מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מליאןלינוי17/12/2011
היי,
מזה חצי שנה שאני נוטלת גלולות מסוג מליאן.
אני מודעת לכל נושא תופעות הלוואי כתוצאה מהשימוש...ורובן עברו לאחר החודש השני מתחילת השימוש.
מה שכן, מאז שהתחלתי עם הגלולות נעשיתי רגישה מאוד! נעלבת בקלות, בוכה משטויות, לעיתים דיכאון קל...
השאלה שלי היא אם זה אכן מהשימוש במליאן, שנחשבת לגלולה עם מעט הורמונים,האם שימוש בגלולה אחרת יעזור? האם זה קשור בכלל?
בנוסף, שמעתי על גלולת "מינס" שהיא חדשה יחסית ועם מעט תופעות לוואי...האם מעבר לשימוש בה יהיה יעיל יותר לתופעת הלוואי שציינתי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מליאן - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין18/12/2011לא נראה לי שהחלפה למינס תשנה את עניין מצבי הרוח
כאשר לקשר בין הגלולות למצבי הרוח לא בהכרח יש קשר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ווסת שהתקצרהדנה17/12/2011
שלום ד"ר.
אני בת 24, לרוב בעלת מחזור סדיר(נע בין יום 28-30). לא נוטלת גלולות, החודש קיבלתי את המחזור באיחור של 4 ימים, והוא נפסק לאחר יומים וחצי של דימום. מה זה אומר? למה הווסת התקצרה? האם אני צריכה ללכת לגניקולוג לבדיקה? והאם יכול להיות מצב של הריון בכל זאת ?
תודה רבה,
דנה המודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ווסת שהתקצרה - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין18/12/2011יתכנו שינויים בסדירות המחזור לאחר הפסקת נטילת גלולות
להקפיד על אמצעי מניעה אם הריון לא מתוכנן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור שני תוך שבועשרית17/12/2011
שלום
אני השבוע נכנסת לגיל 50 ..האם יתכן שאקבל מחזור שני תוך הפרש של שבוע בלבד?
וממה זה יכול לנבוע?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור שני תוך שבוע
שרית17/12/2011יש לציין שאתמול עשיתי מסאג בכל הגוף..
האם זה נגרם כתוצאה מהמסאג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחזור שני תוך שבוע - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין18/12/2011שינוייםצהומונאליםציכולים לגרום לדימומים נרתיקים לא סדירים
לפנות לרופא נשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לא סדיראנה17/12/2011
שלום!
אני בת 27 וחצי, 12שנים השתמשתי בגלולות הורמונליות כי המחזור שלי לא היה סדיר,
היו תקופות שלא הופיע הווסת חצי שנה (לפני שהתחלתי להישתמש בגלולות).
נכון לעכשיו בכוונתי להיכנס להיריון, הפסקתי ליטול גלולות לפני חודש בידיוק ולפי המחזור של 28 ימים אני כבר באיחור של 5 ימים.
השאלה שלי היא ,במידה ואני לא בהיריון כמה צריך להיות איחור של ווסת כדי להתחיל לדאוג ולפנות לרופא לטיפול ?
תודה מראש על תשובתכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור לא סדיר - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב18/12/2011אם את לא בהריון חכי עוד שבועיים ואז תפני לרופא נשים לקבלת כדורים לזרוז המחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ווסת שהתקצרהדנה17/12/2011
שלום ד"ר.
אני בת 24, לרוב בעלת מחזור סדיר(נע בין יום 28-30). לא נוטלת גלולות, החודש קיבלתי את המחזור באיחור של 4 ימים, והוא נפסק לאחר יומים וחצי של דימום. מה זה אומר? למה הווסת התקצרה? האם אני צריכה ללכת לגניקולוג לבדיקה? והאם יכול להיות מצב של הריון בכל זאת ?
תודה רבה,
דנה המודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ווסת שהתקצרה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב18/12/2011בכל מקרה של וסת חריגה וקיום יחסי מין כדאי לעשות בדיקה לשלילת הריון. אם אין הריון יכול להיות החודש שבוש הורמונלי כלשהו שגרם לאיחור ולדימום קצר יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך- עידכון
דנה18/12/2011כתבתי את ההודעה אתמול בצהרים, לאחר כמה שעות חזר הדימום, דם בצבע אדום, והיום הדם כבר היה בצבע חום ישן... האם עכשיו זה תקין? האם עדיין יש חשש להריון? תודה רבה על תשובתך ד"ר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופאות לוואי גלולות מליאןא.גולן17/12/2011
הבת שלי בת 18 התחילה לקחת גלולות מליאן לפני חודש וחצי, בשבועיים האחרונים היא מתלוננת על קוצר נשימה שתוקף אותה בשעות הערב העיקר. אתמול היו לה כאבים חזקים בחזה. רציתי לשאול אם זה כתוצאה מהגלולות ומה צריך לעשות.
זו לו הפעם הראשונה שזה קורא, לפני למעלה משנה, היו לה התקפות של קשיי נשימה קשים, וסברנו שזה כתוצאה מחרדה (באותה תקופה היא השתמשה במליאן) ולא חשבתי שיש קשר בין השניים. עכשיו לאחר מספר חודשים של הפסקה , היא התחילה להשתמש שוב בגלולות ולכן אני חושבת שיש קשר.
לתגובתכם המהירה אודה.
א.גולן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופאות לוואי גלולות מליאן - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב18/12/2011תגובה מאוד לא אופינית לגלולות, אבל, שתפסיק את הגלולות ונראה אם התופעות תפסקנה. בכל מקרה כדאי לפנות לברור לרופא משפחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרלהח.17/12/2011
אנשלאה התחלתי לקחתא מינס לפני כחודש.. לפני שבוע בערך שחכתי. אחת והופיע לי מחזר.. המשכתי לקחת את הגלולה והגעתי לגלולה הלבנה ולפתע
במקום מחזור הופיע דימום מוזר האם זה סביר או שאני צריכה לחשוש? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרלה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן17/12/2011זה בסדר. תמשיכי ליטול גלולות כרגיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלקה בקשר לגלולות מינסח.17/12/2011
אנשלאה התחלתי לקחתא מינס לפני כחודש.. לפני שבוע בערך שחכתי. אחת והופיע לי מחזר.. המשכתי לקחת את הגלולה והגעתי לגלולה הלבנה ולפתע במקום מחזור הופיע דימום מוזר האם זה סביר או שאני צריכה לחשוש? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלקה בקשר לגלולות מינס - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן17/12/2011OK
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בטןדולי17/12/2011
בת 39. מזה תקופה יש לי כאבי בטן לאחר קיום יחסי מין ואפילו לאחר אוננות.
הכאב הוא בבטן תחתונה והוא לא מופיע בזמן היחסים אלא אחריהם.
מה יכולה להיות הסיבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בטן - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן17/12/2011הרבה סיבות. תפני לבדיקת רופא נשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דולי17/12/2011ביצעתי בדיקת שתן והייתי אצל רופא נשים. אמר שהוא לא רואה משהו. הוא הסתכל על צוואר הרחם.
אם כך מה עוד ניתן לעשות?
אילו בדיקות לבקש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח תוצאת בדיקת הריון ביתיתשיר17/12/2011
שלום.
אחרי כמה שנים, הפסקתי גלולות כדי להכנס להריון. המחזור האחרון שלי התחיל ב-12/11.
המחזור שהיה אמור לבוא אחריו עדיין לא הגיע (היום ה- 17/11).
הבוקר עשיתי בדיקת הריון ביתית. הופיע פס כהה אחד ואחרי 10 דקות בערך עוד פס בהיר מאוד.
על הקופסא כתוב לא להסתכל על התוצאות אחרי 10 דקות. מדוע? האם הן לא משקפות את המציאות אחרי 10 דקות? אני מבולבלת.
אשמח לקבל הסבר.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח תוצאת בדיקת הריון ביתית - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן17/12/2011אני ממליץ לחזור לבדיקה בעוד 3-4 ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.
שיר17/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגתממוקדת17/12/2011
אני לוקחת קבוע גלולות מליאן . אני בת 37. לא קיבלתי מחזור החודש ובחודש שעבר. היום אני לוקחת פעם ראשונה את הגלולה של החודש ונראה לי שהשבוע אני אקבע רופא נשים. יש לי חבר קבוע אבל היה לי קר ובחודש הקודם שכחתי גלולה פעמיים אז בחודשיים האחרונים לא היה לנו קשר מיני. יכול להיות שאני נכנסת לבלות? יכול להיות שלא יהיו לי ילדים? תודה, זה דחוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן17/12/2011הכל יכולת להיות. תפני לרופא נשים שלך לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה יכול לפרט?
ממוקדת17/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צעירה ומודאגתמורן לוי17/12/2011
שלום,
אני בחורה בת 21 בעבר נטלתי גלולות במשך שנתיים כמעט.
כבר כמעט שנתיים שאני נקייה בלי גלולות.
לא קיבלתי מחזור מהרגע שהפסקתי עם הגלולות.
קיבלתי מהרופא נשים שלי כדורים לזירוז מחזור כדי לעבור בדיקות הורמונליות שאותן ביצעתי יומיים לאחר קבלת המחזור. הכל יצא תקין בבדיקות.
בבדיקה אצל רופא הנשים שלי התגלו לי שחלות פוליצסטיות יש לציין שאני לא סובלת משום תופעת לוואי שקשורה לשחלות הפוליצסטיות.
עברתי 11 טיפולים של דיקור סיני-עברו כשבועיים מאז שסיימתי עם הטיפולים ועדיין לא קיבלתי מחזור.
אני ממש ממש מודאגת ומיואשת. אני בחורה צעירה וכבר כמעט שנתיים בלי מחזור.
עברתי לפני שנתיים טראומה רגשית קשה. יכול להיות שיש לכך קשר?
בבקשה תעזור לי. מה עליי לעשות? אני לא רוצה לחזור לגלולות כי זה לא בריא וזה לא יביא לי את המחזור הטבעי שאמור להיות לבחורה בגילי. ומצד שני זה לא בריא לגוף שלא מתנקה
מחכה לתשובה תודה רבה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צעירה ומודאגת - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן17/12/2011שלום רב,
נשים עם שחלות פוליציסטיות אשר סובלות מאל וסת חייבות ליטול גלולות. תיפני לרופא נשים שלך על מנת לקבל הסבר מפורט יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל...
מורן לוי17/12/2011זה ה טיפול היחיד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזורMIMI16/12/2011
שלום רב,
הבת שלי בת 17 קיבלה מחזור ראשון בגיל 12 , לא מקיימת יחסי מין.
כרגע לא קיבלה מחזור 7 חודשים, מה לעשות? היא לא מוכנה ללכת לרופא נשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור במחזור - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן17/12/2011אנו לא מטפלים דרך האינטרנט. היא חייבת לפנות לרופא נשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- HPV pcr 73 חיוביחן עשור16/12/2011
שלום, אני בת 24, לפני שנה התחלתי מעקב צמוד אצל רופא נשים עקב דימומים לא סדירים, לאחר קולוסקופיה ולקיחת ביופסיה, הגיעו השבוע תוצאות המעבדה עם תשובה חיובית של HPV pcr 73 .. זה מדאיג אותי מאוד, אשמח ליעוץ להמשך טיפול ומה בדיוק זה אומר... תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HPV pcr 73 חיובי - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן17/12/2011ממצא של HPV בצוואר הרחם הנו שכיח למדי. אין צורך בקולפוסקופיה ובטח לא בביופסיה. את חייבת להיות במעקב ע"י בדיקות פאפס. במידה ופאפס תקין - מעקב רגיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לא ביוצי?דיצה15/12/2011
בחודש 3.11 הסרתי התקן תוך רחמי, ולאחר שלושה חודשים גיליתי הריון חוץ רמי וטופלתי במטרוטרוקסט, מאז השתבש גופי ואני מקבלת מחזור כל 35-45 יום מה לעשות? לפני כן המחזור היה קבוע וסדיר(יש לי שני ילדים)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור לא ביוצי? - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן16/12/2011עבר מעט מאד זמן מאז הטיפול לכן יש להמתין עוד והדברים בד"כ מסתדרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)