מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תפרים לאחר לידהנדיה23/01/2012
שלום,
אני 4 ימים לאחר לידה רגילה והיתה קרע מבפנים עשו תפרים וכמה תפרים מבחוץ, אני ממש סובלת מכאבים, קשה לשבת, לקום, יש גם גירודים .
האם זה מצב נורמלי? או חייבים דחוף בדיקת רופא?
בשיחרור מבית-חולים בבדיקה אמרו שכל התפרים נראים בסדר, אני כל שעתיים שותפת עם מים בלי סבון כמו שאמרו לי בבית חולים. האם זה בסדר?
אני מניקה, האם מותר לי לקחת אקמול נגד כאבים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפרים לאחר לידה - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר23/01/2012מותר שיהיה כאב וגרד 4 ימים לאחר תפירה. כמובן הכל עיניין של מידה. מותר לקחת אקמול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
נדיה25/01/2012תודה ד"ר מילאטינר על תשובתך, יש לי עוד שאלה בבית-חולים אמרו לי לשטוף רק עם מיים בלי סבון, האם זה נכון? האם יש תרחיץ מיוחד לשטיפה או חומר מסוים שמסייע להפחת כאבים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
נדיה26/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיחושים לפני מחזוראביבית23/01/2012
לפני כשבועיים הרגשתי כאבים חדים שהלכו וחזרו בבטן צד שמאל למטה ובמרכז.מאז הכאבים התגברו, עלו וירדו צד אחד ושני צדדים...עכשיו הם נמצאים כבר באופן קבוע יותר. אני חצי שנה אחרי לידה ועדיין לא קיבלתי מחזור.בשבועיים האחרונים הפסקתי להיניק.
היתה לי הרגשה שאולי הגוף שלי מתחיל להתאזן וההורמונים משתוללים והמחזור קרב. אבל עברו כבר שבועיים ועדיין לא קיבלתי.ואז חשבתי שאולי היה זה ביוץ. אבל כבר הייתי מצפה לקבל מחזור ושביוץ יכאב שבועיים נראה לי קצת יותר מדי. בינתיים הייתי אצל הרופא שנתן לי 125 מג זינת כי היו מעט ליקוציטים בשתן. אבל זה כלום והכאבים נמשכים.
בדיקות דם תקינות.
שתן תקינות.
עכשיו נשלחתי לUS קיבה וכיס מרה.ובינתיים היום קיבלתי "אומ..." לרירית הקיבה למקרה של דלקת.
אם לשים בצד את החרדות מהגרוע מכל, האם יש איזשהי השתוללות הורמונלית לפני ששב המחזור אחרי הנקה? האם חצי שנה אחרי לידה, יכול להיות שהאפידורל שב להכאיב לי בצורת כאבים חדים מהמפשעה לכיוון הירך והשוק??? והבחילות? מאיפה זה בא? אני חייבת לציין שסבלתי בעבר מכאבי מחזור לא קלים.
האם מוכרים כאבים חזקים במפשעה צד שמאל?? ואולי אני לפני מחזור ומכאן כל הבלאגן??
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיחושים לפני מחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/01/2012כדאי להבדק אצל רופא נשים ולעשות גם אולטראסאונד גינקולוגי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולת פלייםענבר23/01/2012
שלום,אני לוקחת גלולה בשם "פליים" .התחלתי לקחת אותה מהחודש הראשון כל הזמן בשעה 7 בבוקר..אחרי חודשיים לא הייתה בירשותי חפיסה חדשה של הגלולות והתחלתי לקחת אותם רק ב-11 בלילה וכך כל החודש..בתחילת החודש שבא אחריו התחלתי שוב לקחת ב7 בבוקר..אבל לרוב קורה מצב שאני לוקחת יום אחד בשעה 7 בבוקר ביוש שאחרי ב10 ובימים שאחרים כל הזמן בשעה אחרת אבל במסגרת השעות 7-10 בבוקר..אבל אף פעם לא קורה שאני לוקחת את הגלולה בשעה מדוייקת כל פעם.האם זה משפיעה על המניעה מכניסה להריון???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולת פליים - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר23/01/2012לא משפיעה. איחור של עד 12 שעות לא נחשב כפגיעה במניעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות ושלשוליםאנונימית23/01/2012
שלום, התחלתי לקחת גלולות בפעם הראשונה, אני לוקחת גלולות מינס, לקחתי כבר 13 גלולות. והרופא שלי אמר שלאחר שבועיים מהתחלת החפיסה אני יכולה לקיים יחסי מין ללא קונדום. אני לוקחת גלולה כל יום ב20:00, היום מהבוקר יש לי צואה רכה ובערב היה לי שלשול. השאלה היא כמה נפגעה יעילות הגלולה והאם אני עדיין אוכל לקיים יחסי מין בסיום השבועיים.
ותוך כמה זמן הגלולה נספגת בגוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות ושלשולים - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר23/01/2012שלשול עלול להקטין את ספיגת הגלולות בגופך. את זקוקה לאמצעי מניעה נוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקפצה שוב לא עונים ליימעיין23/01/2012
עם לקחתי אתמול ב10:00 בבוקר את הגלולה ולאחר מכן אחרי 11 שעות בשעה 21:00 בלילה עשיתי קקי האם הגלולה יכולה לצאת עם הצואה?
עם מיתברר שאני בהריון לעשות הפלה זה דרך ניתוח או כדורים?
האם יש סיכונים בהפלה בעתיד? עם באמת אני ירצה להיכנס להריון? יהיו שיבושים?
מקווה שתענו תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקפצה שוב לא עונים ליי - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר23/01/2012לא ברור באיזה גלולה מדובר. בכל אופן תוך 11 שעות הגלולה אמורה להספג בגופך. אם כוונה לגלולה יום אחרי אז ההגנה שלה לא מושלמת ורצוי לעשות בדיקת הריון שבועים אחרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת פריזמה בקדם-הריוןאיריס23/01/2012
שלום,
אני נוטלת כדורי פריזמה לטיפול בדיכאון כבר במשך שנה, ומוצאת אותו יעיל מאוד. במקביל, אני מנסה להרות.
שמתי לב שבעלון למשתמש של כדורי הפריזמה רשום להיוועץ עם רופא לגבי נטילת הכדורים אם אני מנסה להיכנס להריון.
האם עלי להפסיק את הטיפול בפריזמה?
האם עלי להחליף כדור, שיתאים לכניסה להריון?
תודה,
איריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת פריזמה בקדם-הריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/01/2012ההמלצות הן לא לקחת כדורים אנטי דכאוניים בהריון אבל השאלה האם את יכולה להפסיקם במידה ונכנסת להריון? כדאי להתיעץ עם רופא פסיכיאטור לגבי מצבך הנפשי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עליי לעשות??חסויה23/01/2012
שלום רב, אני בת 19 מעוניינת לקיים יחסים בפעם הראשונה הבעיה היא שאני גם חולה באנורקסיה וכרגע אין לי מחזור כבר כמה זמן (מעל חודש וחצי) לאחר שהמצב הדרדר שוב מבחינת האנורקסיה והפסיק לי שוב המחזור.
האם עליי לקחת גלולות בכול זאת? או שאני מוגנת כי ממילא אין לי מחזור?
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עליי לעשות?? - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר23/01/2012את חייבת להשתמש באמצעי מניעה מכיוון שגם חולות אנורקסיה מבייצות מדי פעם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעילות הגלולות...1Rose123/01/2012
שלום,
אני מטופלת באופן קבוע ב300מ"ג טגרטול, ומכיוון שנאמר לי שהתרופה יכולה לפגוע ביעילות הגלולות, הגניקולוג רשם לי לאחרונה אורטו-סיקלן שלדבריו אמור לפעול טוב יותר בשילוב עם הטגרטול.
רציתי לדעת, האם ברגע שאתחיל את השימוש באורטו-סיקלן יהיה ניתן לקיים יחסי מין גם ללא קונדום?
ואם כן, האם יש פרק זמן מתחילת הטיפול שרצוי לי להמתין, לפני שאני עושה זאת? (כדי לוודא יעילות של הגלולות)
תודה והמשך יום טוב, רוז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעילות הגלולות... - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר23/01/2012אם ווסתות שלך סדירים והתרופה נלקחת בזמן וללא פיספוסים את בטוחנה מתחילת הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבל לא עניתם לי על השאלה..מעיין23/01/2012
עם לקחתי אתמול ב10:00 בבוקר את הגלולה ולאחר מכן אחרי 11 שעות בשעה 21:00 בלילה עשיתי קקי האם הגלולה יכולה לצאת עם הצואה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבל לא עניתם לי על השאלה.. - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר23/01/2012לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידק Streptococcus gr Bדנה23/01/2012
שלום, מתוצאת בדיקה בנרתיק אובחן שיש לי חיידק Streptococcus gr B. רופא נשים אמר לי שזה חיידק טבעי שנולדתי איתו. האם אכן הדבר יתכן והאם זה מסוכן או יכול ליצור בעיות בכניסה להריון? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידק Streptococcus gr B - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר23/01/2012זה כמאט חסר משמעות באשה שלא הרה(לא בהריון). השאלה למה נלקחה הבדיקה. האם את סובלת מתלונות שקשורות בנרתיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לחיידק
דנה24/01/2012התחתנתי לפני כחמישה חודשים וחודש אחרי החתונה התחילו להיות לי דלקות בשתן בתדירות של כל שבועיים בממוצע, כל פעם הייתי לוקחת אנטיביוטיקה ואחרי כמה זמן היה חוזר (לפני כן אף פעם לא היה לי) הרופאים אומרים שזה בגלל קיום היחסים ונתנו לי אנטיביוטיקה לקחת לפני ואחרי אבל זה נראה לי מוזר שאני אקח כל החיים אנטיביוטיקה. הייתה לי גם פטריה במהלך הדלקות ולקחתי אגיסטן. עכשיו יש את החיידק שאני לא מבינה מה משמעותו בכלל? האם כדאי לפנות לרופא מומחה במחלות העריה? אני לא יודעת אם זה בודאות מהיחסים אני ממש מוטרדת מזה במיוחד מהחיידק הזה לא ברור שהרופא נשים אמר שנולדים עם זה... ומזאת אומרת כמעט חסר משמעות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטריד אותייונית23/01/2012
שלום רב,
ביתי בת 23.
היא התחילה לקחת גלולות בשם - yaz ביום ראשון שעבר 15.1.12.
עד היום יש לה מחזור. לפני לקיחת הגלולות המחזור היה מקסימום
5 ימים. האם זו תופעה טבעית?
אודה לתשובתך.
בברכה ותודה
יונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטריד אותי - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר23/01/2012לגלות עם מינון נמוך תופעות לוואי יחודיות כגון הסתגלות ממושכת יותר. סבלנות זה יסתדר. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה לא עונים לי כאן?מעיין23/01/2012
לקחתי אתמול בשעה 10:00 בבוקר גלולה של פוסטינור לאחר קיום יחסי מין חלקיים ללא אמצעי מניעה, (לקיחת הגלולה אחרי 38 שעות) לא הייו לו תופעות לוואי כמו הקאות כאבי ראש או בחילות לא היה לי כלום כלום האם זה משפיע על משהו? אחרי זה באותו יום אחרי 11 שעות , בשעה 21:00 בלילה עשיתי קקי, האם הגלולה יכולה לצאת ביחד עם הצואה אחרי 11 שעות?
ולא היה לי שום דימום אחרי לקיחת הגלולה האם זה סימן טוב?
מתי עליי לערוך בדיקת דם או בדיקת הריון רק עם המחזור מאחר?
ועם המחזור הגיע אין שום הריון?
אודה לך על התשובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים לי כאן? - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר23/01/2012בכל מקרה בעוד שבועים מנטילת פוסטינור עשי בדיקת הריון (גם אם קבלת ווסת)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב מסביב לפותשירה23/01/2012
שלום, אני בהריון, שבוע 26, יש לי מעט כאבים בנרתיק רק בזמן חדירה ותחושת יובש
ומיד לאחר הסקס ממש כואב לי מסביב לפות וגם ברגליים למשך כמה שעות.
מתחילת ההריון יש לי כאבים לפעמים בזמן חדירה.
אשמח לעצה וגם להמלצה לאיזה רופא ללכת באיזור הקריות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב מסביב לפות - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר23/01/2012נסי קודם ג'ל לסיכה בזמן יחסי מין. (דורקס) למשל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב מסביב לפות - תגובה - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר23/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב רגליים בלתי נסבל
שירה26/01/2012הג'ל פותר את בעיית היובש הזניחה.
מה בקשר לכאב החיצוני באיזור הנרתיק וכאבים ברגליים שמתחילים אחרי הסקס ונמשכים כמה שעות?
האם זה תופעה מוכרת? יש פיתרון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןעדי23/01/2012
שלום רציתי לשאול אני אחרי לידה חודשיים האם אפשר להיכנס להריון כשאני מניקה??
עדיין לא הגיע מחזור אז איך אפשר??תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר23/01/2012הביוץ תמיד לפני הווסת והווסת היא הסימן לביוץ שהתרחש שבועים לפני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משטח פאפמיכל23/01/2012
אני בת 48
כבר פעם שלישית שהתשובה למישטח הפאפ שאין מספיק תאים . הבדיקה האחרונה הייתה לפני 3 שנים ונהיתה תקינה כשהקודמות גם היו תקינות
הרופא אומר שבגלל שהצוואר רחם פריך ומדמם בקלות כדאי לעשות קולוסקופיה
די מפחיד אותי העניין הזה והשאלה האם זה הברירה היחידה אצלי כדי לבדוק את צוואר הרחם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משטח פאפ - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר23/01/2012אם בוצע PAP רגיל אפשר לנסות PAP דק. אפשרות נוספת לבצע HPV TYPING - זה יקר יותר. קולפוסקופיה היא גם אפשרות, זה לא נעים כמו כל בדיקה גינקולוגית אבל לא נורא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)