.5 ולאחר מכן ב 12.6 ומאז לא קיבלתי מחזור והיום כבר סוף חודש יולי..
עליתי במשקל בחודש האחרון מעט בגלל הלחץ והמתח של המלחמה. יתכן שזה משפיע?
תודה לעוזרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון לאחר מחזור ושימוש בגלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב27/07/2014אם את פעילה מינית עששי בדיקת שתן לשלול הריון. אם הבדיקה שלילית יכול להיות שלא ידיע מחזור בגלל לחץ פני ללרופא הנשים שלך לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש בנרתיקאליה26/07/2014
שלום..
אני בת 51 ונגמר ליהמחזור לפני כשנה ..
בזמן האחרון אני סובלת בזמן יחסי המין מיובש בנרתיק
שזה מצב לא נעים לי וגם לבעלי.
השאלה האם יש פיתרון לזה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש בנרתיק - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן26/07/2014השאלה האם יש פיתרון לזה.
--- כן. תפני לרופא נשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיבור חפיסות לשינוי מועד קבלת מחזורליאל25/07/2014
שלום,
אני לוקחת גלולות מסוג מיליאן כבר שנתיים.
אני אמורה לסיים מחר, יום שבת, חפיסה ואז לקבל במהלך שבוע הבא.. בד"כ אני מקבלת ביום שלישי בערב ועד חמישי ולפעמים זה נגרר עוד יום וקצת של הפרשות וכו.
יש לי טיול חמישי-שבת בשבוע הבא ואין לי אפשרות לדחות.. ואני לא רוצה להיות במחזור מן הסתם או להיות עם הפרשות למיניהם...
האם אני יכולה לחבר בין חפיסות? כלומר להמשיך ולקחת את החפיסה הבאה - 21 כדורים ובכך לדלג פעם אחת על קבלת המחזור ואז להמשיך כרגיל? ביום השמיני להתחיל חפיסה חדשה?
האם זה ישנה את היום בו אני מקבלת מחזור? האם עלולים להיות תופעות לוואי?
תודה,
ליאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם אני בדיוק עשיתי את זה
רוסלנה26/07/2014אמור להתחיל לי מחזור מחר ובגלל שאני סובלת מפטריה אז רופא הנשים אמר לי להמשיך לקחת את הגלולות ברציפות כדי שאוכל להגיע אליו לתרבית שבוע הבא- זה מאוד הפחיד אותי אבל ממחקר קצר שעשיתי באינטרנט נראה כי זה דווקא מקובל ונחקר. אני גם מכירה מישהי שעושה את זה כל הזמן והיא ממש בסדר עם זה
אז בהצלחה לנו :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה..
ליאל26/07/2014הי רוסלנה תודה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיבור חפיסות לשינוי מועד קבלת מחזור - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן26/07/2014האם אני יכולה לחבר בין חפיסות?
--- כן
כלומר להמשיך ולקחת את החפיסה הבאה - 21 כדורים ובכך לדלג פעם אחת על קבלת המחזור ואז להמשיך כרגיל?
--- כן
ביום השמיני להתחיל חפיסה חדשה?
--- לא , להתחיל מחר היום א'
האם עלולים להיות תופעות לוואי?
--- יתכן דימום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)