פורום גניקולוגיה - רפואת נשים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת
    אוסנת
    13/01/2013

היי אני בת 35 לאחרונה הרגשתי אחרי קיום יחסי מין צריבה חזקה בשתן וגם לא נעים בזמן קיום יחסים ובנוסף ריח רע מהנרתיק, עשיתי תרבית שתן והסתבר שיש לי דלקת הרופא נתן לי נרות דאלאצין 3 לשלושה ימים ובנוסף אנטיביוטיקה לשבוע (ציפרו) ולבעלי הוא הביא פרוטוציד ואמר לו לקחת 4 כדורים בפעם אחת שזה לעצמו מלחיץ, יש לציין שאני עם טבעת נוברינג השאלה שלי היא: אני יודעת שכשלוקחים אנטיביוטיקה אז אין הגנה בטוחה האמת שלא כ"כ אכפת לי להכנס להריון השאלה היא בגלל שבעלי לוקח את הפרוטוציד זה לא יכול לפגוע באכות הזרע לא מסוכן מידי להכנס עם זה להריון? וזה נורמלי לקחת 4 במכה? ועוד שאלה איך אני אמורה להכניס נרות שיש לי טבעת האם אני אמורה להוציא אותה? אשמח מאוד לקבל תשובה בהקדם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת

הוספת תגובה

• למה לא עונים לי??

אוסנת
    16/01/2013

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    16/01/2013

מקובל לקחת את הפרוטוציד 4 כדורים בבת אחת
    את הנרות לנרתיק את מחדירה יחד עם הטבעת זה לא אמור להפריע. כדאי לחכות עוד חודש אחרי הטיפולים ולא לקיים יחסי מין עד שאת לא מבריאה מכל הזהומים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרוטוציד הוא 500 מ"ג

אוסנת
    21/01/2013

הפרוטוציד 500 מ"ג לכדור, עדיין נורמלי לקחת 4 כדורים בפעם אחת?? נורא מלחיץ אותי העיניין, הרופא לא מכיר את בעלי אפילו לא שאל אם הוא אלרגי לתרופות נתן לו בבת אחת 4 כדורים לא מלחיץ???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרוטוציד הוא 500 מ"ג - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    22/01/2013

לא מלחיץ והגיוני לחלוטין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת הריון
    מון
    13/01/2013

שלום...

האם ניתן לעשות בדיקת הריון לפני קבלת המחזור ב5 ימים
    אני לחוצה ורוצה לדעת התשובה
    הם הבדיקה נותנת תוצאה אמיתית ונכונה
    או אם יש בדיקה הריון מתאימה לבדיקת לפני המחזור.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת הריון

הוספת תגובה

• בדיקת הריון - תגובה

ד''ר יואב פלד
    13/01/2013

הלחץ מובן אבל לא ניתן לדעת
    בדיקות רגישות יכולות לגלות יום או יומיים לפני המחזור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוטרדת
    ליאת
    13/01/2013

שלום,
    עשיתי עכשיו בדיקת הריון שיצאה חיובית (עד כאן הכל טוב). העניין הוא שבשלושת הימים האחרונים עשיתי אינהלציה לבן שלי התינוק, אינהלציה שהכילה ונטולין ובודיקורט רספיולס ובמשך חמישה ימים לפני כן עשיתי לו אינהלציה שהכילה ונטולין ומי מלח. למרות שתיכננתי את ההריון הזה, לצערי רק עכשיו ירד לי האסימון לבדוק מה רשום במרשמים של התרופות הללו לגבי הריון וחשכו עיניי...במרשם של הונטולין רשום שיש להיוועץ ברופא אם אני בהריון או מתכננת הריון ובמרשם של הבודיקורט רספיולס רשום גם כן את זה ואף רשום כי יש להיוועץ ברופא בהקדם האפשרי אם נכנסתי להריון תוך כדי השימוש בתרופה זו. מאחר והתינוק שלי בן החצי שנה ישב עלי, יצא שגם אני שאפתי את התרופות הללו...
    אקבע תור לרופא אבל עד אז תוכלו להרגיע אותי או שיש סיבה לדאגה?
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    מוטרדת

הוספת תגובה

• מוטרדת - תגובה

ד''ר יואב פלד
    13/01/2013

אין אבל אין ושוב אין
    כל מקום לדאגה
    מזל טוב ענק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה רבה !!!

ליאת
    14/01/2013

תודה רבה על ההרגעה, אתה מקסים. המון תודות!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת צוואר הרחם!
    רוני עובד
    13/01/2013

שלום גילו לי בבדיקות שעשיתי בהדסה עין כרם דלקת בצוואר הרחם נתנו לי טיפול בכדורים פרוטוציד(לי ולחבר שלי)למשך 4 ימים כדורים ביום ונרות פליג'יל למשך 10 ימים.
    רציתי לדעת איך באמת מוודאים שהדלקת לאחר סיום הטיפול נעלמה?והאם אני יכולה לחזור לקיים עם חבר שלי יחסי מין..מאחר שהפסקנו למשך 3 שבועות לאור הדלקת שנתגלתה.

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת צוואר הרחם!

הוספת תגובה

• דלקת צוואר הרחם! - תגובה

ד''ר יואב פלד
    13/01/2013

את לא יכולה לדעת
    אתכן יכולה לחזור ולקיים יחסי מין
    רצוי קודם לבצע פאפ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרוביוטיקה לנשים
    JC
    13/01/2013

שלום!

מזה מספר שנים שאני נוטלת פרוביוטיקה לנשים און- אוף בהמלצת הגיניקולוגית שלי כי אני סובלת מפטריות ודלקות. אני כרגע נוטלת כבר כארבעה חודשים פרוביוטיקה לנשים ורציתי לדעת האם ניתן לעשות הפסקה בנטילה או יש להמשיך ליטול רצוף כל החיים?.... בנוסף אני נוטלת כרגע נוסידקס (כדורים לצינון) האם צריך לעשות מרווח של 3 שעות בין שניהם? מודה על התשובות

לקביעת תור
    סגירה
    פרוביוטיקה לנשים

הוספת תגובה

• למה רק לי אין תשובה?....

JC
    13/01/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכתמות לפני המחזור
    שושי
    13/01/2013

רקע. יש לי מחזורים כבדים באורך של שבוע מאז שחזר לי המחזור לאחר ההריון.
    בשני המחזורים האחרונים, שבהם ניסינו להיכנס להריון, החלה תופעה של הכתמות לפני תחילת המחזור. עד אז המחזור היה מתחיל ישר בדימום חזק.

החודש ההכתמות אף הקדימו והופיעו ביום ה10 לאחר הביוץ (אורך שלב לוטאלי ממוצע אצלי 13 ימים ואורך מחזור 31 יום).

מה יכולה להיות הסיבה לכך? האם קשור לנסיונות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הכתמות לפני המחזור

הוספת תגובה

• הכתמות לפני המחזור - תגובה

פרופ` ליאור לבנשטיין
    13/01/2013

יתכנו שינויים הורמנאליים
    על כול מקרה ממליץ מעקב רופא נשים
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלולות פמינט
    ליטל
    12/01/2013

היי שבוע טוב
    אני 8 חודשים אחרי לידה שניה הפסקתי לפני חודשיים הנקה מלאה קיבלתי מחזור והתחלתי לפני חודש בערך לקחת פמינט סיימתי חפיסה אחרי 5 ימים קיבלתי מחזור והוא פשוט לא ניגמר עדיין יש לי כתמי דם יש לצייין שהתחלתי חפיסה עדיין שהיה לי דימום האם זה הגיוני?

לקביעת תור
    סגירה
    גלולות פמינט

הוספת תגובה

• גלולות פמינט - תגובה

פרופ` ליאור לבנשטיין
    13/01/2013

יתכנו לעיתים שיבושים בסדירות המחזור גם תחת גלולות
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלולות ויחסי מין דחוף בבקשה
    יעל
    12/01/2013

החלפתי גלולות ממלאין לאורטו סיקלן, עשיתי שבוע הפסקה והתחלתי לקחת את החפיסה החדשה , לקחתי כמעט שבוע, אני לוקחת כל יום ב9 בערב. ביום שני לקחתי ב9 בערב ואז את הגלולה של שלישי לקחתי הרביעי ב2 בצהריים ואת הגלולה של רביעי בערב לקחתי ב9 חמישי ב9 בבוקר.. ובחמישי בערב לקחתי רגיל וגם בשישי( 9 בערב) . בחמישי לילה ושישי קיימתי יחסי מין.. האם אני צריכה לקחת פוסטינור? עכשיו יום שבת.. ויש לי כאבים בבטן התחתונה אני לא יודעת אם זה מהלחץ או יותר מזה

הוספת תגובה

• משך

יעל
    12/01/2013

לא פיספסתי אף גלולה בעיקרון.. אחת לקחתי באיחור של יותר מ12 שעות ואחת באיחור של 12 שעות.. בנסוף זה היה אחרי שנה פלוס שלא קיימתי יחסים מין.. והרכב עכשיו דומה קצת לכאב שמתאפקים הרבה מללכת לשירותים..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלולות ויחסי מין דחוף בבקשה - תגובה

פרופ` ליאור לבנשטיין
    13/01/2013

גם במקרה של החסרת גלולה אחת האפקט המגן של הגלולות נשמר
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ביוץ
    בר
    12/01/2013

שלום,
    את המחזור קיבלתי לפני 4 וחצי שנים, ואני בת 15. כאבי המחזור הם הדבר הכי נורא שקורה לי בחודש... ביום הראשון של המחזור אני על שלושה כדורים. אני מאוד סובלת...
    אבל היום בבוקר לראשונה, הרגשתי כאב מסוג שונה. המחזור שלי מאחר בדרך כלל בשבוע, או יותר, אבל תמיד יוצא על יום שבת. בכל אופן, אני מניחה ששבוע הבא אני צריכה לקבל. והיום בבוקר התעוררתי עם כאב מסוג שונה. ואולי אפילו יותר גרוע. סתם ככה פתאום התחילו לי בחילות נוראיות, וכאבים בבטן התחתונה כלכך נוראים, שלא הייתי מסוגלת לזוז. כולי הזעתי בטירוף. במשך שעה וחצי הייתי מרותקת לשירותים מחשש להקאה, וכי לא יכלתי לזוז. אמי אמרה לי שזה כאבי ביוץ נדירים, ולקחו אותה פעמיים למוקד בגלל זה. אני פשוט לא חושבת שזה תקין. כאבי המחזור הם בלתי נסבלים. אני לא יכולה להיות בלי שלושה כדורים ביום הראשון, כי אני פשוט אשתגע. זה הסבל הכי נורא בעולם. ועכשיו גם פתאום צצו כאבי ביוץ (?) שאחרי שעתיים-שלוש נרגעו, אך עדיין זה מחשיד. אני נורא צעירה, ובחיים לא נתקלתי בדברים כאלה. עד כמה דחוף להיבדק אם בכלל?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ביוץ

הוספת תגובה

• כאבי ביוץ - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    12/01/2013

אם הכאבים נרגעו לא צריך לרוץ למיון אבל תקבעי תור לבדיקת רופא נשים כדי שיטפל בך בכל התופעות הללו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר שלום..דחוף
    אנונימי
    12/01/2013

שלום, אני בת 30 סובלת המון זמן מכאבי בטן לסירוגין...מעולם לא טרחתי לבדוק מה הגורם. לפני מ"ס חודשים פניתי למומחה גסטרולוגיה בשל נפיחות בבטן שמגיעה מכלום...לעיתים משתיית כוס מיים ולעיתים ממש מכלום. קיבלתי הפנייה לגסטרוסקופייה שיצאה תקינה בדיאבד. לפני כחודש היה לי התקף רציני מאוד של כאבי בטן שהיו מלווים בסחרחורות קשות, בחילות קשות ואף שינוי צבע עור בפנים (נהייתי ירוקה...מוזר לגמריי) אחרי כשעה של צרחות ובכי זה חלף, הלכתי לישון וקמתי כחדשה ומעולם לא בדקתי זאת. השבוע שוב... התקף חזק של כאבי בטן המלווים שוב בסחרחורות ובחילות קשות אך הפעם עם זיעה קרה.
    הפעם, הכאב לא חלף מהר ונישאר איתי כל היום....באותו היום הייתי אצל מומחה הגסטרו וסיפרתי לו לאחר בדיקה הפנה אותי לבית חולים עם חשד לאפנדציט.
    במיון נעשו לי בדיקות צילום חזה, בטן, בדיקת כירורג ובדיקות מעבדה. הכירורג שלל אפנדציט וצילום הבטן שלל חסימת מעיים. בדיקת המעבדה הראתה כדוריות דם אדומות גבוהות (הייתי במחזור) וכדוריות דם לבנות גבוהות...נשלחתי למיון נשים שם בוצעה בדיקה וגינלית תקינה וכן בדיקת us וגינלי אשר הראה ממצא שחלתי מימין היכול להתאים לאנדומטריומה/גופיף צהוב, ללא סימני תסביב.
    בהמשך, באשפוז הכירורגי בוצע לי ct בטן שם נכתב ללא עדות לדלקת תוספתן חריפה אך ממצאים באגן החשודים ל PID שוחררתי עם המלצות להמשך טיפול גסטרולוג ורופאת נשים בקהילה. ועכשיו אני מנסה להבין....מה זה??? מה זה 2 הדברים הללו?? האם יש קשר בין הממצא הראשוני של הרופאת נשים לבין הממצא ב ct?? ממה שקראתי על השניים באינטרנט זה מגיע מכמה סיבות שאף אחת לא תואמת אותי (קיום יחסי מין מגיל צעיר, קיום יחסי מין עם מ"ס גברים, החלפת בני זוג רבים במיטה וכיוצ"ב) ואף אחד מהם תודה לאל אינו מייצג אותי....אני בת 30 וכל חיי הייתי עם שני גברים שגם עימם זה היה לאחר קשר ארוך שנים. אני מאוד סגורה מהבחינה הזו, ובקושי אף הסכמתי לבדיקת הרופאת נשים אז למה שאני אקבל מחלות שתוקפות לרוב נשים פעילות?? בבקשההההה אשמח לתגובות בהמשך יש זמן עד שיהייה לי תור בקהילה ובינתיים אני ניזונה מהאינטרנט ופה מלחיצים אותי שזה עלול לפגוע בפוריות וזה מכניס אותי לדכאון. סליחה מראש על המכתב הארוך תודה רבה ושבת שלום.....אני

לקביעת תור
    סגירה
    ד"ר שלום..דחוף

הוספת תגובה

• ד"ר שלום..דחוף - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    12/01/2013

חבל להלחץ בלי שום ספק יש בעיה כל שהי במערכת המין הגורמת לך לכאבים קשים, אולי אלו כאבי ביוץ אולי הציסטה גורמת לכאבים, אולי יש סיבות אחרות. כפי שאת אומרת הסבירות לדלקת אגנית נמוכה אבל צריך לשלול. האינטרנט יכול לתת הרבה מידע מוטעה ולכן קחי אותו בערבון מוגבל והמתיני בסבלנות לבדיקת רופא נשים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלולות
    דניאלה
    11/01/2013

אני בת 18 וחצי. בגיל 15 קיבלתי מרשים לגלולה אסטל לטיפול באקנה אך הגלולה גרמה לי להקאות מתמשכות בלילה עד שהפסקתי אותה לאחר כשבוע. לפני כחצי שנה פניתי לרופא הנשים בבקשה לגלולות למניעת הריון וקיבלתי מרשם לגלולה מינס, הגלולה גרמה לי גם להקאות במהלך היום שאחרי לקיחתה ולכן חדלתי מלקחת אותה. אני מאוד מעוניינת לקחת גלולות אך הבעיה הזאת לא מאפשרת לי. הייתי מעוניינת לדעת מה יכול להיות המניע לבעיה ומה הפתרון. תודה:)

לקביעת תור
    סגירה
    גלולות

הוספת תגובה

• גלולות - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    12/01/2013

חיזרי לרופא שלך - אם את צריכה גלולות כאמצעי מניעה צריך לנסות מספר סוגים כולל טבעת נרתיקית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רירית מעובה
    מיקה
    11/01/2013

בת 32 לאחר שתי לידות האחרונה לפני שנה ו-4 .לאחר אולטרסאונד נמצא כי עובי רירית 13 ממ כמו כן הטכנאית ציינה רירית לא סדירה.מחזור חזק מאז הלידה אך סדיר כל 28 יום למעט החודש הקדים כשבוע.כמו כן חודש שעבר היה מחזור חזק יומיים ואז התמתן לגמרי לראשונה.. (קבלתי מחזור רק לאחר שמונה חודשים בעקבות הנקה.)האם יש סיבה לחשוש?

לקביעת תור
    סגירה
    רירית מעובה

הוספת תגובה

• רירית מעובה - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    12/01/2013

חסרים פרטים פני לבדיקה ולהערכה אצל רופא נשים המטפל בך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלולות מליאן ומחזור שלא נגמר!
    אתי
    11/01/2013

היי אני בת 19, החודש פעם ראשונה בחיי התחלתי לקחת גלולות בשם מליאן, מהדימום הראשון שהיה ב31 לחודש שעבר. מאז הספקתי ליטול כבר 12 גלולות, בשעה שבע וחצי בכל בוקר, והמחזור שלי נמשך עד עכשיו! המחזור שלי יכל פעם להתארך לשבוע ימים, אך לא יותר. יש לציין שבחמשת הימים הראשונים הוא היה רגיל ולאחר מכן הוא הפך למין נוזל קהה שאופייני בערך ליום החמישי אך לא בכמות כזו.

אני לא יודעת מה לעשות, האם להמשיך את הגלולות? לסיים את החפישה? זו תופעה נורמאלית? האם אפשרי פשוט להפסיק באמצע את הנטילה? יש גם לציין שכל התופעה מלווה בכאבי גב איומים ביותר, שלא מאפשרים אפילו הליכה לשירותים...

שבת שלום... ותודה מראש!

הוספת תגובה

• גלולות מליאן ומחזור שלא נגמר! - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    12/01/2013

אם את סובלת מאוד הפסיקי את הגלולות ופני לרופא נשים להחלפתן. דימום ממושך יכול להיות בחודשיים ראשונים ללקיחת כל סוג של גלולות וזוהי תופעה תקינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צוואר רחם מוגדל
    לידר
    11/01/2013

היי,
    אני בת 20, חיילת, ולפני חודש בערך הלכתי לעשות בדיקה שיגרתית אצל גניקולוג ובנוסף ביקשתי לעשות בדיקת פאפ (אמא ביקשה שאעשה).
    לאחר שבוע, הבדיקה חזרה תקינה, אך נמצאו גורמים דלקתיים בצוואר הרחם.
    הופנתי שוב לגניקולוגית אחרת שאמרה שגורמים דלקתיים יכולים אף להופיע שלושה עד שישה חודשים אחרי שהדלקת עברה.. ושיכול להיות שבדיקת הפאפ השתנתה ולא הייתה ודאית בגלל שהייתה דלקת. הגניקולוגית בדקה אותי ואמרה שהיא לא רואה סימנים של דלקת אבל שצוואר הרחם שלי מוגדל או מובטל ושהוא יוצא לכיוון החוצה, לכיוון הנרתיק.. משהו כזה.. ושהורידים וכלי הדם נראים לעין ושהם בולטים. לא ממש הבנתי על מה היא מדברת אבל היא הפנתה אותי לבדיקת פרוסקופיה לבדוק את העניין והוסיפה שרוב הסיכויים שזה בגלל הגלולות.

לפני קצת שמונה חודשים בערך הפסקתי עם הגלולות וחזרתי לקחת אותן לפני חודש וחצי.
    אני ממש לחוצה האם זה באמת יכול להיות בגלל הגלולות? מה זה אומר צוואר רחם מוגדל? האם זה יכול להעיד על גידולים טרום סרטניים? האם זו תהיה בעיה בשבילי להיכנס להיריון בעתיד? אשמח לקבל קצת מדע.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    צוואר רחם מוגדל

הוספת תגובה

• צוואר רחם מוגדל - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    12/01/2013

קודם כל אין לך סרטן ואין מה לדאוג. הרופאה ראתה כלי דם מורחבים בצוואר וכנראה שינויים כלשהם שיכולים לנבוע מלקיחת גלולות או משהו מבני ומולד וטוב עשתה ששלחה אותך לקולפוסקופיה שזו בדיקה המשלימה את הפאפ. סביר להניח שהבדיקה תהיה תקינה ואין שום סיבה כבר להלחץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחזור אחרי הפסקת גלולות
    שני
    11/01/2013

שלום, אני בת 21 וקלחתי גלולות במשך 6 שנים, לפני כחודש וחצי סיימתי את החפיסה, וקיבלתי מחזור כרגיל. שבוע לאחר המחזור, כלומר שבועיים אחרי שהפסקתי ליטול גלולות היו לי כאבים חדים בשחלות, עשו לי אולטרסנאוד שהיה תקין, נצפו זקיקים. אבל עברו 35 יום ועדיין לא קיבלתי מחזור...

מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    מחזור אחרי הפסקת גלולות

הוספת תגובה

• מחזור אחרי הפסקת גלולות - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    12/01/2013

פני לבדיקת רופא נשים. אם יש חשש להריון עשי בדיקת שתן לשלול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה