מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צואר רחם נמוך בהריוןמיכל15/12/2011
שלום,
אני בשבוע 30, הריון רביעי, ואתמול הכנסתי אצבע לנרתיק והרגשתי שפתח צואר הרחם ממש נמוך - כ-1 ס"מ מעל פתח הנרתיק.
בזמנים שאני לא בהריון יש מרחק של אצבע שלמה בין פתח הנרתיק לבין תחילת צואר הרחם.
האם זה תקין או לא?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוסיפה ש...
מיכל15/12/2011יש לי תור לרופא נשים שלי עוד 4 שבועות,
לכן רציתי לשאול האם זה נורמלי או שצריך להיבדק.
תודה,
מיכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצואר רחם נמוך בהריון - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן16/12/2011לא כדאי לך להכניס אצבעות לנרתיק. תפני לרופא המטפל על מנת להבדק ולקבל תדובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיהטלי15/12/2011
שלום רב!
לפני מספר חודשים הרגשתי בסוף הפיפי קצת עקצוץ עשיתי בדיקת שתן פעם ראשונה והביאו לי אנטיביוטיקה והיא לא עזרה לי לאחר מכן הלכתי לרופא נשים והבדיקה שלו הראתה שהכל בסדר. עשיתי פעם נוספת בדיקת שתן והתוצאות הראו שאין כלום .הבעיה עדיין נמשכת מה אני אמורה לעשות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן16/12/2011תפני לרופא אורולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן17/12/2011לפנות לרופא אורולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה???דנה15/12/2011
הי שמי דנה וגיליתי השבוע שאני בהריון כדרך אגב... לא מתוכנן ,לא נשואה... כנראה שבוע 5 בלי דופק... הבאנתי שיש כמה דרכים להפסיק את ההריון... או שאיבה שזה מכני ופולשני... או כדור שמלווה בכאב וזמן ארוך יותר... רציתי לדעת מה הסיכונים בכל דרך לעתיד הפוריות שלי... ובכלל אולי בשלב כזה מוקדם יש תשובה יותר נחרצת... תודה מקווה שזה יעזור לנו לבחור נכון...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחשבי טוב לפני שאת מחליטה
love15/12/2011אני עשיתי הפלה ואני אוכלת את עצמי על זה.
אם הייתי חוזרת אחרוה בזמן לא הייתי עושה את זה,
אבל אם כבר את עושה הפלה בכל זאת לפחות תזדרזי ותעשי את זה לפני היווצרות העובר.
ברגע שכבר יש עובר הוא עובר סבל היום בתהליך ההפלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפלה??? - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן16/12/2011אני מליץ לך לפנות לועדה להפסקת הריון על מנת לקבל הסבר מלא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולת בסוף המחזורעפרה15/12/2011
שלום,
שכחתי לקחת שתי גלולות בסוף 7 ימי ההפסקה. כלומר אני מאחרת לחזור לקחת את הגלולות אחרי המחזור בשתי גלולות.
האם אני אהיה מוגנת החודש מכניסה להריון? האם זה משבש את ההגנה של הגלולות?
תודה רבה,
עפרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אני מוגנת בהמשך החודש?
עפרה15/12/2011אני מתכוונת האם אני מוגנת בהמשך החודש ולא ביומיים אחרי המחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון אחרי גיל 40.love14/12/2011
אני בת 39. אחרי הפלה, לצערי, שעשיתי עקב טעמים כלכליים.
אציין בגלל שזה חשוב שנכנסתי להריון ללא חדירה
(עד לא מזמן נמנעתי מיחסים מלאים), הבחור גמר בחוץ , אך פלט
לתוך הנרתיק ובגלל שהייתי בדיוק בשיא תקופת הביוץ, זה היה מספיק להריון לא צפוי.
כשהגעתי לגניקולוגית (פעם ראשונה בחיים) היא ניסתה ללחוץ עלי להמשיך את ההריון בטענה
שאני כבר לא צעירה ושמי שמתכננת הריון אחרי גיל 40 לא ריאלית. ואפילו נתנה לי מרשם לחומצה פולית, למרות שלא ביקשתי.
בנוסף היא הזדעזעה כשסיפרתי לה שמעולם לא הייתי אצל גניקולוגית ואמרה לי שאני
חייבת לפחות לעשות בדיקת סרטן צוואר הרחם.
כעבור כמה חודשים הלכתי לגניקולוגית אחרת כדי לעשות את הבדיקה וסיפרתי לה שאני מתכננת הריון, בהמשך, היא אמרה לי לקחת חומצה פולית, אמרתי לה שזה לא עד כדי כך קרוב ושאני לוקחת קודם שנה - שנה וחצי על מנת להסתדר כלכלית במיוחד שאין לי רגע בן זוג קבוע.
ואז היא התחילה להגיד שאני צריכה להתחשב בגיל ושאני כבר לא כ"כ צעירה ואח"כ אני ארצה להכנס להריון ולא אוכל והריון אחרי גיל 40 זה לא לעניין.
כשאמרתי לה שהצלחתי להכנס להריון לא מתוכנן אפילו ללא חדירה. היא אמרה לי , זה שהיה לך מזל, זה לא אומר שאת צריכה לבנות על זה. ובסופו של דבר גם היא נתנה לי מרשם לחומצה פולית על דעת עצמה וכל הזמן עשתה לי פרצופים כשאמרתי שאני רוצה להמתין עוד קצת.
אני לא מבינה, אני שומעת על הרבה הריונות בתחילת גיל ה- 40, גם כשהמתנתי באולטרסאונד, הגיעו נשים בהריון בגילאים האלה ולא מזמן הצלחתי להכנס להריון, אפילו ללא חדירה, אז למה כבר רופאה שנייה מתיחסת אלי כאל מכונה שעומדת אוטוטו לצאת מכלל שימוש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון אחרי גיל 40. - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן14/12/2011פנייתך איננה רלוונטיות לפורום זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוי להריון בגיל מבוגרשוש14/12/2011
שלום רב
אני בת 51 ועדייין עם התקן תןך ריחמי ששמתי לפני המון שנים, אני לא זוכרת מתי
אני לא אחת שמבקרת אצל רופא נשים באופן קבוע, עדיין מקבלת מחזור, מחזור דיי קשה ביומיים הראשונים דימומים קשים, בבדיקה האחרונה שעשיתי הרופא אמר שיש לי ציסטות
אני רוצה להוציא כבר את ההתקן, אך אני פוחדת שאכנס להריון, למרות שהרופא אמר לי שהסיכוי הוא נמוך, בתוך תוכי יש לי את הפחד הזה
מה עלי לעשות על מנת להיות בטוחה, אנחנו עדיין פעילים מבחינה מינית
אני סבתא ל 4 נכדים
מבקשת את חוות דעתכם
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכוי להריון בגיל מבוגר - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן14/12/2011להוציא את ההתקן ולהשתמש בקונדום אם את כ"כ חרדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומים ממושכים והתכוצוית עם סרזטמירי14/12/2011
שלום,
ילדתי לפני 9 חודשים. אחרי 6 שבועות התחלתי ליטול סרזט. לאחר מספר ימים דימום מסיבי שפסק אחרי שבוע ולאחר מכן שקט למשך חצי שנה. לפני כחודשיים התחילו דימומים ממושכים, שמתחילים חזק ונמשכים מספר ימים בליווי תחושות התכווצויות, עד להפסקה של כמה ימים ואז שוב דימום וחוזר חלילה... האם התופעה נורמלית או שיש ממה לחשוש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימומים ממושכים והתכוצוית עם סרזט - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן14/12/2011תפני לרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוי להיריוןמיקי14/12/2011
שלום
אשתי בת 42. יש לנו ילד בן 17.
מבחינה מדעית וסטטיסטית- מה הסיכוי שלה להיכנס להריון?
מיקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכוי להיריון - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן14/12/2011הסיכוי קיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובאחוזים?
מיקי15/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לא מסודר והריוןרונית14/12/2011
שלום רב,
אני בת 25 והפסקתי ליטול גלולות לפני כחודשיים במטרה להיכנס להיריון, וזאת לאחר לקיחת גלולות במשך כשנה וחצי. המחזור שלי לא מסודר בכלל ויכול להגיע גם פעם ב-3 חודשים (אציין שהוא היה כך מאז ומתמיד ומבדיקות שנערכו לי בעבר הכל נמצא תקין). מאז שהפסקתי עם הגלולות לא קיבלתי מחזור.
שאלתי: האם אפשרי להיכנס במצב זה להיריון או שכדאי לפנות לייעוץ רפואי? (כמה זמן כדאי לנסות להיכנס להיריון לבד לפני שפונים לעזרה חיצונית?)
תודה,
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור לא מסודר והריון - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן14/12/2011תפני לרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולת היום שאחריטל14/12/2011
אני ביום האחרון של המחזור והקונדום נפל באמצע.
אני רוצה לקחת את גלולת היום שאחרי ליתר ביטחון.
האם זה בסדר לקחת בסוף המחזור?
האם לצפות לדימום חדש ומתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולת היום שאחרי - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין14/12/2011בכול מקרה של קיום יחסי מין לא מוגן יש אפשרות של הריון ועל כן יש לשקול טיפול מניעתי כגון הגלולות של היום אחרי, אין להתסמך על הימים הבטוחים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה****14/12/2011
שלום,
אני נימצאת שבוע לפני מחזור בנוסף לנפיחות התחילו לי הפרשות חומות ריריות.
האם זה תקין?
יש קשר לזה שאני נוטלת גלולות?
יש צורך לבדוק זאת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין14/12/2011מקור ההפרשות יכול להיות בשינויים הומרנאליים כתוצאה מהגלולות בכול מקרה רצוי להבדק ע:" רופא נשים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נ.בסרגיי14/12/2011
נ.ב
מהי הבדיקה האמינה ביותר לזהות כלימידיה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נ.ב - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין14/12/2011ניתן לאבחן כלמידיה:
תרבית
בדיקת שתן ל PCR - בדיקת מעבדת מתקדמת אולם יקרה
ובדיקה אימונולוגית של נוגדנים בדם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמונים ופוריותנטלי14/12/2011
שלום רב,
לאחר בעיות במחזור בחודשיים האחרונים, ביצעתי בדיקות דם לשם בדיקת הורמונים/פוריות (מצ"ב הבדיקה). רופאת המשפחה טענה כי הבדיקות אינן תקינות ושעלי לחזור לרופאת הנשים שלי. האם זה נכון?
אודה מאד לחוות דעתך.
* האם יש קשר בין הורמונים משתוללים לאי ירידה במשקל? (אני שומרת על תזונה נכונה ביותר ופעילות גופנית אך הגוף ממאן לרדת במשקל מזה כחודשיים).
מודה מראש,
נטלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים ופוריות - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין14/12/2011יש לחזור עם הבדיקות לרופאה המטפלת לא ניתן ייעוץ וחוות דעת רפואית דרך הפורום
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעות קרינה על בריאות ופוריותרינת14/12/2011
אני עובדת כמזכירה כבר 5 שנים.
יש לידי מכונת צילום משולבת גדולה. (מרחק של חצי מטר מאחוריי).
רציתי לדעת האם היא מסכנת את הבריאות שלי באופן מסויים? בקרוב ארצה להתחיל לנסות להכנס להריון.. האם יש מצב שהקרינה של המכונה פוגעת בפוריות שלי? יש מצב שכבר נעשה נזק?
ומה לגבי טלפון נייד במעלית? ונשיאתו בכיס הקידמי של המכנס?
האם יש בזה סיכון ועד כמה הוא חמור?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעות קרינה על בריאות ופוריות - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין14/12/2011לא ידוע על השפעה קרינה ממכונת צילום
באשר לטלפון לאחרונה מתפרסמים מחקרים מענינים בנושא אולם לא ידוע על קשר בין קרינה לפוריות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידקסרגיי14/12/2011
שלום
בת 18.
נדבקדתי בכלימידיה מחברי הקודם.
קבלתי, באיחור של כמה חודשים, ציפרודקס ל10 ימים. פעמיים ביום 500מג.
לפי הסימנים, לצערי לא נפטרתי מהכלמידיה.
אני אמורה לעשות בדיקת שתן שנית.
מה קורה אם אכן לא נרפאתי מהחיידק?
האם עלי להשמר מקיום יחסי מין עם חברי הנוכחי?
חוששת מאוד מהפגיעה שעלולה להגרם מהכלמידיה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידק - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין14/12/2011עד סיום הטיפול תיתכן הדבקה והעברה של החיידק ועל כן רצוי להמנע מפעילות מיחסי מין לא מוגנים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)