מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טבעת מירנהשיר28/05/2014
שמי שיר, בת 50 יש לי טבעת מירנה כבר פעם שניה.
יש לי כמה שאלות:
1.אני סובלת מנשירת שיער. לאחרונה אמרו לי שיתכן שהנשירה מההורמונים של המירנה.
האם הורמוני הטבעת יכולים לגרום לנשירה?
2.האם בגיל 50 אפשר כבר לוותר על הטבעת ורק "לשמור"? (עד לפני חודשיים המחזור שלי היה סדיר כל חודש. בפעם האחרונה היתה הפסקה של חודשיים ושוב היה מחזור, נראה מה קורה בהמשך)
3. מה דעתכם על הורמוניים צמחיים?
תודה מראש!
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טבעת מירנה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב29/05/2014התיעצי עם רופא הנשים שלך
לדעתי הסיכוי שלך להריון אפסי בגיל זה כדדאי לעשות הערכה הורמונלית כדי לראות מה מצבך ההורמונלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור מאחר בחצי שנהעדן28/05/2014
שלום רב,
אני בת 20 ובחודש דצמבר הפסקתי להשתמש בגלולות למניעת הריון אחרי 7-8 חודשים של שימוש. עוד לפני השימוש בגלולות המחזור שלי לא היה כזה סדיר.
עד עכשיו, אחרי כמעט חצי שנה מאז שהפסקתי להשתמש בגלולות, לא הופיע לי המחזור החודשי. אפילו עברתי בדיקה לפני 3 חודשים בערך אצל גינקולוג ואין הריון.
השאלות שלי הן- האם זה הגיוני שזה מאחר לי בכל כך הרבה זמן? האם זה ישפיע על הפוריות שלי בעתיד? ממה זה נובע?
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור מאחר בחצי שנה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב29/05/2014יש נשים שמסיבות הורמונליות המחזור שלהן לא סדיר
פני לרופא נשים לקבלת טיפול לזרוז המחזור והתיעצי איתו לגבי כניסה להריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי בדיקת הריון?שיר28/05/2014
שלום, לצערי עברתי הפלה לפני כחודשיים ומאז קיבלתי שני מחזורים: אחד ב26 והאחרון ב30.4, שאלתי היא מתי יהיה נכון לבצע בדיקת הריון? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי בדיקת הריון? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב29/05/2014בדיקת שתן תהיה חיובית להריון כבר שבועיים אחרי הקליטה להריון כלומר בערך בתאריך המחזור שלא הגיע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיכוב מחזורנלי28/05/2014
שלום אני בת 26 מתכננת לנסוע לחופש בתאריך 15 .6 ואני מודאגת שאקבל מחזור בסביבות התאריך הזה להערכתי 12.6. התייעצתי עם הרופא שלי והיא המליצה על פרימולוט נור .
השאלה שלי אם אני אתחיל לקבל 2כדורים ב 30.5 ( ביוץ ב 29.5 ) ל 3 או 4 ימים ואפסיק את זה האם אקבל מחזור מוקדם ? כאילו לפני הנסיעה שלי ? לפי מה שהבנתי אחרי שאני מפסיקה את הגלולות האלה בסביבות 5 ימים מקבלים מחזור !!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיכוב מחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב29/05/2014את הכדורים צריך לקחת אחרי הביוץ לפחות ל5 ימים עד 3 ימים אחרי ההפסקה יהיה מחזור
או שתקדימי את המחזור או שתמשיכי את הכדורים ליותר זמן כדי לדחות את המחזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר הפסקת גלולותמירה28/05/2014
שלום רב,
אני נטלתי גלולות מסוג פליים למשך שלוש שנים וחצי ברצף וכרגע החלטתי להפסיק עם הגלולות לגמרי כי זה נהיה מיותר בשבילי. פניתי לרופא ואמר לי להפסיק רק לאחר סיום החפיסה שאני בה, ואכן עשיתי כך. לאחר החפיסה כמובן קיבלתי מחזור (שהיום השביעי היה ביום חמישי שעבר 22.5) , וכבר מאתמול אני רואה כתמים חומים. האם זה מצריך טיפול?
תודה רבה ויום מצוין!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום לאחר הפסקת גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב29/05/2014פני לבדיקת רופא לברור הכיתומים למרות שיכול בהחלט לקרות אחרי הפסקת הגלולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופהנועה27/05/2014
היתי משתמשת שנתיים במליאן ,הפסקתי קרוב לשנתיים ובמחזור האחרון חזרתי לקחת ללא בדיקות מרופא פשוט מרשם רגיל ,את הכדור הראשון לקחתי ביום הוסת הראשון אחרי שלושה ימים נגמר הוסת ואחרי יומיים חזר דימום חזק יותר זה שבוע שני שאני ממשיכה לשתות והדימום ממשיך ,מה עלי לשות ואם יש סיכוי להריון או תופעה של הגלולה ,אני יציין שאף פעם לא עברתי בדיקה אצל רופא נשים !
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחופה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן27/05/2014.............. אני יציין שאף פעם לא עברתי בדיקה אצל רופא נשים !
=== חבל מאד. תפני לרופא נשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהצ'שר27/05/2014
האם יתכן חסימה בחצוצרה עקב זרע שהגיע לאחר הביוץ? (לאחר הפריה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין27/05/2014לא קחחמת אפשרת כזו
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטרוסקופיה ניתוחיתsbv27/05/2014
לפני 6 ימים עשיתי היסטרוסקופיה ניתוחים ייבוש רירית הרחם ,
הרופא המטפל שלי ביקש ממני להמשיך עם הגלולות שלי עד סיום החפיסה (גינרה )
וכך עשיתי, אבל עד היום אני עדיין רואה דימום קל האם זה מצב סביר שאני עדיין רואה
דימום קל, ויש לי כמו התכווצויות קלות בבטן התחתונה ,
אשמח לקבל תשובה בהקדם המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היסטרוסקופיה ניתוחית - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין27/05/2014יתכן דימום קל יש לפנות לרופא נשים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בין ווסתי בגלולות-שאלה דחופה,נטלי כהן27/05/2014
שלום רב, אני מעוניינת לקחת גלולות למניעת הריון, ניסיתי כמה סוגים שלא התאימו לי וגרמו לי לדימומים לא בזמן הווסת.
גם כשלקחתי נוברינג היו לי דימומים אך הדימומים מתחילים לי שבועיים וחצי אחרי שאני לוקחת אותה. (שבוע לפני שאני צריכה לקבל בערך)
כרגע הרופאה נתנה לי מרשם לגלולת אסטל ואני קצת חוששת לנסות את הגלולה במיוחד בגלל שקראתי שהיא חזקה יותר, (ואולי גם משמינה) האם כדאי לי לבקש מהרופאה להמשיך עם הנוברינג ולהוסיף איזה כדורים לחיזוק או לנסות בכל זאת את האסטל? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בין ווסתי בגלולות-שאלה דחופה, - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין27/05/2014לא ניתן להמליץ על טיפול ללא בדיקה והכרת המטופלת בצורה מעמיקה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר יחסי מיןטלי27/05/2014
שלום רב.אני בת 22 משתמשת ובגלולות כבר שנתיים.לאחרונה אני בבירור אצל הגניקולוג לגבי ציסטה בשחלה כולל בדיקת מרקרים שיצאה תקינה.אתמול בערב לאחר יחסי מין שמנו לב שדיממתי מעט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
טלי27/05/2014השאלה שלי היא האם ייתכן שהציסטה היא הגורם לדימום?האם כדאי לי להבדק שוב אצל הגניקולוג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום לאחר יחסי מין - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין27/05/2014בכול מקרה של דימום לאחר קיום יחסי מין יש לפנות לרופא נשים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס וחיסון הפפילומהדנה27/05/2014
שלום רב. ב4.5 עשיתי את החיסון לפפילומה.
אני בת 19 וחצי. מאז החיסון אני חשה אי נוחות וכאבים בכללי, במיוחד בסקס ואי יכולת לקיים יחסים. לפני החיסון היה לי הרפס.. הרופא הקודם שלי היה לא מקצועי, ולכן לא הייתי בטוחה אם יש או אין. ההרפס נשאר והיה קיים בזמן החיסון. ההרפס חיצוני , בחיבור של שתי השפתיים המון נקודות קטנות שמפרישות.
סבלתי לפעמים מכאבים בקיום יחסים, אמנם לא ככה. הרופא בדק בכניסה של הנרתיק, לא בדק פנימה. האם החיסון הוא הגורם לאי נוחות והכאבים בנרתיק ובמיוחד בזמן יחסים, כמו שריפה? או שזה ההרפס?
השאלה היותר משמעותית ומרכזית, זה האם החיסון פגע לי בנרתיק לכדי כאבים כאלה, ופגימה בקיום יחסים? ביצעתי בדיקת פאפ לפני החיסון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס וחיסון הפפילומה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב27/05/2014אין שום קשר בין החיסון לתלונות שלך על כאבים ואי נוחות בעריה זו ממש לא תופעת לוואי של החיסון
פני לרופא נשים כדי לבדוק מה מצב ההרפס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה רופא נשים דחוףאנונימי26/05/2014
הייתי אצל רופא נשים בעקבות תחילת כאבים באיזור בטן תחתונה
בעבר סבלתי מpad דלקת באגן. אז היה חשש הלכתי לבדיקה
הרופא בדק אותי עם שתי אצבעותיו בלבד בלי אמצעי בדיקה נוסף וקבע שיש לי דלקת ברחם. נתן לי שתי אנטביוטקות. ושלח אותי לאולטסרנד וגנילי. אני ממש לא שקטה והרגשה לא טובה שהוא טעה לא נראה לי הגיוני מה שהוא אומר.
מה ניתן לעשות? להתייעץ עם רופא אחר או שפשוט לעשות מה שאמר. אני מפחדת להזיק לגוף שלי ושבאמת ההרגשה הלא טובה הזו שהייתה לי שיצאתי ממנו נכונה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה רופא נשים דחוף - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב27/05/2014נראה לי הגיוני שאם הרופא אבחן בבדיקה דלקת הוא יתן לך טיפול אנטיביוטי, וחוץ מזה הוא שלח אותך גם להשלים בדיקה באולטראסאונד. הייתי מטפלת לפי ההמלצות שלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלתי
אנונימי27/05/2014אוקיי תודה רבה..
ועדיין אם איני שקטה לא עדיף לחכות להתייעצות עם עוד רופא?
עד אחרי האולטרסנד.. או פשוט להתחיל עם הטיפול שהוא נתן בנתיים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת גלולות יסמין- חשש מפני פצעיםvivian26/05/2014
שלום רב,
אני נוטלת גלולות מסוג יסמין כ-15 שנים. כשהייתי בגיל ההתבגרות היו לי פצעי בגרות(שלא אובחנו כאקנה). אני רוצה להפסיק גלולות לצורך כניסה להריון (בת 35)ומאוד מפחדת מהתפרצות פצעים (היה לי את זה לאחר נטילת אורטוסקלן לפני 13 שנה ומאז לא העזתי להפסיק גלולות (ראוי לציין כי את האורטוסיקלן לא קיבלתי בשל בעיות אקנה כי לא היה לי כבר בשלב הזה פצעי בגרות- גיל 18 בשביל אמצעי מניעה בלבד). אני ממש בחרדות להפסיק את הגלולות. כיצד ניתן להימנע מראש מהתפרצות של פצעים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת גלולות יסמין- חשש מפני פצעים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב27/05/2014התיעצי עם רופא עור למרות שאני לא חושבת שיש טיפול מניעתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוקר אורחסויה26/05/2014
בוקר טוב.
לבעלי יש מורפולוגיה 5%, תנועתיות 25 וספירה - 180 מליון.
התחלתי מעקב זקיקים אתמול - זקיק 21 יו"מ 14 - קיימתי יחסי מין בערב.
היום (זקיק 23 יו"מ 15)-קיימתי יחסי מין בשעות הבוקר.
מתי הפעם הבאה בה אני אמורה לקיים יחסים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוקר אור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב27/05/2014ההמלצות הן לקיים יחסי מין יום כן ויום לא
צריך לתת אפשרות ליצירת זרע תקין בין פעם לפעם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות גופנית שבוע 26יוליה26/05/2014
שלום ד״ר,אני מדריכת כושר כמעט 17 שנים וכמובן מתאמנת קבוע ,עכשיו בשבוע 26 ובזמן אחרון רק בזמן הליכה של 5 דקות +התחלתי להרגיש כאבים חזקים בכל הבטן .כאב של ״סכינים חותכים ״.שמתי לב שיש גם הפרשה מוגברת בלי שום צבע מיוחד .מה אני צריכה לעשות?תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות גופנית שבוע 26 - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב27/05/2014להפסיק מאמץ כרגע ולפנות בהקדם לבדיקת רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)