מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קליקים בכל חלקי הגוףדוד סלם21/02/2011
בני עידו בן 15 והוא סובל מקליקים בכל חלקי גופו צואר עמוד שידרה ,בכל המפרקים, האם זה תגובה טיבעית לגדילה שלו? או האם זה משהו שמצריך בדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קליקים בכל חלקי הגוף - תגובה
ד''ר יונה יניב24/02/2011כדאי רק לבדוק אם אין לו גמישות יתר. פרט לכך - הקליקים, אם אינם כואבים - אין בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בידערן21/02/2011
שלום
לפני כשבועיים עברתי תאונת דרכים ושורש כף יד שמאל נשברה.במיון לאחר צילום אובחן שבר ברדיוס הדיסטלי,היד גובסה עד מעל המרפק. לאחר שני צילומי רנטגן וצילום CT בביקורות נמצאה עמדה תקינה והומלץ על המשך טיפול שמרני, והורדת הגבס בעוד 4 שבועות (מאתמול) שאלתי היא האם אפשרי יהיה להוריד את הגבס שלושה ימים לפני התאריך או לכל הפחות לחתוך אותו אל מתחת למרפק לשלושת הימים האחרונים.הסיבה היא אירוע שאני אמור להשתתף בו שלושה ימים לפני תאריך הורדת הגבס.
אודה לכם על תשובתכם.
ערן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר ביד - תגובה
ד''ר יונה יניב24/02/2011אז - יש הנוהגים לקבע מלכתחילה בגבס קצר, יש שמקצרים את הגבס לאחר 3 שבועות. בכל מקרה אפשר בהחלט להוריד את הגבס 3 ימים לפני תום המועד. כדאי אפילו לקצר עוד קודם לכן כדי שתוכל להתחיל להפעיל את המרפק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בחלק האחורי של הקרסוליובל20/02/2011
הנני שחקן כדוריד... מזה כ4 חודשים יש לי כאבים בחלק האחורי של הקרסול. כאבים אלו מופיעים ..במהלך המאמץ ובתנועות מסויומות בתזוזת הקרסול..במהלך ריצה הליכה וניתורים ישירים אין כל בעיה.
הכאב אף מלווה בקליק אחד גדול שמשתחרר לעיתים.
בבדיקת אולטרסאונד לא נמצא כלום....פיזיוטרפיה לא הועילה...נשלחתי על ידי האורטופד לביצוע צילומי רנטגן וסיטי על מנת לשלול ארטריטיס.
1.האם רמת הקרינה בסיטי קרסול מסכנת ועליי לחשוב פעמיים לפני ביצוע?
2.האם ניתן לבדוק זאת בבדיקת MRI?..ואני אנסה להחליף
תודה מראש, יובל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בחלק האחורי של הקרסול - תגובה
ד''ר יחזקאל טיטיון13/03/20111.האם רמת הקרינה בסיטי קרסול מסכנת ועליי לחשוב פעמיים לפני ביצוע? - לא
2.האם ניתן לבדוק זאת בבדיקת MRI?..- בבבעיה גרמית CT עדיף.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קליקים בשני הרגליםאלן רפאלי20/02/2011
שלום!
בתי בת ה15 סובלת מקליקים בשני הרגלים כאשר היא הולכת שומעים קליקים הינו אצל אורטופד ועשינו מפוי עצמות אבל לא מצאו שום דבר אלא בקשו ממנה להפחית עומס ברגלים בתי רוקדת 3 פעמים בשבוע אבל תמיד רקדה , העניין שעכשיו זה כואב לה הקליקים
לא יודעת מה לעשות או למי לפנות בבקשה בתי רק בת 15 שנה
תודה אלן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קליקים בשני הרגלים - תגובה
ד''ר יחזקאל טיטיון13/03/2011פנו לבדיקת אורתופד ילדים.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכטרבעופר לוי18/02/2011
רציתי לדעת האים כויצה כיפופית נעלמת ניבדקתי לפחות 6 פעמים עים הבדל של שנה ונימצאתי כויצה כיפופית מוגבל קשות אגן פרקי ירכיים שחוק דו צדדית קשה האים כויצה כיפופית נעלמת תודה על השאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכטרב - תגובה
ד''ר יונה יניב20/02/2011בדכ"ל לא. מאחר ובמחלה "נסגרים" מפרקים. עליך לפנות לראומטולוג שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בכף הרגלמיכל17/02/2011
סובלת מכאבים בכף רגל שמאל במיוחד בזמן הליכה או עמידה ממושכת.
מחפשת נעליים נוחות במיוחד שתהיינה גבוהות מעט באזור כרית כף הרגל.
ניסיתי המון סוגים ולא היה לי נוח כגון מורן, טבע, וליידי קומפורט ולא נוח לי.
בנוסף לכך כשהנעל בנוייה עם כרית בולטת באחד מחלקי הנעל אינני יכולה ללכת על זה.
אם תוכלו להציע לי נעל שתפתור לי את הבעיה אודה לכם.
מיכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות בכף הרגל - תגובה
ד''ר יחזקאל טיטיון13/03/2011פני לחנות נעליים בעניין זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בכף הרגלמיכל17/02/2011
סובלת מכאבים בכף רגל שמאל במיוחד בזמן הליכה או עמידה ממושכת.
מחפשת נעליים נוחות במיוחד שתהיינה גבוהות מעט באזור כרית כף הרגל.
ניסיתי המון סוגים ולא היה לי נוח כגון מורן, טבע, וליידי קומפורט ולא נוח לי.
בנוסף לכך כשהנעל בנוייה עם כרית בולטת באחד מחלקי הנעל אינני יכולה ללכת על זה.
אם תוכלו להציע לי נעל שתפתור לי את הבעיה אודה לכם.
מיכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות בכף הרגל - תגובה
ד''ר יחזקאל טיטיון13/03/2011פני לחנות נעליים בעניין זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייל 19 כאבים בקרסולייםחייל 1916/02/2011
אני חייל שמשרת ביחידה קרבית , שיחררו אותי לדח"ש (דחיית שירות) בעקבות כאבים בברכיים ..
האורטופד שלח אותי לעשות מיפוי עצמות לבדוק אם אין לי שברי מאמץ או דלקת ,
חזרתי אליו עם הבדיקות והוא אמר שאין לי כלום . לא שברי מאמץ ולא דלקת לא כלום .. והוא הביא לי "אישור" לרוץ כי הוא טוען שאין לי בעיה ,הוא אמר לי לרוץ בהדרגה להתחיל עם 500 מטר ולאט לאט לעלות .
האורטופד אמר לי שיש לי קשת קצת גבוה . ושאני צריך מדרסים .
עשיתי בדיקת דם ויש לי חוסר משמעותי בויטמין D ואני מטפל זה עם תוספות .
אני רץ כבר שבוע ויותר , ויש לי עדיין כאבים בצדי העצם ברגל . ועוד לא עשיתי מדרסים .
מה יוכל להיות הגורם של הכאבים ?
והאם מדרסים יכולים לעזור ? אם כן תוכלו להפנות אותי למקום טוב שעושה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חייל 19 כאבים בקרסוליים - תגובה
ד''ר יחזקאל טיטיון24/02/2011מה יוכל להיות הגורם של הכאבים ? - לא ניתן לתת תשובה ללא בדיקה מסודרת.
פנה לבדיקת אורתוןפד מומחה לבעיות קרסול וכף רגל באזור מגוריך.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות mriמיכאל15/02/2011
שלום לכולם בבקשה ללת לי תשובה לגבי התוצאות ומה ניתן לעשות.
קרע נרחב תוך רצועתי מגיד הסופרה ספינטוס .שינויים ארטרוטים במפרק אקרומיו קלביקולרי עם צביטה על הסופרה ספינטוס.ריבוי נוזל.
אודע לתשובה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות mri - תגובה
ד''ר יונה יניב20/02/2011עליך לפנות לאורתופד המתמחה בכתפיים - בתלות בסימפטומים שלך - תופנה לפיזיותרפיה או לניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטפי דם לאחר פעילות ספורטיביתאפרת15/02/2011
שלום רב,
אני בת 38, בשנה האחרונה חברה בחוג ספורט. לפני מספר ימים, אחרי תקופת העדרות של כחודשיים, השתתפתי בחוג פילאטיס. למחרת הרגשתי כאבים בשרירי הרגליים. עד כאן צפוי כמובן, אך לאחר יום החלו להופיע שטפי דם, רובם לאורך הירך, הכואבים בלחיצה עליהם. חשוב לי לציין שלא נחבלתי במהלך הפעילות.
בצעתי בדיקות דם שיצאו תקינות.
האם שטפי הדם קשורים לפעילות הספורטיבית שתארתי.
אני קצת לחוצה ואודה מאוד על התייחסותכם המהירה.
בברכה,
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שטפי דם לאחר פעילות ספורטיבית - תגובה
ד''ר יונה יניב20/02/2011לא נשמע כבעיה אורתופדית. עלייך לפנות לרופא המשפחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רדימות כף הידיוכי15/02/2011
מיזה כחודש נירדמת לי כף היד בלילה.כמו כן יש כאב
מהכף לאורך היד.
כמו כן שאני מדבר בפלאפוןומחזיקה ביד קורה שהיד נירדמת לי.
ברצוני לשאול מה הסיבה לתופעה(כאבים ביד ורדימות בכף היד)
וכצד אפשר לרפא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רדימות כף היד - תגובה
ד''ר יונה יניב20/02/2011נשמע כמו תסמונת התעלה הקרפלית - לחץ על עצב בכף היד. יש לפנות לכירורג של היד לבדיקה, הוא יישלח כנראה לבדיקת EMG ובתלות בבדיקה, ימליץ כנראה על ניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ביד שמאל - עצב C6גאיה כהן14/02/2011
שלום
לאחרונה יש לי כאבים ביד שמאל - בחלק העליון ומעט תחושות נימול ביד (חלק שקרוב לאגודל). הוםנתי ע"י אורטופד לצילום כתף ולבידקת US וכן לבדיקת EMG
תוצאות הצילומים היו תקינות אולם בבדיקת EMG נכתב:
"left C6 mild chronic radiculopathy".
אודה לכם אם תוכלו להסביר לי מה משמעות הממצא הנ"ל והאם עלי לפנות בחזרה לאורטופד או לנוירולוג (בהנחה שישינה פגיעה עצבית)? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ביד שמאל - עצב C6 - תגובה
ד''ר יונה יניב20/02/2011כנראה הבעיה היא צווארית. עלייך לפנות חזרה לאורתופד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הלוס ורגוסשני12/02/2011
שלום רב,
הנני בת 22 ויש לי שאלה לגמי הלוס ורגוס.
לסבתי ואמי יש את הבעיה הנ"ל.
אמא שלי אמרה לי שזה יצא לה בסביבות גיל 14-15 .
לי עדיין לא יצא ורציתי לדעת מה הסבירות שזה יכול לצאת לי ועד איזה גיל זה יכול לצאת??
בתודה דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלוס ורגוס - תגובה
ד''ר יחזקאל טיטיון24/02/2011לא חייב לצאת.
נעלי נעליים נורמליות, הימנעי במידת האפשר מעקבים ושפיצים מוגזמים.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב שרירים חזק משריר ה- TRAPEZIUSיאיר12/02/2011
שלום רב.
אני סטודנט בן עשרים ושש.מזה שנים שאני סובל מקליקים בצוואר כאשר אני מטה את הצוואר וכאבים שהולכים ובאים.הלכתי לאורטופד ולפיזיוטרפיה לפני שנים והומלץ לי על טיפול ב NSAID אך כלום לא פתר את הכאבים לגמרי ...ולכן החלטתי לחיות עם זה.בחצי שנה האחרונה הבנתי שמקור הכאב הוא בשריר TRAPEZIUS ממש בחלק שהוא מתחבר עם הצוואר.יש לי כאב ורגישות במישוש
הכאבים כה מעיקים לעיתים שאני מרגיש חולשה בכל הגוף כמו שמרגישים בשפעת.האם יש מצב לדלקת בשריר לאורך כל כך הרבה זמן?איך בינתיים להקל על הכאבים המעיקים?מה מומלץ לעשות?
ממני המיואש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים פה?????????
יאיר17/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בזרת כף הידאלמוני11/02/2011
שלום!
אני איתי ילד בריא בן 12.
היום בבית הספר זרתי נפגעה מפגיעת כדור.
בצילום גילו שזה שזה אכן שבר וקיבעו לי את הזרת לקמיצה לשלושה שבועות.
בקרוב יהיו לי משחקי כדורעף וכדוריד ואני מאוד לא רוצה להפסידם,
האם יש דרך שתוכל לעזור לי לסיים עם התחבושת מהר יותר ולגרום לשבר להחלים?
תודה רבה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר בזרת כף היד - תגובה
ד''ר יונה יניב13/02/2011לצערי, לא ניתן להאיץ החלמת שברים. חיבור האצבע לשכנתה בוצע כדי שתוכל להפעיל את האצבעות ביחד(יותר קל להפעיל אצבע שבורה בצורה כזו). עליך גם להיות במעקב, ואם אתה רואה שפעילות האצבע מוגבלת כשבוע לאחר השבר יש צורך בבקורת נוספת אצל האורתופד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)