מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דימומיםחסויה18/07/2014
בת 40 לא השתמשתי מעולם באמצעי מניעה לאחרונה מזה חודש עם מירנה לאחר 3 הפלות (כימי) רציתי לשאול מאז המירנה אני לא מפסיקה לדמםהאם זה נורמלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימומים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב20/07/2014יכול לקרות בתקופה הראשונה להחדרתה מירנה שיהיו דימומים לא סידרים אבל פני לרופא שלך כדי לבדוק אם הטבעת יושבת טוב ברחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגנה לאחר חיידק בקיבהמלי18/07/2014
שלום רב
אני משתמשת קבוע בגלולות אמילי.
בשלושת הימים האחרונים אני סובלת משילשולים חריפים והיום לאחר שביקרתי אצל רופאת המשפחה התחלתי לקחת גם אנטיביוטיקה.
הבנתי שהחודש ההגנה שלי הלכה לגמרי.
כמה זמן עליי להשתמש באמצעי הגנה נוסף?
האם אני מוגנת כבר מהחפיסה הבאה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגנה לאחר חיידק בקיבה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן19/07/2014כמה זמן עליי להשתמש באמצעי הגנה נוסף?
--- כל החודש
האם אני מוגנת כבר מהחפיסה הבאה?
--- כן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבה בשתןליטל18/07/2014
שלום,
בכל פעם שאני מקיימת יחסי מין לאחר מכן יש לי צריבה ואני סובלת נורא
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריבה בשתן - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב20/07/2014לבצע תרבית שתן וכללית שתן אחרי קיום יחסי מין לראות אם יש דלקת בשתן. אם אין דלקת לפנות לרופא נשים לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזל בהרעוןאיה18/07/2014
שלום רב,
האם אפשר לותר על תוסף הברזל בהריון ולהחליף את זה במזון עשיר בברזל ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל בהרעון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב20/07/2014תלוי מה ספירת הדם שלך אם את אנמית או לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותלילי18/07/2014
אני אמורה להתחיל לקבל גלולות, יש שעה מועדפת לקחת את הכדור? ואם אני לוקחת את הגלולה בבוקר האם אני מוגנת גם בשעות הלילה המאוחרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין18/07/2014אין משמעות לשעה כול עוד את נוטל תאת הגלולה סביב אותה שעה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעה מוזרה בהריוןת.17/07/2014
שלום.אני בת 40, הריון ראשון, חודש חמישי.מרגישה מצויין.
מה הבעיה? בימים האחרונים אני מרגישה באזור של הטבור כאילו שורף לי או כאילו מושכים/מותכים שם את העור.זה קצת שורף וזה בא והולך ולפעמים נמשך דקות ארוכות.
הטבור שלי בפנים, לא יצא החוצה, האזור מסביב אינו נראה אדום. מה יכולה להיות הסיבה לכך? קראתי קצת על בקע טבורי - הייתכן? אני לא סוחבת משאות כבדים, קצת שקיות מהסופר אבל לא משהו כבד יותר מדי.
אודה לעזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעה מוזרה בהריון - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין18/07/2014אנא הפני את השאלה לפורום הריון ולידה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירן ברחםזהבה17/07/2014
יש לי שרירן ברחם כחמש שנים. תמיד היה בגודל של 4 סמ.
לאחרונה גדל ל-7 סמ.
עשיתי היסטוסופיה. הרופא החליט שאין צורך בניתוח.
לא ברור לי למה לחכות שיגדל ואז אצטרך להוציא את כל הרחם? למה לא לצרוב או להוציא את השרירן?
אני בת 45* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרירן ברחם - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין18/07/2014לא ניתן לקבוע את הסיבותלהחלטה ללא בדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לתשובה של פרופסור לבינשטיין
זהבה18/07/2014אשמח לקבוע פגישה לבדיקה.
מה הטלפון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרירן ברחם - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין18/07/2014לא ניתן לקבוע את הסיבות להחלטה ללא בדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותאורטל17/07/2014
שלום, אני לוקחת גלולות מינס . פספסתי השבוע גלולה ויש לי דימום. ביום חמישי הבא אני צריכה לקבל מחזור.
האם להמשיך עם הגלולות רגיל?
האם אקבל מחזור ביום שאתחיל גלולה לבנה כמו תמיד?
האם אהיה מוגנת בחפיסה הבאה?
אשמח להסבר תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין18/07/2014להמשיך גלולות כרגיל
לא ניתן לקבוע מתי יופיע המחזור
בחודש הבא ההגנה תלויה בסדירות נילת הגלולות בחודש הבא
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלולות - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין18/07/2014להמשיך גלולות כרגיל
לא ניתן לקבוע מתי יופיע המחזור
בחודש הבא ההגנה תלויה בסדירות נילת הגלולות בחודש הבא
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוחדנה17/07/2014
אני בת 38 עם וסת סדיר יש לי מיומה ברחם בגודל 6.8 ס"מ שממלא את כל חלל הרחם השאלה שלי אם אפשר להוציא אותה ללא הרחם
והאם הניתוח הזה הוא ניתוח קשה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין18/07/2014בהחלט ניתן להבצע כריתה של שרירן בלבד ללא כריתה מלאה של הרחם
בעבר היה מקובל לבצע את הכריתה בגישה בטנית פתוחה, כיום ניתן לבצע את הניתוחים גם בגישה לאפרוסקופית \ רובוטית.
ניתן לפנות לצרוך בדיקה וקבלת ייעוץ
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקיםחן17/07/2014
ד"ר שלום
עקב כאבים חדים בצד ימין למטה עשיתי בדיקת זקיקים.
האם אני מבייצת?
רחם- מרקם: קידמי
עובי רירית הרחם:9.8 מ"מ. הערות: לוטאלית.
שחלות- ימנית: 37 מ"מ*40 מ"מ.
הערות: בתוכה גופיף צהוב המורגי בקוטר 31 מ"מ-בהיקפו זרימה טבעתית,מראה השחלה אינו בצקתי,סביב השחלה נוזל.
שחלה שמאלית- 35מ"מ*20 מ"מ הערות: בתוכה זקיקים קטנים.
דוגלס=מעט נוזל
האם אני מבייצת ?וזה זמן טוב להיכנס להריון?
עשיתי את הבדיקה היום ואתמול קיימנו יחסי מין יש סיכוי??:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב זקיקים - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין18/07/2014לא נראה בתשובה שיש זקיק מוביל יתכן ובייצת בתקופה האחרונה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעות בלקיחת גלולות דחוף בבקשהאפרת17/07/2014
לקחתי כנראה במהלל החודש 2 גלולות באותו יום מבלבול. דבר זה יוצר חוסר בגלולה האחרונה שאני אמורה לקחת החודש... האם לקחת את האחרונה מהחפיסה של חודש הבא או לא ואיזה השפעות יהיו לזה על המחזור ועל הגנה ביחסי מין? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעות בלקיחת גלולות דחוף בבקשה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב20/07/2014דלגי על האחרונה ואז תעשי הפסקת של שבוע
מה שאומר שתקדימי את המחזור והתחלת חפיסה חדשה ביום אחד
ההגנה אז לא תפגע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי בריח וכמות הפרשות אחרי ביוץאנה17/07/2014
שלום
שמתי לב שבחודשים האחרונים (משהו כמו חודשיים-שלושה) חל שינוי לרעה בריח ההפרשות שלי אחרי ביוץ, וגם יש יותר רטיבות. קודם לכן, לא שמתי לב לריח יותר מדי, וההפרשות היו מועטות. עכשיו הריח די חריף, ויש רטיבות שלעיתים היא כמעט כמו הרטיבות שיש לפני ביוץ.
ככל ששמתי לב, לא חל שינוי בטיב ההפרשות לפני הביוץ. לא בריח ולא בכמות.
לא יודעת אם זה קשור, אבל ערכתי לאחרונה בדיקת דם ושתן למחלות מין, ויצאתי חיובית ל-M.HOMINIS-PCR ו-U.UREAL/PARVUM-PCR. רופא הנשים שלי אמר שזה חסר משמעות והרבה אנשים נשאים של זה בלי להיות חולים.
מה זה יכול להיות ומה אוכל לעשות עם זה? זה ברמה שממש לא נעים איתה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי בריח וכמות הפרשות אחרי ביוץ - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/07/2014הגיוני שיש הפרשות שונות אחרי ביוץ אבל עשי תרבית נרתיקית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא מתכוונת לשוני
אנה18/07/2014שיש בין ההפרשות של לפני ואחרי ביוץ, אלא שינוי בין ההפרשות שהיו לי תמיד אחרי ביוץ עד לפני חודשיים-שלושה, לבין מה שקורה בתקופה האחרונה.
תודה בכל אופן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרימולט בהריוןנולי נול16/07/2014
אנחנו מנסים להרות כבר ארבעה חודשים ללא הצלחה, בתכנית בעוד חודש וחצי ירח דבש בחו"ל אנחנו שומרים טהרת המשפחה ולכן רוצים להיות מותרים בנסיעה, שאלתי היא האם אוכל לקחת פרימולט נור כדי למנוע הופעת המחזור על אף שאולי כבר אהיה בהריון מוקדם מבלי ידיעתי ? ומתי הכי מאוחר ניתן עוד לקחת פרימולט לדחות את המחזור?
לסיכום האם נטילת הכדור עלולה לפגוע בעובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרימולט בהריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/07/2014התיעצי עם רופא הנשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקראת החתונהליאל16/07/2014
שלום,
אני כחודש לפני חתונה וניגשתי להתייעץ עם רופא נשים על סידור המחזור.
הרופא נתן לי לקחת כדור בשם פרימולט נור כ-12 יום פעמיים ביום. יש לציין כי המחזור שלי אינו סדיר (מגיע כל חודש וחצי ללא תאריך קבוע)
מדריכת הכלות שלי טוענת כי יש צורך לבדוק אם היה ביוץ/לא היה טרם נטילת הכדור לכן רציתי לקבל חוות דעת נוספת, האם יש קשר בין מועד הביוץ לבין מועד נטילת הכדור? האם יש סיכון בנטילת כדור זה במשך כ-12 יום?
בנוסף אשמח לשאול,
לאחר בדיקות דם הרופא זיהה כי רמת הנוגדנים שלי לאדמת היא 13.20 הוא נתן לי הפניה לביצוע חיסון בטיפת חלב.
אחות טיפת חלב טענה כי ביצעתי את החיסון הזה פעמיים בעבר לכן לא יכול להיות שהגוף שלי ייצר נוגדנים (אם הוא לא עשה זאת עד עכשיו) אז רציתי לשאול האם רמת הנוגדנים שלי אכן יכולה לעלות בעקבות קבלת החיסון הנ"ל?
תודה רבה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקראת החתונה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/07/2014תלוי ממתי את מתחילה לקחת את הכדור בעקרון הטיפול שנתן לך הרופא הוא נכון
לגבי האדמת תלוי מתי עשית את החיסונים לדעתי כדאי לעשות שוב את החיסון ולבדוק רמת נוגדנים 3 חודשים אחרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
ליאל17/07/2014תודה על התשובה!
ויש קשר בין מועד הביוץ למועד נטילת הגלולה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב20/07/2014הרעיון הוא לקחת את הכדורים אחרי הביוץ ולפני מועד הוסת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רזרבה שחלתיתmor16/07/2014
שלום רב,
עשיתי באופן פרטי בדיקת דם AMH (רזרבה שחלתית) יש לי תור לרופא פריון רק בעוד חודש וקיבלתי תוצאה שאני לא מצליחה לפענח אותה אשמח אם אקבל את תגובתכם.
התוצאה הינה 0.13 (שזה גם המקסימום)
מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רזרבה שחלתית - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/07/2014לא מתמצאת
פני לרופא פריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)