מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כדורי פלייםאירית15/01/2012
שלום.. אני לוקחת כדורי פליים לסידור המחזור שהם גם למניעת הריון... היום שכבתי עם בן זוגי והוא גמר בפנים.. אני לוקחת את הכדורים האלה מזה 14 ימים.. יש מצב שאני אכנס להריון ? מדאיג אותי מעט ... יש לציין שאני בת 18
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את בטוחה
טלי16/01/2012למעשה כבר מהיום הראשון שהתחלת לקחת את גלולות פליים אין לך מה לדאוג.
כל עוד את לוקחת אותן כל יום באופן מסודר את מוגנת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת בטוחה - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר16/01/2012אם התחלת לטול את הגלולות ביום ראשון לווסת, לא פספסת אף גלולה, אין לך קילקול קיבה, הווסת שלך סדיר הכל יהיה בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון צוואר הרחםלירון15/01/2012
כמה זמן לוקח לעשות את החיסון נגד סרטן צוואר הרחם.
הבנתי שעושים את הראשון, השני אחרי חודשיים ואת השלישי מתי?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון צוואר הרחם - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר16/01/2012השלישי חצי שנה מהראשון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלה שמטרידה אותי מעט .אמה15/01/2012
שלום ד"ק אני בת 19 ומצאו לי ציסטה יחסית גדולה בקוטר של 8.85 על 6.25,הציסטה נמצאת בשחלה השמאלית ונוגעת גם בימינית ועושה לי כאבים בבטן התחתונה.. הרופאים זימנו אותי לטרום ניתוח.... האם החלמה היא קשה וכואב?וזה מסוכן להמשך חיי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלה שמטרידה אותי מעט . - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר16/01/2012החלמה תלויה בסוג הניתוח שיבוצע. בשיטה לפרוסקופית ההחלמה קצרה יותר. קצב ההחלמה הוא אישי. לא זה לא מסוכן להמשך חייך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה...מרים15/01/2012
שלום,
ביום רביעי לפני שבוע וחצי, נתקפתי כאבי בטן תחתונה עזים.
רופאת משפחה הפנתה אותי למיון.
במיון עשו לי US ואגינלי ו- US לכליות. כמו כן, לקחו לי בדיקות דם ושתן.
כל הבדיקות יצאו תקינות לגמרי מלבד מס' לויקוציטים גבוה אך גבולי כך שהוחלט לא לתת לי טיפול אנטיביוטי. כך ששוחררתי הביתה ללא כל אבחנה.
שלושה ימים לאחר מכן, בשבת, קיבלתי מחזור (למרות שהייתי באמצע חפיסה שניה של גלולות יסמין) מלווה בכאבים נוראיים במשך ארבעה - חמישה ימים.
אציין שלפני שהתחלתי לקחת גלולות המחזור שלי היה קצר יותר, בערך 3 ימים, ואילו עכשיו, יחד עם הגלולות המחזור התארך ל 4-5 ימים.
המחזור הנוכחי שלי הגיע כבר ל 9 ימים!!! הכאבים פסקו אך הדימום לא!
בנוסף לכל, אני משלשלת שלשול בצבע שחור או צואה עם הפרשות כבר יומיים.
א. האם יכול להיות קשר לשלשול או שזה מקרי?
ב. האם עליי לדאוג מהמחזור הארוך כ"כ?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה... - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר16/01/2012תחליפי גלולות למינון נמוך יותר
שלשול שחור דורש חקירה ובדיקות אלא אם כן התחלת לטול ברזל
שילשול מוריד את מקדם הבטיחות של הגלולות.
פני לרופא משפחה בקשר לבעית מעים ולרופא נשים בקשר לגלולות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רופאים טובים ויקרים.אלי15/01/2012
אני אמא לשני ילדים, בשבת לפני כשבוע(7/1/12) לדעתי נכנסתי להריון לא רצוי, את זה אני מרגישה בכל התסמינים. היום עשיתי בדיקת דם כללי בשל כאבים שאני עוברת בזרוע- והרופא הכניסגם ב. הריון. התוצאות היו (מאוחדת) HCG GUANT 0.51 והיו 2 דברים קצת מתחת לסוגריים-ההמוגלובין 11.9 וRBC 3.86 והMPV מעל הסוגריים 11.8- אני לא מצליחה להבין עם 8 ימים לאחר היחסים 'המפרים' שייך לבדוק הריון בדם? והאם זה רלוונטי הבדיקה הנ"ל?
וכן במידה ואני עוברת בדיקות לבעיות בידים שלי ואולי אצטרך MRI, וכן אני לוקחת כדורים חזקים לשיוך כאבים האם זה יהיה עילה להפלה בכדורים מול וועדה להפלות?
תודה ושוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רופאים טובים ויקרים. - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר16/01/2012אילה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות חומותסימה15/01/2012
ה. אני כשלןשה חודשים לאחר הריון. קיבלתי כבר שני מחזורים. לפני מס' ימים קיימתי יחסי מין עם בעלי ולאחר מכן הופיעו הפרשות חומות... האם זה קשור להריון או שמא למחזור שהסתיים יום קודם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות חומות - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר16/01/2012זה קשור להבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי LSIL האם אני בסיכון מבן זוגי?ענבר15/01/2012
לפני כשנה אובחן אצלי LSIL עשיתי ביופסיה בה הוציאו את העניין ולאחר מכן עוד שתי קולפוסקופיות תקינות. השאלה היא האם LSIL מדבק, האם יש סיכוי שבן זוגי שאיתי כבר מעל שנתיים נדבק גם הוא ואם כן האם עכשיו יש סיכוי שידביק אותי בשנית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי LSIL האם אני בסיכון מבן זוגי? - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר16/01/2012יש סיכוי שנדבק ויש סיכוי שנדבק ונרפא. על כן אין מה לעשות בנדון. אפשר להקטין את הסיכוי להדבקה חוזרת ע"י שימוש בקונדום, אך ההגנה לא מושלמת.
מומלץ להתחסן נגד HPV עמ"נ למנוע הדבקה בזני וירוסים נוספים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה?ת15/01/2012
יש לי כבר זמן רב הרגשה של צריבה בעור של שהפתיים הקטנות (האזור הקרוב יותר לפי הטבעת) וצריבה פנימית.יש לי הרבה הפרשות אבל שקופות וללא ריח.אלו לא תסמינים של דלקת.אני הולכת לתת שתן באופן רגיל ולא שורף לי בעת מתן השתן ולא בסיומו.כשאני יושבת המצב של הצריבה הפנימית ובעור מחריף ואני לא הולכת עם בגדים צמודים.טופלתי באיטימסי נגד פטרת אבל עדין אני מרגישה את הצריבה בעור ובפנים.מה עושים? זה מופיע אחרי קיום יחסי מין וזה לא עובר.בדר"כ זה קורה אחרי שבעלי מאונן לי עם האצבע ורק כך אני יכולה לגמור וזו הדרך היחידה שאני יכולה לענג את עצמי.אין לי לבעיה של כאבים בעת קיום יחסי מין ואין לי דימומים בעת קיום היחסים.בקיצור - מה עושים עם הבעיה הזאת? האם יש משהו חיצוני שניתן למרוח? האם יש מצב שהחיכוך של האיבר של בעלי בנרתיק (אנחנו מקיימים יחסים עם קונדום מיוחד לרגישים ללטקס)עושה את זה? זה הורס את איכות חיי ואני חייבת פתרון בדחיפות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב15/01/2012אי אפשר לתת תשובה ללא בדיקה, פני לבדיקת רופא נשים המומחה למחלות העריה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטי ריריתשושי15/01/2012
שלום!
אני אחרי לידה שלישית נמצאה לי בחלל הרחם ציסטי רירית לא סדירה (קרישי דם),
הרופא המטפל הפנה אותי לעשות בדיקה במכון היסטרוסקופיה.
מתי אני אמורה לבצע את הבדיקה לפני או אחרי מחזור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטי רירית - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב15/01/2012אחרי מחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ציסטי רירית
שושי16/01/2012כמה ימים אחרי מחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציסטי רירית - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר16/01/2012אחרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוסטינוראלה15/01/2012
שלום,
קרתה לי ולחבר שלי אתמול בלילה תקרית לא נעימה ונקרע לנו הקונדום במהלך קיום יחסי מין. לקחתי לאחר שעה פוסטינור שרכשתי. אייני משתמשת גם בגלולות.
האם יש לבצע בדיקת הריון בנוסף ואם כן- מתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוסטינור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב15/01/2012בעוד שבועיים עשי בדיקת שתן להריון. הפוסטינור יכול לגרום לאיחור במחזור ולדימומים לא סדירים. אבל מבחינת מניעת הריון - יעיל מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפוסטינור וכניסה להיריון
אלה15/01/2012בהמשך לשאלתי הקודמת-
האם לקיחה של פוסטינור יכול לגרום בעתיד לקושי להיכנס להיריון?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינדומדיעלי15/01/2012
קיבלתי מרשם לנרות אינדומד ( לכאבי מחזור )
יש לי אולקוס אמנם לא פעיל אך לא הייתי רוצה להפעילו בעקבות לקיחת התרופה.
וגם ענין של טחורים. פוחדת שזה יגרום לדימום רקטלי .
האם התרופה נספגת במעי או עוברת דרך מערכת העיכול גם ?
אנא עזרתך
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינדומד - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב15/01/2012אין חשש מבחינת לקיחת נרות של אינדומד לא מבחינת דימום של טחורים ולא מבחינת אולקוס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת גלולות באמצע החפיסהיפה15/01/2012
התחלתי חפיסת גלולות חדשה לפני כשבוע. אני מעוניינת להכנס להריון ולפי החישוב (וסת אחרונה 5/1/12) הביוץ שלי צריך להיות בסביבות ה-19/1/12. אם אני אפסיק את חפיסת הגלולות היום, כלומר ב-15/1/12, אני אבייץ?, כלומר יש סיכוי להכנס להריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת גלולות באמצע החפיסה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב15/01/2012סבירות לביוץ ביים הקרובים לא ברורה. כי כשאת מפסיקה גלולות לא ברור מתי יהיה הביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת גלולות אחרי 2 חבילות וקצתרותם15/01/2012
שלום,
אני בת 33 ואני לוקחת פמינט ויש לי כמה שאלות שמטרידות אותי:
1- את החבילה הראשונה של הגלולות התחלתי לקחת ביוםפ השני של המחזור ועל כן אמרו לי שבמשך שבועיים עליי להשתמש באמצעי מניעה נוסף וכך עשיתי. מקריאה באינטרנט אני רואה שלא פעם ממליצים על חודש שלם של אמצעי מניעה נוסף..... עכשיו אני דואגת.. מ-א-ו-ד דואגת....
2- תכננתי לקחת 3 חבילות ברצף (אחרי שרופא אמר לי שזה אפשרי) אבל אחרי 2 חבילות החלטתי לעשות את ההפסקה של השבוע כי הרגשתי (אולי מנטלית) שהגוף שלי צריך הפסקה... כיוון שהחבילה השנייה נגמרה בדיוק באמצע טיול לקחתי עוד 2 גלולות מהחבילה השלישית. האם זה בסדר שהפסקתי באמצע חבילה? ומתי אני אמורה לקבל מחזור? (את הגלולה האחרונה לקחתי שלשום)
3- בתקופה הזו שבין הגלולה האחרונה לתחילת החבילה הבאה (כשעדיין לא קיבלתי מחזור) האם אני מוגנת?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת גלולות אחרי 2 חבילות וקצת - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב15/01/2012אחרי שבועיים את מוגנת ולא צריך להזהר חודש שלם.
ברגע שהפסקת גלולות עשי הפסקה לא יותר מ7 ימים ללא גלולות ואז את מוגנת גם בשבוע הפסקה
ההחלטה מתי להפסיק גלולות היא שלך - 2 חפיסות 2 וחצי חפיסות או שלוש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום חריגיסמין15/01/2012
שלום
אני בת 26 כשנה לאחר לידה ראשונה תקינה, מאז נוטלת גלולות מליאן והכל סדיר, יום רביעי האחרון קיבלתי מחזור-דימום כרגיל כאשר יום שישי בערב הרגשתי כמו זרמים חמים ברגליים גיליתי שתוך 3 דקות כולי הייתי מכוסה דם כולל גושים קטנים ברמה שבחיים לא היתה לי-כמו אחרי לידה כאשר אפילו הגי"נס התלכלך, לא היו לי כאבים כלשהם לפני או משהו אחר, לאחר מכן הכל המשיך כרגיל והדימום הרב פסק.
מזה יכול להיות? זה ממש מלחיץ ומפחיד,בחיים לא היה לי משהו כזה,
האם זה יכול להיות משהו רציני ועליי ללכת להיבדק?
אציין שבחודש לפני סבלתי מצריבות וגירודים באזור הנרתיק, לא משהו שייחסתי לו חשיבות כי לא היו הפרשות או ריח מוזר. אני שוטפת את המקום רק במים.
אודה לתשובתכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום חריג - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב15/01/2012כדאי להבדק אצל רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור?מאיה15/01/2012
אני בת 41.
לפני כחודשיים היה לי מחזור שנמשך 17 יום. לאחר מכן המחזור איחר לי במשך כחודש. היו לי הפרשות רגילות וגם בפרשות שקופות מרובות כמו מים.
אתמול לאחר קיום יחסי מין היו לי גם הפרשות שקופות. לאחר 6 שעות היתה לי הפרשה ורדרדה לאחר מכן חומה ולבסוף דימום רגיל לא חזק.
מאתמול לא היה לי דימום גם במאמץ , היום היתה לי מעט הפרשה שקופה מהולה בדם.(בד"כ ביום השני למחזור יש לי דימום חזק.)
לפני שנה היה לי מחזור ארוך מהרגיל, לאחריו ביצעתי אולטרהסאונד ,בדיקה אצל רופא, ופאפ והכל יצא תקין.
יש לי שרירן שגודלו לפני שנה היה 3 ס"מ ועוד מספר שרירנים קטנים.
האם הדימום קשור ליחסי המין או שזהו מחזור?(המחזור מאחר בחודש)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור?
מאיה15/01/2012הדימום מופיע כרגע בתדירות של הפרשות ונראה כמו בסיום מחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחזור? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב15/01/2012עשי בדיקה לשלילת הריון ואם שלילית פני לבדיקת רופא נשים כולל ברור הורמונלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)