מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחיקת פרטים מזהים מהודעה בפורוםאלמוני24/10/2012
שלום רב,
שמי המלא נמצא בהודעה בפורום שמביכה אותי מאוד (כשרשמתי את ההודעה, לא הבנתי שהשם יתפרסם). האם יש איזושהי דרך להוריד את ההודעה, או לפחות לשנות את הפרטים המופיעים בה?
אני אודה לכם מאוד על העזרה. כרגע המצב כפי שהוא גורם לי לעגמת נפש רבה.
תודה
אלמוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחיקת פרטים מזהים מהודעה בפורום - תגובה
ד''ר יואב פלד24/10/2012ברור שאפשר
פנה למנהלים בטלפון שלהם או למערכת ומיד ההודעה שלך תימחק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בעקבות דיאטההדס24/10/2012
שלום, לפני 4 חודשים התחלתי דיאטה שמבוססת רק על חלבונים וירקות ועד 2 פירות ביום. כעבור כמה ימים החל להופיע אצלי דימום, אך לא כמו של המחזור. שייכתי את זה לעובדה ששכחתי לקחת גלולה וחיכיתי למחזור שמופיע אצלי כמו שעון ובאמת אחרי המחזור הכל חזר לקדמותו. לפני קצת יותר משבועיים שוב התחלתי בדיאטה הזאת וכעבור 3 ימים שוב הופיע אצלי דימום שנראה כמו הסוף של המחזור. מיד קישרתי בין הדימום לדיאטה (כי לא שכחתי הפעם גלולה) והפסקתי אותה. כעבור 5 ימים פניתי לרופאת נשים שלי והיא אמרה להמשיך לקחת את הגלולות כרגיל וזה ייפסק. כבר שבועיים שיש לי דימום ושאלתי היא האם זה תקין ועליי לחכות לקבלת המחזור החודשי? האם זוהי תופעה ידועה שנגרמת כתוצאה מדיאטה? אודה לתשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בעקבות דיאטה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/10/2012יש נשים שמדממות תחת גלולות מסיבות שונות. לא בהכרח בגלל הדיאטה. פני לרופאת נשים שלך שתחליף לך את סוג הגלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פספוס גלולהניקול24/10/2012
אני לוקחת גלולות כבר 3 שנים , והלילה פיספסתי גלולה ולקחתי אחרי 12 וחצי שעות..
האם יש סכנה להריון עם זאת הפעם הראשונה שפיספסתי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדעתי
אורנית24/10/2012זה גבולי כי בעקרון אפשר ליטול גלולה עד 12 שעות מהזמן הקבוע...ממליצה לך לקחת פוסטינור או נורלבו (האמת שאני לפני חודש לקחת נורלבו כי היא זולה בחצי מפוסטינור והרוקח אמר לי שזו אותה גלולה) אבל את יכולה לגשת לבית המרקחת ולהתייעץ עם אחד הרוקחים שם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ניקול24/10/2012לא קיימתי יחסי מין ורק מחר אני אקיים. וזה השבוע האחרון של הגלולות
מה הסיכוי להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפספוס גלולה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/10/2012מעבר ל12 שעות הבטיחות של הגלולה יורדת ולכן כדאי להוסיף קונדומים אם את מקיימת יחסי מין בשבועיים הקרובים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשביל לא לשכוח גלולה עוד פעם
קורין24/10/2012הייתי ממליצה לך לשים תזכורת בטלפון, פתק על המקרר או אפילו להירשם לאיזה שירות כמו המזכירונט ששולח לך הודעה לטלפון כל יום שמזכירה לך לקחת את הגלולה. אני לוקחת פלורט וקיבלתי את זה דרכם, אבל תבדקי אם גם את יכולה להרשם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גופיף צהוב בשחלה בשבוע 6נשואה24/10/2012
שלום,
אני בשבוע 6 להריון ונתקפתי כאבי בטן עזים. לאחר בדיקה שביצעו בבית חולים, נמצא כי קיים גופיף צהוב בשחלה ומסביבו דימום וכן היה חשד לאפנדיציט.
שאלותיי הן:
האם גופיף צהוב יכול להיות הגורם לכאבי הבטן וכן מתי הוא אמור להיספג?
מה הסיכון שקיים בניתוח אפנדיציט לפרוסקופי בשלב כזה של ההריון?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גופיף צהוב בשחלה בשבוע 6 - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/10/2012דימום מגופיף צהוב יכול לגרום לכאבים
כל ניתוח בטן בתחילת הריון לא רצוי אבל אם אין ברירה = עושים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםאיה24/10/2012
שלום רב,
אני צריכה לעשות ב.דם של dhea sulfhate ,fsh ,lh ,prolactin. האם יש חשיבות לזמן הבדיקה מבחינת המחזור החודשי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/10/2012יום 3 למחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור מוזר אחרי הפלה טבעיתמיכל24/10/2012
שלום, אני בת 36 לאחר 10 חודשים ללא גלולות הצלחתי להיכנס להריון,מתחילתו הוא היה מלווה בכאבים איומים שהסתיימו בהפלה טבעית בשבוע 7.לאחר מכן(עברו כבר חמישה חודשים) המחזור הגיע רגיל ,חודש אחריו הקדים ב3 ימים (בדרך כלל המחזור שלי מאוד סדיר ומגיע כל 30 יום).אחריו שוב הקדים 3 ימים,אחריו הגיע לאחר 30 יום. מחזור אחרון היה מוזר מאוד ,הגיע לאחר 27 יום,הגיע בערב טיפות,בבוקר נעלם המחזור,לאחר יום שוב טיפות ושוב נעלם ורק יום לאחר מכן הופיע ל4 ימים. כרגע אני שוב בתחילת מחזור שהגיע אחרי 27 יום עם טיפות שנעלמו ושוב חזרו וכרגע מחכה למחזור עצמו. אשמח לחוות דעת .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור מוזר אחרי הפלה טבעית - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/10/2012עשי בדיקה להריון כדי לשלול קיום הריון, אם שלילי פני לרופא נשים להערכה הורמונלית ואולטראסונוגרפית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותירדן24/10/2012
היי, רציתי לשאול מתי אפשר להתחיל לקחת גלולות? האם צריך לחכות לזמן המחזור או שאפשר פשוט להתחיל לקחת בכל יום רגיל?
שאלה נוספת שלי היא האם ארבעת ימי ההפסקה בין חפיסה לחפיסה הכרחיים או שאפשר לוותר עליהם מדי פעם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/10/2012כדי למנוע בלגן עם הדימומים התחילי את הגלולות ביום הראשון של המחזור. את יכולה לצרף עד 3 חפיסות כדי למנוע מחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי דופסטון ומחזורקרן23/10/2012
שלום,
קיבלתי היום מרופאת הנשים דופסטון מכוון שלא קיבלתי מחזור חודשיים (משהו שהוא ידוע אצלי מזה שנים) וביקשה שאבצע פרופיל הורמונלי ביום ה3-5 למחזור, שאלתי היא כך, אם אקבל בימים הקרובים מחזור ללא לקיחת הכדורים ואבצע את הבדיקה תוצאותיה יהיו מהיימנות? או שלכדורים הנ"ל יש השפעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורי דופסטון ומחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/10/2012לא משנה איך הגיע המחזור חשוב שתעשי ביום 3 עד 5
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזורעלומת שם23/10/2012
היי אני בת 22 עוד מעט ורוצה להתייעץ בעבר המחזור החודשי שלי היה כולל 6 ימים מלאים וביותר קצת מחצי השנה האחרונה הוא כולל 3 ימים מלאים ויום רביעי אחד שהוא ממש במעוטו - האם ישנה עם זה בעיה ? עוד חשוב להדגיש שמצבי הבריאותי תקין אך אני מאוד רזה לגילי למרות שאני אכלת טובואין לי בעיות רפואיות - יכול להיות קשר לזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/10/2012לא קשור כמות הדימום העיקר שהמחזור מגיע סדיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב ביוץ פענוח תוצאותאירית23/10/2012
שלום רב,
אני ובעלי מנסים להיכנס להריון מזה כמעט שנה תוצאות בדיקת זרע תקינות כמו גם תוצאות פגורסטרון ביום ה- 21 של הווסת שאישרו ביוץ.
למרות היות בעלת שחלות פוליציסטיות המחזור שלי סדיר ומגיע בכל חודש סביב ה- 6 לחודש (כל 30 יום).
החודש נערך לי אולטרסאונד וגינאלי עי רופא הנשים ביום ה- 11 לוסת והיה זקיק בגודל 11 מ"מ.
ערכתי ביום -16 לוסת מעקב זקיקים ולהלן התוצאות:
רחם:
אורך 35 ממ, עובי 30ממ, רוחב 38 ממ.
עובי רירית הרחם: 8.9 ממ נצפה הד קו אמצע
שחלות:
ימנית: 34 ממ X 22 מ"מ בתוכה זקיקים קטנים
שמאלית: 39 ממX 33 מ"מ בתוכה מבנה היפואקוגני מעט עכור בגודל 29*28 ממ CL
דוגלס: ללא נוזל
אודה לפענוח התוצאות, האם התרחש ביוץ? האם ניתן לזהות מתי?
ומה משמעות המבנה בתוך השלה השמאלית? האם עליי לדאוג?
תודה מראש,
אירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב ביוץ פענוח תוצאות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/10/2012להערכתי כבר היה ביוץ חיזרי לרופא הנשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בזמן ביוץ וגלולות.טליה23/10/2012
שלום רב,
- האם מתרחש ביוץ בזמן נטילת גלולות למניעת הריון?
- האם ייתכן שיהיו כאבים בזמן הביוץ תוך כדי נטילת גלולות למניעת הריון?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בזמן ביוץ וגלולות. - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/10/2012אין ביוץ בזמן לקיחת גלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרידה בשבוע 9 עקב חוסר התפתחות העובלנה23/10/2012
שלום רב!
נבדקתי אתמול אצל רופא נשים בשבוע 8 + חמישה ימים להריון והוא לא ראה דופק עוברי ב-US. הוא המליץ לחזור על בדיקת דם ל-BETA HCG ו-US חוזר בעד שבוע.
רמת BETA HCG לפני שבוע היתה 55 אלף והיום 73 אלף. האם זאת עליה תקינה לשבוע ויש טעם לחכות ל-US חוזר בעד שבוע? במידה ויש צורך לעשות גרידה אני רוצה לעשות בהקדם ולא לחכות שבוע.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרידה בשבוע 9 עקב חוסר התפתחות העוב - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/10/2012חיזרי על בדיקת אולטראסאונד- חשוב הענין של הדופק בכזה שבוע כבר צריך לראות דופק ואם אין הרי שהעובר לא תקין וגם אם הבטא עולה את צריכה גרדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לביוץאנונימי23/10/2012
היי,
המחזור שלי שלי ממש לא סדיר בגלל ציסטה בשחלה..
לפני שבועיים הייתי אצל הרופאת נשים שלי והיא עשתה לי בדיקת פאפ, ואז היא גם אמרה לי שהחודש כבר בייצתי..
אמרו לי פעם שלא משנה עד כמה המחזור שלי לא סדיר, מרגע שמבייצים, המחזור צריך להגיע תוך 12-14 יום, ולא מאוחר יותר..
כבר עברו שבועיים, ועוד לא קיבלתי מחזור..
יכול להיות שאני בהריון? (אני מקיימת רק יחסי מין מאוד מאוד בטוחים, כך שזה נראה לי נורא מוזר..)
או שזה שיכול להיות שהרופאה טעתה ועוד לא בייצתי?
אני ממש דואגת.. אשמח אם תענו לי בהקדם.. תודה רבה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנוגע לביוץ - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/10/2012עשי בדיקה להריון ושללי אותו כדי להרגע. מאמינה שאם אכן היה ביוץ תקבלי ביום הקרובים, לפעמים ציסטה בשחלה יכולה לדחות את המחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזורלורה23/10/2012
שלום
בד"כ יש לי מחזור סדיר כל 32 יום , הייתי קצת לחוצה החודש והמחזור איחר בשבוע..
איך אני אחשב את הביוץ החודש ? מהיום שקיבלתי מחזור או מהיום שהייתי אמורה לקבל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור במחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/10/2012מהיום שקבלת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייבוש חלב איטי מאוד- האם תקין??דנית23/10/2012
שלום,
ילדתי כבר בת שנה וחצי ושבועיים, והנקתי אותה מלידה ועד גיל בערך 8 חודשים.
מגיל 8 חודשים אני לא מניקה יותר כלל (גם כשהנקתי בחודשיים האחרונים הנקתי רק בוקר וערב)...
אני כמעט שנה שלא מניקה
אבל עדין יש לי קצת חלב, לא שנוזל לי או משהו כזה אני בכלל לא מרגישה שיש לי
אבל כשאני לוחצת על הפיטמה לבדוק אם התייבש אז יוצא לי קצת חלב.
מעולם לא לקחתי שום כדור לייבוש החלב פשוט סיימתי להניק בהדרגה עד שהנקתי אותה רק בוקר ולא היה לי הרבה אז הפסקתי להניק אותה
ולא ראיתי צורך לקחת כדור לייבוש רציתי שהתייבש באופן טבעי.
השאלה שלי האם זה נורמלי שעד עכשיו שאני לוחצת יוצא לי חלב??
האם כדי ללכת לרופא נשים לבדוק את בעניין? או שמה זה תקין
ואם כן עד מתי?? כמה זמן זה אמור להתייבש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייבוש חלב איטי מאוד- האם תקין?? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/10/2012היה צריך כבר להתיבש פני לרופא נשים ועשי בדיקת דם להורמון החלב פרולקטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)