מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דימום תוך כדי קיום יחסי מיןאסתר05/11/2012
יש לי שאלה, ממש לפני שעה קיימתי יחסי מין ללא קונדום ( אני נוטלת גלולות מליאן) ותוך כדי יחסי המין התחלתי לדמם מאיבר המין.
האם זוהי פטריה או שזה פצע ומה עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום תוך כדי קיום יחסי מין - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/11/2012נשמע כמו פצע, אם הדימום ימשיך פני לבדיקת רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהום בעור בהריוןענת05/11/2012
אני סובלת מזה שנים מפצעים דלקתיים במפשעה עקב שערות תקועות מתחת לעור.
אני בשבוע 27 להריון, אתמול החלה נפיחות בכל השפה הימנית של הפות כוללת רגישות נפיחות וכאב בבלוטת הלימפה הימנית.
במצב רגיל הייתי מחכה יום יומיים הפצע בדרך כלל נפתח והדלקת יוצאת וזה עובר.
האם זה עלול לסכן את התינוק/ הריון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהום בעור בהריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/11/2012פני לבדיקת רופא נשים לא כדאי לחכות ללא טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקהדור05/11/2012
עליי לבצע בדיקת אולטרה סאונד שחלות, רציתי לדעת איך בדיוק מתבצעת הבדיקה, האם היא פולשנית והאם ניתן לבצע אותה אם אני בתולה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/11/2012אם את בתולה הבידקה תהיה לא חודרנית ודרך דופן הבטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתוסכלתבטי05/11/2012
היי, אני בחורה בת 22, עד לפניי שבוע -בתולה?.. לא ברור לי, מה שמוזר לי זה שבמהלך האקט לא כאב לי, יותר מזה -לא הבנתי שהוא בפנים,וכמובן גם שלא ירד לי דם, ולאחר מכן לא היו הפרשות חומות או אחרות.. (הלכתי לגניקולוג שלי לאחר מכן והוא לא היה מסוגל להכניס 2 אצבעות ולבדוק מרוב שכאב לי)
יש לי מס שאלות:
א. האם יש אפשרות שהייתה חדירה מלאה אך לא בוצעה קריעה של הקרום? (או אפשרות שהוא הרגיש מבחינתו שהייתה חדירה מלאה כשלמעשה לא הייתה!?)
ב. לקחתי פוסטינור, חמישה ימים לאחר מכן החלו שלשולים בחילות עייפות ודימום, -שנמשכים כבר שלושה ימים, האם זה מצריך בדיקה? ובמידה וכן, רופא משפחה או גניקולוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתוסכלת - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/11/2012יכול להיות קריעה של הקרום מבלי דימום.סביר להניח שהיתה חדירה.. לא נראה לי שהשלשולים קשורים לפוסטינור פנ לרופא משפחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםטלי04/11/2012
שלום רב,
רציתי לוודא שהוזק לי פרגובריס בצורה הנכונה כי לאחר שהוזרק לי ראיתי שבסרט ההנחיה התהליך מבוצע קצת אחרת. אנחנו שאבנו את האבקה בעזרת המזרק כשאחזנו בבקבוק באויר בעוד שבסרט ראינו שמניחים אותו על השולחן בעת השאיבה. כך הדבר בוצע בכל ארבעת הבקובקים מהם שאבנו. האם זה יכול להיות בעייתי? האם זה גרם לכך שפחות חומר הוזרק? ושאלה נוספת: החומר הוזרק לי בעמידה וראיתי שבסרט הוא מוזרק בתנוחת שכיבה. האם זה יכול להיות בעייתי? תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/11/2012לא נראה לי שבעיה אבל התיעצי עם האחות בקופח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת סיטינורית04/11/2012
לאחר בדיקת סיטי של חזה בטן ואגן אלה התוצאות:רחם וצואר הרחם מעט מוגדלים,בלתי אחידים,ממצאים ציסטים מרובים בשתי השחלות.בסיכום:ממצאים באגן כמתואר,פיזיולוגים?לקורלציה עם בדיקת גניקולוג.
האם זה מדאיג??כי התור שלי לרופאת נשים רק ב16.12.12.
אני בת 50 ובריאה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת סיטי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/11/2012פני עם התשובות לרופא נשים לבדיקה.קשה להעריך מבלי לראות את התשובה והבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעם ראשונה...שירלי04/11/2012
שלום ,
אני בשנות ה30 לחיי והחבר שלי בשנות ה40 לחייו.
לראשונה קיימנו יחסי מין מלאים בסופש (לראשונה אצלי.... אצלו לא לראשונה)
שתי שאלות :
1. היה לי דימום מאוד חזק (זה לא הזמן של המחזור, הסתיים לי המחזור האחרון לפני שבועיים) ומאז כבר יומיים יש לי דימום חלש . זה נורמלי ?
2. החבר לא גמר, בגילו הוא שולט בזה יותר מנער מתבגר. הסקס היה מאוד רגוע. האם למרות זאת יש חשש שאני בהיריון ?
תודה רבה מראש ... אודה לתשובה מהירה... לדעת אם לקחת פוסטינור לפני שיחלפו 72 שעות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בינתיים...
שירלי05/11/2012הדימום פסק .
לקחתי כדור, על מנת לא לעבור את ה72 שעות למקרה ש....
אשמח עדיין לדעת מדוע היה דימום כל כך ארוך על קרום הבתולים , חשבתי שזו כמות מזערית שגם היא לא תמיד יורדת בפעם הראשונה...
והאם באמת לא היה חשש להיריון ולקחתי את הכדור לחינם.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעם ראשונה... - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/11/2012הדימום יכול להיות שקריעה של קרום הבתולים למרות שבדרך כלל הדימום חלש יש מצבים שבהם הוא חזק יותר. ונמשך למשך כמה ימים
סבירות להכנס להרין מגמירה בחוץ נמוך אבל לא בלתי אפשרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותענת04/11/2012
אחרי הווסת האחרונה שכחתי להתחיל חפיסה חדשה של גלולות, אז לא התחלתי אותה בכלל.
היום הרופאה נתנה לי כדורים לזירוז המחזור לקחת רק במקרה והוא לא יגיע כחודש לאחר הווסת האחרונה.
כי יכול להיות שכן היה ביוץ והמחזור יגיע מסודר
שכחתי לשאול אותה מתי אני אמורה להתחיל מחדש חפיסת גלולות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פספסתם את השאלה שלי...
ענת06/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוצאת התקן תוך ריחמי לבדתמתם04/11/2012
האם אפשר להוציא התקן תוך ריחמי לבד? לא את המירנה אלא זה בלי ההורמונים.
אחרי שמוציאים (אם לא מומלץ לבד אז ע"י הגניקולוג) האם הוא מסיים את השימוש ובמידה ורוצים להחזיר צריך לקנות חדש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוצאת התקן תוך ריחמי לבד - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן04/11/2012כן. אפשר גם להכניס אותו לבד וגם להתחלק עם החברה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזורדנה04/11/2012
היי,
אני בת 19 וחצי לוקחת גלולות (פמינט) מגיל 16 ותמיד המחזור שלי היה סדיר.
השבוע,עוד לפני שסיימתי את הגלולה האחרונה בחפיסה התחילו לי הפרשות חומות ויום למחר התחיל לי דם עם ריר.
בדרך כלל אני מקבלת את המחזור ארבעה ימים אחרי שאני מסיימת ליטול את החפיסה.כלומר,הקדים לי המחזור..זה הגיוני?הרי אני תמיד מקבלת מחזור באותו יום באופן קבוע.מה יכולה להיות הסיבה לכך?תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן04/11/2012כם, זה הגיוני.
הדברים משתנים.
אני ממליץ לך לפנות לרופא נשים שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מניעת הריון לאחר לידהתות04/11/2012
ערב טוב, אני כעת כשישה שבועות אחרי לידה, שלושה שבועות לאחר הלידה התחלתי ליטול גלולות מליאן, וכיון שהרגשתי התכווצויות וכאבי מחזור והיה לי כתמים, אחרי תשע כדורים החלטתי להפסיק את החבילה באמצע לתת למחזור לבוא בצורה מסודרת ואז להתחיל חפיסה חדשה (התייעצתי עם רופא והבנתי שאין בעיה) לאחר הפסקה של חמישה ימים התחלתי חפיסה חדשה, השאלה שלי אם העניין לא בעייתי מבחינת מניעת הריון, ממתי אני אהיה מוגנת מפני הריון כיון שאני יודעת שחפיסה ראשונה מתחילים ביום הראשון למחזור ופה יצא שהתחלתי שוב לקראת סוף המחזור.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה אם תענו לי בדחיפות תודה רבה...
תות05/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמניעת הריון לאחר לידה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/11/2012הוסיפי קונדומים בשבועיים בקרובים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה ברטולין??!!ortal04/11/2012
היי,
כבר מספר שנים שיש לי ציסטה(לפי מה שקראתי באינטרנט אז היא נקראת ברטולין)מעולם לא הפריעה...לפני שבוע התחלתי להרגיש אי נוחות לשבת ואז הבחנתי שהיא גדלה ומכיוון שנוצר מצב שאני יושבת ולוחצת עליה זה קצת כואב...
יש טיפול לציסטה מלבד כל מה שקראתי באינטרנט ניתוחים (שמלחיצים אותי מאוווד!)
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני עברתי ניתוח - בלי לחץ
רות07/11/2012הי, גם לי היה ניתוח ברטולין, אל תיחלצי. הניתוח עבר בלי בעיות וכבר 4 שנים שהיא לא חזרה לי.
יש כל מיני שיטות לניקוז ללא ניתוח. הכי עדיף שתשבי עם הרופא נשים והוא יסביר לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת PAP שבעקבותיה קולפוסקופיההילה04/11/2012
שלום רב,
עשיתי בדיקת PAP לפני כשבועיים . היום המזכירה של הכללית התקשרה וביקשה לתאם איתי תור לקולפוסקופיה בטענה שהרופאה ביקשה המשך בירור. מאוד נלחצי ואינני מבינה את משמעות הדבר. האם זה אומר שחס וחלילה יש לי סרטן צוואר הרחם? האם זה בגלל שיעילות בדיקת הפאפ היא נמוכה ולכן רוצים לראות ביותר בירור ???
אשמח אם תענו לי בהקדם האפשרי אני לחוצה מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת PAP שבעקבותיה קולפוסקופיה - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר04/11/2012PAP הוא בדיקת סקירה, משמעו שהיא בדיקה לא מדויקת שמעלה חשד בלבד. קולפוסקופיה אמורה לקבוע את המשמעות המדויקת. משמעויות מעבר לכך צלויות בתשובה המדויקת של ה PAP. PAP לא נועד לגלות סרטן אלא שינוים טרום סרטניים שניתנים לטיפול ומסוכנים הרבה פחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי מחזור ללא מחזור.רוני04/11/2012
שלום.
אני בת 28.
היום תקפו אותי כאבים שמזכירים כאבי מחזור (אם כי בעוצמה פחותה בהרבה מבזמן מחזור), ואני לא במחזור וגם לא צריכה לקבל. הוסת האחרונה הייתה לפני כשבועיים.
מה זה יכול להיות?
לא יודעת אם זה רלוונטי, אבל לא קיימתי יחסי מין מזה כמה חודשים.
אודה לתשובתכם בהקדם,
רוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי מחזור ללא מחזור. - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר04/11/2012את צריכה לבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין מחזור בשבוע ההפסקהמיטל04/11/2012
שלום....אשמח מאוד לתשובה מהירה.
אני כרגע בשבוע הפסקה בין חבילת גלולות לשניה שבו אני אמורה לקבל מחזור אבל טרם קיבלתי. (היום יום ראשון, אני בדרך כלל מקבלת תמיד בימי שישי או גג בשבת)
כבר שנים שאני לוקחת גלולות ואף פעם לא קרה לי דבר כזה.
חשוב לציין שלא קיימתי יחסי מין בחודשיים האחרונים.
ועוד משהו: החודש נטלתי אנטיביוטיקה (לא יודעת אם זה קשור אבל רציתי לציין בכל זאת).
למה זה קורה? אם אני לא אקבל עד סוף שבוע ההפסקה, להמשיך לקחת את החפיסה החדשה כרגיל ?
ואם אני אקבל וביום שאני צריכה להתחיל חפיסה חדשה המחזור עוד לא הסתיים, בכל זאת להתחיל כרגיל ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין מחזור בשבוע ההפסקה - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר04/11/2012זוהי תופעת לוואי שכיחה של נטילת גלולות ממושכת. אם את בטוחה שאינך בהריון אין דאגה הכל יסתדר ואין בכך נזק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
מיטל04/11/2012ד"ר תודה רבה על התשובה......אני לא דואגת
אבל חשוב לי לדעת............ אם אני לא אקבל עד יום רביעי (שזה היום שאני צריכה להתחיל את החפיסה החדשה) אז לקחת כרגיל ?
ואם אני כן אקבל וביום רביעי עדיין אהיה במחזור......עדיין להתחיל כרגיל את החפיסה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתשובה
מיטל07/11/2012היי אשמח לקבל תשובה...
היום אני צריכה להמשיך עם הגלולות וקיבלתי ביום שני. האם להמשיך לקחת כרגיל כמו תמיד או לחכות שהמחזור יסתיים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)