פורום אורתופדיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאות של אולטרה סאונד בקרסול..
    גיא
    11/11/2010

שלום
    מאחר שלפני יותר מחודשיים נקעתי את קרסול ימין ועד היום הכאבים לא עברו, עשיתי אולטרה סאונד קרסול ואלה התוצאות:
    "גיד הנטריור טלו - פיבולרי מעובה עם מרקם היפו-אקוגני ולא הומוגני, הודגם מעט נוזל סביב הגיד
    לסיכום: סימני טנדיניטיס בגיד האנטריור טאלו פיבולרי כמתואר".

אשמח לדעת מזה אומר מפני שאני חייל ועד שאני ייראה אורתופד ייקח לפחות חודש, וחבל לי שעד אז אני ייעשה נזק לקרסול.
    תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תוצאות של אולטרה סאונד בקרסול.. - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    11/11/2010

שלום גיא
    בעיברית זה אומר שנקעת את הקרסול והרצועה בצד החיצוני של הקרסול בשלבי ריפוי. נפוחה ומודלקת.
    צריך להזהר שלא לנקוע שוב את הקרסול.
    זאת על ידי לבישת איר קסט , או ספורט קסט בזמן שאתה יוצא לאימונים במשטחים לא ישרים.
    בהצלחה
    דר' אח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפש אורטופד סימפטי בפ"ת לכאבי גב
    דנית
    10/11/2010

אולי כאבים טיפוסיים (די קשים) לגיל, של קופ"ח הכללית.
    אנא השתדלו

הוספת תגובה

• מחפש אורטופד סימפטי בפ"ת לכאבי גב - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    10/11/2010

סימפטי זה עיניין סוביקטיבי.
    גש לאורטופד טוב.
    התחל מקופ"ח.
    והמשך לפי הצורך.
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סקוליאוזיס אידיופתי
    מודאגת
    10/11/2010

שלום, קוראים לי דיאנה ואני תלמידה בבית הספר הריאלי בחיפה. במסגרת הלימודים שלי במגמת הביורפואה אני צריכה לכתוב עבודה מחקר בנושאים רפואיים שונים. בחרתי להתמקד בסקוליאוזיס מהסוג האידיופתי- דווקא משום שאני טופלתי במחוך בוסטון ברייס בגיל 12 לפני 6 שנים , והעקומות מותנו מ40 מעלות ל31 מעלות.

אודה לכם מאוד אם תוכלו להפנות אותי לאתרי סטטיסטיקה רפואיים או שתוכלו לשלוח לי גרפים שונים הקשורים לפילוג הלוקים בעקמת באוכלוסיה הארצית או העולמית- אתנית ומגדרית.
    עוד אודה לכם אם תוכלו לשלוח לי קישור או למייל 2-3 מאמרים הקשורים לעקמת.

תודה רבה מראש!!!
    דיאנה

לקביעת תור
    סגירה
    סקוליאוזיס אידיופתי

הוספת תגובה

• סקוליאוזיס אידיופתי - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    10/11/2010

דיאנה יקרה אנא פני לפורום גב.
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד''ר חגי אמיר
    10/11/2010

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_ניתוחי_גב_כאבי_גב_עמוד_שדרה' id=link]ניתוחי גב, כאבי גב, עמוד שדרה[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקיי תודה

מודאגת
    10/11/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שין ספלינט
    דן
    10/11/2010

שלום ... אני רוצה קצת מידע על מה שנקרא "שין ספלינט" האם אתה יכול להסביר בקצרה מה זה ? ואייך מזהים "שין ספלינט" דרך איזה בדיקה ?

לקביעת תור
    סגירה
    שין ספלינט

הוספת תגובה

• שין ספלינט - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    10/11/2010

שלום דן,
    בשעה שאדם מפעיל שריר בצורה עודפת ללא הכנה מוקדמת של השריר והעצם לעמוד בעומס הזה, נוצרת תגובה דלקתית לאורך החיבור של השריר לעצם.
    ניתן לפי הסיפור הקליני והבדיקה הפיזיקלית לאבחן.
    במיפוי עצמות תהיה קליטה מוגברת לאורך כל קידמת השוק.
    מקוה שעזרתי במעט.
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בשכמות ובכתף
    דניאל
    10/11/2010

הכל התחיל לפני כחצי שנה, כאשר במשך ארבעה לילות הייתי מתעורר כל לילה עם כאבי תופת בשכמות ובכתף שמאל, בלי שום סיבה הגיוניות (כלומר לא הייתה חבלה כלשהי במקום).
    עם הזמן הכאבים ירדו, עשיתי בדיקות CT, צילום וEMG לכתף השמאלית שיצאו תקינות.
    ככל שהכאבים ירדו, החלה לי מוגבלות בתנועת הכתף, ובקושי יכולתי להזיז אותה.
    כל עוד לא היו לי כאבים בכתף, אני פחות או יותר התרגלתי למוגבלות בתנועה, הבעיה החלה לפני שבועיים שהכאבים החלו לחזור , מפריעות לי להתרכז ביום יום ולישון בלילה, פשוט כאבי תופת.
    יש לציין שאני חייל קרבי, והדבר מפריע לי בסחיבת משקלים, אפילו את הנשק האישי.
    אילו בדיקות עלי לעשות ולמי לפנות?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בשכמות ובכתף

הוספת תגובה

• כאבים בשכמות ובכתף - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    10/11/2010

דניאל שלום.
    מקור הכאב יכול להיות מהכתף, או מהצואר.
    יש להבדק על ידי אורטופד שיכוון את הברור והטיפול.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב לאחר חבלה
    אילנית
    10/11/2010

לפני כשנה וחצי החלקתי על עצם הזנב ומאז אני סובלת מכאבי גב תחתון
    בצילום רנטגן אין עדות לשבר וגם מיפוי תקין אך תוצאות בדיקת CT מותני מראות בגובה L4-5:בלט אחורי של האנולוס הלוחץ על קדמת השק התקאלי,סקרליזציה של חוליה L5 האם תוצאות אלו מסבירות את הכאב הקיים?והאם זה נגרם עקב החבלה בגב?ומה הם דרכי הטיפול למעט משככי כאבים שאני כבר נוטלת(ארקוקסיה 90מג" ואטופן)?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי גב לאחר חבלה

הוספת תגובה

• כאבי גב לאחר חבלה - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    10/11/2010

אילנית שלום,
    קשה ליחס את הכאבים בגב התחתון לנפילה על עצם הזנב אם כי יתכן וקיים קשר.
    לא ניתן להתייחס בצורה רצינית לבעיה ולקשר ללא בדיקה מדוקדקת וצפיה בצילומי ה- CT.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות c.t גב
    יניב לזריאן
    09/11/2010

שלום רב!
    אני לאחר תאונת עבודה שקרתה לפני 4.5 שנים בעקבות התאונה עברתי 4 ניתוחים ברגלי אחד מהניתוחים בשיטת אליזרוב,מאז התהלכתי עם קביים לאחר מכן קב אחד עם מגן ברך ועוד אביזרים נילווים.
    נוצר לי בעקבות הניתוח הפרש בין רגל ימין לשמאל כ-2.5 ס"מ מכל הסיפור הזה גבר מספר חודשים שמעצם ההליכה הלא טובה ומאמץ יתר שנוצר לי בגב ביקשתי c.t גב
    לאחר שמצבח הדרדר איני יכול לשבת הרבה זמן ולא לעמוד הרבה זמן.
    התוצאות הם:לפי הפרלנר:מודגמת עמדה לורודוטית תקינה,פורוזיס קל עפ שינווים ניוונים.בגובה L4-L5 בלט קל של הדיסק לאחור עם לחץ קל על מוצא השורש משמאל.
    וב-L5-S1 בלט קל של הדיסק לאחור ומשמאל עם לחץ קל על מוצא השורש משמאל.
    הרופא שמטפל בי אומר לפי מה שכתוב שיש לי 3 פריצות דיסק בגב תחתון האם זה נכון?ואם כן מה עלי לעשות הציעו לי לעשות על סדרת זריקות קורטיזון שסירבתי בשלב זה.
    אשמח לעצתכם

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות c.t גב

הוספת תגובה

• תוצאות c.t גב - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    10/11/2010

יניב שלום,
    אני חסיד של פעילות גופנית משקמת לעמוד השידרה.
    בהרה מיקרים פעילות גופנית לחיזוק שרירי הגב חגורת האגן יכולה לעזור להפחתת הכאב ולהרגשה טובה יותר.
    נסה את זה.
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בכתף ימין עם נטיה לשכימה
    אריאל
    09/11/2010

השלום והברכה
    אני צלם ארועים מתחיל(סה"כ צילמתי 3 פעמים) עם מצלמת כתף השוקלת בין 7-9 ק"ג
    אני בחור בריא וחסון, עם זאת בסיום ערב צילומי שכזה אני מסיים עם כאבים חזקים מאוד הדורשים משחה ומאסז' למשך יומיים המלווים בכאבים וסבל רב.
    אשמח לליווי ויעוץ להמשך טיפול
    תודה
    טרם פניתי לרופא מטפל בעניין

הוספת תגובה

• כאבים בכתף ימין עם נטיה לשכימה - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    10/11/2010

אריאל שלום.
    עבודה של צילום דורשת נשיאת מצלמה למשך מספר שעות על הכתף, והפעלת שרירים שמעולם לא השתמשת בהם בבת אחת.
    הדבר גורם לכאבים בשרירים אלה כמו התחלת אימון.
    לדעתי יש מקום לעבוד על חיזוק השרירים הכואבים.
    לך לחדר כושר דבר עם מדריכי הכושר תסביר להם איזה שרירים כואבים ובקש לחזק אותם בצורה הדרגתית.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינויים בגב התחתון
    נורית
    09/11/2010

בעקבות צילום גב תחתון,שבו רואים שינויים כמו: חוליה אלכסונית וקירבה בין שתי חוליות, כמעט לנגיעה, הציע לי הרופא המטפל, למעט בפעילות כמו ריקודי-עם, התכופפיות וסחיבה. אני מרגישה מוקד, שכואב בפעולות ותנועות מסוימות, אבל אני רוצה לדעת, אם כשלא כואב(כשאני רוקדת למשל), אני יכולה לגרום נזק נוסף

לקביעת תור
    סגירה
    שינויים בגב התחתון

הוספת תגובה

• שינויים בגב התחתון - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    09/11/2010

נורית שלום,
    לעיתים רופא יאמר לך להגביל עצמך כדי לא להגיע למצב שיכול לגרום לנזק. הוא שם גדר כדי לא להגיע לנפילה.
    אינני מבין מדברייך בדיוק על מה מדובר, אולם בגדול במידה ואת רוקדת ריקודי עם ואינך חשה החמרה בכאב או בכאבים לאחר הריקודים, איני רואה נזק גדול שיכול לקרות.
    אולם אל תיקחי זאת כהמלצה רפואית שכן לא ראיתי את הצילומים ואינני יודע מאיזה סיבה המליץ האורטופד לא לרקוד.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרוש תוצאות אולטראסאונד
    אלון
    09/11/2010

מעוניין בהסבר תוצאות אולטראסאונד

תוצאות אולטראסאונד(בדיקת u.s פרקים)

קרסול

גידים טיביאלים אחוריים-בעובי ובמרקם שמור המשכיים

גידים טיבאלים קדמיים-בעובי ובמרקם שמור המשכיים

רצועות ATFL-מעובה היפואקואי,בלתי אחיד,התמונה מתאימה למתיחה

ודלתואיד-הודגמו תקינות

לא נמצא נוזל עודף תוך פרקי

נקעתי את הקרסול לפני 3 וחצי חודשים(במשך 3 שבועות לא יכולתי לדרוך על הקרסול בכלל) ומאז עדיין לא חזרתי לפעילות ספורט

יש לי מגן קרסול-air sport,אני מתחיל עוד מעט פיזותרפיה

*מה בדיוק התוצאות אומרות?

*כמה זמה בערך יקח להחלמה?חשבתי שקצה ההחלמה הוא 6-8 שבועות אני כבר 14 שבועות ללא פעילות ספורט

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פרוש תוצאות אולטראסאונד

הוספת תגובה

• פרוש תוצאות אולטראסאונד - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    09/11/2010

שלום אלון,
    מה שאינני מבין, מדוע לא התחלת פיזיוטרפיה עד כה.
    לאחר נקע בקרסול יש להתחיל פיזיוטרפיה במידי, שבוע לאחר הפגיעה.
    תוצאות הבדיקה העל קולית, תואמת את האבחנה של נקע בקרסול.
    התחל בפיזיוטרפיה וכעת נקווה שההחלמה תהיה מהירה יותר מחדשיים שלשה.
    אולם קח בחשבון שנקע קה יכול לקחת עד חצי שנה ולעיתים יותר עד לחזרה לתפקוד נורמלי ומלא של הקרסול.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכה בברך
    עדי
    09/11/2010

שלום רב!
    לפני מס' ימים קיבלתי מכה בברך ...הרופא איבחן את זה ככה
    פיחות ורגישות באפקטגיד של הפיקה ופס אנצרינוס בברך,הגבלת תנועות בגלל הכאבים.
    מה זה אומר?
    יש קרע בגיד?ברצועה?
    זה מצריך ניתוח או משהו בסגנון? הכאבים ממש בלתי נסבלים..
    קיבלתי איבופן והוא לא ממש מקל על הכאבים..
    תודה !

לקביעת תור
    סגירה
    מכה בברך

הוספת תגובה

• מכה בברך - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    09/11/2010

עדי שלום,
    קשה להבין ממה שכתבת בדיוק מה כתב האורטופד.
    בגדול, זה אומר: קיבלת מכה, כואב לך בברך ולכן אינך מרבה להפעילה.
    אני משער כי עוד יומיים שלשה הכאבים ירדו ותרגיש טוב יותר.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בשוק הרגל
    דן
    09/11/2010

שלום אני בן 18 עוד שבועים מתגייס ומבצע פעילות ספורטיבית ... מזה חודש אני מרגיש כאבים לארוך הרגל מתחת לברך בשוק הרגל עשיתי בדיקות דם והכל תקין וצילום רנטגן לברך והיה תקין ובדיקת EMG גם תקין ו CT לעמוד שדרה כי הרופא העריך שהכאב יהיה מהגב והכל תקין אך הכאב נמשך ... אני ממש מפחד שיהיה לי בעיה ברגל כי עוד מעט מתגייס מה לדעתך הסיבה לכאב בשוק הרגל ? האם אתה ממליץ על עוד בדיקות ? האם אתה ממליץ על תרופות משהו ? מה לעשות ? ממש אני מבקש את עזרתך .תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    כאב בשוק הרגל

הוספת תגובה

• כאב בשוק הרגל - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    09/11/2010

דן שלום,
    היית אצל אורטופד ורופא שבדקו אותך שלחו אותך לבדיקות, ראו את התוצאות ולא מצאו מה מפריע לך. אתה באמת חושב שכך דרך ההתכתבות בפורם, ניתן יהיה לומר לך מה לעשות?
    יש צורך בבדיקה יסודית, מעבר על כל הבדיקות שכבר עשית, ואז לנסות להגיע למסקנה.
    אתה מוזמן להגיע לכל אחד מהרופאים בפורם ולנסות מזלך איתם.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כפות ידיים רדומות
    צ
    09/11/2010

בתקופה האחרונה מרגישה עקצוצים בכפות הידיים בעיקר באצבעות במשך היום זה חולף לכמה זמן וחוזר שוב אחר כך רציתי לדעת ממה זה יכול להיות?

לקביעת תור
    סגירה
    כפות ידיים רדומות

הוספת תגובה

• כפות ידיים רדומות - תגובה

ד''ר יונה יניב
    09/11/2010

נשמע כמו לחץ על עצב כלשהו אבל יש צורך בבדיקה כדי לאשר את האבחנה.
    לחץ על העצב המדיאני בכף היד הוא מאד נפוץ - תסמונת התעלה הקרפלית. אבל כאמור - יש להבדק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר בעצם המסרק 5
    מיכל
    09/11/2010

שלום. לפני שבועיים נפלתי, עפ"י צילום קבע האורטופד שיש שבר ללא תזוזה בעצם המסרק 5. חבש בתחבושת ללא גבס.
    לאחר שבועיים הגעתי לביקורת אצל אורטופד אחר שקבע כי יש לשים גבס לחודש.קביעה זו נעשתה ללא צילום חדש.
    יש לציין כי אני מרגישה פחות בנוח עם הגבס, אך גם עם התחבושת לא דרכתי על הרגל.
    האם זה נכון לגבס ללא צילום נוסף לאחר שבועיים של מנוחה?
    מי יכול להפנות אותי לצילום נוסף?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    שבר בעצם המסרק 5

הוספת תגובה

• שבר בעצם המסרק 5 - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    09/11/2010

מיכל שלום,
    ביקרת אצל שני רופאים כל אחד טיפל בשיטה שלו.
    עמדות שלש אפשרויות:
    1. להמשיך עם השיטה של הרופא האחרון עם הגבס.
    2. לחזור לרופא הראשון ולהמשיך בשיטתו, ללא גבס.
    3. להגיע לרופא שלישי ואז להחליט עם איזה שיטה את ממשיכה.
    כל שלש השיטות נכונות. לא ניתן לאמר כי שיטה אחת היא הנכונה והיתר לא.
    אולם חשוב לראות היכן בדיוק השבר כי לכך יש משמעות טיפולית.
    את צריכה להחליט עם מי את הולכת ולדבוק בשיטה אחת. לא טוב לפסוח על שני הסעיפים ואז את לא הולכת לא לפי שיטה זו ולא לפי שיטה זו.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגבלה בחוסר יישור הברך
    אבי 33
    09/11/2010

עברתי שבר בטיביאל פלטו עם קיבוע פנימי מלפני שמונה חודשים אך קיימת מגבלה בחוסר יישור סופי של בין 8 ל 10 מעלות כתוצאה מהרמה גרמית באינטרקונדילר אמיננס בבסיס הרצועה הצולבת,, עפ"י ממצאי ארתרוסקופיה אבחנתית..
    (סימני מגירה ולחמן שליליים, יש יציבות מדיולטרלית תקינה)..
    פיזיותרפיה אינטנסיבית לא הראתה שיפור ביישור
    השאלה שלי היא
    1. האם חוסר יישור של הברך בפעילויות נושאות משקל כגון הליכה, גורמות נזק לסחוס ושחיקה מוגברת בטווח הארוך??

2. האם לדעתך כריתת רצועה ושחזור מלא שלה, זה מה שיפתור את בעיית החוסר יישור??

אם תוכל לענות על כל שאלה בנפרד אני אשמח..תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הגבלה בחוסר יישור הברך

הוספת תגובה

• הגבלה בחוסר יישור הברך - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    09/11/2010

אבי שלום
    אשתדל לענות לשאלותיך:
    1. האם חוסר יישור של הברך בפעילויות נושאות משקל כגון הליכה, גורמות נזק לסחוס ושחיקה מוגברת בטווח הארוך??
    יתכן שכן אולם לא בהכרח. קשה לדעת ולצפות מראש מה הגורם לשחיקת הסכוסים. האם שחיקה של המפרק נובע בעצם החבלה הראשונית, מהתערבות ניתוחית או מכוחות ביומכניים לא תקינים דרך הברך. יתכן שכולם תורמים את חלקם. סביר להניח שאם ראו בעין הגבלה בתנועה הניגרמת עקב בעיה מכאנית, סביר להניח כי ניתן יהיה לשפר את טווחי התנועה על ידי ניתוח אולם גם זה לא בטוח ואיננו חד משמעי.

2. האם לדעתך כריתת רצועה ושחזור מלא שלה, זה מה שיפתור את בעיית החוסר יישור??
    לדעתי אף אחד לא ימהר לכרות רצועה תקינה, כאשר היציבות מלאה להביא לקרע של הרצועה מרצון זוהי שטות.
    אולם יתכן וניתן לבצע שיוף של העצם המפריעה או השקעה שלה בצורה ניתוחית.
    יש לחשוב טוב לפני שנכנסים לניתוח כזה.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה