פורום אורתופדיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בכף הרגל
    בתאל
    06/11/2010

מזה חודשיים יש לי כאב ממוקד בכף רגל תחתון בדיוק במקום האצבעות קמיצה ואמה כשקמרים את האצבעות לא כואב, אך כשכופפים אותן כלפי מעלה החוצה זה נורא כואב, אני מוגבלת בהליכה ולצערי ממעיטה ללכת וביטלתי לגמרי את ההליכות אותן הייתי רגילה לבצע כשלוש פעמים בשבוע, האורטופד נתן לי קורטיזון שביומיים הראשונים הכאב חדל אך מיד שב לקדמותו , שתיתי גם אנטיביוטיקה למשך 10 ימים והייתה בדיוק אותה התגובה, עברתי צילום שנמצא תקין אני עוברת רפלקסולגיה אך אני ממש מיואשת שלא נימצא לי עד כה טיפול מתאים שיתגבר על הכאב הנקודתי אנא עזרתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בכף הרגל

הוספת תגובה

• כאבים בכף הרגל

ד''ר חגי אמיר
    08/11/2010

שלום בתאל היקרה,
    כמובן שיש לבדוק את הצילומים של כף הרגל, ואני משער שהאורטופד ראה ולא התרשם מבעיה כלשהי.
    בכל מיקרה כרגע ניתן לקחת תרופה נוגדת דלקת לזמן קצר, ולהמעיט הפעילות שמחמירה את הכאב לימים ספורים.
    עם שכוח הכאב ניתן לחזור לפעילות בהדרגה.
    במידה והכאב אינו משתפר תוך מספר ימים ניתן לעשות מדרסים, בקשי זאת מהאורטופד בקופה.
    הצלחה
    דר' אח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלת המשך

בתאל
    08/11/2010

אני סובלת מזה כחודשיים מגל חום נקודתי בכף הרגל המדוברת , חום שלעיתים גובל בצריבה ממש למספר דקות ואז חולף , אני מודאגת מהתופעה האם עלי לעשות בירור ניאורולגי האם מתפתח חלילה בעיית פרקים , הכאבים ברגל זה כבר עניין של חודשיים אנא חוות דעתך מה עלי לעשות וממה נובע גל החום הזה בכף הרגל?! תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלת המשך - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    09/11/2010

בתאל היקרה,
    אין לי שמץ של מושג מה גורם לך לגל החום ברגלך.
    בכל מיקרה כדאי ללכת ולהיבדק אצל רופא שיכוון אותך הלאה.
    בברכה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כירורג אותופדי
    סימון
    04/11/2010

שלום רב,
    רציתי לדעת האם כירורג אורתופדי הוא אורתופד לכל עניין ודבר?
    האם אפשר לפנות אליו בנושא עקמת בגב?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כירורג אותופדי

הוספת תגובה

• כירורג אותופדי - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    05/11/2010

בהחלט,
    אורטופד= כירורג אורטופד=רופא אורטופד=אורטופד מנתח.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים קלים במהלך אירובי
    מעיין
    04/11/2010

דר" שלום
    אני בת 42. בשיעורי אירובי אני מרגישה כאב קל בברך שמאל שמקשה עלי בביצוע התנועות. האם יש גרב מיוחדת לשימוש בשיעורים ואיפה ניתן להשיג.יש לציין שכאבים אלו הופיעו רק כשעברתי לאירובי אינטנסיבי יותר. יש לי בריחת סידן. אני מצליחה לבצע כל מה שנידרש בשיעור כי הכאבים קלים ואיני רוצה להפסיק חוג זה.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים קלים במהלך אירובי

הוספת תגובה

• כאבים קלים במהלך אירובי - תגובה

ד''ר יונה יניב
    04/11/2010

שלום
    בגילך יכולים להיות קרעם שחיקתיים של המניסקוס, דלקת גידים או אפילו התחלת שחיקה של הסחוס לכן עלייך לגשת לבדיקת אורתופד שיאבחן את מקור הכאב וינחה אותך לגבי המשך הפעילות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי כאבים רדיקולריים
    אלכס
    03/11/2010

שלום רב,
    יש לי שאלה - אני סובל מכאבים תכופים בגב התחתון מצד ימין, כאבים אלו מקרינים לי על רגל ימין - בצידה האחורי לכל אורכה, לרבות מתחת לברך ומעל הקרסול.
    הרופא המטפל שלח אותי לבצע צילום CT וכתב בהפניה כאב רדיקולרי בפיזור S1. רציתי לדעת מה זה אומר? האם זה קשור לפריצת דיסק?
    בתודה
    אלכס.

הוספת תגובה

• שאלה לגבי כאבים רדיקולריים - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    04/11/2010

שלום אלכס
    היציאה של עצבים היא מעמוד השידרה . לאחר יציאתם הם מתאחדים ומתפצלים עד שהופכים לעצבים שמגיעים ליעדם בגפיים ובגוף.
    קבוצת סיבי עצב שיוצאת מחוט השידרה עם יציאתה ומעברה דרך הנקב המיועד בעמוד השידרה אל הגוף ניראת שורש. בלועזית RADICLE או ROOT.
    כאשר הפיזור של הפגיעה הנוירולוגית מתאימה לעצבים היוצאים מגובה מסויים בחוט השידרה אנו קוראים לזה כאב רדיקולרי.
    כאב זה אופייני בכל פגיעה מכל סוג שהוא בגובה האנטומי של יציאת השורש מחוט השידרה. יכול להיות מכאני, דלקתי , זיהומי , גידולי. וכו'...
    המטרה בד"כ למצא מה הגורם לכאב הרדיקולרי ולטפל בו.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

אלכס
    05/11/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עמידה כפופה
    דרין
    03/11/2010

שלום
    כבר כמה שנים אני סובלת מבעית עמידה כפופה ניסיתי את חגורה הגב ולא עזרה לי, במה אתם ממליצים לי לעשות בבעיה הזאת איך אוכל לפתור אותה באיזו דרך אהיה מודה לכם את תענו על בקשתי

לקביעת תור
    סגירה
    עמידה כפופה

הוספת תגובה

• עמידה כפופה - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    04/11/2010

שלום דרין,
    בעיות יציבה יש לתקוף בגיל צעיר, קשה מאד לתקן יציבה מעל גיל העשרה,
    הדבר היחיד שניתן לעשות הוא לקחת שיעורים לפי שיטת אלכסנדר, ולהגביר מודעות לגוף וליציבה.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם לקיחת קלקסאן מזיק?
    ניב
    03/11/2010

שלום,
    אמי (בת 60) שברה לפני חודש את צוואר הירך עקב אוסטאופורוזיס ועברה ניתוח לחיבור העצם מחדש. לאחר הניתוח נאמר לה לקחת זריקת "קלקסאן" - נוגד קרישיות למשך חודש וחצי. כעט אמי נמצאת בשיקום בבית, ולפי דעת הפיזיוטרפיסטית היא נמצאת במצב של תנועתיות מלאה. כמובן שהיא לא הולכת רגיל, אבל היא מתניידת בעזרת מקל הליכה ואף עולה ויורדת במדריגות.
    השאלה היא האם המשכת לקיחת קלקסאן במצב זה נחוצה? והאם המשך לקיחת קלקסאן במצב זה יכול להזיק?

לקביעת תור
    סגירה
    האם לקיחת קלקסאן מזיק?

הוספת תגובה

• האם לקיחת קלקסאן מזיק? - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    04/11/2010

שלום ניב
    מטרת לקיחת הקלקסן, הוא למניעה של יצירת קרישי דם במערכת הדם הורידית הרגליים. השכיחות מאד גבוהה לאחר ניתוח ירך ברך ואגן, או ניתוחים גדולים אחרים . הסכנה בקריש דם ורידי היא שהוא עלול לשלוח קרישי דם קטנים לכיוון הלב (-תסחיף).
    תסחיף זה יכול להגיע לראות וב2-3% מהמיקרים עלול לגרום לכשל ראתי כללי עד מות.
    הסכנה העיקרית בקלקסן הוא "דילול הדם" ודימומים מעט מאורכים למשך מספר שעות לאחר לקיחת הזריקה. הפינוי העיקרי מהדם לוקח בין 6-8 שעות.
    הבעיה העיקרית היא חוסר הנוחות עקב הזרקות חוזרות ונישנות.
    כאשר אנו שוקלים את התסכנה של אי לקיחת הזריקות לעומת הסכנה של אי הנוחות מהזריקה, אין ספק בכלל שכדאי להשלים עם אי הנוחות למספר שבועות, בהם רואים שכיחות גבוהה של יצירת קרישים ורידיים ברגליים, ולהוריד בצורה משמעותית את סכנת המות של התסחיפים האפשריים.
    בהצלחה.
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ בעורף...
    רונה
    03/11/2010

אני בת 32 ולפני כחודש וחצי כשקמתי מהמיטה הרגשתי כיווץ חזק בכתפיים ובעורף ומאז יש לי חצים בעורף וכאבי ראש חזקים בנוסף הקרקפת שלי כואב ושורפת ויש לי נשירה חזקה בעיקר ליד העורף ....עשיתי בדיקות דם שיצאו תקינות,הלכתי לרופא עור שאמר שאין בעייה בקרקפת והלכתי לנוירולוג ששלח אותי לבדיקת ct -angio ....ריצי לדעת כי זה ממש מלחיץ אותי וכואב ..מה זה יכול להיות?

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ בעורף...

הוספת תגובה

• לחץ בעורף... - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    04/11/2010

רונה שלום.
    אני רואה שאת נמצאת בברור אולם לא ראיתי שפנית לאורטופד.
    כדאי לפנות לבדיקת ארטופד וביצוע צילום CT או MRI צוארי כדי לברר את מצבך.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע במינסקוס
    ענת
    03/11/2010

שלום רב, יש לי בן בן 20 חייל משחק שנים כדורגל, לאחר חבלה בברך שמאל
    נשלח לבדיקת MRI והסיכום הוא קרע מורכב בקרן הקידמית של המינסקוס הלטרלי.
    שאלתי היא מה הסיכונים והסיבוכים בניתוח שכזה והאם ניתן לטפל אחרת.

תודה - ענת

לקביעת תור
    סגירה
    קרע במינסקוס

הוספת תגובה

• קרע במינסקוס - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    04/11/2010

ענת שלום.
    קרע במניסקוס אינו מסכן חיים אלא גורם להגבלה תפקודית בברך.
    בחלק מן המקרים תנועתיות מבוקרת של ברכיים יכולה לעזור בטווח הארוך בריפוי של הברך ובחזרה לתפקוד תקין. אולם צורת טיפול זו ארוכה ומייגעת ורק כעבור זמן רב נדע אם היתה מוצדקת ההשקעה או שהיה מקום להתערבות ניתוחית.
    ברוב המיקרים והנהוג כיום, אם המצב לא משתפר תוך מספר חדשים יש מקום להכנס עם טלסקופ לברך (-ארטוסקופיה ), ולבצע תיקון של הקרע.
    הסיכונים העיקריים המאד נדירים הם זיהום של הברך לאחר הפרוצדורה, פגיעה באברונים בתוך הברך או סביבה, תסמונת כאב מאוחרת, אולם אין ספק כי הסיכונים הם מועטים ונדירים וכשקיים קרע מגביל יש מקום להכנס ולבצע תיקון ניתוחי ולחזור מהר יחסית לתפקוד.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרדמות בידיים
    אלימלך
    03/11/2010

לפורום אורטופדיה שלום רב,
    אני סובל מהרדמות באצבעות הידיים דבר שגורם לקושי בתפקוד ולהתעורר בלילות.
    בבדיקת emg נמצא פגיעה שורשית מ- C5 עד C7 משמאל ותסמונת התעלה הקרפלית דו צדדי בצורה בינונית וכן לכידה אולנרית במרפק מימין בצורה קלה.
    הרופא ממליץ לעשות ניתוח בשתי הידיים בתעלה הקרפלית.
    שאלתי היא האם יכול להיות מצב שהניתוח יהיה בחינם, היות וכל הצרות הנ"ל מגיעות מחוליות הצוואר. והאם יש בדיקה שיכולה לקבוע בוודאות מהיכן נובעות הצרות מחוליות הצוואר או מהתעלה הקרפלית.
    לתשובתכם אודה
    בברכה
    אלימלך

לקביעת תור
    סגירה
    הרדמות בידיים

הוספת תגובה

• הרדמות בידיים - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    04/11/2010

אלימלך שלום,
    זוהי התלבטות שלא ניתן לענות עליה עד שלא עשינו את הניתוח וראינו את התוצאות.
    בכל מיקרה גם אם קיימת בעיה בעמוד השידרה הניתוח בידיים יעזור להרדמות, ותמשיך ותטפל במקביל גם בעמוד השידרה הצוארי, על ידי פיזיוטרפיה שיאצו וכו'...
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בקרסול
    מהצפון
    02/11/2010

לפני שנתים נפלתי וקרסול היה מנופח וכאב ואחר כך עבר רק לפני חצי שנה הכאב חזר קשה לי ללכת הרבה וקשה לי לרוץ הלכתי לאורטופד בקופת חולים שלי ואמר לי שאני צריכה לעשות ניתוח ואני לא יודעת מה לעשות הרופאים אמרו שיש לי בעיה ברגל אני לא יודעת מה לעשות ולאן לפנות ולאיזה רופאים לפנות

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בקרסול

הוספת תגובה

• כאבים בקרסול - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    04/11/2010

שלום "מהצפון"
    פני לאורטופד המומחה בכף רגל . שיבדוק ויתן לך יעוץ על אפשרויות הטיפול הניתוחי והלא ניתוחי במצבך.
    אם יש לך אפשרות להגיע לאורטופד שיקומי תרוויחי עוד יותר.יוכל לומר לך אם ניתן לפתור את הבעיה על ידי אמצעים פיזיקליים או הבעיה תיפתר רק על ידי ניתוח.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממצאים ברנטגן ברך
    רוזה
    02/11/2010

שלום רב,

ילד בן 15 סובל מכאבים בברך מזה חצי שנה הופנה לרנטגן.
    לילד סינדרום ע"ש נונן.
    ברנטגן פוענחו הממצאים הבאים:
    יש לציין non ossifyng fibroma בשליש הדיסטלי של הירך ימין.
    כמו כן, פרגמנטציה בטוברוזיטס הגדול של הטיביה הימנית.

במה מדובר? האם זה מסביר את הכאבים?

אודה לתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    ממצאים ברנטגן ברך

הוספת תגובה

• ממצאים ברנטגן ברך - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    04/11/2010

המימצא של הפרגמנטציה באזור הטוברוסיטי של הטיביה אכן יכול להסביר את הכאבים במידה והכאבים הם אכן על הטוברוסיטי.
    מצב זה ניקרא מחלת "אוסגוד שלטר", בדרך כלל חולפת בתום הגדילה.
    גשי איתו להבדק אצל אורטופד.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדורגלנים בני 13
    איילת
    02/11/2010

שלום,
    יש לי תאומים בני 13 שמשחקים בליגת כדורגל.
    אחד התאומים סובל מ - osgood sclatter disease ולכן הוא מתאמן עם רצועה אורטופדית בברך על מנת למנוע חיכוך ובנוסף התחילה לו רגישות בעצם הזנב ובברכיים ללא כל קשר לממצא הקודם.

לתאום השני יש שינויים בעקב.

האימונים הם 3 פעמים בשבוע כשעה וחצי כל אימון + משחק של כ - 90 ד' בסוף השבוע.

האם מותר בגיל זה להתאמן עם משקולות ברגליים ובכלל האם כדאי בעקבות הפציעה? המשקולות לא יכולות לגרום לנזקים נוספים?

תודה,

איילת

לקביעת תור
    סגירה
    כדורגלנים בני 13

הוספת תגובה

• כדורגלנים בני 13 - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    04/11/2010

איילת שלום.
    אם האימונים גורמים להחמרה של הכאבים הייתי שוקל את המשך האימונים האינטנסיביים שהם עוברים.
    יש להסביר לילדים כי מאמץ יתר בנוכחות ממצאים כמו שתארת יכולים לגרום לנזק אם ימשיכו את המאמצים הקשים.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיטת נוער לתינוק
    טל
    02/11/2010

שלום,
    רציתי לדעת האם מיטת נוער- ספפה של עמינח יכולה לשמש כמיטה לתינוקת בת שנה וחצי? האם מיטה כזאת מתאימה לגופה? אני צריכה ללדת בעוד כחצי שנה ויש לנו מיטה כזו בבית ואיננו מעוניינים לרכוש גם מיטת מעבר, מה גם שאין מקום.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מיטת נוער לתינוק

הוספת תגובה

• מיטת נוער לתינוק - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    04/11/2010

טל שלום,
    דבר ראשון חישבי על בטיחות הילד.
    האם המיטה לא יותר מידי גבוהה האם יש מגן למיטה שלא יתגלגל בלילה ויפול,
    מבחינת המזרן עצמו, בגיל הזה רוב המזרונים מספיק טובים כיוון שמשקל הילד איננו מספיק כדי לדחוס אותם.
    אם המזרן קשה מדי ניתן לשים על הספה שיכבת ריפוד דקה.
    בשעה טובה עם ההריון הבא.
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, עזרת מאוד

טל
    04/11/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בברך ימין
    סטודנט
    01/11/2010

שלום.
    לפני כחודש וחצי אחרי קפיצה חזקה מדי לגובה, התחילה לכאוב הברך. לא היתה פגיעה, אלא, ככל הנראה - מתיחת גידים. כעבור שעתיים הכאב עבר, אבל מאז לא יכולתי בלי כאב לרדת במדרגות או לעשות פעילות אחרת בה משקל גופי לוחץ על הברכיים. מכיוון שהתופעה לא עברה שבוע שלם, הלכתי לכירופרקט אשר עשה לי מסאז" ואמר, שאין מדובר בשבר כלשהו, אלא במתיחת גידים. לא אז ולא היום לא היתה הגבלת תנועה של הברך. שמתי במשך כשבוע מגן ברך, אחר כך הורדתי אותו ומאז אין את הכאבים האלה. עבר כבר יותר מחודש מאז, אך עדיין אני קצת "מרגיש" את הברך. יש כאב מאד חלש שלא מגביל אותי בחיים(מה גם שאיני עוסק בכדורסל או ספורט מקצועי) אך קצת מטריד. אתמול הלכתי לאורטופד, שראה נפיחת קטנה בברך, אמר שאין פה משהו רציני ושאם זה לא יעבור בעוד חודשיים+, ללכת לעשות מיפוי עצמות.
    השאלה שלי היא, אם אכן ייתכן ש בעת קפיצה רגילה כזאת מ הרצפה יכל להיווצר שבר, ואם כן, אז למה הכאב כמעט ונעלם ללא ריפוי רציני כלשהו? כמו כן, הרופא נתן לי אדקס נגד כאבים, לקחת רק אם יש כאבים חזקים. אמר לא להגביל את עצמי בחיי יומיום. בן 28.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בברך ימין

הוספת תגובה

• כאבים בברך ימין - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    05/11/2010

שלום סטודנט.
    עשית הכל נכון עד כה. גם מסקנותיך נכונות.
    סביר להניח שסבלת ממתיחה של רצועה או גיד, השלב החריף עבר תוך מספר ימים, יקח מספר שבועות עד גמר ריפוי מלא.
    אל תגביל עצמך.
    בברכה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתיחה של שריר התאומים
    דודי ל
    01/11/2010

לפני כשבוע שיחקתי סקווש, במהלך המשחק הרגשתי חבטה באזור הברך ולאחר מכן כל השריר התאומים שלי נמתח בצורה מאוד קשה.

רצוי לציין שהחבטה שהורגשה לא נגרמה כתוצאה מאיזשהו מכה או חבטה שנגרמה לי.

כמובן שלא הצלחתי לדרוך על הרגל והרגשתי כאבים איומים כתוצאה מהמתיחה הזאת.
    לאחר כשבוע של מנוחה אני עדיין לא מצליח ללכת בצורה רגילה או לעלות מדרגות מבלי להרגיש שהשריר של התאומים שלי נמתח בצורה קשה.

מה זה יכול להיות ?

לקביעת תור
    סגירה
    מתיחה של שריר התאומים

הוספת תגובה

• מתיחה של שריר התאומים - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    05/11/2010

דודי שלום,
    סבירות גבוהה שניקרע לך גיד קטן שנימצא סמוך לשריר התאומים שניקרא פלנטריס.
    גיד קטן וחסר משמעות תפקודית ידועה.
    לעיתים הוא ניקרע בעת פעילות מאומצת פתאומית, גורם לדימום פנימי וכאב שמופיע כמו מכה חזקה בסובך.
    הדם ניספג תוך 10 ימים עד שבועיים ואתה תחזור לפעילות מלאה.
    אולם לא מן הנמנע שיתכן כי מתחת או קרעת חלק משריר התאומים.
    אם המצב לא משתפר ואם יש לך הגבלה משמעותית בפעילות רצוי להבדק על ידי אורטופד בקופ"ח.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה