מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיה בכיפוף הבוהןמשה03/02/2011
שלום, שאלתי ולא נענתי, אודה לתשובה,
מזה מספר שבועות יש לי בעייה בכיפוף הבוהן, וכשאני מצליח אז זה מלווה בכאבים והיא נשארת מקופלת.
אודה להסבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בכיפוף הבוהן - תגובה
ד''ר יונה יניב06/02/2011יש לך כנראה דלקת במכופף האגודל ( בהן ברגל ואגודל-ביד, אולי לא הבנתי איפה הבעיה?) הדלקת נקראת טריגר פינגר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפשר לעשות ספורט ללא מדרסים?עידו03/02/2011
שלום,
אני בן 18, יש לי מדרסים בשתי הרגליים (ברגל שמאל יש לי הגבה של 1.5 סנטימר) כדי לשפר את היציבות ולהקל על הלחץ בגב והרגליים.
הומלץ לי ע"י רופא אורתפד לעשות ספורט כדי לשפר את היציבות.
אני מעוניין להצטרף לחוג קארטה, הבעיה היא שאת הפעילות הספורטיבית עושים שם ברגליים יחפות.
האם אני יכול לקיים פעילות ספורטיבית ללא מדרסים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר לעשות ספורט ללא מדרסים? - תגובה
ד''ר יחזקאל טיטיון08/02/2011כן. ברור.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפעינוח תוצאות מיפויאתי.ב03/02/2011
לד"ר שלום,
עשיתי מיפוי עצמות ואני אמורה לחכות עוד חודש לפגישה אצל הרופא אודה לך באם תעזור לי להבין את התוצאות.
אני מצטטת:
ממצאים:
+ספקט עמוד שדרה מותני ואגן
סקוליוזיס טורקו לומבלי קלה.
הדגשה בחוליה L3 שינויים ספונדילוטים דיסקוגניים.
הדגשה בחלק התחתון פרק סקרואיליאקלי משמאל.
שינויים אוסטיאוארטריטיים קלים.
תודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה מדלגים עליי ולא עונים
אתי.ב07/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה בפעינוח תוצאות מיפוי - תגובה
ד''ר חגי אמיר07/02/2011שלום אתי,
בגדול שינויים קלים המראים על שחיקה קלה במספר מפרקים בגוף, בינהם בגב התחתון ובאזורי החיבור האחורי של עצמות האגן.
אין לכך כל משמעות ללא הבדיקה הקלינית.
בברכה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אתי.ב07/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה שלא מצליחים לזהותאביחי03/02/2011
שלום,
אני סובל זה כשנה מכאבים בשוקיים.
הייתי במיפוי עצמות שלא איבחן כלום,אורטופד אחד חשב שיש לי תסמונת המדור הכרונית אך לאחר ביקור אצל אורטופד באסף הרופא הוא שלל זאת,וגם לא בדיוק יודע מה הבעיה.
האבחנה שלו היא:
רגישות במישוש/לחץ בטיביה השרירים מדיאלים וחיצוניים אך גם על העצם עצמה.
מה לדעתכם יכולה להיות הבעיה? מפחיד שאף אחד לא יודע מה זה ומה אפשר לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה שלא מצליחים לזהות - תגובה
ד''ר יחזקאל טיטיון08/02/2011לא ניתן לענות ללא בדיקה מסודרת.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיד אכילסאייל03/02/2011
שלום רב!
באיזה דרכים (שהן לא ניתוח) אני יכול להאריך את גיד אכילס? (למשל מתיחות ספציפיות...)
אני רוצה להגיע לתנועה המקסימלית של flex (התנועה מבלט) בכפות רגליי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיד אכילס - תגובה
ד''ר יחזקאל טיטיון08/02/2011ראה תשובה לעיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיד אכילסאייל03/02/2011
שלום רב!
באיזה דרכים (שהן לא ניתוח) אני יכול להאריך את גיד אכילס?
אני רוצה להגיע לתנועה המקסימלית של flex (התנועה מבלט) בכפות רגליי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיד אכילס - תגובה
ד''ר יחזקאל טיטיון08/02/2011תרגילי מתיחה לאכילס. מעבר לכך אין דרכים לא ניתוחיות. זה גם לא מאריך את הגיד עצמו כי אם את השריר.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיד אכילס - תגובה
ד''ר יונה יניב08/02/2011תנועת ה"פוינט" מבלט איננה תוצאה של גיד אכילס ארוך. בתנועה זו - מתכווצים השרירים האחוריים של השוק וגיד האכילס המחובר איליהם מושך את העקב למעלה. גיד קצר מדי של אכילס יגרום לתנוחה קבועה כזו.
כדי לעשות "פוינט" - מאריכים ( באימונים חוזרים ) את הגידים הרצועות ומפרק הקרסול ומפרקי כף הרגל בצד הקדמי! ולא האחורי, שם נמצא האכילס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כף יד- צילום מס' 2אייל02/02/2011
אני לא מצליח לצרף את תמונה מס' 2 באותה הודעה, אז אני מצרף בהודעה נפרדת
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כף יד- צילום מס' 2 - תגובה
ד''ר יונה יניב03/02/2011טוב, ראיתי גם את הצילום הזה וגם הוא כאמור תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כף יד לא מטופלתאייל02/02/2011
שלום רב,
אני בן 25, כתבתי הודעה בפורום לפני שבועיים או קצת יותר וקיבלתי תשובה ברצוני לשאול עוד שאלה לגבי אותה בעיה.
הבעיה היא שקיבלתי מכה על כף היד לפני יותר מ - 4 שנים ולא טיפלתי באותו רגע בבעיה, לא ביקרתי אצל הרופא, היום יש מדי פעם כאבים חלשים באצבע מס' 4 בעיקר ובעצם המסרק של אותו אצבע, הכאבים באצבע נמצאים רק עד לאמצע האצבע הקרוב יותר לכף היד. עשיתי צילום רנטגן ובצילום רשם הרופא:
נגע סקלרוטי קטן בראש מטהקרפוס 3 מימין- bone island?
(הערה: הוא הוסיף בסוף סימן שאלה- אולי לא לא בטוח לגבי ה- bone island)
(הערה נוספת: הוא רשם "מימין" ולא ברור לי אם הכוונה ליד ימין הוא שהבעיה נמצאת בצד ימין של עצם או מפרק מסויים- אבל בכל מקרה הבעיה נמצאת ביד ימין)
אני אשמח לקבל פיענוח של התשובה, אני גם אצרף את הצילומים, אני גם אשמח לדעת מה היא דרגת חומרת הבעיה שיש לי.
ברצוני לציין כי היד שלי מתפקדת, אני מסוגל לעשות את כל התנועות שאני רוצה, אני מסוגל לכתוב, להקליד, לעבוד עבודה פיזית עם היד או כל דבר אחר, רק שמדי פעם יש כאבים באזור שציינתי למעלה והכאבים יכולים להופיע גם בזמן מנוחה של היד (ללא הפעלת מאמץ מיוחד)- האם ייתכן שיש פגיעה בעצבים של ביד? איזה אפשרויות יש?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום מס'2
אייל02/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום מס' 2
אייל02/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכף יד - תגובה
ד''ר יונה יניב03/02/20111. לא רואים את כל הצילומים
2. "מימין" הכוונה ליד ימין. אם תסתכל בצילום תראה נקודה לבנה בתוך הראש של עצם מסרק 3 - לזה הכוונה.
3. סימן השאלה הוא כי זה חשד
4. אין משמעות לממצא
5. הצילום נראה לי תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח "דרז" לכאביםליאור קרביץ02/02/2011
שלום
עברתי תאונת אופנוע לפני כ- 15 שנה עם פגיעת ברכיאל-פלקסוס מלאה, תלישת חלק מהעצבים ויד ימין משותקת לגמרי.
עברתי ניתוח לשיחזור עצבים ושניים להעברת שרירים,
לפני כ -5 שנים תו כדי טיפול בפוליציטמיה-וורה ב"פג-אינטרפרון" החלו כאבים בעיקר באצבעות 4-5 (אבל לא רק) , בכףהיד כשבמצב של חום/מחלה/עייפות הכאבים מטפסים עד למרפקץ
הכאבים מחמירים מאז,
טופלתי כמעט בכל תרופה אפשרית מבלי יכולת להגיע למינון הדרוש עקב תופעות לוואי או בעיות של הפרעה בתיפקוד היומי הפעיל שלי
כמו כן בזריקות בלוק לכתף שלא השפיעו
הוצע לי לבחון אחרי " mri " ניתוח "דרז" ...
אשמח לקבל פרטים על הניתוח, % הצלחה, פגיעות אפשריות מלבד סיכוני ניתוח רגילים, אצל מי וכו'
תודה רבה
ליאור קרביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח "דרז" לכאבים - תגובה
ד''ר יונה יניב03/02/2011שלום ליאור. לא יודעת מה זה ניתוח דרז. אבל - יש לבצע בדיקת EMG לברר אם אין בעיה בעצב האולנרי באיזור המרפק או בכף היד עצמה. בכף היד יש כלי דם ליד העצב המעצבב תחושתית את אצבעות 4 ו5 ואם יש חסימה באחד מהם זה יכול לגרום ללחץ על העצב.
במחלקה בה אני עובדת - המחלקה לכירורגיה של היד בבי"ח שיבא אנחנו מטפלים בבעיות דומות כולל פלקסוס ברכיאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדרז - לד"ר יונה יניב
ליאור קרביץ03/02/2011שלום ד"ר
דרז עד כמה שהבנתי הוא צריבה/חיסול של העצבים התחושתיים במקרה הזה, בחלק האחורי של חוט השדרה עצמו, מדובר בc4,5,6,7, ואולי גם c8.
עשו לי כבר בלוק בכתף/צוואר, ודובר גם בבלוק בשורש כף היד אך הוחלט ע"י הרופא שליווה אותי לאורך הדרך (ד"ר יורם עוזר) שאין סיבה וגם מאחר והכאבים מגיעים במצבים מסוימים לכל כף היד ואף למעלה ממנה.
על הדרז דובר במרפאת הכאב בהדסה עין-כרם החלטה בכל מקרה אחרי mri צווארי נדמה לי
האם זה מאיר קצת יותר את העניין ?
מה דעתך ?
תודה רבה
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדרז - לד"ר יונה יניב - תגובה
ד''ר יונה יניב06/02/2011נראה שכבר קבלת את כל התשובות, יש להמתין לMRI. אם הכאב באמת בלתי נסבל, אולי כדאי לחשוב על הניתוח. אפשר גם להתייעץ במרפאת כאב אחרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקרנת הכאב
גלית08/02/2011שלום ותודה רבה על התגובה.
רציתי לשאול האם יכול להיות שכאב מקרין לי על אזורים רבים בגוף כגון: הצוואר, הידיים, הרגליים ום אצבעות הידיים. בנוסף אני גם סובלת מכאבי ראש חזקים בתקופה האחרונה מאז שחזרו הכאבים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע בגידגלית01/02/2011
האם שבר בכתף ובזרוע יכול להחמיר עד כדי קרע בגיד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע בגיד - תגובה
ד''ר יונה יניב03/02/2011שאלתך מאד כללית אבל שבר בזרוע לא יכול להחמיר! עד כדי קרע. ייתכן והקרע נגרם בזמן החבלה עצמה. ייתכן גם שהיה קרע בגיד השרוול המסובב גם לפני כן, תלוי בגילך, וייתכן שהשבר היה מזמן ונוצרו שינוים ניווניים שגרמו לשינויים בגיד שנקרע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרע בגיד
גלית03/02/2011אני בת 25 ושברתי את הכתף בתאונת אופנוע אך לא איבחנו אצלי פגיעה בגיד.
אם ככה ממה יכולים לנבוע הכאבים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרע בגיד - תגובה
ד''ר יונה יניב06/02/2011אולי מהשבר? לוקח הרבה זמן לכאבים לעבור. בנוסף - ייתכן ויש הדבקויות סביבו של רקמות שונות כולל קופסית המפרק. עלייך להתמיד בפיזיותרפיה ולהתאמן גם בבית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוי עופר בכטרבעופר לוי01/02/2011
שלום רב רציתי לקבל הסבר לפי תשובת הסיטי מה הפירוש לתשובה בסיטי אגן היצרות קשה של המיפרקים דו צדדי שינויים סקלרוטיים בעצמות הסמוכות המחלת בכטרב נגועה בשתי המיפרקים קיים במבוק ספיינל קיפוזיס עש קשה המחלה מיתקדמת וסוערת גם הדמייה וגם קלינית אני על סף יאוש מטופל עקב מחלתי במרפאה פסיכיאטרייה ניסיתי מספר פעמים להיתאבד נימעס לי ליחיות עקב מחלתי והמיגבלות הקשות פוטרתי מעבודתי לאחר 17 שנים בתחום הרפואה עבדתי לא יודע מה לעשות איך אוכל להמשיך לחיות לא יוכול להיתלבש לשים גרביים קשה לי נעזר באישתי וילדיי מיתקלח עד לברכיים הראומטלוג שלי פרופסור אבו שקרא ופרופסור יעקוב הורוביץ אמרו לי שיתכן ואני ישב על כיסא גלגלים אני לא יוכול לידרוך על פרק ירכיים הולך בצליעה בבקשה תעזור לי אני מבקש כול יום אצלי הוא סבל ופשוט נימעס לי ליחיות מעדיף למות ולא ליסבול תודה עופר לוי מבאר שבע ממתין לתשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוי עופר בכטרב - תגובה
ד''ר יונה יניב03/02/2011מחלתך היא מחלה גנטית. ניתן להחליף מפרקים שמוגבלים בתנועה. עליך לפנות לאורתופד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח אורתסקופי ורואקוטןאהוד01/02/2011
שלום,
אני בן 33, עם חשד לSLAP.
אני משתמש היום ברואקוטן של חברת רוש במינון של 40 מ"ג להיום.
במידה וה MRI יאבחן לי ואצטרך ניתוח,
האם אני יכול לבצע את הניתוח תוך כדי שימוש בתרופה זו?
האם יש סיכון לגבי תוצאות הניתוח במידה ומשתמשים בה?
האם צריך להפסיק אותה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח אורתסקופי ורואקוטן - תגובה
ד''ר יונה יניב03/02/2011נטילת ראוקוטן לא מהווה בעיה לניתוח ארתרוסקופיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהולגבי צלקות
אהוד03/02/2011תודה על תגובתך המהירה
האם לחשש שלי מהצטלקות לא טובה מהחתכים שיהיו לי בכתף אחרי הניתוח בשילוב עם התרופה יש הצדקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהולגבי צלקות - תגובה
ד''ר יונה יניב07/02/2011לא, באיזור הכתף בכלל יש הצטלקות פחות טובה אבל ניתן לטיפול - אחרי הוצאת תפרים - לטפל בצלקות בריפוי בעיסוק כולל מדבקת סיליקון ללילה או קרם "קלוקוט" וכמובן - ללא חשיפה לשמש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול לאוסטופרוזיס- עזרה....ריקי01/02/2011
שלום רב,
סבתא שלי בת 83 עד היום לקחה - פוסלאן
אני באופן עצמאי ,לאחר ששברה את האגן ,לקחתי אותה לצפיפות עצם.
אף רופא לא הפנה אותה לבדיקה למרות שבמהלך השנים האחרונות כל נפילה הסתיימה בשבר
תוצאות הבדיקה בעמוד שידרה מינוס 4.5 ובעצם הירך מינוס 4.7
שאלתי היא: מה הטיפול שסבתא שלי צריכה לקבל?
כיוון שבפניה לרופא המשפחה לתת פורטאו (וזה על סמך בירור בפורומים) קיבלנו תשובה כי היא אינה יכולה לתת ויש לפנות לאורטופד.
האם גם האורטופד עלול לעשות בעיות במתן טיפול, איך נדע אם גם הרופא הזה לא מתכוון לחסוך לקופה כסף?!
האם מרמה מסויימת יש טיפול שהוא ספציפי כמו מתן העירוי החד שנתי /פורטאו או ששוב יתנו לה פוסלאן?
האם אנחנו אמורים לבקש או להתעקש על סוג טיפול הרצוי ואיך נדע מהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול לאוסטופרוזיס- עזרה.... - תגובה
ד''ר יונה יניב03/02/2011אני מקווה שסבתך לא נוטלת רק פוסלן, עליה ליטול אותו יחד עם קלציום - במינון של למעלה מ1000מג'.
צפיפות העצם כפי שציינת - גרועה ביותר. מצד שני לא טוב לקחת פוסלן לשנים רבות כי זה מקשיח את העצם וגורם אפילו לשבירות יתר...
פורטאו או אקלסטה אמנם ניתנים בהזרקה חד שנתית אבל היעילות דומה לפוסלן.
כדאי - גם לגשת לאורתופד וגם לרופא שמומחיותו במטבוליזם - לפנות למרפאה מטבולית באחד מבתי החולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נעליים ראשונות - איך יודעים שמתאים?עליזה01/02/2011
קניתי היום לבת שלי נעליים של גלי. הן נקראות צעד ראשון.
המידה מתאימה אבל זה נראה שממש לא נוח לה.
איך יודעים שהנעל טובה לילד?
יש נעלים שנקראות טרום הליכה אבל אומרים שזה לילדים שלא הולכים והיא הולכת כבר יותר מחודש
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעליים ראשונות - איך יודעים שמתאים? - תגובה
ד''ר יחזקאל טיטיון08/02/2011אין שום צורך בנעל ''צעד ראשון'' או צעד אחר. בגדול ילדים לא צריכים נעליים אבל בעולם המודרני נהוג לנעול נעליים. אפשר לקנות כל נעל שתהיה רכה ונוחה הלי מסמרים בולטיפ פנימה או משהו כזה... כל הסיפורים של נעלי צעד ראשון זה סתם גימיק שיווקי יקר.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחרים שרשמו אחרי עונים, דחוף, תענושואלת01/02/2011
שלום ד"ר,
צילום בית החזה. היפרקיפוזיס. קומפרסיה במספר חוליות גביות בחלק האמצעי.
מזה אומר?
ממתינה לשתובתך, תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחרים שרשמו אחרי עונים, דחוף, תענו - תגובה
ד''ר יונה יניב03/02/2011ראשית תיקון - יש לומר - תענו בבקשה!!!!
שנית - אורתופדים לא מטפלים בבית-חזה - זהו ענין למנתח חזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)