מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- משחה לטיפול הרפס גניטלידבי17/02/2014
שלום רב,
ברצוני לשאול האם המשחה "ציקלומד" שיש בה 5% אציקלוביר מתאימה לשימוש באיבר מין הנשי?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחה לטיפול הרפס גניטלי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב18/02/2014כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספתרויטל17/02/2014
היי, האם בדיקת US מעקב זקיקים זו בדיקה כואבת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב18/02/2014לא זו בדיקת אולטראסאונד רגילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים אחרי ביוץחסוי17/02/2014
שלום, בחודשים האחרונים שמתי לב שכמה ימים אחרי הביוץ (לפעמים אפילו יום-יומיים) מתחילים להופיע לי כאבים שדומים מאד לכאבי ביוץ או לכאבי מחזור חלשים, הכאב מלווה אותי כל הזמן, אפשר להתנהל אתו, לא צריך משכך כאבים, וכן כל אזור האגן כאילו רגיש קצת, הכאב ממשיך עד להתחלת התסמונת הקדם-ויסתית, ובדר"כ ממש לפני המחזור הוא מתחזק עד למחזור עצמו ולכאבים המלווים אותו,
יש לכם אולי הסבר לתופעה הזו?
תודה רבה מאד מאד!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים אחרי ביוץ - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב18/02/2014כדאי לפנות לבדיקת רופא ולאולטראסאונד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרויטל17/02/2014
שלום, אני בת 28 בתולה
צריכה להתחיל הליך IVF
פתיחת בתולים אפשרי בהרדמה ? האם משחה / זריקה, לא כואב ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב18/02/2014נתוח לפתיחת קרום הבתולים רצוי שיתבצע בהרדמה כללית קצרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת גלולותמיכל16/02/2014
שלום דוקטור
הפסקתי לקחת גלולות לפני 5 חודשים במטרה להיכנס להריון
טרם הצלחתי . בנוסף מאז הפסקת הגלולות אני סובלת מאקנה ועלייה במשקל (כ-4 ק"ג).
האם יש צורך בהתחלת בירור אי פריון או שעליי להמתין? מתי יש אינדיקציה לכך ?
תודה רבה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב18/02/2014התחילי ברור אצל רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופה מה עושים?ענת16/02/2014
שלום רב אני בת 36 נשואה +2 , לאחרונה אני ובעלי מנסים להרחיב את המשפחה .
קיבלתי מחזור אחרי 30 יום ליום אחד בלבד זה נורמלי ?? ,ועכשיו אחרי שבוע יש לי כאבים בצד שמאל במותן .
*** יש לציין שעשיתי בדיקות החודש של ערכת ביוץ ולא היה לי ביוץ
מה זה אומר הכאבים ? וזה שהיה לי מחזור רק יום אחד
כדאי לעשות בדיקת הריון או לחכות עוד חודש למחזור
תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחופה מה עושים? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב18/02/2014זה שלא היה ביוץ יכול להסביר את המחזור הקצר. כאבים במותן שמאל לא בהכרח קשושרים לגינקולוגיה. עשי בדיקה להריון אם שלילי פני לרופא משפחה לברור הכאבים במתן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריוןשאלה16/02/2014
שלום רב,אני בת 39 ואמא ל-2 ילדים בני 11+8.אני כבר חצי שנה מנסה להיכנס להריון אך ללא הצלחה. הרופאת נשים שלחה אותי לעשות בדיקות הורמונליות .בבדיקה יצא FSH 20.80.הרופאה הסבירה לי שזה אומר שהשחלות לא מתפקדות טוב. האם יש לזה טיפול ?איזה טיפול תרופתי או זריקות?ואם יהיה אפשר להיכנס להריון עם טיפול טוב. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כניסה להריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב18/02/2014אפשר לנסות טיפולי פריון
בקשי הפניה לרופא מומחה לנושא במסגרת קופח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזורלילך16/02/2014
שלום ד״ר
קיבלתי מחזור לראשונה בסוף כיתה ח וכעת אני בכיתה י
לא קיבלתי מחזור מה10 בנובמבר
ואני מודאגת, כמו כן יש לציין שלא חל שינוי בתזונה, במשקל וכו
ואינני מקיימת יחסי מין.
האם אני צריכה לפנות לרופא?
האם יש קשר בין אוננות לאיחור?
ושאלה טיפשית..
האם אני יכולה להכנס להריון מזרע שנשאר במקלחת בה אוננתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור במחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב18/02/2014אינך יכולה להכנס להריון ממקלחת אין קשר בין אוננות לאיחור
סביר להניח שיש איזה שבוש הורמונלי זמני
פני לרופא נשים לקבלת כדורים שיזרזו מחזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץהילה16/02/2014
שלום,
מנסים להיכנס להריון ראשון כחודשיים, (לאחר נטילה של שנתיים וחצי גלולת מינס). מחזור סדיר כל 23-24 ימים.
הפסקתי גלולות מלפני חודשיים.
רכשתי ערכת ביוץ ולפי הבדיקה לא ניראה ביוץ. האם קשור לנטילת הגלולות? האם עליי להתייעץ עם רופא? או שזה מוקדם מידיי?
תודה מראש,
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב18/02/2014א. מוקדם מידי
ב. ביוץ קורה כשבועיים לפני המחזור הבא שיגיע פלוס מינוס יומיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביוץ - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב18/02/2014א. מוקדם מידי
ב. ביוץ קורה כשבועיים לפני המחזור הבא שיגיע פלוס מינוס יומיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע נוסף של גלולותגולדי16/02/2014
היי, אני לוקחת גלולות מליאן. יש לי 2 חופשות מתוכננות לקראת הקיץ. לפי חישוב שלי הדבקה של קופסאות רק תגרום לי לנפילה באחת החופשות ואני לא רוצה להדביק 2 קופסאות לעשות הפסקה של חודש ושוב להדביק 2 קופסאות. האם ניתן לקחת בנוסף לחפיסה אחת עוד שבוע 1 של גלולות? (לקבל את המחזור באיחור של שבוע אחד מהתאריך המקורי) כלומר לקחת 30 גלולות ולא 21?
זה פותר לי את הבעיה לשתי החופשות
אודה על תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אין תשובה.?
???????18/02/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהלה
נני18/02/2014אני לא רופאה, אבל נראה לי שלקחת רק שבוע ולהפסיק יעשה לך בלאגן להמשך.
למה שלא תקחי פשוט 2 חפיסות רצוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא בדיוק
גולדי18/02/2014הכוונה לקחת קופסא ועוד שבוי ולא רק שבוע.
ואחרי המחזור לחזור ולקחת שוב את הגלולות בצורה רצופה...
אם אני אדביק קופסאות יצא שאצטרך להדביק פעמיים... לא בא לי לעשות יותר מידי משחקים עם הגוף ולדעתי עדיף פעם אחת למשוך שבוע מאשר פעמיים להדביק קופסאות
השאלה היא- הדבר אפשרי? אין איתו בעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור שלא נגמרShushon15/02/2014
שלום
אני שלושה חודשים אחרי לידה. לפני שבועיים וחצי קיבלתי מחזור פעם שנייה והתחלתי לקחת פמינט. מאז (שבועיים וחצי!) הדימום המאסיבי לא נפסק.
אני לא מניקה ויש לי מחזורים סדירים של כשבוע.
הרופאה טוענת שזה לא קשור לגלולות, אלא לדימום שגרתי אחרי לידה. בבדיקה ראתה רירית מעובה ואמרה שהדימום לא הולך להיפסק בקרוב.
האם לא כדאי להחליף גלולות? הייתכן שמדובר בדימום אחרי לידה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור שלא נגמר - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/02/2014יכול להיות קשור לגלולות או באמת לדימום לחאר לידה. המשיכי עם הגלולות עוד חפיסה אם לא יפסק חיזרי לרופאת נשים שלךשתתחיל ברור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור בווסתטלטל15/02/2014
רציתי לברר. בחודש הראשון לאחר סיום גלולות. ווסת אחרונה ב15בינואר. המחזור בדרכ סדיר. אולם הווסת לא מגיעה. בבדיקה אצל רופא נשים שהיתה ביום ה 29 מהווסת האחרונה. אמר הרופא שהוא רואה את הדם ברחם ושהווסת תגיע תוך יום יומיים.... בינתיחם עברו שלושה ארבעה ימים... מה קורה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור בווסת - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/02/2014יכול עוד להגיע וגם אם לא יגיע בשבוע הפסקה התחילי חפיסה חדשה
כדאי לשלול הריון בכל מקרה אם את פעילה מינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה גלולה מתאימה לי???מבולבלתמוטרדת15/02/2014
שלום רב,
הנני נשואה +3 בת 35 ילדתי מליפניי שנה ומאז הנני מתנסה בכל מיני גלולות אך ללא הועיל,התחלתי עם חבילת קלייר אך לאחר חודש הופיעו לי דימומים חריגים,לאחר מיכן בהמלצת הרופא התנסיתי ביאז ואכן אותו הדבר חשתי בדימומים לאורך כל החודש, לאחר מכן התנסיתי בהתקן מירנה למשך 4 חודשים ללא דימומים בין במחזורים (אמנם עם מחזור ארוך מהרגיל)ההתקן יצא ממקומו ונאלצתי להוציא אותו, כרגע הנני עם גולות מסוג מליאן וכמובן חשה דימומים בלתי פוסקים זה החודש השני - הרופא טוען ששום גלולה אינה מתאימה לי שאלתי היא האם ישנה גלולה עם אותו הרכב כמו של מליאן?
או לחילופין איזו גלולה תתאים לי ביותר ללא דימומים בין המחזורים- המון תודה מהמוטרדת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזה גלולה מתאימה לי???מבולבלת - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/02/2014יש עדיין מגוון נרחב של גלולות עם רמות הורמונליות יותר גבוהות שאולי ימנעו את הדימומים. פני לרופא הנשים שלך והמשיכי את הנסיונות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומיםלילי15/02/2014
שלום,
אני בתולה, ומעולם לא ביקרתי אצל רופא נשים.
יחד עם זאת בשבועיים האחרונים החלו לי דימומים חלשים והפרשות למיניהן.
מהן הסיבות האפשריות לכך?
אם אלך לרופא נשים כיצד יבדוק אותי? (אני בתולה).
יש סיבה לדאגה? זה משהו חריג? על מה זה יכול להצביע?
האם אפשר לחכות שיעבור..?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימומים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/02/2014יכול להיות דלקת נרתיקית דלקת בצוואר הרחם או דימום מרירית הרחם. ניתן גם אצל בתולות לבדוק אולטראסאונד בטני ללא חדירה.
פני לרופא נשים והתחילי ברור, ניתן לטפל גם בבתולות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבולבלתטל15/02/2014
שלום
רציתי בבקשה לברר כמה דברים
אני בת 34 ניטלת גלולות בלארה מזה ארבע שנים המחזור היה סדיר אבל לפני כמה חודשים התחיל אצלי דימום חריג וכבד מאוד עוד אני נוטלת את הגלולה הלכתי לרופאה ששללה הריון ונמצא אצלי שרירן וציסטה בשחלה ונתנה כמה בדיקות לעשות כדי לשלול גם סרטן השחלה שיצא תקין
מאז חזר הכל לסדרו אבל לפני חודש המחזור חזר לפני סיום החפיסה ( אולי בגלל מתח ודאגה בגלל שאחי עבר ניתוח מעקפים) והתבלבתי איך להמשיך אז החלטתי להמשיך בנטילת הגלולות עד סיום החפיסה
החודש הזה לקחתי הפסקה בגלל ההתלבטות ומחכה לתור אצל הרופאה שלי שזה בעוד חודש וחצי
שאלתי מה אני צריכה לעשות חשוב לציין שאני העברתי לגלולות יסמין באישור הרופאה שבדקה אותי מלפני כחודש
מתי אני צריכה להתחיל בחפיסה והאם אני מוגנת מהריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבולבלת - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/02/2014התחילי ביום הראשון למחזור שיגיע ואז תהיי מוגנת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)