מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רמת פרולקטין גבוהה מאודליאת23/05/2013
במשך שנה אני מנסה להכנס להריון וללא הצלחה
הופנית על יד רופאת הנשים לבדיקות דם . תוצאות הבדיקה הראו שהורמון פרולקטין הגבוהה בהרבה מהממוצע . בדרך כלל זה נע בין 2.0-25. ולי נמצא 40 :((
קראתי באינטרנט שריבוי ההורמון בדם מדכא את הביוץ ואת מערכת הרבייה וכן מראה על בעייה בבלוטת התריס
מה עלי לעשות ?? איזה בדיקות מחויבות?? ואם יש סיכוי להורדת המינון של ההורמון בדם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמת פרולקטין גבוהה מאוד - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין23/05/2013מומלץ להפנות את השאלה לפורום פוריות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות ובדיקותנוי23/05/2013
שלום ד"ר
אני רוצה להתחיל לקחת גלולות מהיום הראשון למחזור. ובמקביל אני צריכה לערוך דיקות הורמונליות ביום השני למחזור.. השאלה שלי אם אני יעשה את הבדיקות ביום השני למחזור תחת השפעה של גלולה אחת בלבד זה יכול להשפיע על התוצאות ?
או שכדאי לי להתחיל לקחת את הגלולות ביום השני למחזור?, וכך אולי לא לפגוע בתוצאות..מה כדאי ? תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
נוי23/05/2013שכחתילשאול אם אני מתחילה לקחת גלולות מהיום השני למחזור ( מזכירה שזו הפעם הראשונה שאני מתחילה לקחת גלולות,חפיסה ראשונה.) מתי אני מוגנת מהריון??תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלולות ובדיקות - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין23/05/2013לא ניתן לקחת פרופיל הורמנאלי תחת טיפול גלולות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור מאחר והתקצר בימיםקמילה23/05/2013
שלום..
נהיה לי בעיות אם המחזור היה לי חודש אחד שלא היה מחזור ביכלל חשבתי אולי אני ביהריון אבל עשיתי בדיקה ביתית ויצא שלילי חודש אחרי שלא היה לי מחזור התחיל אצלי דימום ווסתי ניראה לי של יומיים והחודש הזה אותו דבר היה לי רק יומיים...
המחזור שלי תמיד היה 35 יום עכשיו הוא התחיל אצלי מ46 יום...
המצב הזה קצת מלחיץ אותי ואני אשמח אם תעזרו לי...תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור מאחר והתקצר בימים - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין23/05/2013יש לפנות לרופא נשים לצורך בדיקות וטיפול בהתאם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טמפוןמיה23/05/2013
היי, אני בת 15. קבלתי מחזור בגיל 10 וחצי. עכשיו החלטתי להתחיל להשתמש בטמפונים... הבוקר ניסיתי להחדיר את הטמפון- ופשוט לא הצלחתי! הייתי רגועה, הייתי בתנוחה טובה, ראיתי מלא סרטונים שמסבירים איך וכמה, קראתי מדריכים... ניסיתי כמה פעמים, ולא הלך לי. כאילו הייתה שם איזו חומה שמנעה ממני להמשיך עוד. אחרי שלא הצלחתי ניסיתי אפילו בכוח וכאב לי... יש לי טמפון בגודל רגיל, עם מוליך. אז הכנסתי את המוליך עד חצי מהאורך שלו, לא הצלחתי יותר. ולפי מה שהבנתי הוא צריך להיכנס עד הסוף... אז לא המשכתי.
עכשיו, הבנתי שיש שלושה חורים. אני לא חושבת שזו הבעיה שלי... כי נראה לי שכן הכנסתי אתזה למקום הנכון, כי היה דם. אבל זה נורא מלחיץ אותי שאני לא מצליחה. אני חייבת לשאול- מה המיקום של הפתחים של יציאת המחזור והפיפי?
כל החברות שלי אומרות שזה תמיד היה להן ממש פשוט. ואם אתזה אני לא מצליחה, מה יהיה בעתיד כשאני ארצה לקיים יחסי מין?? יכול להיות שיש לי בעיה שם? זה אולי קשור לקרום הבתולין? או משו בגודל? לגיל המאוד צעיר שקיבלתי בו מחזור והוא עושה לי בעיות?
אני לא רוצה לחזור לתחבושות, עצם חוסר ההצלחה בהחדרת הטמפון תשגע אותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טמפון - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין23/05/2013אין צורך להילחץ מדובר במפתח צר ועל כן המשימה לא תמיד פשוטה
אין זה מעיד על בעיה עתידית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחת טרידרםשרונה23/05/2013
שלום,
הרופא רשם לי למרוח משחת טרידרם, אבל הוא לא אמר לי מינונים ועל המרשם היה רשום 1X1. יכול להיות שאני צריכה למרוח רק פעם אחת??
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחת טרידרם - תגובה
ד''ר יואב פלד24/05/2013בדרך כלל 2-3 פעמים ביום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בשתן בהריוןחסוי23/05/2013
שלום אני בשבוע 28 +שלשה ימיים יש לי דלקת בשתן פעם שנייה שעם אנטביטקה אתמול יתחלתי את הטיופל הורפאה אמרה עם לא עוברת תור שבוע הוא תחזר שנית אז יצתרך ישפוז לקבל דרך הוריד רצתי לדעת זה לא מסוכן כבר שפעם שנייה עם כדורים אוגמנטן ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בשתן בהריון - תגובה
ד''ר יואב פלד24/05/2013לא מסוכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה
חסוי24/05/2013שלום ד" ר רציתי לשעת לשתות מיץ חמוציות זה עוזר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה - תגובה
ד''ר יואב פלד24/05/2013לא עוזר כלל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונד- גיל מעבר?מישהי22/05/2013
שלום, אני בת 47 בשנתיים האחרנות המחזור לא סדיר, לא מקבלת כדורים הורמונלים ) לפני כחודש עשיתי אולטראסונד התוצאה:
רחם- אורך- 48 מ"מ
עובי- 48
רוחב- 50
הערות- מנח קידמי
עובי רירית הרחם- 4.8 הערות- בחלקה לא סדירה.
שחלות- ימין- 8 מ"מ X 22 תקין
שמאל- 11 מ"מ X15 , תקין
דוגלס ללא נוזל חופשי.
השאלה שלי- האם על פי האולטרסאונד אפשר לראות אם נכנסתי לגיל המעבר??
לפני שנתיים עשיתי בדיקות הורמנליות והתוצאה יצאה ערכים נמוכים מאוד.
לפני חצי שנה עשיתי אולטרסאונד אחר, ופתאום ראו בו שאני מבייצת.
אני מבולבלת- לא מקבלת סדיר, באיזה מצב אני נמצאת?, האם אני עלולה למצוא את עצמי בהריון לא רצוי? האם אני צריכה להשתמש באמצעי מניעה?? בבקשה, מודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטרסאונד- גיל מעבר? - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין22/05/2013לא
גיל המעבר מאופין על ידי בדיקה הרומנאלית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
מישהי22/05/2013יש לי הפניה לבדיקה הורמונלית, אבל נכון לעכשיו אני לא מקבלת וסת ולכן אין לי אפשרות לעשות את הבדיקה, הבנתי שעושים אותה בזמן המחזור...
האם אפשר ורצוי להתקין התקן תוך ריחמי בגילי, שהמחזור אינו סדיר? היה לי התקן עד לפני שנתיים וברגע שהוצאתי אותו החלו כל האי סדירות במחזור,
אני ממש פוחדת מהריון לא צפוי- האם בגילי זה אפשרי בכלל באופן טבעי? בת 47* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזור לאחר נטילת פוסטינוררחלי22/05/2013
היי.
לפני שבועיים ב - 5 למאי לקחתי פוסטינור
עברו שבועיים מאז, ועדיין לא קיבלתי מחזור, לא היו לי תופעות לוואי של הגלולה - ולא כלום.
לפני יומים החלו לי כאבים האופייניים לכאבי מחזור שאני חווה כל חודש.
כמו כאבי שדיים, וקצת כאבי בטן
אבל עדיין המחזור אינו מופיע
האם יש ממה לדאוג? האם בכל זאת צריך לעשות בדיקת הריון?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור במחזור לאחר נטילת פוסטינור - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין22/05/2013בהחלט רצוי לבצע בדיקת הריון
פוסטינור לא מגן במאת האחוזים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכחתי לקחת גלולת מרסילוןגבי22/05/2013
שכחתי לקחת את הגלולה של היום השמיני בחודש ועברו יותר מ12 שעות לאחר שנזכרתי (וכמובן לקחתי ואקח את הגלולה הבאה בשעה הקבועה).
רשום בעלון שאם שכחתי גלולה בשבוע הראשון וקיימתי יחסים עלי להיבדק אם נכנסתי להריון. אני לא בטוחה כי זה גבולי.
ורשום שאם אני בשבוע השני אז לקחת כשנזכרתי ולהמשיך כרגיל ואם שכחתי לקחת יותר מאחת אז להשתמש גם בקונדום למשך שבוע.
האם עלי להיבדק אצל רופא? והאם צריך להשתמש בקונדום למשך שבוע?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
גבי23/05/2013והאם אפשר לקחת את החבילה הבאה ברצף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקרולוט שעת לקיחהלינה21/05/2013
שלום אני לוקחת גלולות הנקה מיקרולוט , תמיד אני לוקחת בשעה 5 אחה״צ, למיטב ידיעתי צריך לקחת הגלולות הנל תמיד באותה השעה אחרת נפגמת ההגנה. היום פספסתי את השעה ולקחתי הגלולה 4 שעות מאוחר יותר מתמיד, האם אכן אני לא מוגנת יותר?? מתי תתחדש ההגנה? יש לציין שאני עדיין מניקה אבל רק בבקרים ועדיין לא קיבלתי מחזור מאז הלידה-חצי שנה. בבקשה תשובה דחופה האם נפגמה ההגנה ?? במידה וכן מתי תתחדש ההגנה?? תודה מראש. ליאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקרולוט שעת לקיחה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב22/05/2013הפרש של 4 שעות לא משמעותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי, אני לקחתי 5.5 שעות באיחור. מה ה
חנה16/06/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי, אני לקחתי 5.5 שעות באיחור. מה ה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/06/2013לא אמורה להיות בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחורנועה21/05/2013
ערב מצוין..
יש לי שאלה קטנה אני באיחור במחזור אני כיום ביום ה53 בד"כ המחזורים לא סדירים אבל לא ככה! המקסימום שהיה אולי 40 יום..
עשיתי בדיקה ביתית ובדיקת דם הריון שבוע שעבר ששללה הריון..
מה אמורה לעשות? זה דבר נורמלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן21/05/2013מה אמורה לעשות? - לפנות לרופא המטפל
זה דבר נורמלי? - בהחלט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה!לינה21/05/2013
שלום!
אני נוטלת גלולות 'אמילי', רופאה נתנה לי ליטול פעמיים ביום אגיסרק 16(AGISERC 16ׂ
רציתי לשאול אם זה יכול להשפיע על ההגנה שלי?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה! - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן21/05/2013רציתי לשאול אם זה יכול להשפיע על ההגנה שלי?
לא ידוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלהצופיה21/05/2013
שלום,
אני לוקחת גלולות מסוג מינולט, לפני 5 ימים עשיתי הפסקה בין חבילה לחבילה, עד היום (5 ימים) לא דיממתי, היום בבוקר התחלתי לדמם ואחר הצהריים אני כמעט בטוחה שנפלט עובר, א. האם זה יכול להיות? ב. אם כן האם יש דרך לבדוק זאת?
ג. האם צריך לעשות עם זה משהו?
אשמח לתשובה,
תודה, צופיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן21/05/2013ג. האם צריך לעשות עם זה משהו?
כן, לפנות לבדיקה גינקולוגית בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקותמישהו21/05/2013
שלום,
אני גבר בן 28. לאחרונה עברתי ניתוח לייזר לאידוי קונדילומות פרה-אנליות.
לפני הניתוח ביקשתי לבצע בדיקת HPV TYPING (ושילמתי עליה כסף רב). במקום זאת, ערכו לי בדיקת PCR (שיצאה שלילית).
נכון שאלה לא אותן בדיקות, כלומר אחת לא מחליפה את השניה? (PCR ו - TYPING)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן21/05/2013PCR זאת שיטה של בדיקת ה- HPV , ולא שתי בדיקות שונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותמרי21/05/2013
שלום !
קיבלתי מחזור לפני סוף לקיחת כול הגלולותבחפיסה.האם להפסיק את הגלולות לשבוע ולהתחיל בחפיסה חדשה?
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב22/05/2013כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)