מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איחור המחזורא.ב29/07/2014
שלום,
מזה 5 שנים נוטלת גלולות, ב3 השנים האחרונות אני משתמשת בגלולות הרמונט, משתדלת לקחת באופן עקבי בשעה קבועה.
החודש בשל מגוון רחב של סיבות פספסתי 2 גלולות, לא ברצף- איני זוכרת בבירור, אך למיטב זכרוני לא קיימנו יחסים מאז הפספוס.
המחזור מגיע בדרך כלל באופן דיי מדוייק בימי שבת בבוקר, אך היום יום שלישי ועדיין לא קיים זכר למחזור או כל הפרשה שדומה לו.
איני יודעת אם זה קשור אך החודש בשל לחצים שונים, גם שעות השינה קוצצו ודאגות שונות ותלויות גם במצב הביטחוני הופיעו...
האם ייתכן שבשל כך המחזור מאחר? האם יכולים להיות איחורים בגלל נטילה לא עקבית?
אני מתלבטת האם לקנות ערכת בדיקהאו להמתין עוד יום?
אודה לתשובה בהקדם.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור המחזור - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין29/07/2014רצוי לבצע בדיקת הריון ערכה ביתית בהחלט יכולה לסייע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם פרופיל הורמונלירלי29/07/2014
שלום רב,
אני מנסה להיכנס להריון והרופא שלח אותי, ליתר ביטחון לבדיקת פרופיל הורמונלי. הוא אמר לי לבצע את בדיקת הדם ביום השני של הוסת. הבעיה היא שאני אמורה לקבל ביום חמישי ולכן היום השני יוצא ביום שישי (אם אם הוסת תאחר ביום, אז היום השני יצא ביום שבת). מה עושים? האם אפשר לבצע בדיקה זו ביום הראשון של המחזור (שזה יום חמישי) או ביום הרביעי (שזה יוצא יום ראשון)???
תודה מראש!
רלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם פרופיל הורמונלי - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן29/07/2014למיטב ידיעתי בדיקות הורמונליות במקרים שלך מבצעים בין הים ה-3 ליום ה- 5 של המחזור. אך יותר טוב לפנות לרופא המטפל ולברר אצלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרוגן דומיננטירעות29/07/2014
מה זה אסטרוגן דומיננטי?
על מה הוא משפיע?
ואיך אפשר לדעת שיש אותו??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטרוגן דומיננטי - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין29/07/2014לא ברור לי באיזה הקשר מדובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור אי סדיר בזמן נטילת גלולותטליה29/07/2014
שלום,
אני לוקחת גלולות מסוג אמילי כבר כמעט שנתיים, ומעולם לא היו לי איתן בעיות. החודש, קיבלתי מחזור בערך שבוע מוקדם מבדרך כלל, כלומר לפני שסיימתי את חפיסת הגלולות. המחזור נמשך גם יותר מהרגיל. אשמח לדעת אם יש לי סיבה לדאוג, או שזה בסדר.
חשוב לציין שזה קרה בזמן שטסתי מישראל לאוסטרליה, עברתי הרבה אזורי זמן שונים וממזג אוויר קיצוני אחד לשני, מה גם שהייתי מאוד מאוד עייפה.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור אי סדיר בזמן נטילת גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב29/07/2014יכול לקרות חכי ותראי מה קורה בחודש הבא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת גלולה לפני קבלת מחזורדנה28/07/2014
אני בת 31 ונוטלת גלולות מגיל 16. לפני כ4 חודשים אובחנתי בלה פרסקו פיה באנדומטריוזיס. נאמר לי לא לעשות הפסקות בלקיחת הגלולות כי אין באמת צורך בהפסקה וזה אפילו מסוכן לי כי ואני סובלת מכאבים קשים. התחלתי לטפל בזה באמצעות דיקור ולפני כשבועיים הפסקתי לקחת גלולות במטרה לראות איך הגוף שלי מגיב לדיקור. בשבוע האחרון אני כואבת מאוד ותשושה . רציתי לדעת אם אני יכולה לחזור לקחת גלולות כבר ולא לחכות למחזור הקרוב כי כואב לי מאוד. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקיחת גלולה לפני קבלת מחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב29/07/2014את יכולה לחזור לגלולות עכשיו א בל אינך מוגנת במצב הזה ובהחלט יכול היות שבחודש הקרוב יהיו לך דימומים לא מסודרים כי התחלת באמצע החודש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףףמאור28/07/2014
היי רציתי לשאול לגבי מסטיק תימני לצורך
קיצור ימי המחזור וחיזוק ביוץ = הרוקח אמר לקחת כמה ימים לפני קבלת המחזור ולעומת זאת בכל האתרים רשום לקחת מהיום ה3 למחזור - מה צריך לעשות בבקשה דחוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוףף - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב29/07/2014לא מכירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות ומחזוראיה28/07/2014
שלום יש לי שאלה אני נוטלת גלולות מליאן כבר כמה שנים טובות בחפיסה לפני האחרונה קיימתי יחסים לקראת סוף החפיסה ואחרי כמה ימי ההפסקה קיבלתי מחזור די רגיל, שהתחלתי אץ החפיסה הנוספת לאחר מכן בחודש הזה לא קיימתי יחסים ובשבת הייתה הגלולה האחרונה היו לי אירי כמה ימים הפרשות חומות מעט ובזה זה נגמר, זאת אומרת לא היה לי מחזור, חשוב לציין שוב שלא קיימתי יחסים בחודש הזה ועכשיו התחלתי חפיסה חדשה , עשיתי בדיקת הריון בייתית וברוך הדם יצא שלילי...
השאלה שלי היא כזאת אני בחרדות ומתחים בגלל המצב הביטחוני וזה משפיע עליי מאוד האם זה יכול לגרום לזה שלא יהיה לי מחזור למרות שמחזור עם גלולות הוא מחסור מלאכתי ? והאם יש לי סיבה לדאוג ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות ומחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב29/07/2014אין סיבה לדאגה
המתיני לחודש הבא ותראי מה קורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת גלולותסבטה28/07/2014
שלום ,
הנני מתחילה לקחת גלולות נגד הריון . נאמר לי לקחת ביום הראשון של מחזור במשך 21 יום ואחר כך להפסיק וברגע שאפסיק , אקבל מחזור . העניין שיעבור רק שבועיים מאז סיום המחזור ( משך המחזור כ-6 ימים אצלי )
לא אמור לעבור 3 שבועות מאז הסיום של המחזור ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב29/07/2014המחזור אמור להתקצר עם גלולות החישוב תמיד הוא על היום הראשון של המחזור ולא האחרון
עשי לפי ההוראות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות ומחזורדנה 1211128/07/2014
שלום,
לא ברור לי הנושא של המחזור בזמן שאני לוקחת גלולות, נאמר לי שזהו לא מחזור אמיתי ולא הבנתי למה הכוונה
דבר שני שרציתי לדעת, ברגע שאני מסיימת את חפיסת הגלולות ומקבלת מחזור לאחר כמה ימים כמה שתמיד קורה לי, האם זה איזשהו פקטור שאני לא בהריון? או בגלל שהמחזור לא נחשב כביכול לאמיתי זה לא יכול להעיד לי אם אני בהריון או לא
תודה מראש
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות ומחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב29/07/2014זה מחזור מלאכותי כיא ין ביוץ תחת גלולות הדימום נגרם כי הפסקת את החפיסה ולכן זה מוגדר כמחזור מלאכותי
ברב המקרים אם יש דימום זה מעיד שאינך בהריון אם כי היו כבר מקרים שהדימום כן הגיע והאישה היתה בהריון ולכן בכל מקרה להקפיד על לקיחת גלולות סדירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות למניעת הריון- VESTURAדניאל28/07/2014
שלום,
אני מתגוררת בארה"ב והרופא כתב לי מרשם לגלולות למניעת הריון בשם VESTURA.
חשוב לציין שאני סובלת מעודף קל של טסטסטרון, ומקריאה באינטרנט אכן ראיתי שגלולות אלה מכילות מינון גבוה של אסטרוגן, אך אני מפחדת שלגלולות יש מינון גבוהה מדי..
אם אתחיל להשתמש בגלולה עם פחות הורמונים, עדיין תהיה לה אותה אפקטיביות?
בטח ישמע מגוחך, אבל אני מאוד חוששת מתופעות הלוואי שקראתי באינטרנט שכמעט כולן חוו (השמנה, שינויים במצב רוח, בחילות וכו').
כשגרתי בארץ (לפני כ-4 שנים) הרופא כתב לי מרשם לגלולות 'יסמין'.
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות למניעת הריון- VESTURA - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב29/07/2014לא מכירה את הגלולות האלו אם את יכולה תכתבי מה המרכיבים ההורמונליים שלהם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרדשש28/07/2014
אני מטופלת בטמוקסיפן על רקע סרטן שד לאחרונה החל גרד בנרתיק והפרשה לבנה האם עשוי להיות קשר בין השניים. לאחרונה עשיתי ניתוח הסרת שחלות אבל הגרד התחיל עוד לפניו. אודה לחוות דעתך וטיפול אפשרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב29/07/2014פני לבדיקת רופא נשים אולי פטריה נרתיקית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלות מיןיעל27/07/2014
שלום. איזה בדיקות צרך לבצע כדי להיות בטוחים שלא נדבקתי בשום מחלת מין אחרי יחסים לא מוגנים? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלות מין - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב29/07/2014תרבית נרתיקית
בדיקת איידס ובדיקת שתן לPCR למחלות מין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ומחזור מוגבראילנה27/07/2014
שלום. מזה 3 חודשים מרגישה שיבוש במערכת כאבים חזקים באגן דימומים חזקים , המחזור וגם נמשך כ10 ימים וגם דימום קל בין מחזורי. יש לי התקן כבר 4 שנים. האם ההתקן יכול פתאום לגרום לתופעות כאלה? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים ומחזור מוגבר - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב29/07/2014כן
פני לבדיקת רופא נשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פספסתי 3 גלולותדידי27/07/2014
היי, אני לוקחת גלולות מליאן כבר 5 שנים... שחכתי לקחת 3 גלולות והתחיל לי המחזור... נשארו לי בחבילה עוד 12 גלולות... מה אני צריכה לעשות? לקחת כרגיל או להפסיק עד המחזור הבא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פספסתי 3 גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב29/07/2014הפסיקי ולאחר 7 ימים ללא גלולות התחילי חפיסה חדשה אבל אינך מוגנת עכשיו כשבועיים
אם את שכחת סדרתית כדאי לעבור לטבעת נרתיקית נובהרינג או מדבקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה לגבי גלולות ודימוםלי27/07/2014
שלום, אני בת 18 והתחלתי לקחת גלולות מינס ביום ראשון לפני שבועיים ה13 לחודש, ביום השני של המחזור וזאת באישור קריאת ההוראות.
לאחר 10 כדורים החלטתי שאני מפסיקה לקחת את הכדורים על דעת עצמי מכמה סיבות אישיות (לא רפואיות), ולפני יומיים ביום שישי ה25 לחודש התחלתי לדמם, אני כמעט בטוחה שזה לא מחזור אלא פשוט תופעות לוואי של הכדורים, דימום.
השאלה שלי היא מה לעשות? זה ייפסק לבד או שאני חייבת לקבוע תור דחוף לקינוקולוג? תודה רבה אשמח לתשובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ובנוסף, מתי הדימום יפסק בערך?
לי27/07/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה דחופה לגבי גלולות ודימום - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב29/07/2014התיחסי לדימום הזה כאילו הוא מחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)