מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בטא שלילית?רוית10/12/2011
שאלה תיאורטית: מה נחשבת בטא שלילית? האם זה 0 עגול, או פחות ממספר מסוים?
ושאלה מעשית: מחזור אחרון 13/11. היום, 10/12 (28 ימים אחרי) בטא בבדיקת דם פחות מ 5.
האם זה בוודאות לא הריון? האם יש צורך לעשות שוב בדיקה והאם יש סיכוי להריון במקרה של בטא כזאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא שלילית? - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר10/12/2011התשובה שלילית. בכל אופן אפשר לוודא שוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור עם דימום רב ושני בחודשיונה10/12/2011
שלום
אני בת 28
לקחתי בעברי גלולות מספר ולאחר הפסקה של שנה וחצי חזרתי לאחרונה למשך שבועיים אבל הפסקתי בגלל השפעה קיצונית על מצבי רוח.
מיד לאחר ההפסקה קיבלתי מחזור רגיל יחסית שהמשיך כשבוע
כשבוע לאחר סוף המחזור קיבלתי מחזור נוסף, עם דימום רב ועייפות כבדה פתאומית והרגשה מוזרה בבטן, לא בדיוק כאב
האם זה נורמלי יחסית לנסיבות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור עם דימום רב ושני בחודש - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב10/12/2011יכול להיות שבושים במחזורים אחרי הפסקת גלולות אבל בכל מקרה פני לבדיקת רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלותגל09/12/2011
שלום,
קוראים לי גל, אני בת 19 חיילת. את הווסת האחרונה קיבלתי לפני 5 חודשים ולא נבדקתי אצל אף רופא. הלכתי לרופאה, עשיתי בדיקת אולטרסאונד ונמצא כי השחלות שלי קטנות כ-2 ס"מ באורך וכ-1 ס"מ ברוחב.
כמו כן בשחלה השמאלית אין זקיקים ובימנית 2 זקיקים בקוטר 8 ממ.
הרופאה הביאה לי מרשם לתרופה בשם- דופסטון.
שאלתי היא, מה הכוונה בשחלה קטנה, מה ההשלכות, כיצד זה ישפיע בעתיד והאם יש קשר לעקרות או בעיות בהבאת ילדים?
תודה,
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחלות - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן09/12/2011לא צריך להגיע לשום מסכנה. אני ממליץ לך לחזור לבדיקת אולטרסאונד אצל רופא נוסף, מומחה באולטרסאונד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהא09/12/2011
שלום ד"ר,
עשיתי בדיקת קולוסקופיה שהראתה נוכחות של נגיף ה HPV.
האם יש טעם להתחסן?
האם כדאי לעשות לפני החיסון בדיקת HPV TYPING?
האם יכול להיות שיש לי כמה סוגים של הנגיף? (ולכן אולי כדאי לעשות את הבדיקה של hpv typing על מנת לדעת אם החיסון בכלל רלוונטי למקרה שלי..).
שאלה נוספת, האם הבדיקה hpv typing ממומנת ע"י קופת חולים מכבי? (אני בת 32).
תודה מראש..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן09/12/2011למרות שיכול להיות שיש לך ניגיף ה- HPV - תמיד כדאי להתחסן בחיסון CERVARIX.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטריה בנרתיק?תמר09/12/2011
שלום.
בן זוגי האיר לי על טעם חמוץ מהנרתיק, לא עשיתי עם זה הרבה כי חשבתי זה ביגלל שאכלתי משהו חמוץ ליפני.
עבר כחודש וחצי ושום דבר לא הישתנה.
חשוב לציין שאני נותלת גלולות ואני שומרת על היגינה.
מה הסיבות לזה? והאם זאת פיטריה?
לתשובתך הודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטריה בנרתיק? - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן09/12/2011סביבה נרתיקית תקינה היא תמיד חומצית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היריון?!אור09/12/2011
אני בת 33 נשואה+ 2 הווסת מאחרת לי ב 10 ימים והבדיקת שתן של הבוקר מראה תוצאה שלילית, האם הבדיקה באמת מדוייקת ב 99% ? והאם יש סיבה לדאגה?? רצוי לציין שאף פעם לא איחר לי ב 10 ימים הכי הרבה איחר לי ב 4 ימים או שהקדים לי ב 4 ימים.... התאריך האחרון של הווסת היה ב 10\30
בתודה מראש
אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היריון?! - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן09/12/2011תודה על מה? מה הבעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות במקום פוסטינוראורית09/12/2011
שלום!
אני נוטלת גלולות יאז, כרגע ביום ה-8 לנטילתן, כאשר איחרתי ב-14 שעות (בכל זאת נטלתי את הגלול, על אף האיחור)...
בין השעה ה-12 ל-14 קיימתי יחסי מין לא מוגנים עם חבר שלי.
האם אני צריכה פוסטינור? האם עליי לקיים 7 ימים מעכשיו יחסי מין רק עם קונדום?
ואם אני צריכה- האם ניתן ליטול מינון כפול או מרובע של הגלולות מחר?
תודה רבה!
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עונה
לימור09/12/2011פוסטינור או לא פוסטינור אני במקומך הייתי הולכת לרופא נשים שלי ומבקשת ממנו מרשם לסוג אחר של גלולות. אחרי כל הכתבות שיצאו לגבי הסיכון בגלולות יאז ויסמין שזה יכול לגרום למוות עקב קריש דם קטלני אני לא הייתי לוקחת סיכון. יש מספיק סוגים של גלולות היום בשוק הרפואי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלולות במקום פוסטינור - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן09/12/2011תמשיכי נטילת הגלולות כרגיל. אין צורך לא בפוסטינור ולא בקונדום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לא סדירגיל08/12/2011
בת 41
שנתיים לאחר לידה שנייה ועדיין המחזור לא סדיר. עד אז מחזור סדיר לחלוטין והיום עם התקן למניעת הריון מחזור מגיע כל 45 יום או 15 מהקודם מלווה בגוש למשך יום אחד ובפעם האחרונה דימום למשך שבוע.
מה עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור לא סדיר - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר09/12/2011לעבור בירור הורמונלי ומבני. לבדוק האם עלית במשקל.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניסיון כניסה להריוןהגר08/12/2011
שלום,
אני ובעלי מנסים להיכנס להריון כבר חצי שנה,אנחנו שמים לב כי בכל פעם בסיום יחסי המין נשפך החוצה הרבה זרע מהגוף שלי כאשר אני עומדת גם אחרי 20 דקות מסיום היחסים .
האם זה טבעי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניסיון כניסה להריון - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר09/12/2011כן זה תקין. בזרמה מיליוני זרעונים ונשאר מספיק בנרתיק להפריה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויים הורמונלייםנחמה08/12/2011
אני בת 42, בריאה בדר"כ. יש לי התקן מירנה כבר הרבה שנים ובדר"כ אין לי דימומים בכלל (או מעט מאד לזמן קצר ביותר).
בחודש האחרון היו לי דימום (לא מסיבי) של כ- 10 ימים ולאחר כ- 4 שבועות שוב דימום כזה וביניהם היו דימומים קלים לפרקי זמן קצרים מאד.
לדברי רופא הנשים שלי, אלו שינויים הורמונליים בגוף.
הדימום פסק לפני שבוע-שבוע וחצי. והיום התחילה לי הפרשה שקופה (עם מעט מאד ריח רע)
מה זה יכול להיות? האם זה קשור לשינויים ההורמונליים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויים הורמונליים - המשך
נחמה10/12/2011הכל נראה בסדר כרגע (גם ההפרשה כבר חלפה ואין דימומים) אבל כבר 3 ימים יש לי כאבי שדיים....האם גם זה קשור לשינויים ההורמונליים בגוף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינויים הורמונליים - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר10/12/2011יתכן וזה נובע ממירנה שהיא התקן הורמונלי עם השפעה ייחודית על רירית הרחם. וזה ניתן לתיקון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
נחמה10/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תקין?סיכוי להריון החודש?ללי08/12/2011
שלום רב,
אני מסה להרות זמן רב.אלה תוצאות בדיקת הדם ביום ה-21 למחזור.האם הן תקינות?
422 pmol/L - ESTRADIOL (E-2)
TSH 1.88 mIU/L
LH 3.80 IU/L
FSH 3.50 IU/L
PROGESTERONE 69.8 nmol/L
האם דרך תוצאות אלה ניתן ללמוד אם בחודש זה יש או אין הריון?ניסיתי להרות גם בחודש זה ואני לא יודעת אם הבדיקות הללו יכולות להעיד אם הצלחתי או נכשלתי בניסיונותיי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקין?סיכוי להריון החודש? - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר09/12/2011מבדיקה ביום 21 למדים האם היה ביוץ והיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לא בזמן מחזוריי08/12/2011
שלום רב,
לפני כשבוע הסתיים לי המחזור החודשי וביום האחרון קיימתי יחסי מין.
אני לא נוטלת גלולות ובריאה בדר"כ.
יחסי המין היו ללא קונדום אך הוא גמר בחוץ.
היום לאחר שבוע הופיע לי דימום וכאבי בטן וגב כיאלו קיבלתי מחזור מחדש.
האם עלי לדאוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום לא בזמן מחזור - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן08/12/2011לא לדאוג אבל להבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינטרקציה בין פרוזק לדיאנהאופק08/12/2011
התחלתי לקחת לפני כחודשיים את הגלולות דיאנה 35. המשכתי ברציפות שתי חפיסות, ומיד ביום קבלת המחזור התחילו לי כאבי ראש חזקים מאוד אשר לא פוסקים (גם אחרי כמעט שבועיים מאז שהפסקתי לקחת). אלה הם כאבי ראש משולבים עם חוסר אנרגיה משמעותית וחולשה בכל הגוף, אשר מנעו ממני אף ללכת לעבודה.
אני נוטלת מזה 4 חודשים כדור פרוזק אחד ליום.
רציתי לדעת, האם יש קשר בין הפרוזק לגלולות? האם בשל נטילת הפרוזק הופיעו לי תופעות לוואי ככאלה מהגלולות? ואם אקח גלולה חלשה יותר מדיאנה, לא יהיו לי תופעות לוואי קשות כמו אלו? או שיש לוותר בכלל על לקיחת גלולות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינטרקציה בין פרוזק לדיאנה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן08/12/2011ממליץ להבדק ע"י רופא משפחה ואולי גם רופא ניאורולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אורטל08/12/2011הלכתי, זימנתי תור לנוירולוג ורופאת הנשים שלי אמרה לי להפסיק מיידית (מן הסתם) עם הגלולות, אבל לא ענתה לי לשאלות ששאלתי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות סרזטיולי08/12/2011
שלום רב.
ילדתי לפני חודשיים וחצי. משבוע השישי לאחר הלידה התחלתי לקחת גלולות סרזט, אמנם הפסקתי להניק כי נעלם לי החלב, עדיין המשכתי לקחת את הגלולות האלה בהמלצת הגנקולוג שלי. בתחילת חודש שעבר קיבלתי מחזור כנראה, היה דימום שנמשך כשבוע וחצי. בתקופה ההיא קיימתי יחסי מין ואחכ גיליתי ששכחתי לקחת גלולה כשבועיים לאחר תחילת הנטילה ויום לפני קיום יחסי מין. הרוקחת אמרה שבגלולות אלה אסור לפספס וקניתי פוסטינור. להערכתי אני אמורה לקבל מחזור בימים הקרובים. יש כאבי בטן ו חזה, אבל עדיין אין דימום. האם יש סיכוי להריון? על אף שכנראה הייתי במחזור בזמן קיום יחסים וגם לקחתי פוסטינור?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות סרזט - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר09/12/2011סיכוי יש תמיד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רצתי לצדעת מה אומר הערך של הבדיקהטל08/12/2011
שלום,
היום בבוקר עשיתי בידקת בטא
HCG-B Quantitative (B) IU/l | *
52
רציתי לדעת מה זה אומר????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזל טוב זה אומר הריון - מאוד צעיר
רות08/12/2011תבדקי בעוד יומיים אם יש הכפלה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרצתי לצדעת מה אומר הערך של הבדיקה - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר09/12/2011הריון צעיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)