מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים לאחר ניתוח קיסרי - דחוףאלונה27/01/2012
שלום,
לפני חודש עברתי ניתוח קיסרי בהרדמה חלקית.
הצלקת נראית בסדר ולא היו תופעות מיוחדות.
אבל לפני כ-3-4 ימים התחלתי להרגיש כאב/צריבה באזור של הצלקת
ובלי קשר (או שאולי עם?) התחילו לי כאבים בצד שמאל של הגב שאח"כ עבר לצד שמאל של הבטן.
אתמול הלכתי לרופאת נשים שאמרה שהכאבים ליד הצלקת זה בגלל שזה מתאחה ויש הידבקויות. היא בדקה באולטרסאונד וראתה שיש קצת נוזלים באזור הניתוח אבל אמרה שזה צלול ותקין.
לגבי הכאבים בצד שמאל, היא שאלה אם אני נותנת שתן באופן תקין, אמרתי לה שכן, אז היא אמרה שיכול להיות שהכאב נובע מהמעיים/גזים.
סיכמנו שאם תוך 7-10 ימים הכאבים לא עוברים או אם הם מתגברים, אחזור אליה.
אבל אני לא שקטה, במיוחד עם הכאב בצד שמאל - למרות שזה לא כאב "משתק" הוא כל הזמן שם (אלא אם אני שוכבת) פשוט לא מפסיק, וזה לא היה לי מעולם.
מה זה יכול להיות ולאיזה רופא עלי לגשת כדי לבצע את הבדיקות המתאימות?
תודה מראש
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים לאחר ניתוח קיסרי - דחוף - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב27/01/2012אם הכאב נרגע בשכיבה יכול להיות שגם הוא קשור לתהליך הריפוי אבל אם הכאבים ימשכו. כדאי לחזור לבדיקה בתחילת שבוע הבא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות בקשר לבעיה שיש לאחותי .אנה27/01/2012
אחותי בקרוב בת 17 . בזמן האחרון יש לה כאבים חזקים מאוד באזור השפתיים של איבר המין , לאחר יום של תלונות חזקות על כאבים הסתכלתי על האזור הזה כדי לראות אם יש משהו , וראיתי שבאחת מהשפות של איבר המין יש נפח גדול מאוד שמתפתח גם למטה יותר , זה אדום מאוד והכאבים של אחותי רק גוברים מיום ליום . יחד עם זה באותו הזמן יש לה כאבי ראש חזקים וכל כמה זמן יש לה חום גבוה מאוד . אני יודעת שזה קצת מבולגן ולא ברור אבל אני בעצמי לא מבינה כלום . אני מאוד דואגת לאחותי ופוחדת שזה מסוכן .
אני לא יודעת אם זה קשור אבל בבדיקות שאחותי עשתה לצו ראשון גילו שהלחץ דם שלה מאוד גבוה . אחותי מתעצבנת מהר ובקלות הלחץ דם שלה יכול לעלות .
כמה שאני מנסה לעזור לה ולשכנע אותה ללכת לרופא זה לא עוזר והיא לא משתכנעת .
אחותי מתביישת ללכת לרופא בגלל שיש לה משקל יתר והיא מרגישה מאוד לא נוח .
האם הלחץ הדם הגבוה הוא בגלל המשקל יתר ?
אתמול היא עשתה בדיקות דם ואנחנו מחכים לתוצאות . אולי זה יעזור ..
אני ואימא שלי כבר לא יודעות מה לעשות כדי לעזור לה . אשמח אם מישהו יוכל לעזור או לפחות לנסות .. תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות בקשר לבעיה שיש לאחותי . - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין27/01/2012רצוי להבדק ע"י רופא נשים יתכן ומדובר בציסטה ע"ש ברטולין ועל כן הדבר מצריך בדיקה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בחודש שמינילילי27/01/2012
בתי בשבוע 34 ויש לה דימום (היא בשמירת הריון בבית החולים) השלייה קדמית.
היא תעבור את הלידה בניתוח קיסרי.
אני חוששת העובר לא יפגע. והם לא מוכנים לעשות את הניתוח עכשיו מאחר והם אומרים שצריך שהעובר יתפתח יותר. אך לא עדיף שיהיה באינקובטור מאשר לקחת סיכון שהשלייה לא תתנתק?
אני מאוד מודאגת. מה אתם חושבים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בחודש שמיני - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין27/01/2012לצערי לא ניתן לפתור את הבעיה באינטרנט כול השיחות אמורות להיות מול הרופאים המטפלים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשה!ענת26/01/2012
שלום...
1. מה זה אומר פלורה בקטריאלית רגילה?
2.בנשאות אוראופלסמה האם אין דרך לפתור זאת (מכיוון שניסיתי כבר כמה סוגי אנטיביוטיקה) והאם אפשר במצב של נשאות להידבק או להיגרם נזק כלשהו בפוריות או כל דבר אחר?
3. לאחר שימוש בטבליות לטיפול בפטריה הופיעו לי מעט דימומים קלים מאוד בבדיקה במיון נשים נאמר לי שזה כלום וייתכן מהטבליות ייתכן הדבר?? (הדימומים הופיעו 3 ימים אחרי השימוש בטבליה האחרונה)
תשובה תעזור לי מאוד!!
תודה מראש!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בבקשה! - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין27/01/2012מדובר בפחיידקים אשר נמצאים באופן שגרתי בנרתיק, חיידקים אלו אינם מזיקים ושומרים על סביבי ת הנרתיק כולל אפשקט מגן מפני זיהומים
באשר לאורופלזמה הזמן טיפול אין לקיים יחסי מין לא בשל סכנת הדבקה כי עם בשל האפשרות שהטיפול לא יהיה יעיל
דימומים לאחר טיפול בפטרת יש להבדק.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותסער26/01/2012
רציתי לדעת אחרי כמה זמן ממתי שמתחילים לקחת גלולות אפשר לקיים יחסי מין מוגנים ללא חשש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין27/01/2012החל מהיום הראשון בתנאי שהתחלת הגלולות היתה ביום הראשון של המחזור
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביופסיהעלמה26/01/2012
שלום, אתמול בבוקר עברתי ביופסיה של צוואר הרחם. נאמר לי שיתכן דימום לאחר הבדיקה ו נאמר לי גם לא לקיים יחסי מין.
אין הרופאה אמרה דבר על ספורט ומכיוון שהרגשתי בסדר אמש, הלכתי לעשות ספורט כהרגלי. האימון היה מעט אינטנסיבי והיום התעוררתי כשהדימום שלי מוגבר ועם מעט כאבי בטן...
האם זה בסדר לאור הנסיבות? ואם לא, מה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביופסיה - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין27/01/2012לפנות לרופאה אשר בצעה את הבדיקה או רופא מחליף
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלות פוליציסטיותענת26/01/2012
שלום,
אני בת 32 לאחר לידת תאומים בקיסרי (בזכות טיפולי IVF), מניקה
בעוד כשנה-שנה וחצי ארצה להתחיל לנסות שוב להיכנס להריון
האם מומלץ בתקופת הביניים להשתמש בגלולות, או האם כדאי ללכת לכיוון התקן/קונדומים?
תודה וסופ"ש נעים :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחלות פוליציסטיות - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין27/01/2012אין מניעה משימוש בגלולת בתנאי שאין בעייה בריאותית אחרת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולת פוסטינוראורלי26/01/2012
רציתי לשאול האם זה טבעי שלקחתי גלולת היום שאחרי פוסטנור ולא הייתה לי שום תופעת לואי? לקחתי אותה לפני כיומיים או שלושה ימים, לא היה לי דימום אפילו, מה זה אומר? אני גם לא מסמנת מתי המחזור שלי מגיע.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולת פוסטינור - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין26/01/2012בהחלט יתכן
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה ממש חשובה!!!דנה26/01/2012
אם אני לוקחת גלולות כבר 5 חודשים, ושכחתי לקחת ביום ראשון גלולה (היא הייתה הגלולה ה-15) ביום שני לקחתי שתיים ברצף כמו שנאמר בהוראות
והיום (יום חמישי) הופיע לי דימום קל. האם זה סימן להריון? או שזה נורמאלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה ממש חשובה!!! - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין26/01/2012שינויים הומנאלים כתוצאה משכיחה של גלולה יכוליםלגרום לדימומים לא דירים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחיית מחזורהילה26/01/2012
שלום,
התחלתי לקחת גלולות החודש (ב-12/01), כלומר יש לי עוד שבוע לסיום החפיסה.
לפי זה, יוצא שאהיה במחזור בדיוק בשבוע שמאוד חשוב לי לא להיות במחזור,
והייתי רוצה להקדים או לדחות אותו.
האם עדיף להפסיק את הגלולות שבוע קודם (כלורמ היום) ולקבל מחזור מוקדם יותר?
או שעדיף פשוט להמשיך לחפיסה הבאה מבלי לעשות הפסקה?
מה פחות גרוע?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחיית מחזור - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין26/01/2012קל יותר לשלוט על מועד הדימום בעזרת חיבור שתי חפיסות ללא הפסקה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמונים זהים ביולוגיתסגלית26/01/2012
אשמח מאוד לקבל רשימה של רופאים שמשתמשים בהורמונים זהים ביולוגית.
תודה ויום טוב,
סגלית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים זהים ביולוגית - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין26/01/2012ניתן לברר ב google
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות יסמין - בבקשה תענו מהר!חגית26/01/2012
שלום, אני לוקחת גלולות יסמין כבר 3 חודשים. היום במקרה קראתי איזה כתבה על בעיה שיש עם הגלולות האלה של סכנה לקרישיות ייתר ומממש נלחצתי!! אציין גם שעדיין יש לי מידי פעם דימומים בזמן שאני לוקחת את הגלולות.
האם עלי להחליף???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות יסמין - בבקשה תענו מהר! - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין26/01/2012אין המלצה חד משמעית ובטח לא באינטרנט
מומלץ לפנות ליעוץ רופא נשים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה בכל אופן
חגית27/01/2012מצאתי באינטרנט כמה כתבות די מפחידות על הגלולות האלה וכתוב שם שה-FDA פרסם אזהרה לגביהן אז החלטתי להפסיק מיד ולבקש מהרופא מרשם לגלולות אחרות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות לאחר הריון מולאריSM26/01/2012
שלום.. בשבוע 12 גילו לי הריון מולארי.. כמובן שמיד הפנו אותי לגירדה לקחנו את פרופסור בלר מחשש לסיבוך מכיוון שהרחם היה מאד דק...
בכל אופן הדימום נגמר לאחר יום זה הגיוני??? או שאמור לחזור?
איזה גלולות עדיף להשתמש אם אני תמיד שוכחת לקחת בזמן אולי עדיף טבעת?
מכל סוגי הגלולות אפשר לקחת ברצף כדי לדלג על המחזור...?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות לאחר הריון מולארי - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין26/01/2012בהחלט יש לשקו את שיטת אמצעי המניעה המועדף, מומלץ להפגש עם רופא נשים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות חשובות...ענת26/01/2012
שלום...
1. מה זה אומר פלורה בקטריאלית רגילה?
2.בנשאות אוראופלסמה האם אין דרך לפתור זאת (מכיוון שניסיתי כבר כמה סוגי אנטיביוטיקה) והאם אפשר במצב של נשאות להידבק או להיגרם נזק כלשהו בפוריות או כל דבר אחר?
3. לאחר שימוש בטבליות לטיפול בפטריה הופיעו לי מעט דימומים קלים מאוד בבדיקה במיון נשים נאמר לי שזה כלום וייתכן מהטבליות ייתכן הדבר?? (הדימומים הופיעו 3 ימים אחרי השימוש בטבליה האחרונה)
תשובה תעזור לי מאוד!!
תודה מראש!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות חשובות... - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב27/01/2012פלורה תקינה אומר דשישד לך חיידקים טובים בנרתיק בכמות סבירה. יש מצב של נשאות לאוראופלזמה, לא בהכרח תהיה פגיעה בפריון או הדבקה לבן הזוג הדימום יכול לקרות משפשוןף או פציעה של המוליך או גירוי של הטבליה את הנרתיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי מחזור וגלולותהודיה25/01/2012
שלום,
אני סובלת מכאבי מחזור נוראיים ומשתקים ולכן התחלתי לפני 5 חודשים להשתמש בגלולות יסמין. הבעיה היא שהחודש סבלתי מכאבי מחזור מוגברים כמעט כמו פעם, על אף השימוש הקבוע בגלולה. הייתכן שהיעילות פוחתת? האם יש גלולות חזקות יותר, אך לא משמינות??
בנוסף, באופן קבוע בשלושת הימים האחרונים של החודש בהם אני לוקחת גלולות, אני סובלת מדימום קל וכאבי מחזור, האם ייתכן שהמחזור מתחיל על אף שעדיין אני לוקחת גלולות?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי מחזור וגלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב27/01/2012היעילות של הגלולות לא יורדת אם התופעה תחזור על עצמה גם החודש הקרוב עברי לגלולות אחרות לפי המלצת רופא נשים שלך, יכול להיות מצב של דימומים תחת גלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)