מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ברך שמאל לאחר ניתוח קרעים במיניסקוסדב חידקל09/12/2010
הייתי בקשר בדוא"ל עם ד"ר יוסלביץ מחב' מדטק, שלחתי לו את צילומי הברכיים בעמידה כפי שביקש, לפי דברי ד"ר רפי טיין מבי"ח השרון, אין לי סחוס בברך רגל שמאל, המעט שנשאר לאחר הניתוח נשחק והעצמות יושבות אחת על השנייה, הסברתי לד"ר יוסלביץ כי לאחר הניתוח 8/2009 התגלתה בדמי עקב המוגלובין גבוה, מחלה בשם "פוליציתמיה ורה", אני במעקב המטולוגיה בי"ח וולפסון, מטופל בכדורי "הידראה 500 מ"ג, לדברי ד"ר יוסלביץ, הטיפול במכשיר שלו אינו מתאים לי עקב מחלת הדם, האם קיימת שיטה אחרת בה אולי ניתן להזריק לברך חומר שימלא את מקום הסחוס החסר, אני מתקשה בהליכה מרובה, רעייתי עברה בשנת 1990 אותו ניתוח באותה רגל, גם אצלה אין סחוס, אני רואה אותה הולכת ואני מקנא בה, אנא, הדריכו אותי כיצד ניתן לשפר את חוסר הסחוס בברך רגלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברך שמאל לאחר ניתוח קרעים במיניסקוס - תגובה
ד''ר חגי אמיר10/12/2010דב שלום,
קיימות שיטות רבות של טיפול לפני ניתוח , אולם יש צורך לבדוק אותך תחילה לראות מה הבעיה ולהתאים את הטיפול בך למצב הרגליים והסחוסים.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח hammer toeמוריס09/12/2010
שלום רב !
אני צריך לעבור ניתוח בכף רגל שמאל וכניראה גם ימין ב מסרק שני ארוך !
שאלתי היא == האם אפשר לנתח את2 הרגליים יחד ? והאם בהזדמנות זו יש לי גם עצם בולטת בשני הרגליים ! האם אפשר לנתח את 2 הרגליים גם את האצבע הפטישית וגם את חיתוך העצם ביחד ?????
כמו כן אשמח אם תמליצו לי על מנתח המתמחה בנושא ושהוא עובד עם הביטוח המשלים של הכללית ?
תודה מראש על התשובה המלומדת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח hammer toe - תגובה
ד''ר יחזקאל טיטיון12/12/2010האם אפשר לנתח את2 הרגליים יחד ? - כן.
והאם בהזדמנות זו יש לי גם עצם בולטת בשני הרגליים ! האם אפשר לנתח את 2 הרגליים גם את האצבע הפטישית וגם את חיתוך העצם ביחד ????? - כן.
כמו כן אשמח אם תמליצו לי על מנתח המתמחה בנושא ושהוא עובד עם הביטוח המשלים של הכללית ? - בדוק בביטוח מי מומחה כף רגל שעובד איתם.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב חזק בגב תחתון ומקרין לישבןמיקי09/12/2010
גיל 57 מתאמן בחדר כושר לאחרונה מזה שבועיים סובל מכאב בלתי ניסבל בגב תחתון שמקרין לישבן בצד שמאל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב חזק בגב תחתון ומקרין לישבן - תגובה
ד''ר חגי אמיר10/12/2010שלום מיקי
כניראה עוררת איזה אזור על ידי הפעילות המאומצת שעשית.
קח כדורים נגד כאבים ותנוח כמה ימים, אם לא עובר, גש לאורטופד .
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אצבע ברגל לא זזהמיקי09/12/2010
שלום, אחת האצבעות שלי ברגל לא זזה, יש לי תחושה באצבע אבל אני לא מצליחה להזיז אותה...זה משהו שיעבור או שאני צריכה להלחץ???
האמת אני בטיול בחו"ל ואני כבר לחוצה...תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אצבע ברגל לא זזה - תגובה
ד''ר חגי אמיר10/12/2010מיקי שלום,
קשה להתרשם ללא בדיקה.
אם את חוזרת בקרוב הבדקי כשאת חוזרת. אם את נישארת ועוד זמן רב, וזה מטריד אותך גשי לרופא לבדיקה.
בהצלחה דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב כרונייםס09/12/2010
שלום,
לאימי יש כאבי גב, שמשתקים אותה למיטה במשך שבוע עד 10 ימים, היא מנוטרלת לגמרי.
הכאבים האלה פוקדים אותה כל חודש בקביעות לשבוע פלוס, הדבר נמשך כבר חצי שנה.
כאבי הגב החלו לה בשנתיים האחרונות אך זה תופס תאוצה. אמרו לה שאין מה לעשות.
1. באמת שאין מה לעשות?
2. מה יש לה בעצם?
3. איך ניתן למזער או למנוע את התופעה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב כרוניים - תגובה
ד''ר חגי אמיר10/12/2010שלום,
חסרים פרטים רבים כדי שנוכל לעזור.
בגדול פעילות גופית מודרכת ומסודרת יכולה לסייע, חיזוק שרירים ולימוד יציבה נכונה והתכופפות נכונה יכולה לעזור, אולם כל זה לא בהכרך הבעיה של אמא.
יש לבדוק אותה כדי לראות מה הבעיה ולכוון את הטיפול בהתאם.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ס16/12/2010שלום,
אימי היתה בבדיקה אצל אורטופד, לאחר בדיקה הוא אמר: שיש לה דלקת בגב, והתחלה של עקמת קלה,
הוא נתן לה כדורים לדלקת בשם: BREXIN
10 יחי' ל10 ימים.
1. האם כדורים אלה יפתרו את בעית הדלקת והכאבים?
אימי משותקת בעת התקף כשבוע עד 10 ימים למיטה, כמעט ללא יכולת לזוז.
2. בנוסף אימי נוטלת כדורים ללחץ דם ניתן לערבב כדורים של הדלקת עם אלה של הלחץ דם?
3. אימי הופנתה לפיזיותרפיה, האם טיפול זה עוזר בד"כ לדלקת ולעקמת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממה נגרם הקרע החלקי בכתףישראלה08/12/2010
בבדיקת US מצאו לי "קרע חלקי ברוחב 4 ממ בסופרהספינטוס ומעט נוזל בבורסה הסובדלטואידית". - את הבדיקה עשייתי אחרי שנפגעתי בתאונת דרכים והיו לי כאבים בכתף. האורטופד בקופ"ח אמר לי שממצא כזה לא יכול היגרם בתאונה אלא רק בשחיקה - האם זה נכון? חוץ מפזיותרפיה מה אני יכולה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממה נגרם הקרע החלקי בכתף - תגובה
ד''ר יונה יניב09/12/2010אם את מעל גיל 40 זה יכול להגרם משחיקה אבל גם מתאונה... תלוי במנגנון - חבלה ישירה לא גורמת לזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לאחיין שלי קלאבפוטרחלי07/12/2010
היי ערב טוב,
יש לאחיין שלי קלאבפוט, הוא בן 17 ועכשיו זה כבר מתחיל להיות ניכר בהליכה שלו ..
האם קיים מדרס פנימי בגובה 2.5 ס"מ? ואם כן איפה אני מוצאת את זה?
תודה רבה מראש על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לאחיין שלי קלאבפוט - תגובה
ד''ר יחזקאל טיטיון12/12/2010ניתן לביצוע בכל מכון אורתופדי שמכבד את עצמו.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת ראש רדיוסיפעת07/12/2010
ד"ר שלום - שמי יפעת אני בת 30 לפני כחודש עברתי ניתוח במרפק ימין להשתלת ראש רדיוס מלאכותי - לפני כ 4 שנים שברתי את ראש הרדיוס ביצעתי 4 ניתוחים סה"כ הראשון היה קיבוע השבר באמצעות בורג לאחר כ 10 חודשים מניתוח זה ביצעתי ניתוח להסרת ראש הרדיוס בעקבות תזוזה של הבורג חוסר יכולת ליישר את היד (תקועה בזוית של -45 מעלות) פרונצייה הייתה מלאה וללא סופינצייה כלל... כשנה לאחר ניתוח זה עם טיפולי פיזיותרפיה מרובים 4 פעמים בשבוע עם פיזיותרפיסט אישי - ללא הצלחה בוצע מניפולצייה סגורה - לאחר המניפולצייה קובעתי בסד גבס במצב ישר כ 10 ימים ולאחר מכן פיזיותרפיה ועדיין לא קיבלתי יישור מלא - פרונצייה מלאה וסופינצייה חלקית עם תלונות מרובות שלי בכאבים מרובים באזור שורש כף היד ואזור הרדיוס - ולאחר צילום וביקורת אצל המנתח שלי הוחלט לנתח אותי ולבצע השתלה של ראש הרדיוס - היום אני כחודש לאחר הניתוח עדיין מאוד מאוד מוגבלת בתנועות עדיין על כדורי לשיכוך כאבים - (טרמדקס כ 3 ליום) עושה 3 ימים בשבוע פיזיותרפיה במכון פרטי ובבית עובדת עם מכשיר CDS פסיבי - בחדר הניתוח השיגו יישור מלא כיפוף מלא פרונצייה מלאה וסופינצייה מלאה (המנתח שלי אפילו צילם לי את היד בחדר הניתוח) כשראיתי את התמונות חשתי הקלה כי אני יכולה ליישר את היד וכי רק עבודה מרובה יכולה להשיג זאת - אני סובלת מכאבים מרובים דומים מאוד לסוג של כאבי דלקת כאלה שמונעים ממני לבצע פעולות והמרפק שלי די תקוע - הכאב גם בזמן פיזיותרפיה הוא כל כך חזק שכנראה בגלל הכאב אני זאת שמונעת מהיד להתיישר מבלי לרצות בכך. גם הכיפוף של היד מוגבל מאוד שכן אני בקושי מסוגלת לאסוף לעצמי את השיער ובקושי מגיעה עם כוס לפה. השאלות שלי הן: האם יכול לקרות מצב שלמרות שבחדר הניתוח השיגו בזמן שהייתי תחת הרדמה מלאה ובלוק יישור מלא - שאני לא אוכל להשיג זאת?
האם יש דרך שתוכל לעזור לי איכשהו להרפות את השרירים הלא רצויים האלה ביד כדי שאוכל לעבוד עם הפיזיותרפיסט שלי ולהגיע גם לתוצאות? האם יש איזשהי דרך אפילו תרופתית? ולמה אם בחדר הניתוח הושג לי יישור מלא היום אני לא יכולה להגיע לזה? אני מרגישה שהמרפק ממש תקוע.
אודה לך מאוד אם תוכל/י לתת לי הכוונה מה עליי לעשות - אני מאוד סובלת ומאוד מתוסכלת ומרגישה כאילו אם הצליחו ליישר לי אותה אין סיבה שלא אצליח עם עבודה קשה אך הכאב הוא הדבר היחיד שעוצר בעדי לעשות זאת.
תודה רבה על תגובתכם - ומצטערת על המגילה היה חשוב לי לתת כמה שיותר פרטים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלת ראש רדיוס - תגובה
ד''ר יונה יניב07/12/2010חודש לאחר הניתוח - עדיין מוקדם מדי אבל יש לצפות שטווחי התנועה לא יהיו אף פעם כמו ביד השניה. הניתח נעשה כדי למנוע כאבים בשרש כף היד וליצב את המרפק והאמה. יישור מלא, גם אחרי פציעות יחסית קלות, בדכ"ל אין אבל אנחנו גם לא משתמשים ביישור מלא בחיי היומיום. חשוב כיפוף, פרונציה וסופינציה וכמובן יישור עד חסר של כ30 מעלות.
יש להמשיך בפיזיותרפיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפי איזה קריטריונים מקבלים תשובה ?עלמה06/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
שאלה טובה
אנה07/12/2010האמת שזו שאלה מצויינת על חלק מהשאלות לצערי הרב פשוט מדלגים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפי איזה קריטריונים מקבלים תשובה ? - תגובה
ד''ר יונה יניב09/12/2010אני, דר' יונה יניב אמנם מומחית באורתופדיה כללית, אבל עוסקת בעיקר במומחיות העל שלי - כיר' של היד. לכן, אני עונה לשאלות הקשורות בידיים. מאחר ואני לעיתים גם עוסקת ברפואת ספורט אני עונה גם לפעמים על שאלות כאלו או שאלות כלליות.
מלבד זאת, רובינו עסוקים מאד בדכ"ל, לפעמים יוצאים לכנסים או נמצאים בחופשה (כן, גם זה קורה) ולפעמים מתקשים לעמוד בקצב השאלות.
מקווה שעזרתי
דר' יונה יניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ocd מוקד סקלרוטי וציסטהמעיין06/12/2010
קיבלתי תוצאות ct עבור קרסול ימין, החריגות הם:
בכיפת הטאלוס תהליך מתאים ל-ocd דרגה אחת בקוטר 2 מ"מ בעומק 4 מ"מ
מתחתיו מוקד סקלרוטי בלתי מוגדר
קדמית לממצא מודגמת ציסטה תת כונדרלית נוספת בגודל 5 מ"מ
אנא עזרו לי להבין מה זה אומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ocd מוקד סקלרוטי וציסטה - תגובה
ד''ר יחזקאל טיטיון12/12/2010יש אזור קטן בעצם בקרסול שפגוע. יתכן וגורם לכאב ויתכן שלא.
יש צורך בבדיקה .
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמוד שדרה צוואריענת05/12/2010
בבדיקת CT שבעלי עבר לפני שנה בחוליות C3-4 היתה היצרות פורמנלית דו-צדדית קלה, רוחב תקין של תעלת השידרה, קיים בלט כללי מתון של הדיסק עם לחץ מתון על קדמת השק הטקאלי.
בבדיקת CT שעבר לפני חודש - ישנה גלישה אחורית של C3 על C4 עם היצרות ניכרת של התעלה בגובה זה, ווקום בדיסק.
בעלי קביל הפנייה לMRI ובהתאם לתוצאות יומלץ האם לעבור ניתוח.
שאלתי היא: האם ההזנחה במהלך השנה ללא בדיקות/טיפולים נוספים והמשך אימוני ספורט הביאו להחמרת המצבבחוליות הללו, או שאלו ממצאים שונים אשר אינם קשורים זה בזה ובעצם יש גם בלט וגם גלישה של החולייה?
אשמח לתשובה ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך
ענת05/12/2010בגובה C6-7 קיימת היצרות דיסקאלית עם שינויים ארוטיים אונקוורטרליים קשים. קימת היצרות פורמינלית שמאלית ניכרת, בלט כללי מתון של הדיסק עם לחץ מתון על קדמת השק הטקאלי - מה זה אומר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם תחבושת אלסטית תעזור?יהודית05/12/2010
לפני כעשרה ימים אובחן אצלי olecranon bursitis משמאל. הנפיחות היתה בגודל של תפוז גדול. הנפיחות ירדה משמעותית, אך עדיין יש נפיחות גדולה. האם תחבושת אלסטית תעזור?. תוך כמה זמן הנפיחות נעלמת?. תודה יהודית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות במרפק - תגובה
ד''ר יונה יניב06/12/2010חבישה אלסטית בדכ"ל לא עוזרת אבל נוגדי דלקת כן. בכל מקרה ירידת הנפיחות לוקחת זמן ניכר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היצמדות אצבעות בכף הרגלרועי05/12/2010
לום,
לאחרונה אני חש כי האצבע השמאלית ביותר (הזרת) בכף רגל שמאל נצמדת לאצבע שמימינה. הדבר מורגש כל הזמן ובעיקר כואב ומפריע כשאני נועל נעליים.
הרופא שלי בדק ואמר שאין שם פטריה או משהו בסגנון וצריך ללכת לאורתופד. לפני שאגיע לאורתופד אשמח לשמוע כאן מה דעתכם ?
בכף רגל ימין הדבר כמעט ולא מורגש.
האם יש טיפול מהיר לדבר הזה? (אולי מדרסים או משחה כלשהי)
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היצמדות אצבעות בכף הרגל - תגובה
ד''ר יחזקאל טיטיון12/12/2010נסה לשים הפרדה של סיליקון בין בוהן 4 ל-5. ניתן לקנות בכל בית מרקחת.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ברכייםעלמה05/12/2010
שלום.אני בת 55 מזה כמה חודשים כואבת לי ברך.בהתחלה לא כאב כל יום כל הזמן.
כ3-4 שבועות כואב בלי הפסקה קצת בזמן הליכה ומאוד שאני עולה ויורדת במדריגות.בירידה במדריגות לא יכולה לקופף את הברך.אני במישקל תקין(1.60מ ו57קג)רגילה לפעילות גופנית בוחרת ללכת ברגל.לקחתי 5 ימים אטופן(לפני כחודש) עשיתי רונטגן לפני שבוע וזה תקין.האורטופד בקופת חולים רצה לשלוח אותי לפיזיוטרפיה בסוף נתן לי נאבומטון ל10 ימים ועוד לא התחלתי לקחת כי חליתי בשפעת וכבר 5 ימים לוקחת אנטיביוטיקה ומאוד מבלבל שהאורטופד נותן סתם טיפול שלא יודעה מה יש לי.אין נפיחות או כל סימן חיצוני.מה לעשות?תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסמח לקבל תשובה
עלמה06/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטה בצוואר בין השכמותמירי03/12/2010
הי
לפני שנה בערך שמתי לב שבגב ממש מתחת לצוואר יש לי מעין בליטה שומנית על גבי איזשהי בליטה שנראית כמו עצם
האמת שמעולם לא שמתי לב אם היא תמיד היתה שם או לא אבל זה התחיל להפריע ולהפחיד אותי
הלכתי לאורטופד שאמר שזה לא התחום שלו,שמדובר באיזשהי קפסולה של שומן שנוצרה ושיש לפנות לכירורג פלסטי להסיר את השומן ככל הנראה בשאיבת שומן
ניגשתי לכירורגית פלסטית ששלחה אותי לאולטרה סאונד שם לא גילו קפסולה כזו בכלל
חזרתי אליה והיא הפנתה אותי שוב לאורטופד
הפעם הלכתי לאורטופד אחר ששלח אותי לצילום רנטגן כשחזרתי אליו
הוא אמר לי שהכל בסדר שפשוט מדובר במעין חוליה נוספת שנולדתי איתה וכנראה פשוט לא שמתי לב אליה
שזה לא מסוכן והכל בסדר
מאז לא חזרתי לכירורגית וגם לא לאורטופד, מצד שני זה לא יפה אסתטית מדובר בבליטה דיי גדולה - זה נראה כמו גיבנת אבל זה לא גיבנת אני אפילו לא יכולה להסביר
השאלה שלי האם הבעיה מוכרת לכם? ההסבר של האורטופד שנולדתי עם חוליה נוספת וזה לדבריו "שריד אבלוציוני מימי קדם" ???? לא יודעת נשמע לי דיי מוזר
מצד שני שני אורטופדים על סמך בדיקה ידנית וצילום רנטגן אמרו שהכל בסדר.
אשמח אם תוכלו לכוון אותי מה לעשות עם זה
תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיבנת בעורף
גלית03/08/2011הי גם לי בשנים האחרונות צמחה גיבנת בעורף שמאד מפריעה לי אסטטית ולא מצאתי באף מקום הסבר או פתרון לבעיה המאד מביכה. מחכה לאיזשהו המלצה או פתרון
תודה גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבליטה בצוואר בין השכמות - תגובה
ד''ר יונה יניב05/12/2010כנראה שלא נולדת עם חוליה נוספת. חוליה מספר 7 בצוואר בולטת בדכ"ל לאחור וזו תופעה נורמלית לחלוטין. שומן מצטבר באיזור כחלק מהשמנה. לעיתים, במחלות אנדוקריניות (בעיה הורמונלית) יש השמנה מיוחדת לאיזור זה. אם את בריאה בדכ"ל ואין בעיות נוספות אין מקום לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל, תודה על התשובה
מירי08/12/2010מחלות אנדוקריניות ורשמת בעיה הורמונלית, איך בודקים את זה? לא ידוע לי על בעיה כזו אצלי אבל כן זה נכון השמנתי לאחרונה אחרי ירידה במשקל של 10 קילו
אפשר להגיד שאני לא רזה אבל השאלה אם הבליטה של העצם לא חריגה בגודלה
יש לי שבוע הבא תור לאורטופד נוסף אני אבדוק את זה כי עברה שנה
זה מפריע לי אסתטית וגם כשאני מרימה את הראש להסתכל למעלה זה מפריע קצת
לא באופן חריג אבל מפריע
יש משהו לעשות עם זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל, תודה על התשובה - תגובה
ד''ר יונה יניב09/12/2010בדכ"ל לא אבל אפשר ללכת לפלסטיקאי ואולי לעשות שאיבת שומן באיזור. ההפרעה בתנועה לא נגרמת מהבליטה.
את שאר הבעיות - הולכים לרופא המשפחה עם התשובה הקודמת שקבלת ממני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)