מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תשובות של ניתוחאורית17/01/2013
עברתי ניתוח להוצאת מיומות-21 מימות (שרירן בקוטר 13 ס"מ ועוד שרירנים מ-0.6 עד 3.8 ס"מ במשקל כולל של 680 גרם)
התשובה שקיבלתי הינה-שרירנים חלקם עם פיברוזיס היאלינית
מכיוון שהרופא המטפל בי נמצא באבל אבקש תשובה מה זה?? והאם עליי לדאוג??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות של ניתוח - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין18/01/2013לפי מה שנכתב אין מקור לדאגה כמובן ישיש לפנו לרופא לצורך קבלת אישור סופי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום מרסילוןgey17/01/2013
שלום התחלתי לשתות גלולת מרסילון אחרי לידה גם לפני ההריון אני עם מרסילון
אבל יש לי תופעה של דימום שלא פוסק כבר חודשיים הבנתי שניתן לשתות בנוסף לגלולה כדורי אסטרוגן בכדי להפסיק את הדימום במשך 7 ימים????
במידה וזה נכון רציתי לברר את הסוג ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום מרסילון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/01/2013פני לרופא נשים שלך לקבלת מרשם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצמדת נוברינג לגלולותחלי17/01/2013
ביקשתי מרופאת הנשים שלי להחליף את הטבעת (נוברינג) בגלולות יסמין כי הטבעת גרמה לי לתסמיני ווסת ממש קשים.
אני אמורה להוציא את הטבעת ביום חמישי הקרוב, ולקבל ווסת ביום שני. ואז להתחיל לקחת את הגלולות ביום רביעי הבא.
השבוע הקרוב הולך להיות ממש לחוץ עבורי בעבודה ורציתי אולי להצמיד את הגלולות, כדי שלא אצטרך לסבול מכאבי תופת והקאות בשבוע הזה.
השאלה היא אם זה טוב להוציא את הטבעת ויום למחרת לקחת גלולה או שכדאי בכל מקרה לחכות לווסת ורק אז להתחיל את הגלולות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצמדת נוברינג לגלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/01/2013את יכולה להצמיד אבל יכול להיות שבכל זאת יהיה מעט דימום עקב השינוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות עם משלשלים וראוקוטןענת17/01/2013
שלום ד״ר, יש לי כמה שאלות, כרגע אני משתמשת בזריקה של דפו פרוברה, אני חוששת להשתמש בזריקה הרבה זמן , ( כרגע כבר שנה משתמשת) חוששת שלא אכנס. להריון אח״כ, אני רוצה להפסיק ולהתחיל להשתמש בגלולות לא משולבות , בגלל מגרנות, כמו כן אני גם התחלתי טיפול של ראוקוטן ( חודשיים בערך) , האם זה פוגע ביעילות של הגלולה? עוד שאלה, אני סובלת מעצירות כרונית ונוטלת משלשלים עם בסיס יומי ( בערב) . איך כדאי לקחת גלולה וראוקטן בבוקר אחרי ארוחת בוקר ובערב את המשלשל? לא יפגע ביעילות של הגלולה? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות עם משלשלים וראוקוטן - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/01/2013התיעצי עם רופא הנשים שלך. בכל מקרה משלשלים לזמן ממושך לא בריא. אין בעיה עם גלולות וראקוטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון?????נינה16/01/2013
שלום,
אני נשואה שנה ושמונה חודשים.
התחלנו לעבוד על הריון לפני שלושה חודשים.
המחזור שלי הוא בן 28-35 ימים.
המחזור האחרון מוזר קצת:
יום 14 למחזור ? דימום קל אבל הדם לא נקי, חום כזה.
יום 16 למחזור ? ביוץ, לפי ערכה ביתית לבדיקת ביוץ.
יום 21 למחזור ? דימום יותר חזק לתקופה של שעתיים, דם נקי וצלול!!!
יחסי מים בימים 13, 15 ו 16 של המחזור (בסביבת הביוץ).
אף פעם לא היו לי דימומים בין וסת לוסת.
האם יש סיכוי שאני בהריון?
מתי אוכל לעשות בדיקה ביתית? אחרי כמה ימים מהביוץ?
אני קצת לחוצה אז נא תענו לי בהקדם.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון????? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/01/2013בדיקת שתן להריון תהיה חיובית שבועיים אחרי הביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב משונה בזמן מיןוילון16/01/2013
שלום, לפני כמה ימים קרה לי דבר מאוד מוזר בזמן קיום יחסי מין, ואני אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי אותו.
הייתי בתנוחה שבה אני מעל בן הזוג שלי (שלא כמו בדרך כלל), ופתאום הרגשתי כאילו הוא נתקל בתוך קיר כזה בתוכי בכוח. זה היה מאוד כואב ולא נעים. נזכרתי שזה קרה לי כבר פעם בעבר - גם כן בתנוחה שבה הייתי למעלה. זה הרגיש כאילו הוא התנגש במחסום כלשהו.
מה זה המחסום הזה? זה צוואר הרחם שלי, או שיכול להיות שזה קרום הבתולים שלי איכשהו? האם הנרתיק שלי יותר קצר משל בנות אחרות, ואם כן, מה אפשר לעשות כדי שההתנגשות לא תתרחש?
אני אציין שעברתי בדיקה גניקולוגית רגילה (לא בעקבות מה שסיפרתי) ולא התגלה שום דבר חריג אצלי.
אשמח אם תענו לי בהקדם, ותודה רבה מראש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב משונה בזמן מין - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן16/01/2013יתכן שזה צוואר הרחם, או הקיר של כיפת הנרתיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך מונעים את זה?
וילון17/01/2013האם זו התרחשות נורמלית בזמן סקס? ואם לא, איך מונעים אותה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטרייה ושחייהמיקי16/01/2013
שלום
האם מותר לשחות שיש פטרייה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטרייה ושחייה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן16/01/2013כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטרוסקופיה אבחנתיתדנה16/01/2013
ערב טוב דוקטור,
עברתי היסטרוסקופיה אבחנתית בעקבות 2 הפלות(יצאה תקינה)
קראתי על הסיבוכים בניהם גרוד יתר של רירית הרחם או נקב(אני משערת שנקב כואב אז זה לא המקרה שלי)- יש דרך לדעת שזה לא קרה לי? (קרתי עליהם בעלון של הרופא רק אחרי הפעולה)
לגרוד יתר יש סימפטומים מידיים? אני אמורה להרגיש כאב אם זה קרה?
וזיהום? מה אני אמורה להרגיש? כאבים?חום?בעוד כמה זמן?
היו קצת כאבים( כמו כאבי מחזור) בסוף הבדיקה קצת דם וזהו.
אני לחוצה ממה שקראתי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היסטרוסקופיה אבחנתית - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן16/01/2013היסטרוסקופיה אבחנית זה רק הסתכלות בלי שום פעולה כירורגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור חלשמאיה16/01/2013
שלום.בת 32 ברקע אנמיה ותלסמיה מיינור.מאז ומתמיד המחזור שלי סדיר ומגיע כל 3 שבועות בשלושת הימים הראשונים מדובר בכתמים קלים ואז שלושה ימים של מחזור חזק- מלווה בגושים קטנים.. בחודשיים האחרונים המחזור קצר וחלש מהרגיל. בדיקת אולטרסאונד יצאה תקינה ופאפס נעשה לפני שנה ויצא תקין.הגניקולוג טוען כי אין לבצע פאפס שנית,אלא רק עוד שנתיים וכי הופעת הגודים אינה משמעותית.מה יכולה היות הסיבה להחלשות המחזור?? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור חלש - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/01/2013צודק הגינקולוג שלך שאין משמעות לצורת או כמות המחזור והעיקר שמופיע סדיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםאני16/01/2013
רופאת נשים שלחה אותי לבדיקת דם, יצא SHBG 225.0 nmol/L
מה המשמעות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן16/01/2013אנחנו לא מפענחים בדיקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה עם בליעת הכדורש16/01/2013
שלום
אני לוקחת כדור למניעית הריון כבר כמה חודשים....
ביומים האחרונים הכדור כאילו לא נבלע לי ,אני מרגישה אותו בגרון לכמה שעות.. למרות ששותה ואוכלת וכו'..
כאילו הגוף דוחה את הכדור....
מה זה אומר? מה ההשלכות של זה?
אשמח לתגובתכם במהירות האפשרית...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה עם בליעת הכדור - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן16/01/2013תפני בבקשה לבדיקה אצל רופא א.א.ג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לא סדירבת 2216/01/2013
היי,
רציתי להתייעץ.
המחזור שלי אינו סדיר בזמן האחרון. בחודש הקודם לא קיבלתי כלל מחזור, ובחודש זה קיבלתי מחזור ממש ממושך מתמיד. הוא כבר למעלה משבוע וחצי (בדרך כלל המחזור נמשך אצלי כ5-6 ימים).
האם זה דבר שכיח או שמא מעיד על בעיה כלשהי?!
אשמח לקבל תשובה מאיש מקצוע
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור לא סדיר - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/01/2013חסר נתונים על גילך מצבך הבריאותי מה היה בעבר.. פני לרופא נשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני בת 22.5 מצב בריאותי תקין
בת 2216/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לגלולות - דחוף ביותראור16/01/2013
שלום,
אני לוקחת גלולות כבר 5 חודשים וביום שבת האחרון זה היה השבוע השלישי לחבילה שלי וגיליתי בבוקר ששכחתי לקחת שתי גלולות - את של יום חמישי ושישי האחרונים.
באותו בוקר נלחצתי ולקחתי את שתי הגלולות ששכחתי בבת אחת וקיבלתי גם מחזור.
אני והחבר שלי לא שכבנו מאז, והמשכתי לקחת את 5 הגלולות שנשארו לי בחבילה ואתמול הייתה הגלולה האחרונה.
רציתי לדעת אם למרות המחזור אני אמורה לקחת עוד סבב של גלולות בלי הפסקה של שבוע או לחכות את השבוע ולהתחיל חבילה חדשה?
אשמח אם תענו לי כמה שיותר מהר!!
תודה רבה, אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת קטנה וחשובה
אור16/01/2013ובנוסף רציתי לדעת אם ממה שתענו לי, אהיה מוגנת או שאצטרך להשתמש בקונדום.
תודה רבה, מקווה לקבל תשובה עוד היום!
יום טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת קטנה וחשובה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/01/2013התחילי כבר חפיסה חדשה והשתמשי בקונדומים בשבועיים הקרובים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקות בוירוס הפפילומהקרן16/01/2013
אני נמצאת אם אותו בן זוג כשנתיים
לפני שנה עשיתי בדיקת שנתית של פפ (מקווה שככה קוראים לזה ) בדיקת הוירוס
והיא הייתה תקינה (אני עושה כל שנה)
השנה היא יצאה לא תקינה נמצאו תאים טרום סרטניים.
שאלתי :
אני מבינה שנדבקתי מבן זוגי הנוכחי
אם הוא היה נגוע לפני שהכרנו - מדוע לא נדבקתי כבר לפני שנתיים
או שהמצב הנ"ל בסבירות נמוכה ויותר הגיוני שהוא נדבק לאחרונה והדביק אותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקות בוירוס הפפילומה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/01/2013אי אשפר לדעת ממי ומתי נדבקת, לפעמים הוירוס דוגר תקופה ממושכת ואז מתפרץ. מציעה שבן זוגך ילך לבדיקת רופא לשלול נגעי פפילומה גם אצלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני עושה לייזר במפשעה.גילי16/01/2013
הקוסמטיקאית שלי אמרה שלא כדי להוריד את כל השיער כיוון שזה יכול לפגוע באיזון הגוף. רציתי לשאול האם זה נכון? האם כדי לשמור קצת שיער או אפשרי לוותר על כולו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני עושה לייזר במפשעה. - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/01/2013ענין של אופנה והעדפה אישית. חלק מהבנות מורידו הכל וחלק משאירות עיצונים שונים כל אחת בהתאם לטעמה האישי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזאת לא השאלה שלי. השאלה אם זה באמת
גילי16/01/2013פוגע באיזון הגוף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזאת לא השאלה שלי. השאלה אם זה באמת - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/01/2013יש הטוענים שיש יתרונות לשער הערווה מבחינת הגנה על אברי המין וספיגת ריחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)