מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלקות ופטריות חוזרותהילה12/09/2014
הי,
כבר בערך שנתיים שאני סובלת לסירוגין מדלקות ופטריות חוזרות בנרתיק - התסמינים אותו דבר (כאב ביחסי מין, ריחות לא נעימים...), הרופאה שלי מאבחנת כל פעם מה זה בדיוק ומחליטה על טיפול בהתאם... ואז בחודש הבא זה חוזר קצת אחרי המחזור. אני חושבת שאני סובלת מזה בערך 75% מהזמן, מרוב ייאוש כבר הפסקתי ללכת להיבדק ולטפל כל פעם כי זה פותר את זה בערך לשבוע ואז שוב, וגם ככה לפעמים זה עובר מעצמו (עד הפעם הרבה, כמובן).
האם באמת אין טיפול מניעתי כלשהו / משהו שיחסל את התופעה הזו אחת ולתמיד? מה אפשר לעשות??? מה גורם לזה?
בנוסף - חשבתי לעבור משימוש בגלולות למניעת הריון להתקן תוך רחמי. האם זה יכול להשפיע לטובה/לרע על התופעות המתסכלות הללו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקות ופטריות חוזרות - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין12/09/2014יש לבצע בירור מקיף
כולל אפשרות של סכרת או בעיות אחרות אשר יכולות לגרום למחלת פטרת חוזרת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בדימום וסתי מוגברסוזי11/09/2014
האם טיפול בדימום וסתי מוגבר בשיטת "הרס רירית הרחם ע"י בלון טרמי" מתאים לרחם עם שרירן אינטרמורלי דוחק את הרירית?
לתגובתכם אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בדימום וסתי מוגבר - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין12/09/2014תלוי בגודל השרירן
במקרים בהם יש התבלטות ניכרת של השרירין טיפול של צריבת הרירית לא בהכרח יעיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בדימום וסתי מוגבר
סוזי12/09/2014תודה לתגובתך המהירה,פרופ' ליאור לבנשטיין. שאלה נוספת: מי אמור להחליט האם הטיפול הוא מתאים ובאילו בדיקות יש צורך?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח למענהרעות11/09/2014
שלום רב.
מנסה להכנס להריון מזה שנה+.
בימים אלו אני לפני הזרעה שניה על בסיס טבעי.
היום יו"מ 21, זקיק 19, E2 - 294, פרוגסטרון 1.4
כיצד ניתן להסביר את העובדה שהערכים לא תואמים את גודל הזקיק?
אם מדובר בציסטה, האם ציסטטה גדלה כמו זקיק בקצב של 1-2 ליום (כפי שקורה לי)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח למענה - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין12/09/2014אי אפשר לקבוע ללא בדיקת רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוד מוזריעל11/09/2014
התחילתי לקחת לפני 18 יום גלולות, וכשהתחלתי לשכב עם חבר שלי בלי גלולות מאוד מאוד שרף לי אחר כך, אבל כבר חמישה ימים שלא יצא לנו לשכב ותחושבת השירפה התחלפה בגירוד\גירוי נורא לא נוח ומציק.
יש לי הסטורי של דלקות בדרכי השתן, אבל זו הרגשה שונה..
השערה כללית מה זה? הגניקולוג שלי לא עובד בכמה ימים הקרובים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוד מוזר - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין12/09/2014לא ניתן לאבחן ללא בדיקה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנועה10/09/2014
שלום,
חבר שלי ואני לא מקיימים יחסים הכוללים חדירה מלאה אבל הוא יורד לי. האם זה מסוכן?
יש צורך במקרה כזה ללכת לגניקולוג שיבדוק את האזור? האם נקרע קרום הבתולים?
מאחר ולא קיימתי יחסים מעולם גניקולוג לא בדק את האזור.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי. אשמח לקבל תגובה
נועה13/09/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/09/2014ממין אורלי לא נקרע הבתולים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אולטרסאונד וגינאליתורד10/09/2014
שלום רב! אובחן לי אנדומטריוזיס ווקבלתי הפנייה לבצע אולטרסאונד וגינאלי לקבלת תמונת מצב טובה יותר. מתי צריך לעשות אותו? האם יש קשר ליום כלשהו במחזור שבו צריך לבצע אותו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אולטרסאונד וגינאלית - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין12/09/2014אין משמעות ליום הביצוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופת רקיחה לטיפול ב- VULVODYNIAליאת09/09/2014
לפני כשלושה חודשים קניתי תרופה שרקחו לי בסופר פארם לטיפול ב- VULVODYNIA בגלל כאבים שיש לי בחדירה. התחלתי להשתמש במשחה במשך 5 ימים ואז התחילו לי דלקות עור בנרתיק ולכן הפסקתי את הטיפול כדי שאוכל לטפל בגרד ובאדמומיות. האם יתכן שדלקת העור היא כתוצאה מרגישות למשחה? שמתי ממש מעט מהמשחה בכל פעם.
בנוסף, האם משחה שנרקחה לפני כשלושה חודשים עדיין בתוקף? או שעליי לקנות משחה חדשה?
עד כמה שידוע, האם טיפול מהסוג הזה יכול להעלים לתמיד את הבעיה? או ברגע שמפסיקים, הבעיה חוזרת?
בתודה מראש,
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופת רקיחה לטיפול ב- VULVODYNIA - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן09/09/2014האם יתכן שדלקת העור היא כתוצאה מרגישות למשחה?
*** כן, יתכן בהחלט
בנוסף, האם משחה שנרקחה לפני כשלושה חודשים עדיין בתוקף?
*** אי אפשר לדעת. בכלל מה זה המשחה שרקחו לך?
עד כמה שידוע, האם טיפול מהסוג הזה יכול להעלים לתמיד את הבעיה? או ברגע שמפסיקים, הבעיה חוזרת?
**** אינני יודע במה מדובר. תפני לרופא שנתן לך את הטיפול הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בחדירהליאת09/09/2014
עקב כאבים שיש לי בכניסה לנרתיק, הלכתי לבדיקה אצל גינקולוגית. והיא אמרה שאני סובלת מריבוי תאי עצב במקום זה. היא המליצה לי לעשות טיפול בלייזר כדי להעלים את הכאב.
האם יש סיכון בטיפול מסוג זה? האם הוא יעיל? והיכן מומלץ לעשות אותו?
יש פתרונות אחרים מומלצים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בחדירה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן09/09/2014היא המליצה לי לעשות טיפול בלייזר כדי להעלים את הכאב.
++++ חס וחלילה! בשום פנים ואופן לא!
האם יש סיכון בטיפול מסוג זה?
+++ כן
האם הוא יעיל?
+++ לא, רק מזיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הסיכון שבטיפול מסוג זה?
ליאת09/09/2014מה הסיכון שבטיפול מסוג זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היריון?לין09/09/2014
היי המחזור האחרון שלי הופיע ב 21.8 ואני מקבלת בדרכ ביןנ24-26 יום
קיימתי יחסי מין אתמול 8.9 עם חבר שלי אני לא נוטלת גלולות וזה היה עם קונדום האם יש סיכויי שאני בהיריו (אולי זה נפל על יום של ביוץ)? הקונדום לא נקרע..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לציין כי הוא לא גמר
לין09/09/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרזטלאורה09/09/2014
שלום, אני 5.5 חודשים לאחר לידה. מניקה. עד כה לא נטלתי גלולות. קיבלתי מחזור לראשונה החודש והוא לקראת סיום. הבנתי שהגלולה המתאימה היא סרזט. ממתי עליי לנטול אותה? עם סיום מחזור? . אני ממש אבל ממש לא מעוניינת להיכנס להריון. אני יכולה לסמוך על הגלולות האלה?. האם יש חלופות אם בכלל יש צורך(במידה וסרזט לאמספיק בטיחותי). בנוסף האם צריך גללולות אחרות כשמספר ההנקות פוחת וכשמפסיקים להניק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרזט - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין09/09/2014מדובר בגלולות יעילות בתנאי שנקלחות בצורה סדירה
בכול יום סביב אותה שעה
לחילופין ניתן להשתמש בהתקן תוך רחמי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לדעת מתי מתחילים לקחת סרזט
לאורה09/09/2014האם בסיום מחזור או שזה לא משנה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום שבוע אחרי מחזורמודאגת09/09/2014
שלום, המחזור שלי הסתיים לפני כשבוע ופתאום היום היו לי הפרשות אדומות בניגוב.
יש לציין שאני לוקחת גלולות (מדבקות אוורה) ויש לי שחלות פוליציסטיות.
אשמח לתגובה, אני ממש בלחץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבר נוסף..
מודאגת09/09/2014אני רק רוצה לציין שדבר כזה מעולם לא קרה לי ואני לוקחת גלולות כבר שנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבר נוסף.. - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/09/2014יכול לקרות ואין מה להלחץ
בכל מקרה כדאי לפנות לבדיקת רופא נשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום מוזרסיגל09/09/2014
אני בת 32, המחזור סדיר בד״כ, אמורה לקבל ווסת עוד 10 ימים. מנסה להכנס להריון. לפני 4 ימים התחיל להופיע דימום מוזר בצבע חום כהה, לא ממש זרם אלא יותר הכתמה מופיע בפעולת הניגוב לאחר מתן שתן. היום הופיעה גם כתם של טיפה אדומה של דם טרי. היתה אי נוחות ביום הראשון של זה אבל הכאב עבר, נותרתי עם השאלה- מה זה? יש לי גם קצת בחילות במהלך היום. יכול להיות שמדובר בהשרשה? מועד הביוץ שלי חל (לפי חישוב מהמחזור האחרון) בשבוע שעבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום מוזר - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/09/2014יכול להיות דימום של השרשה בעוד שבוע עשי בדיקת הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלהרותי08/09/2014
אישתי דיממה בשבוע 13 להריון שלישי היהו בבית חולים ועשו לה הרדמה גם לאחר שהוציעו את העובר המשיכה לדמם ונתנו איזה חומר שיעזור למה שנישאר לצאת מחר יוחלט עם לעשות גרידה נוספת שאלתי מהו אותו חומר שנתנו לה והאם זה חומר מסוכן לאשה בעתיד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/09/2014קח את הסיכומים של בית החולים והראה לרופא הנשים של האישה
לא נראה לי שיש בעיה בעתיד לגבי הטיפול שקבלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מניעת הריוןמעין08/09/2014
שלום רב, בת 27 עם מחזור סדיר של כ-27 יום, לא נוטלת גלולות. אמש (לפני 12 שעות) לאחר קיום יחסי מין הבחנו שהקונדום החליק (ולמעשה נשאר בפנים והוצאתי אותו ידנית). זה היה היום ה-16 למחזור (מיום הוסת הראשון). בשנים האחרונות נטלתי 3-4 כדורי פוסטינור ואני כמובן מעוניינת להימנע מליטול גלולות נוספות. האם במצב זה כדאי לקחת פוסטינור או להמתין עשרה ימים ולבדוק הריון? אנחנו לא מעוניינים בהריון בעת הזו. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניעת הריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/09/2014כדאי לקחת פוסטינור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגבלות עם גלולת פמינטדניאל08/09/2014
שלום!
אני רוצה להתחיל ליטול גלולות פמינט אחרי שהשתמשתי במשך שנה בגלולות סרזט.
מותר לצבוע שיער בפנים עם ז'ולן?
מותר לקחת אדקס פורטה?
איזה תוספי תזונה מותר לקחת ואם יש משהו מומלץ לאיזון הורמונים?
יש עוד הגבלות מיוחדות חוץ משתיית אלכוהול?
תודה רבה על תשומת הלב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגבלות עם גלולת פמינט - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/09/2014לא צריך התארגנות מיוחדת לנטילת פמינט מבחינת תוספי מזון וכו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
דניאל09/09/2014עכשיו אני רגועה :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)