מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- MRI או CT לעמוד שידרה מתניארז08/02/2011
שלום
עקב כאבי גב תקופה ארוכה, הופנתי ל CT עמ"ש מתני.
האורטופד אמר שהקופה לא תאשר MRI
בהנחה ואין בעייה כספית (יש לי ביטוח רפואי פרטי)
האם בהתחשב בקרינה עדיף לעשות MRI באופן פרטי?
או האם CT יתן תוצאות יותר טובות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI או CT לעמוד שידרה מתני - תגובה
ד''ר חגי אמיר08/02/2011שלום ארז
לעמוד שידרה מתני ניתן לבצע בדיקת CT או MRI.
במידה ולא מבצעים יותר מידי בדיקות רנטגן, בדיקת ה- CT אמנם עם קרינה אולם כיום היא מהירה ועם כמות קרינה קטנה יחסית.
MRI ללא קרינה מייננת אולם עם שדות מגנטיים אשר אינננו יודעים בשלב זה מה השלכות בטוווח הארוך.
עד היום טרם התגלו תופעות לואי אולם כדאי להזהר.
אם יש לך ביטוח והרופא מבקש את הבדיקה - לך על MRI.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם קיים דורבן בברך ? ומה הריפוי -מאשה08/02/2011
בבדיקת אולטרסאונד שמעתי הבודקת מעבירה לכותבת- קיים סימן לדורבן- נוזלים ב---. עלי להמתין שבוע לקבלת תוצאות הבדיקה מרופא. בינתיים סקרנית אנוכי,,,בתודה להתיחסותכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם קיים דורבן בברך ? ומה הריפוי - - תגובה
ד''ר יונה יניב08/02/2011דרבן זה לא בברך, שמעת תשובה לחולה אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגל קצרהראובן כהן07/02/2011
לאחרונה זיהו שרגלי קצרה הוספתי 1.5 ס"מ לסוליה
האם אני אמור לפתור בעיות של לחץ בכף הרגל וקריסה של הכף וצמצום כאבי גם תחתון
ומה לגבי פיזוטרפיה או טיפול משלים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגל קצרה - תגובה
ד''ר יחזקאל טיטיון08/02/2011לעיתים זה עוזר בתופעות שציינת. לא תמיד.
פיזיוטרפיה יכולה לעזור לבעיה ספציפית זאת או אחרת. לא יאריך לך את הרגל. כך גם רפואה משלימה.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר לעבור טיפול גלים קצרים באבי.ב07/02/2011
בברך (דלקת בגידים בצד הפנימי)אם יש לי שתלי טיטניום בצוואר.היום סרבו לתת לי טיפול כזה שהומלץ על-ידי האורטופד בטענה :"הגלים מתפזרים בכל החדר ולא משנה שהשתלים הם בצוואר האחורי(עברתי ב:08.2010 posterior suergery fusion של c3-c7 ).
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מותר לעבור טיפול גלים קצרים ב - תגובה
ד''ר חגי אמיר07/02/2011אבי שלום,
לדעתי ולאור הכרותי עם הפיזיקה של הגלים הקצרים שהם פשוט גלים אלקטרומגנטיים שאמורים להשרות חימום מקומי עדין ברקמות העמוקות, לא ניראה לי כי יש בעיה עם הטיפול ברגל בגלים קצרים.
אולם מכין שניתן לטפל בעוד שיטות רבות אחרות וטובות, והפיזיוטרפיסט ניזהר, לך על הצד הבטוח וקבל טיפולים אחרים כמו גלי הלם למשל.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפיענוח MRI - אוסטופורוזיס חולורד07/02/2011
שלום, אני חודשיים אחרי לידה אחרי שאובחן אצלי אוסטופורוזיס חולף חודש אחרי הלידה במיפוי עצמות.
עברתי בדיקת MRI לפני 5 ימים ואלה התוצאות:
הטכניקה: הבדיקה בוצעה בתהודות . הבדיקה הושוותה לבדיקת מיפוי עצמות מ- 3/1/2011
התוויה קלינית: בירור כאבים בפרק הירך הימני. ממצאים: בראש הירך הימני מודגמת בצקת לשדית מתונה, ללא עדות לתהליך סהרוני תת-קורטיקלי מוגדר היטב החשוד .AVN - ל לא הודגם תמט של המשטח הפירקי. מודגם קו היפואינטנסי באספקט המדיאלי של ראש הירך (חתך קורונלי 11 סדרה 5), ייתכן קו שבר טרבקולרי. מודגם נוזל תוך פירקי בכמות קטנה. בעוד כ- 3 חודשים. MRI הממצאים עשויים להחשיד לבצקת לשדית חולפת. מומלצת ביקורת פרק הירך השמאלי מודגם תקין. מישורי השומן, השרירים והמבנים הנוירו-וסקולריים מודגמים שמורים. לסיכום: בצקת לשדית בראש וצוואר הירך הימני כמתואר.
מהי בצקת לשדית?? מהו קו שבר טרבקולרי??? אשמח לתשובה, ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בפיענוח MRI - אוסטופורוזיס חול - תגובה
ד''ר חגי אמיר07/02/2011ורד יקרה, מזל טוב.
אם מכל הנ"ל זה כל מה שאת רוצה לדעת את באמת במצב טוב.
מהי בצקת לשדית?? - בצקת בתוך לשד העצם. קיימת דלקת באזור ראש הירך, וחלק מהתהליך הדלקתי הוא בצקת (ברקמות הרכות בא לידי ביטוי כנפיחות), בעצם אין לאן להתנפח אז הלחץ בתוך העצם עולה העצם מאבדת את המסה שלה ורואים זאת בMRI במים בתוך הלשד העצם.
מהו קו שבר טרבקולרי??? - ממצא של MRI בלבד, זהו קו שניראה כמו פס צר של עצם שעברה תמט.
בקיצור, קחי אויר, קחי נגד כאבים לפי הצורך, לכי עם מקל הליכה למשך כמה חדשים והמצב יעבור בערך בין 6 חדשים עד שנה.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה..
ורד07/02/2011אלו לא היו הדברים היחידים שהטרידו אותי...
אני כבר חודש על קביים וכסא גלגלים, ונאמר לי שזה ייקח 3 חודשים של מנוחה עד שאוכל לחזור ללכת רגיל. אתה אומר שזה יכול להיות חצי שנה, על קביים??? זה כבר נשמע ממש מייאש....
ומה יהיה אחרי שהכל יעבור? האם אהיה במעקב כל החיים? כדורי סידן לעד? מה עם הריון נוסף?
אתה רואה שלא רק זה מטריד אותי???
ושאלה נוספת - מה לגבי איזשהי התעמלות עכשיו? התעמלות בונה עצם? טיפול הידרוטראפי?
אשמח לתשובה,
ותודה מראש,
ורד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת מרפקדליה07/02/2011
שלום! עברתי תאונת דרכים לפני שנים רבות-ונפגעתי במרפק -שנותח. לאחרונה בעקבות נפילה על רצפה רטובה הסתבר בצילומים שהמרפק במצב חמור ורצוי לנתח ולהחליף אותו. למי עלי לפנות לחוות דעת? מי המומחים להחלפת מרפקים בארץ? מישהוא מחיפה? תודות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת מרפק - תגובה
ד''ר יונה יניב07/02/2011אם התנועות במרפק טובות וללא כאבים - לא צריך לעשות ניתוח. יש לזכור - אנחנו מנתחים אנשים ולא צילומי רנטגן.
באיזור הצפון - דר' לובושיץ בבי"ח הלל יפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובת ct- כאב רגל ימיןהגר07/02/2011
אבא שלי בן 82 ,תמיד פעיל ובכושר פיזי מצויין סובל מכאבים ברגל ימין כבר חודש,נתמך במקל הליכה והולך בקושי. אשמח לחוות דעת לפי תוצאת הCT:
L1-L2:בלט אחורי קל של אנולוס פיברוזיס בדיסקוס עם לחץ קל על השק הדורלי.
L2-L3 " " " " " " וזיזים גרמיים אחורייםשל גופי החוליות עם
לחץעל השק הדורלי.
L3-L4:בלט אחורי של אנולוס פיברוזיס בדיסקוס ושינויים ספונדילו-ארטרוטיים במפרקים פצטליים עם היצרות של תעלה ספינלית.
L4-L5: ירידה בגובה של הדיסקוס עם אפקט יצירת גז.בלט אחורי של אנולוס פיברוזיס
בדיסקוס ושינויים ספונדילו-ארטרוטיים במפרקים פצטליים עם היצרות של תעלה
ספינלית.
L5-S1:ירידה בגובה של הדיסקוס עם אפקט יצירת גז. בלט אחורי של אנולוס פיברוזיס
בדיסקוס וזיזים גרמיים אחוריים של גופי החוליות עם לחץ על השק הדורלי.
שינויים דגנרטיביים במפרקים סקלרו-אלאקליים.
זיזים גרמיים קדמיים וצדדים של רוב החוליות המצולמות.
האם הממצאים מסבירים את הכאבים ברגל ?זקוק רק למנוחה או טיפול כלשהו?
יש מקום ליעוץ נוירולוג בנוסף? אציין שתקופה ארוכה כששוכב לישון אותה רגל
הופכת להיות קרה מאוד. יש קשר ? תודה תודה מראש!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובת ct- כאב רגל ימין - תגובה
ד''ר חגי אמיר07/02/2011הגר יקירה שלום,
לאבא שלך יש גב בן 82, שמראה בערך את כל מה שעבר עליו כל השנים האלה.
מה ניתן לעשות, תלוי במצבו הפיזי, בקליניקה בבדיקה הפיזיקלית, במצבו הכללי.
יש לפנות לאורטופד שיבדוק אותו ואת הצילומים ויחליט מה כדאי לעשות הלאה.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דורבן בכפות הרגלייםרינה06/02/2011
לאחרונה התגלה בכפות רגליי דורבן ואני סובלת מכאבי תופת!!!
האורטופד הציע לי זריקה...
האם הזריקה ממולצת? היא באמת עוזרת? או שעליי לפנות ולנסות טיפול אחר?
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דורבן בכפות הרגליים - תגובה
ד''ר חגי אמיר07/02/2011רינה שלום,
הזריקה יכולה לעזור אולם לא תפתור את הבעיה.
משהו גרם לדלקת הזאת להתחיל. יתכן ומדובר בתנוחה של הכף הרגל, בשילוב עם מאמץ כלשהו.
לכן אם כואב מאד יש מקום לעשות זריקה, וגם פיזיוטרפיה ומתיחות. אולם בנוסף יש מקום לבדוק את הרלגים ובמידת הצורך לעשות מדרסים טובים.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- HERNIATION PIT???ענת06/02/2011
שלום,
בבדיקת CT שעשיתי (מסיבה אחרת בכלל...) עלה הממצא הבא:
ציסטה תת קורטיקלית בפמור בקוטר 2.5 ס"מ מאפיינים ניוונים יכול להתאים ל- HERNIATION PIT .
תוכלו לכוון אותי על מה מדובר? מודה לכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HERNIATION PIT??? - תגובה
ד''ר חגי אמיר07/02/2011שלום ענת
מדובר בממצא רנטגני המראה מעין חסר גרמי באזור מסוים בעצם המתמלא בדרך כלל בריקמה רכה מבחוץ, מיוחס בדרך כלל לשינויים בעצם הקשורים לזמן ולשחיקת העצם.
הרבה משמעות ישירה בדרך כלל אין לדבר. רצוי לגשת לאורטופד שלך שיראה את זה.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מים בברךשירלי06/02/2011
בעקבות מים וכאבים בברכיים (כתוצאה מעומס של הרמת תינוק לאחר לידה) טופלתי בארקוקסיה. המים נעלמו אך נשארה תפיחות לדברי האורטופד(גם רואים את התפיחות). בביקור נוסף אצל אורטופד אחר נשלחתי לפיזיותרפיה. כמובן שקבעתי תור ואלך. בנתיים נראה לי שהמים בברך חזרו. האם הפיזיוטרפיה תעלים את המים בברך או שעלי לחזור לאורטופד לשם קבלת טיפול נוסף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלגתם עלי..
שירלי07/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמים בברך - תגובה
ד''ר חגי אמיר07/02/2011שלום שרון,
קודם כל מזל טוב. תהני מהתינוק/ת.(?)
מים בברך הם תגובה של הברך למצב של נזק עומס ודלקת קלה ברקמות הפנימיות בברך. התגובה המידית היא הפרשת כמויות מוגברות של נוזל סיכוך בברך.
ולכן הפיזיוטרפיה תעזור להורדת התגובה הדלקתית, חזרה לתפקוד תקין של הברך, והמים יפחתו ברגע שהדלקת תפחת.
בשלב זה לכי לפיזיוטרפיה ושיהיה בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צוואר נוקשה עושה סחרחורתא05/02/2011
שלום
מידי כמה חודשיים יש לי צוואר נוקשה וזה מוביל למין תחושת כאב ראש +סחרחורת קלה
אני יכולה לתפקד אם אני לוקחת אדביל..
ממה זה יכול להיות ואיך אני מטפלת בזה? שמתי לב שזה מגיע לי שאני בלחץ ,
ואולי גם שאני לא שמה את הרסן למטה כי אני נועלת את הלסת בלילה
אשמח לעזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צוואר נוקשה עושה סחרחורת - תגובה
ד''ר חגי אמיר07/02/2011א שלום,
נתת את כל התשובות בעמצך.
עודף תח גורם לך גם לחרוק שיניים וגם למתח רב בשרירי הצואר
טפלי במתח, לכי ליוגה למדיטציה, לפלדנקרייס,
בנתים קחי אדוויל אם זה עוזר.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כף ידאייל05/02/2011
שלום ד"ר יניב,
תודה על תשובתך להודעה הקודמת שכתבתי בפורום, אני זה ששלחתי את שני צילומי הרנטגן שמתייחסות לכף היד - תאריך ההודעה (2/2/11- שעה 22:30) ברצוני לשאול 3 שאלות - אשמח לקבל את עזרתך שוב.
שאלה 1:
אני שמתי לב בצילום הראשון שיש מרווח בין עצם המסרק מס' 4 (יד ימין) לעצם שנמצאת מתחת (וגם מול ) לה (כלומר לאחת מ- 8 העצמות הקטנות) כל זה כמובן בהשוואה לאותו מקום ביד שמאל ואז שם לא רואים את המרווח הזה או בעצם ניתן לומר שיש מרווח מאוד קטן- האם זה יכול להיות סימן לתזוזה של עצם המסרק מס' 4 או לעצם הקטנה שנמצאת מתחת וממול לעצם המסרק ? או האם המרווח הזה הוא הבעיה עצמה שבגללה אני מרגיש בכאבים והרופא הרדיולוג לא שם לב לזה?
שאלה 2:
האם רואים בצילום שחיקת חלקית או מלאה של הסחוסים בחלק מהמפרקים או בכולם ? ביד ימין ושמאל?
שאלה 3:
לגבי הבעיה שלי באופן כללי, למרות שהיד שלי מתפקדת אבל לפעמים יש כאבים בעצם המסרק מס' 4 וגם באצבע מס' 4, וגם יש שינוי חיצוני בצורה של היד בהשוואה ליד שמאל (יש אסימטריה וההבדל נמצא רק באזור של עצם המסרק מס' 4) כשהייתי אצל הרופא האורטופד - לא הצלחתי לשכנע אותו שיש בעייה רצינית והוא בקושי הסכים לתת לי לעשות את הצילומים- הוא הסתכל על היד שלי ואמר שהוא חושב שהכל תקין- עכשיו אחרי שהצילומים גם תקינים- איפה יכולה להיות הבעיה? בעצבים? איזה אפשרויות יש? כי עכשיו הרופא עוד פעם לא יסכים לתת לי לעשות בדיקה נוספת אחרי שהצילומים תקינים וגם לא ירצה אפילו להסביר לי אם יש חשד לבעיה אחרת -אבל מצד שני יש כאבים ואיך אני אוכיח לו את זה אני לא יודע...
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כף יד - תגובה
ד''ר יונה יניב06/02/20111. הצילום נורמלי לגמרי, גם המרווחים.
2.. לא נראית אף שחיקה אבל אולי הצילום לא באיכות מספיק טובה.
3. אין בעיה, האורתופד צודק. לפעמים אחרי שברים הכאבים יכולים מדי פעם להופיע אפילו למספר שנים. אתן דוגמא - היה לי שבר בצד החיצוני של כף רגל שמאל לפני כ5 שנים. עדיין אני כאובה בישיבה מזרחית ובתרגילים שונים בהתעמלות, כן, אפילו עד כדי המנעות מתרגילים מסוימים. זה נורמלי. נורמלי גם אם יש נפיחות באיזור שהיה פעם השבר כי - זו הצלקת שנותרה ולא תמיד אפילו רואים אותה בצילום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר חיבור בעצם הרדיוסאלברט04/02/2011
שלום,
בני בן ה 18 שבר לפני כ 3 חודשים את עצמות האולנה והרדיוס .עבר ניתוח שבו בוצע קיבוע אולנה עם פלטה וקיבוע רדיוס עם מסמר תוך לשדי משום שהשבר היה מתחת לעצב הרדיאלי.קצה המסמר התוך לשדי נשאר בולט מחוץ לעור היות ולא ניתן היה למקמו מתחת לעור עקב קשיותו.
בימים אלה נותח הבן שוב להוצאת המסמר ובצילום טרם הניתוח קיים קאלוס טוב באולנה אך אין חיבור בתוך הרדיוס.נמצאה יציבות בעצם כנראה עקב חיבור פיברוטי.
האמה הונחה בסד גבס והבן זומן לביקור בעוד חודש לאחר צילום ביקורת לבדוק באם מתחיל להיווצר חיבור.
שאלתי: האם יתכן מצב שבנער בן 18לא יתחיל להיוצר חיבור 3 חודשים מהשבר?
האם הטיפול המצוין לעיל הינו הטיפול המיטבי במקרים שכאלה והאם יתכן חיבור בשלב מאוחר יותר?
אני מוטרד ולא רוצה לחשוב על ניתוח נוסף של השתלת שתלי עצם במידה ואין איחוי באזור השבר.
בתודה מראש
אלברט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר חיבור בעצם הרדיוס - תגובה
ד''ר יונה יניב06/02/2011אז כן, בשברי רדיוס ואולנה יש הרבה מאד פעמים איחור בחיבור ויש גם אחוז גבוה יחסית של חסר חיבור. בכל מקרה אני ממליצה על טיפול ב"מלמק" אם חלפו 3 חדשים ללא חיבור. תוכל לפנות לאורתופד או לכיר' של היד לקבל המלצה לקופת החולים - הטיפול מוכר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לא פולשני להלוקס וולגוסיערה03/02/2011
האם קיים טיפול/ניתוח לא פולשני להלוקס וולגוס. היכן הוא מתבצע? בארץ, בחול? בכבוד רב, יערה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח לא פולשני להלוקס וולגוס - תגובה
ד''ר חגי אמיר07/02/2011לא ידוע לי שיש כזה.
ישנם מספר יצרני מדרסים שטוענים כי המדרסים שלהם יכולים להוריד את המשיכה על הבוהן החוצה ולהקטין את מימדי הבעיה. אולם אני עוד לא ראיתי את זה קורה.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח צילומי רנטגן לגברועי03/02/2011
האלה הצילומי רנטגן שהביאו לי אחרי שאני סובל שנים מכאבי גם החלטתי בתקווה לשים לזה סוף .. האם רואים משהו רציני בצילומים אני מאמין שיש לי בעיה פריצה בלט משהו בסגנון מקווה שלא השמח לדעה מקצועית כי התור לרופא עוד הרבה זמן
מראש על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישהו ?
רועי06/02/2011מישהו שיתן לי כיוון עם משהו ראה שם לא תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיענוח צילומי רנטגן לגב - תגובה
ד''ר חגי אמיר07/02/2011כאבי גב משך זמן כה רב, רועי, כדאי שתתיעץ עם האורטופד.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)