מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קונדום זרוקשרון01/09/2013
ערכנו מסיבה לילדים באחד מהגנים הציבוריים בעיר.
כשהגענו לגן בבוקר היה שם קונדום זרוק. חברתי זרקה אותו לפח, כשהיא נמנעה מלגעת בו ישירות בכך שלקחה אותו בעזרת שקית.
האם ניתן להידבק מכך באיזשהיא מחלה, או להיכנס להריון ?
תודה,
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך שאלה
שרון01/09/2013האם אני, שלא נגעתי בקונדום יכולה להידבק באיזשהיא מחלה או להיכנס להריון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקונדום זרוק - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/09/2013אין בעיה ואין חשש מהדבקה לשתיכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חול יםטלי31/08/2013
האם בזמן רחצה בים, יכול להיכנס חול לנרתיק ולגרום לזיהום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חול ים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/09/2013לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוסטינור ומחסור בליידן Vמעיין31/08/2013
שלום דוקטור,
קיימתי יחסים לא מוגנים ביום האחרון של המחזור,
חבר שלי גמר בחוץ אבל הבנתי שעדיין קיים חשש להיריון.
יש לי מחסור בפקטור 5 ולכן אני לא בטוחה אם שווה לקחת את הסיכון ולקחת פוסטינור. אשמח לתשובתך המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוסטינור ומחסור בליידן V - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/09/2013לדעתי אין בעיה לקחת פוסטינור התיעצי עם נציגי החברה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהמיטל31/08/2013
שלום רב,
ביצעתי מין אוראלי עשרה ימים אחרי שהופיע אצלי הרפס בשפתיים.
הגלד ירד ונשאר קצת אדום.
האם הדבקתי אותו בהרפס hpv1 באיבר המין?
האם אני עלולה להידבק ממנו במידה ואשכב עמו? או שאוכל להידבק ממנו רק במידה ויופיעו לו פצעים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/09/2013הדבקה רק במידה והופיעו שלפוחיות או כתמים אדומים. להבא כדאי להשתמש בקונדומים אם יש חשש שהוירוס לא עבר לגמרי גם במין אורלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחכתי לקחת גלולות לאחר מגע מינידניאלה31/08/2013
אני נותלת גלולות מסוג מליאן במשך חצי שנה כבר ואף פעם לא שחכתי לקחת גלולה אתמול יום שישי שחכתי לקחת גלולה אני לוקחת את הגלולות תמיד בין 7-12 בלילה ושחכתי לקחת נזכרתי רק ביום שבת בסביבות השעה 12 בצהריים ולקחתי ישר שאלתי אני יכולה להיות שקטה כי הייתי במגע מיני עם בן זוגי אתמול ואני לקראת סיום החפיסה מסיימת ביום שלישי אם אני ממשיכה לקחת באופן סדיר ולא יהיה במגע מיני עד לתחילת נתילת החפיסה החדשה אין לי מה לחשוש תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחכתי לקחת גלולות לאחר מגע מיני - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/09/2013סבירות נמוכה להריון הוסיפי קונדומים בשבועיים הקרובים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילת חבילה חדשה באיחורמיכאלה31/08/2013
שלום,
אני לוקחת גלולות זה זמן רב ותמיד מסיימת חבילה בימי חמישי בלילה, עושה הפסקה של 7 ימים ומתחילה חבילה חדשה בימי שישי בלילה.
לצערי אתמול בלילה שכחתי להתחיל את החבילה (לאחר הפסקה) ונטלתי כדור רק בשבת בצהריים (איחור של כ13 שעות).
מה ההשלכות?
כיצד להמשיך ליטול?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחילת חבילה חדשה באיחור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/09/2013המשיכי כרגיל רק הוסיפי קונדומים בשבועיים הקרובים אם את מקיימת יחסי מין כי היעילות של הגלולות ירדה בתקופה זו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד ויובש בעור בהריוןפיץ31/08/2013
שלום, אני היום בשבוע 19+2 להריון ואני לא יודעת אם זאת עוד תופעה שיכולה להיות קשורה בהריון (הריון ראשון שלי), אבל לאחרונה נהיה לי עור יבש מאוד (נהיה אפילו מחוספס למגע) באיזור המפשעות וזה מלווה בגרד...
אין לי פריחה או אדמומיות או משהו מהסוג הזה, רק עור יבש מאוד ומגרד ורק במפשעה...
מה זה יכול להיות? זה יכול להיות קשור איכשהו להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד ויובש בעור בהריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/09/2013פני לבדיקת רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. שכחתי לציין...
פיץ01/09/2013אפנה, תודה...
שכחתי לציין שלפני כשבועיים הופיעו לי נקודות אדומות על הגוף (ללא גרד כלל) - בחזה, בטן, מותניים, ירכיים ומפשעות, רופאת עור אמרה שזה משהו ויראלי, לא מזיק ושייעלם כפי שהופיע ובאמת כך היה, אך מיד כשעברו הנק׳ באזור המפשעות הופיע היובש עם הגרד הקל...
הגדר הוא לא בלתי נסבל או רציני, הוא קל ממש, אני מניחה שפשוט בגלל העור היבש...
ממה להערכתך זה יכול לנבוע? יכול להיות שיש קשר בין הדברים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. שכחתי לציין... - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב03/09/2013אי אפשר לדעת בלי בדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן קשיםשירה31/08/2013
ב 15 השנה האחרונות אני סובלת מכאבי בטן קשים מאוד שמגיעים אחרי מגע עם גברים.
בהתחלה זה קרה אחרי סתם מגע ללא יחסי מין, לעיתים זה הופיע אחרי קיום יחסים מלאים ולעיתים סתם ככה רק אחרי התגופפות או קרבה.
שנים של ביקורים אצל גינקולוגים ורופאים מיוחדים וכולם קבעו שזה פסיכוסומטי. גם אני כבר התייאשתי. הייתי מאושפזת במיון כמה פעמים אפילו. הכאבים היו בלתי נסבלים עד שהייתי מעדיפה להמנע ממגע רק כדי לא לסבול.
תמיד קשרתי את זה לזה שגדלתי בבית פרימיטיבי שאבא שלי לא הרשה לי להתקרב לבנים, וזו התוצאה.
לאחרונה חשבתי על זה יותר לעומק ופתאום עלה לי שאולי מדובר בסוג של ״כאבי ביצים נשים״. מרפרוף בגוגל ראיתי שזו תופעה שאכן קיימת אבל לא מעבר לזה. רוצה להוסיף שבכמה מהפעמים בהם הבטן כאבה, לקחתי תרופות כמו קל-בטן וכאלה שמסייעות לבעיות במערכת העיכול וזה הקל מעט על הכאבים.
אני מאוד אשמח לדעת האם האפשרות שציינתי היא אכן קיימת והם תופעות הלוואי הן אכן כה קשות?? במידה וכן, האם יש טיפול או משהו שאוכל לעשות?? זה באמת משבש לי את החיים.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן קשים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/09/2013קשה לעשות הערכה דרך האינטרנט לבעיה ממושכת כל כך. פני לרופא גינקולוג סקסולוג להערכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף- מיגרנה אחרי החלפת גלולהסיגל30/08/2013
שלום
אני בחורה בריאה בת 24. נוטלת גלולות כבר 7 שנים. בשלוש וחצי שנים האחרונות נוטלת גלולת הרמונט ללא שום תופעות לוואי. לפני שבועיים החלפתי לגלות פמינט משום שהיא הרבה יותר זולה. כבר יומיים אני מרגישה כאבי ראש ממש חזקים בצד ימין למעלה באזור הרקה, מרגישה לחץ חזק ולעיתים תחושת דופק בצד הזה, כל תזוזה של הראש מלווה בכאבים משונים שלא חוויתי בחיים. אתמול לקחתי 2 כדורי אקמול והייתה מעט הקלה אך היום הכאבים חזרו. כשהראש לא בתנועה אין כאבים אך כל תזוזה מצד לצד מורגש הכאב. האם ייתכן שזה בגלל השינוי בגלולה? האם עליי להפסיק ליטול את הגלולה פמינט? האם לסיים את החבילה ולחזור להרמונט? אני ממש מודאגת וגם מרגישה מוגבלת בגלל הכאב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף- מיגרנה אחרי החלפת גלולה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/09/2013הפסיקי את הגלולות ופני בהקדם לרופא משפחה לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיגרנה האם בתחילת הריוןnana30/08/2013
הי בת שלי 25 ורוצה להיכנס להריון..השאלה ..לפני כל מחזור יש לה כאבי ראש ומיגרנה וגם בזמן מחזור.. עכשיו שבוע לפני מחזור ויש לה כאבי ראש האם זה סימן שתקבל וסת ולא יהיה הריון... האם יהיו כאבי הראש ממיגרנה גם לפני הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיגרנה האם בתחילת הריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/09/2013אין קשר בין כאבי ראש מיגרנוטיים וכניסה להריון
כאבי הראש לא מעידים על סיכויי הריון כן או לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר
nana01/09/2013הי
אני מתכוונת האם הופעת הכאבים מעידה שאקבל מחזור? כי לפני כל מחזור יש לי כאבים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיערחסוי30/08/2013
האם זה נורמלי שיעור סביב הפטמה אצל נשים? לכמה אחוזים מהנשים יופיע שיער סביב הפטמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיער - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/09/2013הגיוני ויכול לקרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון..בתיה30/08/2013
שלום..
שחכתי לקחת גלולות יותר מיומים נהיה לי דימום והחלטתי להפסיק את הגלולות עד לקבלת הווסת הבאה..
הדימום שבהמשך נהיה ממש כמו מחזור התחיל ב 27.7... לפי החישוב הביוץ היה אמור להיות בין 8-14 לחודש.. אבל ב21.8 היתי אצל הגניקולוג שלי שאמר לי שרק עוד כמה ימים אבייץ לפי מה שהוא ראה בבדיקה שיש ביצית בשחלה או משו כזה .
השאלה שלי איך זה יכול להיות שבייצתי שבוע לאחר מכן ולא לפי החישוב כי לא תמיד השתמשתי באמצעי מניעה. מתי אוכל לבצע בדיקת הריון ביתית וודאית והאם יכול להיות שמה שהרופא ראה זה בעצם תחילת הריון ולא ביצית שיצאה מהשחלה או לא יודעת בדיוק איך זה הולך?
אני כבר אמא ונשואה אבל ממש לא מוכנה לעוד ילד :/* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון.. - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/09/2013שבועיים אחרי מועד משוער של הביוץ אפשר לעשות בדיקת שתן לשלילת הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה..יפעת30/08/2013
שלום , אני בהריון בשבוע ה 25 . ביצעתי בדיקות דם ושתן בשבוע האחרון , התגלתה לי סוכרת הריון בה התחלתי לטפל ובנוסף בשתן התגלה לי :
URINE CULTURE COUNT 10E5 CFU/ML
URINE CULTURE STREPTOCOCCUS GROUP B
אלו 2 השורות הצבועות באדום ..
עפ"י הרופא שלי יהיה צורך לקבל אנטיביוטיקה לווריד במהלך הלידה וחוץ מזה אין צורך לעשות שום דבר .
בהתייעצות עם חברות ואינטרנט הבנתי שיש לי דלקת ושעלי לקחת אנטיביוטיקה גם דרך הפה כבר עכשיו אחרת מסכן את העובר.
אך הרופא המטפל שלי טוען שאין צורך , אני לא יודעת למי להקשיב ומה נכון ... האם תוכל לומר לי מה דעתך המקצועית ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה.. - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/09/2013המשמעות של סטרפטוקוקוס היא רק בזמן לידה.
התיעצי עם רופא משפחה מטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות באיבר מיןשרון30/08/2013
לפני יומיים התחילו לי כאבים באגן בצד שמאל לאחר יום הכאבים עברו לאיבר המין זה הגיע למצב שאקשה עלי את ההליכה ואת הישיבה היום בבוקר המצב קצת השתפר יכולתי ללכת אבל לשבת עדיין כאב לי בערב בזמן המקלחת הסתכלתי וראיתי שצד שמאל שפה פנימית של הפות נפוח ממש זה כואב כמו מין כאב בשריר מריגש קצת כמו שריר מתוח אבל הנפיחות מדאיגה אותי יותר
מה זה יכול להיות? ואם יש משהו שאפשר לעשות בכדי להקל על הכאב??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות באיבר מין - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/09/2013פני לבדיקת רופא נשים יכול להיות שיש צלקת או מורסה בבלוטה.. בינתיים עשי אמבטיות ישיבה עם נוזל פולידין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בנטילת גלולותS/G29/08/2013
אני בת 33 נוטלת כבר מעל שמונה שנים פמינט, בחודשים האחרונים מופיעים לי דימומים בזמן שאני מוטלת את הגלולות בערך שבועים לאחר תחילת החפיסה, הדימום נמשך כשבוע , דימום חלש מלווה בסוג של כאבי מחזור, דימום קליל ואז כשאני מסיימת את החפיסה המחזור שאמור להגיע מגיע ליומים בקושי, מה הסיבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בנטילת גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/09/2013רירית הרחם עם משך הזמן תחת גלולות הופכת להיות מאוד דקיקה ומטפטפת הטיפול צריך להיות החלפה לגלולות אחרות עם יותר אסטרוגן או תוספת של שבוע גלולות שמכילות רק אסטרוגן בימים שיש דימום כדי לעבות את רירית הרחם ואז היא לא תטפטף. פני לרופא הנשים שלך לטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)