פורום אורתופדיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרע בגיד הכתף
    גדי
    21/03/2011

שלום רב,
    שמי גדי, בן 70, בתחילת חודש ינואר ניסיתי לטפס על הגג וחשתי בכאבים עזים, משהו מעין בקיעה של מיתר, בכתף ימין.דבר שהגביל את תנועותיי וגרם לי כאבים. מאז, אני מטופל בפיזיותרפיה ומרגיש הטבה בתנועות והטבה מבחינת הכאבים.
    תוצאות בדיקת אולטרה סאונד הן:
    גיד הביצפס - מרקם שמור, תפליט קל בשרוול, לא נצפה קרע.
    גיד סובסקפולריס - לא נצפה קרע. לא נצפה נוזל בשרוול הגיד.
    מפרק ACJ - תקין.
    גיד אינפראספינטוס - קרע ברוחב מלא עם שקיעת הקופסית.
    גיד סופראספינטוס - קרע ברוחב מלא עם שקיעת הקופסית 4 ס"מ עם תפליט מלווה בחלל הקרע.
    בורסה - תפליט קל בתוכה.

לסיכום - קרע מסיבי ב -RC
    שינויים דלקתיים נלווים בבורסה.

הבדיקה נעשתה ב 17.2.2011.
    הייתי מבקש לדעת את דעתך לגבי אופן ודרך הטיפול המומלץ.
    בתודה
    גדי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קרע בגיד הכתף

הוספת תגובה

• קרע בגיד הכתף - תגובה

ד''ר יונה יניב
    22/03/2011

בגילך, קרעים כאלו נפוצים למדי. רוב הטיפול בהם מבוצע בפיזיותרפיה לתקופה ממושכת. אם עדיין נמשכים הכאבים ניתן לעשות ניתוח לאיחוי הקרעים. ההחלמה אחרי ניתוח כזה ארוכה מאד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקע בקרסול
    אדם
    21/03/2011

שלום,

לפני 3 שבועות קיבלתי מכה ברגל וכתוצאה מכך נקעתי את הקרסול. צילומי רנטגן שללו שבר.

כעבור שבועיים, מאחר והאיזור עדיין היה סגול ונפוח נשלחתי לצילום CT. היום קיבלתי את התוצאות:

מבנה גרמי תקין
    ברקמות הרכות מודגמת בצקת היקפית תת עורית בולטת יותר בצד הלטראלי והקדמי .
    אין עדות לשבר .
    אין עדות לדיסלוקציה

מה התוצאות אומרות? האם יש צורך לעשות טיפול כלשהו או פשוט לחכות עד שזה יעבור?

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    נקע בקרסול

הוספת תגובה

• נקע בקרסול - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    21/03/2011

שלום אדם,
    נקע הוא למעשה קרע של הרצועות סביב המפרק. במקרה דנן קרע או מתיחה של הרצועות סביב הקרסול.
    לאחר כל נזק לריקמה בגוף מתחיל תהליך דלקתי, (ראה שאלות נפוצות).
    במהלך הזמן הזה חשוב ביותר לאפשר לרקמות לחזור לתיפקוד התקין סביב המפרק אחרת עלולה להתפתח אי יציבות של הקרסול עם נקעים חוזרים.
    לצורך כך חשוב להתחיל בהקדם פיזיוטרפיה לחיזוק מייצבי הקרסול, ולתגובה לגירויים במרחב.
    כמו כן רצוי לחזור לפעילות תוך ייצוב התנועה שניפגעה על ידי מייצב דינמי כמו ה- Air cast.
    בקיצור יש הרבה מה לעשות.
    בקש הפניה מיידית לפיזיוטרפיה.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לתשובתך
    נטלי
    21/03/2011

בהמשך לתשובתך יום קודם עשיתי מיפוי שהראה:

לפני כשבוע נפלתי על שתי הידים עשיתי צילום ותשובות חשד לשבר דחוס ברדיוס.
    עשיתי לאחר 5 ימים מיפוי
    כף יד שמאל: הודגמו היפרמיה, BLOOD POLL מוגבר וקליטה פתולוגית קוית בחלק הדיסטלי של רדיוס שמאל,ללא עדות לשברים בעצמות הקרפליות.
    כף יד ימין - מודגמת קליטה פוקלית בסקפואיד, עוצמת הקליטה ניכרת.
    כף רגל ימין,- מודגמת קליטה פוקלית, ככל הנראה בעצם הקוניפורמיה הלטרלית.

על מה צריך להסתמך מה יותר אמין C.T או המיפוי אנא ענה לי תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    תגובה לתשובתך

הוספת תגובה

• תגובה לתשובתך - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    21/03/2011

נטלי, כל הבדיקות הן בדיקות עזר לרופא לקבל החלטתו לפי הבדיקות השונות כיצד לפעול ומה צריך לעשות.
    לכן עם כל התשובות והבדיקה הפיזיקלית האורטופד שלך יצטרך להחליט ולהסביר לך מה יש לעשות.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גב עליון
    ליאן
    21/03/2011

שלום,
    יש לי כאבים וחריקות בשכמה הימנית בגב כבר כמה שנים. נשלחתי ע"י אורטופד לצילום רנטגן שלא הראה היכן הבעיה ולאחר מכן האורטופד הפנה אותי לבדיקת CT. רציתי לשאול האם אפשר במצב כזה לאבחן את הבעיה ע"י בדיקות נטולות קרינה כמו MRI או EMG?

לקביעת תור
    סגירה
    גב עליון

הוספת תגובה

• גב עליון - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    21/03/2011

אכן ליאן,
    בדיקת MRI יכולה גם להראות אם קיימת דלקת בצקת באזור ולמצא את מקור הבעיה.
    למרות שדוקא לבעיה זו בדיקת ה- CT יותר ממצא, מכיון שמדגימה את העצמות טוב יותר. הסבירות גבוהה כי מדובר בזיז עצם שמגרה את השרירים תחתיו.
    דסקסי את הנושא עם האורטופד שלך. ניתן לפנות לאורטופד מומחה כתף .
    בהצלחחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריצת דיסק
    ריקי
    21/03/2011

בשנת 2009 חוויתי פריצת דיסק L3-4 טופלתי בזריקות אפידורליות והיה שקט בגזרה.
    בשמונת החודשים האחרונים- מאז לידת בני הרביעי אני סובלת מהתקפות חוזרות של כאבים כאשר השלישית החלה לפי חמישה שבועות ולמרות שקיבלתי לפני שבועיים זריקה אפידורלית אני סובלת מכאבים נוראיים ברגל שמאל. אני מטופלת בתראמל + אטופן+ דקסמול+ משהו לגסטרו. אבל נראה לי כי גם הפתרון הזה אינו בריא במיוחד.
    האם יש מוצא נוסף חוץ מניתוח?

לקביעת תור
    סגירה
    פריצת דיסק

הוספת תגובה

• פריצת דיסק - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    21/03/2011

ריקי שלום,
    אני מציע לבדוק את האפשרות לקבל זריקה מכוונת לשרש הכואב. תחת שיקוף במרכזי טיפול בכאב.
    כירופרקטור יכול לסייע בטיפול בהורדת הכאב והספזם השרירי.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צלע שבורה
    עסיס דינת
    20/03/2011

לפני יומיים מעדתי ונפלתי על בית החזה ושמעתי רעש של עצם נשברת מין קליק, מיד לאחר מיכן החלו כאבים שהלכו והחמירו , לפי תחושת בטן שלי נראה ששברתי צלע. שאלתי היא 1.מאיפה סופרים את הצלעות (מלמעלה למטה או להיפך).
    2. תוצאות הצילום אמרו כך..."ממצאי בדיקה רדיולוגית הראו לצייןאי סדירות עם רושם של עיוות בקשת האחורית של צלע מס 8 מימין , טיבה אינו ברור - ממצא טראומתי? דרושה קורלציה קלינית ובמידת הצורך לשקול השלמת הבירור (מיפוי).

לקביעת תור
    סגירה
    צלע שבורה

הוספת תגובה

• צלע שבורה - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    21/03/2011

שלום דינת,
    ספירת הצלעות היא מלמעלה.
    אולם בכל מיקרה עלייך להבדק אצל רופא המשפחה שינחה אותך כיצד לנהוג הן אם יש שבר והן אם לאו.
    בריאות שלמה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב חד בשכם מצד ימן
    יפרח גלית
    20/03/2011

לפני כיומיים (יום שישי ) חשתי בכאב חד בשכם מצד ימין, כאב שהופיע בזמן נקיונות בביתי, לא ביצעתי מאמץ יתר.
    ניתן גם לראות נפיחות באזור הכאב.
    מה זה יכול להיות, אודה להסבר עד שאגיע לבדיקה אצל אורטופד.

לקביעת תור
    סגירה
    כאב חד בשכם מצד ימן

הוספת תגובה

• כאב חד בשכם מצד ימן - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    21/03/2011

שלום גלית.
    מקור הכאב יכול להיות מהרבה מקומות.
    לכן יש מקום להבדק ולראות מה קרה.
    גשי לאורטופד.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר ללא תזוזה פיקת הברך..
    מירי מונדרי
    20/03/2011

אני בת 59. בגלל נפילה אובחן שבר בפיקה ברך שמאל ללא תזוזה.
    הרגל גובסה מעל הקרסול ועד אחרי הברך.
    שמעתי שיש גבס קל באיזה שלב אפשר לשים אותו? והאם הוא יעיל?.

לקביעת תור
    סגירה
    שבר ללא תזוזה פיקת הברך..

הוספת תגובה

• שבר ללא תזוזה פיקת הברך.. - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    21/03/2011

תלוי בקופת החולים.
    בכל מיקרה ניתן להשיג בבתי מרקחת.
    לפני שתקני גשי לאורטופד שעושה גבס קל שיבדוק אם יש צורך, לכמה זמן, ואם כן איזה וכמה גלילים לקנות.
    בקופ"ח מכב"י ניתן לעשת זאת במוקד האורטופדי.
    בהצלחה דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בכפות רגליים
    דורית
    18/03/2011

שלום,
    אני נמצאת בשבוע ה 33 להריוני ועד לפני שבוע הייתי רצה 3 פעמים בשבוע כ 7 ק"מ בכל פעם.
    בשבוע האחרון אני לא לסוגלת לרוץ כלל וגם לא ללכת הליכה מהירה בגלל כאבים חדים בכפות הרגליים.
    האם הדבר קשור להריון?
    מה אתה ממליץ לעשות על מנת שאוכל לשוב ולרוץ במהרה?
    תודה,
    חגית

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בכפות רגליים

הוספת תגובה

• כאבים בכפות רגליים - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    21/03/2011

חגית שלוום,
    לדעתי מדובר בריפיון של הרצועות בכל הגוף כולל גם בכפות הרגליים, הדבר גורם למנח לא רגיל של כף הרגל ועומסים ניכרים על העצמות והרצועות.
    במידה ויש לך מדרסים טובים זה הזמן להשתמש בהם.
    תבדקי את המדרסים של Sole Supports, בגוגל.
    היום ניתן להשיג מדרסים אלו שמגיבים היטב לתנועת הרגל בעת פעילות עם קליברציה של המדרס לפי משקל הגוף ופעילות כף הרגל.
    אם תזדרזי יתכן וזה יעזור לך כבר להריון הזה אולם תשקלי לעשות זאת במידה ותזדקקי גם לאחר ההריון.
    ניתן לקחת מידות אצלי במרפאה. המדרס מגיע תוך כ- 10 ימים.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי חיבור שוק בילד
    אייל
    18/03/2011

ילד בן שנה חודשים וחצי עם גבס, חשד לpat. צילום מראה אי חיבור של עצם הטיביה באבחנה של pts.
    לפי אבחנת הרופא הטיפול הוא רק ניתוחי השתלת עצם וכו.
    נא הסבר יותר מפורט לגבי זמן ההחלמה , אופן הביצוע.
    האםזכאי הילד לנכות מביטוח לאומי, זקוק להשגחה צמודה כל הזמן על הידים.

לקביעת תור
    סגירה
    אי חיבור שוק בילד

הוספת תגובה

• אי חיבור שוק בילד - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    21/03/2011

אייל שלום,
    אינני מבין ממה שכתבת מה האבחנה ומה רוצים לעשות.
    אנא פרט.
    בברכה דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי חיבור שוק בילד

אייל
    21/03/2011

ד"ר חגי אמיר
    זו האבחנה שרשםהרופא ממה שהבנתי עצם שוק הטיביה חולה יש גידולבעצם, שמפריע לשבר להתאחות.
    לדברי הרופא הטיפול הוא ניתוחי , השתלת עצם ולאחר הניתוח עד גיל 18 (ההתבגרות) סד על הרגל למניעת שברתה שוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איחיבור שוק בילד

אייל
    21/03/2011

מצורף עוד צילום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גולה בשוק ימין אספקט קדמי
    אלי
    18/03/2011

שלום דוקטור.

בן 38 עם עבר של סרטן אשכים לפני 11 שנים וכימוטרפיה ומאז אין עדות למחלה. לפני מספר ימים מיששתי את רגליי סתם כך בזמן ישיבה ולפתע חשתי בגוש בולט בשוק ימין קדמי. את הגולה לא ניתן לראות אלא רק במישוש וכמו כן אין שינוי בצבע באיזור ואין כאב. בנוסף לא זכור לי כלל שקיבלתי מכה באיזור. קוטר הגולה להערכתי 1 סמ.

ניגשתי לאורטופד אשר סבר כי מדובר בשטף דם אך הפנה אותי לבדיקת א.ס.

להלן רישום הפענוח של הבדיקה:"באיזור מישושי הודגמה רקמה אקוגנית, מעט בצקתית, ייתכן המטומה שנספגה. אין עדות לגוש מוגדר".

מעבר לכך אין המלצות נוספות בפענוח.

השאלה שלי היא כזו:האם על פי הפענוח אני יכול להירגע ולהבין שאין קשר לממאירות ? פשוט כל דבר חדש בגופי מייד מקפיץ אותי ומדליק כמה נוריות אדומות. תודה על עזרתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    גולה בשוק ימין אספקט קדמי

הוספת תגובה

• גולה בשוק ימין אספקט קדמי - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    21/03/2011

אלי יקירינו,
    בודאי שלא ניקח אחריות בפורם ציבורי על גוש שאתה ממשש ברגל לאחר עבר של ממאירות.
    אם יש לך חשש קבע פגישה לאורטופד אונקולוגי באחד בבתי החולים הגדולים והוא ינחה אותך לגבי המשך הברור.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת C.T
    נטלי
    18/03/2011

לפני שבוע נפלתי על שתי הידיים ועשיתי בדיקת C.T.
    והתשובה היתה!
    שורש כף יד ימין:
    ללא שבר במותן הסקפואיד. חוסר סדירות מינימלי באספקט הדוסלי של העצם,יתכן שבר זעיר.(חתך 51 בסריה 20525).
    פרגמנט זעיר בסמוך לאספקט מדיאלי של עצם הטרפזיום. היצרות המרווח המפרקי בין עצם הסקפואיד לטרפזיום. סקלרוזציה בסמוך-לא ממצא חבלתי חריף.
    שאר העצמות תקינות.

שורש כף יד שמאל:
    אין שבר, מוקד ציסטי קטן בעצם הקפיטאט.

קרסול וכף רגל ימין:
    ללא שבר בעצמות הטרזליות, הסתיידות זעירה בסמוך לחלק התחתון של הפטישון המדיאלי-יתכן נזק תלישה.השאר יתין.

קרסול וכף רגל שמאלף.
    מוקדים מסויידים בסמוך לפטישון הלטרלי.מתאימים לנזק תלישה, ללא הסננה בולטת בסמוך-יתכן ישן ה-ATFL המשכי, הסתיידויות זעירות בגיד ה-PETONEOU BRCVIS -הגיד עצמו נראה המשכי.
    שאלתי היא האם אני צריכה גבס בשתי הידיים,מה זה אומר האם ישנה בעיה קשה בידיים או ברגלים,האם זה כתוצאה מהנפילה,
    אנא עזרו לי,ענו לי תשובה בבקשה.
    תודה וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת C.T

הוספת תגובה

• בדיקת C.T - תגובה

ד''ר יונה יניב
    20/03/2011

לפי הCT את לא צריכה גבס בכלל. גשי לאורתופד שיוריד אותם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים חזקים בכף הרגל הקדמית
    יובל
    18/03/2011

בימים האחרונים אני מתעורר באמצע הלילה ללא יכולת לחזור לישון עקב כאבים עזים בחלק הקדמי של כף הרגל (הכריות הקדמיות והאצבעות). הייתי אצל אורטופד והוא אמר לי שיכול להיות שמדובר בדלקת ולכן נתן לי כדורי אטופן שנכון לעכשיו לא חוללו שינוי משמעותי.

רציתי לשאול איך יכול להיות שהכאבים מופיעים רק בלילה? ואיך אוכל להקל על הכאב על מנת שאצליח לישון?

הוספת תגובה

• כאבים חזקים בכף הרגל הקדמית - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    21/03/2011

מקור הכאב יכול להיות ממספר מקומות. לא ניתן לקבוע ללא בדיקה.
    חזור לאורטופד שיבדוק שנית.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בצד ימין עליון של הגב ובאזור
    רני מור
    18/03/2011

שלום,
    כמשך ככמה ימים יש לי כאבים בצד ימין עליון של הגב ובאזור בית השחי ויד ימין,
    לקחתי אטופן 4 ימים,
    עשיתי צילום צווארי ורשום ש:
    מנח חוליות שמור, אוסטאופיטים זעירים. מבנה החוליות והמרווח בין חוליותי תקין.

1. מה משמעות התשובה?
    2. יש לי ילד CP שאני נדרש להרים אותו לעיתים במשך היום, האם זה בגלל זה?
    3. מה אוכל לעשות כדי לשפר המצב ולמנוע בעיות עתידיות.
    אני בן 38.
    נ.ב- לאימי בת 60 גם יש בעיות בצוואר ועברה ניתוח חוליות צוואר בעבר.
    תודה

הוספת תגובה

• כאבים בצד ימין עליון של הגב ובאזור - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    21/03/2011

שלום רני,
    צר לי לאכזב אותך אולם קשה לנו לתת לך תשובות מדויקות על מקור בעייתך ללא בדיקה מדוקדקת וצפיה בצילומים.
    יתכן שמקור הכאב הוא מהצואר או הגב העליון, ויתכן כי המקור הוא עודף פעילות שרירית , סביר להניח שהרמת הבן לא מסייעת למצב הכאבים שלך.
    גש לאורטופד שיבדוק וינחה הלאה.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פענוח mri
    לילך
    17/03/2011

שלום רב,
    אני חולה אונקולוגית שמקבלת טיפול מנע נגד סרטן השחלה שהוצא מגופי.אגב אני בת 33
    העניין הוא שמזה חצי שנה אני סובלת מכאבים עזים ברגל שמאל ואחרי הניתוח הראשון שעברתי להסרת השחלה הרגל כאבה הרבה יותר ולא יכולתי לתפקד ואו לזוז.בניתוח השני כבר החכמתי וביקשתי שינתחו כשהרגליים למעלה וכך עשו וזה עזר.
    דהיינו,הכאב נשאר אך לא החמיר, עתה אני עוברת טיפולים כימותרפיים ומטיפול לטיפול הכאב ברגל מחריף וקשה לי ללכת ואו לתפקד בכללי
    עשיתי בדיקת mri ולהלן התשובה:
    there is a degenerative herniated disc at l5-s1 in the midline compressing the thecal sac and nerve roots and extending to the orifice neural formina but more prominently on the left then the right.
    clinical correlation is advised.

1.האם תוכלו לרשום לי בעברית מה פירוש הפענוח,אם יש סרטן בגב האם זה אמור להיות כתוב בפענוח?

ו2.האם יש פתרון לבעייה שלי בגב??? או תכלס האם יש פתרון לכאבים ברגל שמאל בברך מתחת בעיקר אני מרגישה נכה כל יום עם כאבי תופת וחשמל אינסופי ברגל.מבין כל שלושת הניתוחים שעברתי עקב הסרטן שהיה לי בשחלות הרגשתי רק כאבים ברגל ואני עדיין מרגישה לצערי.

3.בנוסף, קבלתי מהפיזיותרפיסט שלי מכשיר שמעביר חשמל לרגל ואני משתמשת בו הרבה האם אני מועילה או שמא זה מזיק לבעיה שלי?

4.האם מותר לי ללכת ברגל,לשחות.? גם אם יש לי כאבים עזים ברגל תוך כדי,החשש שלי זה שאזיק יותר מאועיל ע"י כך..

אודה למענה על שאלותי תודה מקרב לב,
    לילך.

לקביעת תור
    סגירה
    פענוח mri

הוספת תגובה

• פענוח mri - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    21/03/2011

שלום לילך.
    לפי התשובות של הבדיקות שכתבת יתכן ןמקור הבעיה שלך הוא אכן בגב.
    כפי שנאמר בתשובת ה-MRI יש צורך בקורלציה קלינית , זאת אומרת לבדוק האם התלונות והכאבים מתאימים לבעיה שראו בבדיקה ולדיסק שבולט לתוך התעלה של חוט השידרה.
    לאחר שהסיבה לכאב תהיה ברורה אין ספק כי ניתן לטפל או בהזרקות ישירות למקום הכואב במסגרת מרפאת כאב, או על ידי כירופרקטור שיבצע מניפולציה לאזור המתאים, או אם כל זה לא יעזור על ידי ניתוח בגב.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה וחג שמייייח

לילך
    21/03/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה