מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בירוראני29/08/2013
ביום ה 11 למחזור ,ביום רביעי בערב בשעה 23:00 הזרקתי זריקת אוביטרל , אחרי שבבוקר עשיתי מעקב זקיקים שם נצפה זקיק בגודל 20 . ביום שישי בשעה 10:00 בבוקר בוצע לי הזרעה .. מאז אני לוקחת נרות אנדומטרין למשך שבועיים , כשמחר זה היום האחרון .. לבנתיים יש לי קצת כאבי גב , וכאבים בחזה , מה שמזכיר לי סימפומים של כמו לפני מחזור ..
הייתי שמחה לדעת אם יכול להיות הריון? הכל תקין אצלנו , ואנחנו מהבלתי מוסברים , בנוסף לזריקת אוביטרל אני גם הייתי עם איקקלומין .. מאוד חוששת לעשות בדיקת הריון שמה לא להתאכזב, אך מאידך אם הכל תקין ,ולקחתי איקקלומין+אוביטרל+הזרעה , למה שזה לא ייצא בעצם?
וכמה זמן אחרי אנדומטרין אמור (בתקווה שלא) להופיע מחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בירור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/09/2013בדיקה לאישור הריון בשתן תהיה שבועיים אחרי הביוץ המשוער. או 10 ימים בבדיקת דם. אי אפשר על סמך סימנים נוכחיים לאשר או לשלול הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחיית המחזור - המשךמיכל29/08/2013
שלום,
בהמשך לפנייתי הקודמת בעניין דחיית המחזור - מה לעשות אם למרות הדילוג על גלולות ה"אינבו", יופיע דימום לאחר שבועיים (מספר חברות סיפרו לי שכך קרה להן)?
האם להמשיך את החפיסה כרגיל (כאשר אני מוגנת מהריון למרות הדימום),
או: לעבור מיד לגלולות ה"אינבו" של חפיסה זו (ולקבל דימום מלא) ואח"כ להתחיל חפיסה חדשה?
אני משתמשת ביאז.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחיית המחזור - המשך - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/09/2013גם אם יופיע דימום המשיכי את החפיסה החדשה ברצף את מוגנת בכל מקרה מהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת רטיבותגיל29/08/2013
שלום, אני לוקחת גלולות ומקיימת יחסים וכמעט תמיד חבר שלי גומר בפנים.
יש לי בחודשיים האחרונים מין תחושת רטיבות והפרשות מרובות חסרות צבע ולעיתים נשאר לי על התחתונית כתם קטן וצהבהב. ההפרשות מלווות בריח אבל לא חריף במיוחד.. האם מדובר בדלקת או בפטריה? והאם זה נגרם מכך שחבר שלי גומר בפנים תמיד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושת רטיבות - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין29/08/2013רצוי להבדק ע"י רופא נשים על מנת לוודא שלא מדובר בזיהום נרתיקי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוב הפלה? הריון כימי?קרן29/08/2013
האמת שאני די מיואשת, אז אשמח אם תוכלו להאיר את עיני.
בת 37- 2 הפלות (הראשונה גרידה השניה ציטוטק שק הריון ריק) ואחרי ההפלות – 3 חודשים של הריונות הריונות כימיים קצרים.(אין לי קרישיות יתר והיסטרוסקופיה חזרה תקינה, ויש לי גם 2 ילדים ככה שהקרי וטיפ כנראה תקין)
החלטתי ל"תעד" את ההריונות הכימיים כי לדעתי הריונות כימיים אחרי 3 הפלות רצופות זה לא תקין.
מחזור אחרון 27.7- שבוע 4+5
יואב 11- 21.8- בטא 43
25.8- בטא 180 ( הכפלה יפה אבל כשהיה הריון תקין הבטא יותר הוכפלה)
29.8 (היום) - בטא 500- הבטא לא הוכפלה כמו מקודם- האם ההריון החל שוב לסגת?( בהריונות התקינים שלי הבטא הייתה ממש גבוהה והכפילה את עצמה הרבה פעמים תוך 24 שעות )
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוב הפלה? הריון כימי? - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין29/08/2013יש לגשת לרופא נשים לבירור הסיבה להפלות החוזרות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטרייה, קלוטרירונית רותם29/08/2013
ד"ר שלום.
לפני כמה ימים התחילו לי כאבים וגירודים בנרתיק
ניגשתי לרופא הנשים והוא שלח אותי למספר בדיקות ובינתיים- נתן לי קלוטרי וטבעדרם.
אני סובלת מפטריות חוזרות ולרוב מטפלת בעצמי בעזרת אגיסטן ואגינלי ללא מרשם וזה עובר.
הפעם הלכתי לרופא כי חששתי שמא זה משהו אחר.
בינתיים, החדרתי שני נרות לטיפול ואני ביום השלישי.
אולם אני כלל לא רגועה שכן לא רק שהגירוד, העקצוץ והצריבה לא פוחתים
הרגשתי היא שמעולם לא חויתי אותם כך.
אני סובלת מאוד. כמו שאמרתי בתחילת מכתב זה, אני סובלת מדלקות כל כחצי שנה
אבל בחיים זה לא הציק כל כך כמו עכשיו. יכול להיות שאני רגיש לאחת מהתרופות שהוא נתן?
ניסיתי לדבר עם הרופא המטפל אבל אין תשובה.
אשמח לתשובתך המהירה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטרייה, קלוטרי - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין29/08/2013כמובן שלא ניתן לתת תשובה ללא בדיקות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה חומהנועה29/08/2013
שלום,
היום אחרי הפיפי כשניגבתי ראיתי על הנייר הפרשה רירית בצבע חום.
אני אחרי מחזור (נגמר לי לפני משהו כמו שבוע-שבוע וחצי).
אינני מקיימת יחסי מין/נוטלת גלולות.
ממה יכול להיות הדבר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשה חומה - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין29/08/2013יתכנו סיבות מרובות כגון דימום בתקופת הביוץ ועוד
ללא בדיקה לא ניתן לקבוע
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MYCOPLASMAשאלה29/08/2013
שלום,
יכול להיות שנדבקתי בחיידק המיקופלסמה. פניתי לרופאה והיא הפנתה אותי לבדיקת שתן בה בדקו את הימצאת החידק בשתן והתשובה היתה שלילית. האם תרבית שתן היא דרך בטוחה לשלול הידבקות? לפי מה שהבנתי בדר"כ בודקים את זה בבדיקת דם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MYCOPLASMA - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין29/08/2013ניתן לבצע בדיקות משחים גניקולוגיים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני מוגנה כבר מהיום הראשון?נועה27/08/2013
התחלתי ליטול גלולות פמינט ורציתי לשאול אם כבר מהיום הראשון שבה נטלתי את הגלולה אני יכולה להרגיש בטוחה ולקיים יחסי מין (כמובן אחרי שהוסת נגמרה) לקחתי תכדור הראשון ביום הראשון של המחזור אן שעדיף לחכות חודש או שבועיים ורק אז להתחיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את מוגנת
עדן27/08/2013אני גם על פמינט והרופא שלי הסביר לי שאם לוקחים את הגלולה הראשונה בדיוק ביום הראשון של המחזור אז ההגנה תקפה ואת מוגנת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות מליאןאנונימית27/08/2013
שלום. אני בת 18, בריאה תודה לאל, בעלת משקל תקין לגובה, לא סובלת מלחץ דם או מדברים כאלה ואחרים. לאחרונה התחלתי לקחת גלולות מסוג מליאן, ואני הקפדתי החל מהיום הראשון של קבלת הוסת עד עכשיו. יש לי מספר שאלות: 1. אני סובלת מדי פעם מבחילות ומהפרשות חומות כהות מאד. האם זה בסדר? יש לציין כי אני עוד לא סיימתי את החפיסה הראשונה.
2. היה כתוב שלאחר סיום החפיסה הכוללת 21 גלולות, עליי לעשות הפסקה של 7 ימים, ושאני אמורה לקבל מחזור תוך יום-יומיים מסיום החפיסה. האם זה נכון? בדרך כלל אני מקבלת מחזור בסביבות ה- 10 עד 12 לחודש, ובחישוב שלי, יצא שהמחזור שלי יקדים במספר ימים. האם זה תופעה של הגלולה? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות מליאן - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב27/08/2013סביר להניח שיהיו תופעות לואי כמו בחילות וסימומוים בחודשים הראשונים ללקיחת הגלולה וזה אמור להסתדר עם הזמן
לגבי שינוי זמן מחזור זה בהחלט תקין ונורמלי תחת הגלולות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב במהלך החדירה ולאחר מכןנטשה26/08/2013
שלום, כבר כמה חודשים שיש לי כאב חד במהלך החדירה ולאחר מכו זה רק נהיה יותר גרוע והכאב ממשיך שעות והאזור מאוד אדום וצורב במהלך השתן אחרי..
אשמח לעזרה תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב במהלך החדירה ולאחר מכן - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב27/08/2013קבלת תשובה בפורום אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהמור26/08/2013
שלום ,
במחזור שהיה לי לפני חודש בסיומו (לאחר השבוע השלם) היו לי הפרשות חומות גם לאחר סיום שבוע המחזור (בד"כ לקראת הימים האחרונים של המחזור הוא נהיה בצבע חום כרגיל) ,
הלכתי לרופאת נשים כי זה אף פעם לא קרה שהיו לי הפרשות חומות גם לאחר שבוע סיום המחזור, היא עשתה לי בדיקה וראתה שהכל בסדר , לא בהריון ... לאחר מכן קיבלתי שוב את המחזור האחרון.. גם הוא נגמר , ושוב יש לי את ההפרשות החומות האלה ..
למה זה קורה?!?!?!? הרופאה אמרה שאם זה חוזר לפנות אליה שוב..
אבל אני לא מביינה ממה זה???
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב27/08/2013אין מספיק פרטים כנראה איזה שיבוש הורמונלי פני אכן לרופאת הנשים שלך להערכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות ויחסי מיןספיר26/08/2013
הייתה לי דלקת בשתן לפני 3 חודשים עקב חיידק צואה שהועבר למערכת השתן. לקחתי אנטיביוטיקה ובעקבות זאת סבלתי לאחר מכן מפטרייה כחודש ימים.
שוב כעת אותו סיפור - יש לי דלקת בשתן עקב אותו חיידק שהועבר (חוסר היגיינה של חבר שלי) וסבלתי לפני כשבועיים מפטרייה מאוד חריפה (עקב אנטיביוטיקה לדלקת בגרון).
סיימתי טיפול בזינט לדלקת בשתן.
שאלתי היא - האם ניתן לקיים יחסי מין או שמא עדיף להמנע מפעילות מינית בחודש חודשיים הקרובים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקות ויחסי מין - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב27/08/2013אם הפטריה עברה את יכולה לקיים יחסי מין
כדאי לקחת פרוביוטיקה וחמוציות בקפסולות סביב זמן יחסי המין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכירה את הסיטואציה..
קרן28/08/2013גם לי היתה בעיה כזו שחיידק צואתי (קולי) עבר לדרכי השתן וגרם לי לדלקות חוזרות. בהתחלה הייתי מפסיקה לקיים יחסים לתקופות ארוכות (שלושה שבועות לפחות) עד שנמאס גם לי וגם לבן זוג שלי.. החלטתי למצוא אורח חיים שימנע את החזרה של החיידק. יש לי קבוע בתיק חמוציות ואני אוכלת הרבה מהן. הכי הכי הכי חשוב, לשתות מלא מים! אני הייתי שותה ממש מעט ובסוף קנינו לדירה מתקן של מי עדן כדי שאשתה יותר וזה באמת עזר. אני שותה לפחות 15 כוסות ביום. אם את יוצאת מהבית מלאי לך בקבוק וקחי איתך. ככה הדלקות יחזרו לעתים רחוקות הרבה יותר..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הופעת ורידים בפנים וגלולות פמינטיעל26/08/2013
שלום, אני משתמשת בגלולות פמינט מזה שישה חודשים (לא לקחתי לפני גלולות אחרות) ושמתי לב שהופיעו לי בתקופה האחרונה ורידים כחולים בפנים באזור הסנטר והצוואר ובצדי העיניים ומתחתן. האם עליי להפסיק לקחת גלולות או שאפשר להחליף לגלולות מינס??? האם זה יכול להצביע על משהו? ואם זה באמת קשור לגלולות, האם זה יחלוף עם הזמן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הופעת ורידים בפנים וגלולות פמינט - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב27/08/2013התיעצי עם רופא נשים המטפל בך זו לא תופעת לואי שכיחה של גלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לצוות הפורום שלום!נב26/08/2013
לצוות הפורום שלום!
אני בת 30 והתחלתי לראשונה בחיי לקחת גלולות (מסוג פמינט).
התחלתי את החפיסה בתאריך 15.8.13 ביום הראשון של המחזור. הבעיה שעד היום 25.8.13 אני עדיין במחזור, אומנם לא כמו בימים הראשונים שלו, אך עדיין הוא נמשך.
בכוונתי לקחת גלולות עד ל - 12.9 במטרה שהמחזור יתחיל ב - 15.9 (בגלל חתונה ותכנון כניסה למקווה).
השאלות שלי הן:
1. האם הדימום אמור להפסיק מתישהו? אם כן, מתי?
2. האם אני צריכה לדאוג מבחינת הזמנים של המחזור לקראת החתונה? החשש שלי הוא שתהיה בעיה של דימום מתמשך גם כשאני אפסיק עם הגלולות.
תודה מראש,
נב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לצוות הפורום שלום! - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב27/08/2013יכול להיות דימומים בחודש הראשון ללקיחת הגלולות, אי אפשר לדעת מה יהיה בחודש הבא אולי כדאי להתיעץ עם רופא נשים לקחת גלולות קצת יותר חזקות כדי למנוע את הדימום לקראת החתונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טבעתליטל26/08/2013
שלום, אני בת 25 הפסקתי לעשן לפני שנה, אני מעוניינת לשים טבעת כול חודש למניעת הריון, אני נוטלת רמוטיב ויש לי שומנים בדם...
שאלתי היא האם מותר לי לשים טבעת אם יש לי שומנים בדם?
והבנתי שרמוטיב וגלולות לא הולכים ביחד כי הרמוטיב מוריד מיעילותם של הגלולות, האם גם בטבעת זה אותו הדבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טבעת - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב26/08/2013התיעצי עם רופא נשים מטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)