מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אכילת מזונות אסורים בהריוןמיכל09/09/2013
שלום,
אני מנסה להיכנס להריון, ורציתי לדעת ממתי ממליצים על הימנעות מאלכוהול ומאכלים שאסורים בהריון.
בהנחה שקיום יחסי מין בתקופת הביוץ בחודש מסוים הביא להריון, האם בשבועיים שאחרי הביוץ מותר לשתות אלכוהול/לאכול מאכלים נאים?
(בשבועיים אלה בדיקת הריון עדיין שלילית ואין דרך לשלול או לאושש הריון).
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילת מזונות אסורים בהריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב10/09/2013אין בעיה בשבועיים הראושנים עד לאישור ההריון
בשר נא לא מומלץ בכל מקרה מחשש לזהום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות והקאותאירה09/09/2013
שלום אני נוטלת גלולות של מינס ב23:30 בלילה אך ב3 לפנות בוקר הקאתי אותה מה אני אמורה לעשות?והאם אני יכולה לקיים יחסי מין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות והקאות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב10/09/2013מאחר ועברו 12 שעות מלקיחת הגלולה שהקאת אינך מוגנת בשבועיים הקרובים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה עקשניתשרון09/09/2013
ב4 חודשים אחרונים סובלת מפטרת וגינלית עקשנית, ניסיתי כבר הכל, כבר 5 פעמים לקחתי כדור פלוקנול עם טבליה במינון הגבוה - נרגע לשבוע שבועיים ושוב חוזר לאחר מחזור?
איך אפשר להפטר מזה לתמיד?
אולי כדור פלוקנול כל שבוע למשך זמן ארוך יותר?
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה עקשנית - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב10/09/2013עשי תרבית נרתיקית לברר איזה סוג פטריה זו. לפעמים צריך לקחת טיפול מונע בפלוקנול למספר שבועות עד חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבפטריה עקשנית
שרון12/09/2013תודה על תשובתך
עוד שאלה קצרה
איך לוקחים פלוקנול,פעם בשבוע למשך כמה זמן לפחות במקרה עקשני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפטריה עקשנית - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן12/09/2013האם זאת בכלל פטריה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקדמת המחזור ע"י החסרת גלולותאנני08/09/2013
שלום ד"ר אברמוב,
בערב חג כאשר הגעתי לבית הוריי, גיליתי ששכחתי את חפיסת הגלולות שלי (פליים)בביתי, שנשארו בה כ-5 גלולות. מכיוון שהיה מסובך מדי לחזור בשביל לקחת אותן החלטתי לוותר עליהן ולהתחיל את שבוע ההפסקה לפני הזמן (כמעט שבוע לפני). כעבור יומיים קיבלתי מחזור (דימום חזק), אך כעת אני לא בטוחה שעשיתי את הדבר הנכון וחוששת מסיבוכים. מה עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקדמת המחזור ע"י החסרת גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב10/09/2013שום בעיה עשי את ההפסקה של שבוע כמו שתכננת וביום השמיני התחילי חפיסה חדשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריהיעל08/09/2013
האם יכול להיות שבגלל שיש לי פטריה בסביבות ה3 חודשים יש לי גם כאבים ברחם ?? יש קשר בין הדב?? אני חיילת והפטריה נמשכת כבר הרבה זמן בגלל הטירונות והקורס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב10/09/2013אין קשר בין פטריה לכאבים ברחם אלא אם כן זו לא פטריה אלא זהום חיידקי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם תתכן טעות בבדיקת בטא?יעל08/09/2013
1. המחזור שלי לא סדיר (באזור 35 יום, כאשר יתכן 33, 37 וכ')
החודש הזה הוא מאחר לכל הדעות (היום אני ביום ה-41)
אציין - מעולם!!! לא דילג לי המחזור (מעבר לאי סדירות הנ"ל - הנורמלית אצלי)
2. ערכתי בדיקת דם לבדיקת בטא ביום ה-36
והתשובה המאכזבת היא 0.6
אולם בינתיים המחזור לא הופיע!!!
3. אני כ-חודשיים לאחר ביצוע גרידה בשל הפלה טבעית.
המחזור לאחר הגרידה הופיע לאחר 5.5 שבועות (עד למחזור השתמשתי במניעה, בשל המלצת הרופא,)
לסיכומו של דבר: לא קיבלתי עד כה מחזור, דבר חריג אצלי, מאד.
אך בדיקת הדם, להורמון הבטא התקבלה שלילית.
1. האם תתכן טעות בבדיקת בטא (בדיקת דם)?
2. האם בשל הגרידה מערכת ההורמונים אצלי גרמה לאיחור המערכת, ויתכן שנקלטתי מאוחר יותר ולכן התשובה ביום ה-36, לא משקפת?
האם יש טעם לבצע בדיקת בטא נוספת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם תתכן טעות בבדיקת בטא? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב10/09/2013המתיני שבוע ועשי שוב בדיקת בטא להריון אם עדיין שלילית פני לרופא נשים שלך לקבלת טיפול לזרוז המחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקה וגנליתלולה08/09/2013
שלום אני בת 31 עשיתי לפני כשבוע בדיקה וגנלית הרופא לקח תרבית וגנלית ורציתי לדעת למעט הקנדידה האם הכל בסדר?
Epithelial cells ++
Fungus Candida albicans
WBCs בודדים
Microscopic examination ספורות של פטריות
Trichomonas לא נמצאו
Gram Stain normal
בברכת יום נעים
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקה וגנלית - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב10/09/2013יש לך פטריה פני עם התוצאות לרופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזורפנינה08/09/2013
אני לוקחת גלולות פמינט חודשים ברצף ללא הפסקה וזה בגלל שהיה לי טיול ולא רציתי לקבל מחזור אז מה שנקרא דחיתי אותו ועכשיו אחרי שסיימתי את החבילה השניה אני עושה הפסקה בת שבוע שבה צריך להופיע המחזור והוא לא מופיע מה עליי לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור במחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב08/09/2013אם יש ספק של הריון עשי בדיקת שתן לשלול, אם לא ,התעלמי מזה שלא מגיע מחזור והתחילי חפיסה חדשה במועדה בסוף 7 הימים גם אם לא מגיע מחזור. אם התופעה תחזור על עצמה בחודש הבא פני לרופא נשים להחלפת גלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת חפיסת גלולות באמצעדינה08/09/2013
שלום רב. הרופא העביר אותי מגלולות דיאנה שעשו לי כאבי ראש לגלולות פלורט.
תוך שבוע עליתי 1.5-2 ק"ג, הבטן שלי נפוחה מאוד ואני עם תחושת כבדות כללית
האם אוכל להפסיק כבר עכשיו את הגלולות באמצע החפיסה כדי לחזור לסוג הישן?
האם יש לכך משמעויות נוספות מעבר לאי הגנה מהריון? תודה ושנה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת חפיסת גלולות באמצע - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב08/09/2013את יכולה להפסיק את הגלולות הבלגן היחידי זה במחזור הקרוב. פני לרופא נשים שיחליף לך לגלולות אחרות לשמחתנו יש היוםמבחר עצום של גלולות ואפשר לשחק ביניהם עד שתמצאי את הגלולה שמתאימה לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פספוס גלולהמוריה07/09/2013
שלום לד"ר,
לפני כעשרה ימים פספסתי גלולה (אני לוקחת גלולות מסוג סרזט עקב קרישיות יתר בדם, כך שעם הגלולות האלה אשר לוקחים ברצף אין מחזור) היום התחלתי חבילה חדשה- האם מעכשיו אני מוגנת מהריון? (כיון שאני לא מקבלת מחזור אני לא יודעת...)
תודה על התגובה,
מוריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פספוס גלולה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב08/09/2013הוסיפי עוד שבוע 'קונדומים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת גלולות - הגנהמיכל07/09/2013
במשך כשנה לקחתי גלולות מסוג אורטו סיקלין. בעצת הרופא החלפתי למינס. הוא אמר לי לחכות ליום החמישי של המחזור ולהתחיל את החפיסה הראשונה של מינס. יומיים אחרי תחילת החפיסה החדשה של מינס קיימתי יחסים. האם אני מוגנת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת גלולות - הגנה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב08/09/2013לא בטוח ב100%
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז לקחת פוסטינור?
מיכל08/09/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזור,בתולהדניאלה07/09/2013
הי
אני בת 18, והמחזור שלי מאחר כבר בחודשיים. בדכ הוא סדיר
לא קיימתי יחסי מין, אני לא נוטלת גלולות שיכולות להפריע, לא חושבת שיש לי לחץ מסויים (או לפחות משהו שאני יודעת עליו), אוכלת בסדר גמור- למעשה, עליתי מעט במשקל בזמן האחרון.
יש לי אמנם חבר אבל לא עשינו משהו שבגללו אני צריכה להלחץ (אופציית ההריון נשללת כי יש סיכוי רק כשיש חדירה, מה שלא היה מעולם)
ממה זה יכול לנבוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור במחזור,בתולה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב08/09/2013יכול לקרות הגוף לא מנגנון מדויק כמו שעון שוייצרי!
אבל פני לבדיקת רופא לשלול ציסטה שחלתית שמפרישה הורמונים שיכולה לעכב מחזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיחור במחזור,בתולה- תשובה
דניאלה09/09/2013מסכימה איתך שהגוף הוא לא שעון שוויצרי, אבל מצד שני- פעם ראשונה שזה קורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בשפתייםרותם06/09/2013
שלום, ביומיים האחרונים שרף לי נורא בחלק העליון של השפתיים החיצוניות של הפות והיום, כאשר כבר לא הרגשתי את השריפה, שמתי לב לקילופי עור על השפתיים סביב האזור שצרב. האם זוהי בעיה שמצריכה ללכת לבדיקה גניקולוגית או משהו מוכר ושכיח? ואם זה שכיח, מה זה יכול להיות ומה ניתן לעשות?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בשפתיים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב08/09/2013דורש בדיקת רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור של שנה במחזוראנונימית06/09/2013
שלום,
אני בת 17 משקלי 46 וגובהי 1.68 לפני כשנה התחלתי דיאטה וירדתי אחרי חצי שנה במשקל עד למשקל של 50 והמחזור שלי הפסיק כעבור בערך חודשיים מתחילת הדיאטה עד היום אני סובלת מהדיאטה הקיצונית שעשיתי ומשקלי נמוך אני עולה במשקל אך המחזור שלי לא חוזר כבר שנה...האם לחכות?או לקחת כדורים של הורמונים?
תודה על התשובה ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור של שנה במחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב08/09/2013כדאי לעשות הערכה הורמונלית ולפנות לרופא נשים לטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ceraztteדנה06/09/2013
שלום,
אני 3 וחצי חודשים אחרי לידה לוקחת גלולות סרזט בגלל ההנקה ,אני בחפיסה השלישית מאז שהתחלתי את הגלולות אני מקבלת מחזור או אולי זה דימום אחר כל שבוע וחצי. הדימום קצר יותר ממחזור שהיה לי ללא גלולות וגם פחות מסיבי.
האם זה הגיוני? האם זה תקין? זה קצת מטריד שזה מגיע בהפתעה.
חשוב לי לציין שהמחזור שלי מאד סדיר ללא הגלולות (לפני ההריון, אחריו לא בדקתי)
מה עלי לעשות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ceraztte - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב08/09/2013סרזט יכול לגרום לדימומים לא סדירים. פני להערכה לרופא הנשים שלך לגבי שלילת סיבות אחרות לידמום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)