מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קשת גבוההיעל16/11/2010
שלום[
לבני בן ה22 יש קשת גבוהה בכף הרגל..
לאחרונה סובל משבר מאמץ בעקבות אמון ריצה.
הההשערה היא שאולי שבר המאמץ נגרם כתוצאה מהקשת הגבוהה וגורמים נוספים.
שאלתי היא האם מדרסים יכולים לעזור לו לחזור לאמוני ריצה לאחר ההחלמה. איזה סוג מדרס מומלץ לקשת גבוהה? הייתי רוצה את הסוג האופטימלי עבורו ולא בהכרח את המינימום המוצע על ידי קופת חולים.
הוא מאוד רוצה לרוץ.
.
תודה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשת גבוהה - תגובה
ד''ר יחזקאל טיטיון25/11/2010ניתנה לשאלה זאת כבר תשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת גבסתקוה15/11/2010
שלום, לאחר תאונת דרכים אובחן אצלי שבר בקרסול וגובסתי עד מתחת לברך. לצערי, רק בדיעבד שמעתי עם האפשרות לגבס בעל משקל קל. הגבס הנוכחי כבד, מסורבל ומונע ממני ניידות.חלפו חמישה ימים ואני מאוד רוצה להחליף לגבס קל. נאמר לי שרק לאחר 10 ימים זה ניתן. רציתי לדעת אם יש איזשהי אפשרות אחרת. בנוסף, אצבעות הרגל ברגל המגובסת נפוחות וכחולות.
אודה לכם לקבלת תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת גבס - תגובה
ד''ר יחזקאל טיטיון25/11/2010תלוי בסוג השבר. אם מדובר בשבר שרגע בעמדה טובה אבל בעל אופי לא יציב שעלול לזוז אם מורידים הדגבס, הייתי נזהר מכך.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת דה קרווין והזרקת זריקות קורטיזנא15/11/2010
שלום,
אובחנתי לפני כשנה בדה קרווין עשיתי זריקה , לאחר 3 חודשים חזר הכאב, עשיתי זריקה נוספת
וכעת חצי שנה אחרי הכאב מתחיל לחזור.
כמה זריקות מותר לעשות ? מה תופעות הלוואי/נזק אם יש ?
אני חוששת מניתוח מאחר ואמא שלי עשתה אותו והשיקום הוא ארוך, אני עם תינוקת בבית וזו יד ימין שלי. מעדיפה כרגע טיפול בזריקות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת דה קרווין והזרקת זריקות קורטיז - תגובה
ד''ר יונה יניב16/11/2010ההזרקות מחלישות את הגידים ולכן אנחנו מגבילים את מספרן. גם הזמן בין הזריקות בדכ"ל מצטמצם. לפעמים יש לשלב את ההזרקות עם טיפול פיזיותרפי ולהשתמש בסד מנוחה לאגודל.
ההחלמה לא כ"כ ארוכה וקשה ואפשר לטפל בתינוקת גם לאחר הניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם רכיבה על אופניים מזיקהאבי15/11/2010
לפני שבועים נפלתי על הברך ועקב כך נוצר שטף דם פנימי בברך
הרופה ניקז את הדם וחבש לי את הרגל כמו כן אמר לי לנוח כשבוע עם רגל מורמת
לאחר כשבוע חזרתי לרכב על האופנים
ההרגשה די השתפרה מאז אבל בלילות אני מרגיש כאבי טופת בברך
חשבתי שאולי האופנים אשמים והפסקתי לרכב אבל זה רק החריף את הכאבים
שאלתי היא האם להמשיך לרכב או לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם רכיבה על אופניים מזיקה - תגובה
ד''ר יונה יניב15/11/2010ברכיבה על אופניים יש חיזוק של השרירים סביב הברך בלי עומס על הברך עצמה, לכן - רכיבה (נכונה!) טובה לברכיים. אם יש כאבים בלילה יש לחזור לרופא, אולי ימליץ על תרופות נוגדות דלקת, או על טיפול בפיזיותרפיה, מלבד הרכיבה עצמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גבס ללא שבר???דביר14/11/2010
שלום,
אז לפני כ4 ימים הגעתי לרופא והתלונני על כאבים בקרסול..שנשלחתי למיון טענו כי יש חשד לשבר, וזומנתי למומחה כף רגל בעוד שבוע מהיום.
העניין הוא שהרגל שלי כאבה לא ברמה קרובה לזו של שבר, ועכשיו כבר לא כואבת בכלל...לא ברור לי איך נקבע שזה שבר,
השאלה שלי היא האם הם יכולים רק לגרום לי נזק על ידי גיבוס רגל שלא נשברה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אה ועדו משהו
דביר14/11/2010אני מתחיל להרגיש כאבים באיזוא שלפני הגב לא כאב בכלל, האם כדאי לי להוריד את הגבס לבד?
אם כן איך אני עושה את זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגבס ללא שבר??? - תגובה
ד''ר יחזקאל טיטיון25/11/2010לעיתים גבס עלול לגרום נזק. במיוחד עם הוא לוחץ.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת כרונית בגיד טיביאליס פוסטוריושחף נגר14/11/2010
שלום,
מזה שנתים אני סובלת מדלקת כרונית בכף הרגל שאובחנתה תחילה כדלקת בגיד אכילס.
ביצעתי בדיקת MRI שבסופה נמסרו לי תוצאות שמצביעות על דלקת כרונית בגיד טיביאליס פוסטוריו.
ניסיתי כמעט כל טיפול אפשרי וכעת אני עומדת לפני ניתוח שאני מעוניינת מאוד למנוע אותו.
קראתי עיתון הבוקר וראיתי מודעה על טיפול בגלי הלם.
טיפול זה יכול לעזור לי בפתרון הבעיה המתמשכת ?
במידה וכן- תוך כמה זמן של טיפולים הבעיה צריכה להיפתר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת כרונית בגיד טיביאליס פוסטוריו - תגובה
ד''ר יחזקאל טיטיון25/11/2010במידה ובעייתך היא אי-ספיקה של הגיד הטיביאלי האחורי, גלי הלם לא יעזרו.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכה באגודל, התנפחות ממשית, וכאבים.עומר13/11/2010
שלום רב,
לפני כשעתיים קיבלתי מכה חזקה מכדור ואגודל,
האגודל התנפחה לי ממש, נייתה קשה וכואבת.
קשה לי לעשות איתה תנועות ויש לי מעט שטף דם בציפורן.
מה אני עושה כדי לטפל בזה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכה באגודל, התנפחות ממשית, וכאבים. - תגובה
ד''ר יונה יניב14/11/2010הולך להבדק, אולי גם צריך צילום רנטגן. יכולות להיות מספר בעיות שכמובן הפשוטה ביות - שיש חבלה עם שטף-דם וזהו אבל גם יכול להיות שבר או קרע של רצועה הדורש טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נתוח במחלות כבד הפטיטיס c וצירוזיסמשה דוד שפריר12/11/2010
אני סובל 20 שנה ממחלת כבד זיהומי מסוג הפטיטיס סי, שהתפתח לצירוזיס בדרגות 3 עד 4 יכול לעבור ניתוח ע"י השתלת בלון בין שרירי הדלתואיד לעצם הכתף הימנית, לאחר קרעים של 4 הגידים, כתוצאה מנפילה במעבר חציה של הכביש. נמסר לי שחומרי ההרדמה הכללית (של כל הגוף) בניתוח כזה - היא מסוכנת לחולה כבד, שאלתי היא האם ניתן לבצע ניתוח זה ע"י הרדמה אזורית בלבד, הדורשת חומרי הרדמה פחות מזיקים לחולי כבד כמוני. האם זה נכון, ואם-כן הדבר, באילו חומרים אפשר להרדים בניתוח אזורי?. בתודה על תשובתכם ובהוקרה, משה דויד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נתוח במחלות כבד הפטיטיס c וצירוזיס - תגובה
ד''ר יונה יניב14/11/2010אי אפשר לנתח כתף בהרדמה איזורית. אולי אפשר עם הרדמה מקומית אלא שאז יש צורך בהרבה חומר וגם אז לא בטוח שלא חהיו כאבים. לגבי חמרי הרדמה - יש לשאול רופא מרדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ונפיחות מוזרה ברגלאילנה12/11/2010
התחילו לי כאבים לפני כמה ימים בחיבור הקידמי של הרגל לכף הרגל.
היום שמתי לב שהעצם כאילו נפוחה.
זה מראה ממש ממש מוזר. מה זה יכול להיות?
לא קיבלתי מכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים ונפיחות מוזרה ברגל - תגובה
ד''ר יחזקאל טיטיון25/11/2010לא ניתן לדעת ללא בדיקה פיזיקלית ובדיקות עזר.
פני לבדיקת אורתופד באזור מגורייך.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדרסים לקשת גבוההיעל12/11/2010
שלום[
לבני בן ה22 יש קשת גבוהה בכף הרגל..
לאחרונה סובל משבר מאמץ בעקבות אמון ריצה.
הההשערה היא שאולי שבר המאמץ נגרם כתוצאה מהקשת הגבוהה וגורמים נוספים.
שאלתי היא האם מדרסים יכולים לעזור לו לחזור לאמוני ריצה לאחר ההחלמה. איזה סוג מדרס מומלץ לקשת גבוהה? הייתי רוצה את הסוג האופטימלי עבורו ולא בהכרח את המינימום המוצע על ידי קופת חולים.
הוא מאוד רוצה לרוץ.
.
תודה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדרסים לקשת גבוהה - תגובה
ד''ר יחזקאל טיטיון25/11/2010נשמע מדרסים מותאמים לפי מידת גבס (מדרסים פונקציונאלים), יכולים לעזור לתמיכה במבנה כף הרגל ומניעת עומסים נקודתיים בנקודות לחץ.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בעקבמיטל12/11/2010
שלום,
החל מאתמול יש לי כאבים חזקים בעקב רגל שמאל. הכאבים הם פנימיים כלומר מבחוץ לא רואים כלום ולא כואב כשאני נוגעת באזור, זה כאב פנימי שמתרחש בזמן הליכה או כיפוף של כף הרגל.
האם מדובר בדורבן? יש לציין שבבוקר כשקמתי הכאבים היו חלשים והתחזקו ככל שעבר הזמן במהלך היום כולל עכשיו.
מה זה יכול להיות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בעקב - תגובה
ד''ר יחזקאל טיטיון25/11/2010לא ניתן לדעת ללא בדיקה פיזיקלית ובדיקות עזר.
פני לבדיקת אורתופד באזור מגורייך.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בשורש כף הידנטע12/11/2010
לפני כחודש שברתי את שורש כף היד ומאז ששמו לי גבס הבחנתי שהציפורניים ביד עם הגבס גדלות הרבה יותר לאט אם בכלל מהציפורניים ביד הבריאה. האם יש קשר בין השבר והגבס לצמיחת ציפורניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר בשורש כף היד - תגובה
ד''ר חגי אמיר12/11/2010מעניין, לא שמתי לכך לב בעבר, כדאי לשאול בפורם עור.
מקוה שהשבר מתאחה כראוי.
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
ד''ר חגי אמיר12/11/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מחלות_עור_ומין' id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבר בשורש כף היד - תגובה
ד''ר יונה יניב14/11/2010כן התופעה ידועה ותחלוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברכייםטלי .ע11/11/2010
לאורטופד שלום
מאחר וקיבלתי את התשובה היום והאורטופד שלי יהיה רק ביום ראשון אחרהצ
אשמח לקבל פירוש לתשובה של מיפוי העצם שנערכה לי .
סיבת הפניה: הנבדק מתלונן על כאב בברך השמאלית זה כשנה, ללא סיפור של חבלה.
משחק כדורסל פעם בשבוע. ?MEDIAL MENISCUS - שאלה למיפוי – נזק ל
ממצאים:
במיפוי נראתה קליטה דיפוזית מוגברת בכל מרכיבי הברך השמאלית, בעיקר באספקט
מדיאלי. כמו כן קליטה מוקדית באספקט המדיאלי הטיביאלי.
בברך הימנית – קליטה דיפוזית מוגברת פחות עם הדגשה של האספקט המדיאלי.
בבדיקה הטומוגרפית (ספקט) נראתה קליטה מוקדית באספקט המדיאלי הטיביאלי
הקדמי של הברך השמאלית.
הקליטה במשטח המפרקי הטיביאלי והפמורלי מימין – תקינה.
נראתה קליטה דיפוזית במדורים הקדמיים של שתי עצמות השוק.
יש לציין קליטה מוקדית במדור הקדמי האמצעי של השוק מימין.
שאר השלד תקין.
סיכום: הממצא בברך השמאלית מתאים לתהליך ארטריטי מפושט מלווה
.MCL - וכן נזק ל BONE BRUISE - ב
.MCL - הממצא בברך הימנית – מתאים לתהליך ארטריטי קל יותר עם נזק קל ל
מלווים בשבר מאמץ מדרגה נמוכה SHIN SPLINTS - הממצאים בשוקיים מתאימים ל
במרכז הטיביה מימין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברכיים - תגובה
ד''ר חגי אמיר11/11/2010טלי היקרה,
אחזור ואומר כי לבדיקת מיפוי עצמות כשלעצמה תועלת מוגבלת. מיפןי עצמות מתלווה לבדיקה הפיזיקלית לסיפור הקליני, ולבדיקות דימות נוספות.
הסיכום אומר כי מדובר בשינוים ניווניים בשתי הברכיים יותר בברך השמאלית, ויתכן כי קיימת תגובה של העצם לפעילות עודפת ומאומצת ברגל ימין.
זה הפרוש המילולי של הבדיקה.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהא11/11/2010
שלום,
אני בת 54, עובדת כמטפלת בקשישים הכוללת עבודה פיזית (ניקיון,קניות לקשישים וכו').
לאחרונה התחילו לי כאבים בבברך ברגל שמאל. הרופאה נתנה לי לעשות צילום בשני הרגליים, ואובחן אצל דלקת (מים ברגל שמאל) וסחוס בשני הברכיים.
האורטופד הוציא לי מים מברך שמאל והוא נתן לי כדורים (אטופן 400), לקחת פעם ביום למשך שבועיים.
השאלה שלי היא האם מותר לי להמשיך באותה עבודה שאני משקיעה בה מאמצים פיזיים? אם אני אמשיך באותה העבודה יכול להיות שחס וחלילה יהיה נזל גדול יותר לרגליים/ברכיים?
יש לציין כי לפני מס' חודשים אובחן אצלי דורבן בכפות הרגליים ואני משתמשת במדרסים לעיתים קרובות.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר חגי אמיר11/11/2010שלום א.
בודאי שכאשר יש דלקת עם נוזל בברך מאמצים ונשיאת משאות כבדים לא יקלו על המצב. אולם לאחר שהנפיחות והדלקת תרד, סביר להניח שתוכלי להמשיך לבצע פעילות מאומצת קלה, כגון הרמת משאות קלים הליכה, ונקיון, ללא החמרה של המצב בברכיים.
בהצלחה, והמשיכי לעשות מצוות לאחרים.
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמישות יתר וכאביםאורלי11/11/2010
בתי בת ה-13 נולדה עם גמישות יתר שבתחילת שנותיה לא יצר כל בעיה. בשלוש שנים האחרונות החלה לפרוק ברכיים, דבר שחוזר על עצמו בממוצע אחת לשבועיים (כבר למדה להחזיר למקום לבד). בנוסף, מתלוננת על כאבים בעצמות ובשרירים מדי פעם וכמובן באיזור הברכיים. אני מבינה מרופא שזהו המבנה שלה ואין מה לעשות כדי לשפר, כפי הנראה היא תזדקק לניתוח או יותר מזה אך בגיל בוגר יותר. ברצוני לשאול, האם ניתן לעשות משהו כדי לחזק את שריריה/עצמותיה, ומה מקור הכאב שבכל פעם מופיע במקום אחר?
תודה רבה על התייחסותכם המהירה
אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמישות יתר וכאבים - תגובה
ד''ר חגי אמיר11/11/2010אורלי שלום.
תפקיד הרצועות לתחום את טווחי התנועה הפסיביים לנורמה שצריכה להיות.
המידה והרצועות נמתחות סופי הטווחים נימצאים מעבר לטווחים הנורמלךיים באוכלוסיה ואז הכוחות הפועלים במנוחה על הרצועות ועל העצמות אליהן מחוברות הרצועות גורמים לקרעים מיקרוסקופיים בחיבורים וכאבים.
לדעתי חיזוק שרירי, הגברת המייצבים הדינמיים של המפרקים, יכול גם ליצב את המפרקים וגם למנוע את הכאבים שניגרמים מרפיון והשענות על המייצבים הסטטיים שהם הרצועות המתוחות.
בקיצור, ללכת לחוגי ספורט ולחזק שרירים סביב המפרקים.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)