פורום אורתופדיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דורבן בכף הרגל
    רות
    19/12/2010

אובחנתי על ידי רופא אורתופד שיש לי דורבן, והוא שולח אותי לעשות מדרסים.

אני הולכת בבית עם כפכפי קרוקס וזה מאוד עוזר לי, הכאבים נעלמו.

האם אני עדיין צריכה מדרסים או שכדאי שאלך עם קרוקס?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דורבן בכף הרגל

הוספת תגובה

• דורבן בכף הרגל - תגובה

ד''ר יחזקאל טיטיון
    30/12/2010

המשיכי ללכת עם קרורס וזהו. כל עוד אין כאבים לא צריך כלום.

בברכה - דר' טיטיון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובת מיפוי עצמות
    בת 27
    19/12/2010

בוקר טוב ,
    כבר שבועיים כף הרגל השמאלית והקרסול כואבים , יש נפיחות ואודם באיזור , וגם כן האיזור חם מהרגיל ...
    לא קיבלתי חבלה או מכה בתקופה האחרונה אבל עברתי לפני כשנתיים ניתוח בכף הרגל (הטרייה והשתלת עור-אחרי כניסת גוף זר) .
    תשובת המיפוי :
    קליטת יתר דיפוזית בקרסול ימין .
    מודגמת סקוליוזיס גבית מותנית .
    אין ממצא פתלוגי מוקדי נוסף .
    סיכום:
    קרסול ימין-שינויים ארתריטיים דלקתיים או שינוי דריכה , בשאלה של זיהום חד ניתן לבצע מיפוי עם גליום .
    סקוליוזיס .

לקביעת תור
    סגירה
    תשובת מיפוי עצמות

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

בת 27
    20/12/2010

מה זה בכלל המונח "קליטת יתר דיפוזית ושינויים ארתריטיים דלקתיים" ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדרסים
    א
    18/12/2010

אני בת 25
    האם אני יכולה להשתמש במדרסים שהותאמו עבורי לפני 10 שנים או שזה עלול להזיק במקום להועיל? (כמעט ולא השתמשתי במדרסים בעבר ולכן הם לא נשחקו)

לקביעת תור
    סגירה
    מדרסים

הוספת תגובה

• מדרסים - תגובה

ד''ר יחזקאל טיטיון
    30/12/2010

ב10 שנים דברים משתנים. לדעתי לא כדאי להשתמש.

בברכה - דר' טיטיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרופיל צבאי שאלה
    יניב
    16/12/2010

שלום אני נולדתי עם בעיה בעצבע היא עבה וטיפה יותר גדולה מכל האצבעות זו אצבע של מתפקדת אבל היא ריימת ואני יעשה ניתוך והיא תיהיה בעובי רגיל מה שרציתי לדעת האם יהיה לי פרופיל קרבי בצבא או שזה ממש גרוע מה שיש לי?

לקביעת תור
    סגירה
    פרופיל צבאי שאלה

הוספת תגובה

• פרופיל צבאי שאלה - תגובה

ד''ר יונה יניב
    19/12/2010

מקרודקטילי בדכ"ל היא בעיה קוסמטית. ייתכן ויורידו לך פרופיל בגלל שלרוב האצבע לא מתפקדת כמו שאר האצבעות (חלק מהטיפול כרוך לפעמים בסגירת מפרקים כדי להגביל את הצמיחה). אבל בהחלט ייתכן שיהיה פרופיל קרבי, תלוי בבדיקה עצמה של יכולת התפקוד.
    מצד שני אתה יכול לפנות למרפאה בעיסוק ולקבל הערכה תפקודית כדי להביא לצבא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר בזרת
    יניב
    16/12/2010

היי
    לפני כחודש וחצי שברתי את הזרת בעת משחק כדורסל
    הלכתי אחרי כמה ימים (לא הייתי בטוח שזה שבר) לטראומטולוג שקבע שאכן יש לי שבר. והוא אמר לי שצריך לחבוש את הזרת שרק תהיה מקובעת לשבוע עד עשרה ימים . אחרי עשרה ימים הורדתי את התחבושת וראיתי שזה עדיין כואב לי והזרת עדיין עקומה.. הלכתי לטראומטולוג שוב והוא אמר לי שזה בסדר ושלוקח זמן לזרת להתאחות במלאה. מאז ועד עכשיו הזרת שלי עדיין עקומה וכואבת. יכול להיות שהשבר לא התאחה כמו שצריך? ואם כן, מה עושים במקרה כזה?
    אני צריך לציין שאני סטודנט שכרגע בתקופת מבחנים ואני לא רואה מתי יהיה לי זמן לגשת לאורתופד וצילום נוסף עד סוף פברואר. האם יש סכנה (במקרה שזה אכן המקרה) לזרת במידה ואני לא מטפל בזה הרבה זמן?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שבר בזרת

הוספת תגובה

• שבר בזרת - תגובה

ד''ר יונה יניב
    19/12/2010

הסכנה היא שהשבר ייתחבר בעמדה לא תקינה... עליך לגשת לכיר' של היד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נרדם לי האצבע לפני כמה ימים
    איציק
    16/12/2010

העלתי שקיות מהמכולת-במשקל סביר-לפני 48 שעות שלוש קומות (דקה וחצי),
    כשהגעתי הביתה ראיתי שנרדמה לי אחת מהאצבעות בפרק העליון שלה,
    חשבתי שזה יתעורר לבד אבל כבר עברו 48 שעות וזה עדין לא התעורר,
    יש לי תחושת נימול וקור בראש האצבע.
    גם יש לי תחושה לא נעימה בהקלדה על מחשב.

מה עושים?

תודה מראש!!

הוספת תגובה

• נרדם לי האצבע לפני כמה ימים - תגובה

ד''ר יונה יניב
    19/12/2010

נשמע שהשקית מהמכולת לחצה בדיוק על עצב של האצבע והבעיה אכן תחלוף. אבל, אם חלפו יותר מ4-5 ימים ללא שינוי יש לגשת לבדיקת כירורג של היד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים עזים בכתפיים שמקרינים לאצבעות
    מיטל
    16/12/2010

שלום,
    אני בת 29 , אם לתינוק בן 7 חודשים. כחודשיים שלושה לאחר הלידה התחלתי להרגיש כאבים חזקים
    בכתפיים שהקרינו לי עד קצות האצבעות.לא הייתי מסוגלת לשטוף בקבוקים להרים את הילד, לשכב על הצד,לכתוב, להחזיק תיק, אפילו לחפוף לעצמי את השיער.
    האורתופד שלי הפנה אותי לצילום, שהוא לא מצא בו שום דבר חריג, וגם נתן לי ארקוקסיה למשך שבועיים.
    המנוחה בשילוב התרופה עזרה לי אך לא במאה אחוז. גם מספר מפגשים אצל האוסטאופט ותרגילים שהוא נתן לי לעשות עזרו והקלו על התופעות.
    אגב, האוסטאופט אמר שהגיד שלי פשוט היה במאמץ יתר ועכשיו המצב שלו קשה והדבר היחידי שיכול לעזור לי זה מנוחה ותרגילים.
    כאשר אני במאמץ , אפילו מינימלי כמו שטיפת כלים,הכאבים מתגברים והופכים בלתי נסבלים. אני גם מרגישה נימול באזור הכאב וכאבים חדים במרפק.
    הרופאת משפחה שלי נתנה לי לעשות את בדיקות הדם הבאות:
    RHEUMATOID FACTOR 0 IU/ml
    C-REACTIVE PROTEIN 0.1 mcg/dl
    COMPLEMENT C4 44
    COMPLEMENT C3 94
    DNA (ds) Ab 8 IU/ml
    ENA NEGATIVE
    ANTINUCLEAR Ab_(ANA) NEGATIVE
    ESR 11

הרופאה ציינה כי בדיקות הן בסדר ואין סיבה להמשיך לבדוק בכיוון הזה. לעומת זאת האורתופד שלי אמר שכדאי להמשיך לבדוק.כרגע אני ממתינה לבדיקת MRI.
    אני כבר מיואשת ולא יודעת מה לעשות. למי כדאי לפנות (ראומטולוג?) כדי לבדוק את הנושא לעומק ולשלול את נושא דלקת הפרקים ולאתר את מקור הבעיה?
    בברכה,
    מיטל

הוספת תגובה

• כאבים עזים בכתפיים שמקרינים לאצבעות - תגובה

ד''ר יונה יניב
    19/12/2010

א נשמע כמו בעיה ראומטולוגית מאחר ומדובר בכתףיים ובהקרנת כאב. מחלות ראומטיות מאופינות אמנם בסימטריה אבל בדכ"ל מפרקים קטנים או לחילופין ברך ופרק ירך.
    לפי סיפורך נראה שהבעיה - או צווארית או עומס על שרירים שאינם מאומנים ואז העומס נופל גם על גידים.
    עלייך להבדק שוב אצל אורתופד שיבדוק את שתי האפשרויות וימליץ על טיפול מתאים - פיזיותרפיה, עיסוי מקומי או חיזוק שרירים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אגן שמאלי
    דניאלה
    16/12/2010

יש לי כאבים באגן שמאל + כאבים מוקרנים לישבן שמאל (בחלק העליון)
    בעברי סרטן שד. כיום בריאה לחלוטין
    האם זו יכולה להיות בעיה אורתופדית ?

לקביעת תור
    סגירה
    אגן שמאלי

הוספת תגובה

• כאבי גב תחתון

בועז דקל
    16/12/2010

מרבית כאבי גב תחתון קשורים לבעיות אורטופדיות. ישנן הרבה שרירים הקשורים ליציבה שלנו באזור האגן והגב התחתון.
    מכיוון שאת מרבית יומנו אנו מעבירים בישיבה, רובנו סובלים מבעיות יציבה כאלו ואחרות.
    אני ממליץ בחום לקבל סדרת טיפולי עיסוי (כדאי לקבל המלצות על המטפל לפני שהולכים לטיפול), ולהתחיל לעשות פילאטיס. בעזרת הטיפולים ואימוני הפילאטיס, רוב הסיכויים שהכאב יעבור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הליכה בכפות רגליים פתוחות
    שיר
    15/12/2010

היי
    אני בת 16, והבעיה שלי היא שאני הולכת בכפות רגליים פתוחות, מעין "V" כזה, מה שגורם לי גם ללכת קצת עקום ("הליכת ברווז", כמו שפעם אמרו לי. אני אמנם לא נוטה עם הגוף לצדדים אבל בגלל ההליכה בכפות רגליים פתוחות זה נראה כאילו אני כן). רציתי לדעת אם יש משהו שאפשר לעשות (מדרסים, ניתוח כלשהו... משהו), ואם לא אז אם אני ממש אתאמץ ללכת ישר זה יפגע בי?
    הרבה הולכים עם כפות רגליים פתוחות אבל לא ברמות שאני הולכת... כפות הרגליים שלי כמעט בזוית של 90 מעלות.
    תודה
    שיר

הוספת תגובה

• הליכה בכפות רגליים פתוחות - תגובה

ד''ר יחזקאל טיטיון
    16/12/2010

במידה ואין לך כאבים בהליכה אז תעזבי את זה בשקט.

בברכה - דר' טיטיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לתגובתך...

שיר
    16/12/2010

אין לי כאבים בהליכה אבל זה מפריע לי מבחינה אסטית. האם יש משהו שניתן לעשות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שריר קופץ
    רועי
    14/12/2010

שלום ,
    בשלושת החודשים האחרונים יש לי בעיה של שריר קופץ בכרית כף היד השמאלית.
    התדירות משתנה , לפעמים זה כל יום , לפעמים עובר כמה ימים.
    לפעמים זה שעתיים רצוף (כל דקה או שתיים) ופעמים בבוקר ובערב.

מדוע הדבר קורה?
    איך אפשר למנוע את זה?

האם זה יכול להיות קשור לעבודה מול מחשב?

תודה.
    רועי

לקביעת תור
    סגירה
    שריר קופץ

הוספת תגובה

• שריר קופץ - תגובה

ד''ר יונה יניב
    16/12/2010

בדכ"ל שרירים לא "קופצים" בכף היד. יש לגשת לבדיקת רופא כדי לברר מה יש לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כף יד
    מימי
    14/12/2010

שלום רב
    אחי בן ה-12 שנה שבר את ידו כאשר שיחק כדורגל עם חבריו .
    אמא שלי לקחה אותו לרופא ילדים שלנו בכללית אך הרופא אמר לה שאין לו כלום אך היא אמרה לו שיש לו כאבים ביד והיא נפוחה והתעקשה לקחת הפניה על מנת לבצע לו צילום רנטגן .
    הוא נתן לה הפניה ואז היא לקחה אותה באופן מיידי עשתה לו צילום והראתה את הצילום לרופא אורתופיד במחלקה אז הוא הסתכל על הדיסק לפני שישים גבס עשה לו כמה תנועות ביד כמו להחזיק אותה ולסובב ולמשוך חזק אחי התמוטט על הרצפה אמא צעקה על הרופא הוא טען שהוא מנסה לסדר אותה לפי הרפואה הערבים מבלי לשים גבס אחר כך הוא שם לו גבס למשך חודש אחרי חודש הם הסירו לו את הגבס אך בכף יד שלו הסתובבה נהייתה עקומה שאי אפשר להחזיר .
    חזרו לאורתופיד ואז הוא טען שזה מילדות אך לא ידוע שיש לו בעיה כזאת מילדות התווכחו אותו אך הוא טען שהאפשרות היחידה היא לשבור לו את שתי הידיים ולשים להם גבס ואז הם יחזרו לתפקד כראוי .
    הרופא הזה מאוד לא הוגן משי אמר .
    בבקשה אני צריכה את עזרתכם בנושא זה אח יחידי ומאוד קשה שהוא יסבול ככה היא נראית כמו שיש לו נכות חס וחלילה .
    אנו אמורים לפנות לרופא ספיציפי במחלקת אורתופידית כף יד אך לא ידוע אם הוא יעזור .
    מחכה לתשובתכם המהירה
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    כף יד

הוספת תגובה

• כף יד - תגובה

ד''ר יונה יניב
    16/12/2010

אכן אחיך צריך להבדק ע"י אורתופד מומחה ביד והוא זה שיקבע מה צריך לעשות ומה קרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שפגעט גיל 5.5
    עינת
    14/12/2010

שלום,
    יש לי בת בת 5.5 והיא בחוג ג'ז. אתמול הם עשו שם שפגעט.
    האם מותר בגיל 5.5 לעשות שפגעת. האם זה לא כול לגרום נזק לשרירים?

לקביעת תור
    סגירה
    שפגעט גיל 5.5

הוספת תגובה

• שפגעט גיל 5.5 - תגובה

ד''ר יונה יניב
    16/12/2010

בגיל 5 הגמישות טובה מאד ואם לא כואב לה מאד, לא נגרם נזק לשרירים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Pvns בקרסול
    אדם מימון
    13/12/2010

אני חייל בן 20 בשנה האחרונה לשירות שלי. אני סובל מבעיות רגליים מאז שאני זוכר עצמי. יש לי פלטפוס חמור ברגל וזה גורם לי כאבים בעמידה ממושכת והליכה. אני התגייסתי עם פרופיל 64 עם סעיף ליקוי של פלטפוס בלבד. הייתי ג'ובניק ורציתי לתת יותר אז ניסיתי לעלות פרופיל בשביל לעבור לתפקיד לוחמה. בשביל לעלות פרופיל ביקשו שאעשה בדיקת ct כדי לבדוק אם יש לי קואליציה טראסלית. מה ct עלה שהכל תקין אז העלו לי פרופיל ל82 . לאחר חצי שנה בשירות מכן לתפקיד לוחמה והיו לי כאבים אבל נשכתי את השפתיים מה שנקרא. ניסיתי להוציא אישור לנעלי הרים דרך הצבא. אורטופד המליץ על כך אפילו אבל מפקד המרפאה לא אישר לי. לאחר המסעות בהתחלה הרגשתי כאבים עזים בקרסוליים אבל לאחר יום יומיים הם עברו לי לאחר אחד המסעות מסע של 27 קמ הכאבים לא עזבו את קרסול ימין במשך חודשים. ממש צלעתי לא יכולתי ללכת כמו שצריך במיוחד בבוקר שהתעוררתי הייתי צריך עזרה בהליכה. בדקתי את העניין והופנתי שוב לאורטופד שנדהם לראות שאני לא מצליח לעמוד על קצות האצבעות ברגל ימין ושהקרסול שלי ממש נעול לתנועה ולא יכל להזיז אותו במעגלים. הוא חשד שיש לי קואליציה אבל אז הבאתי לו את תוצאות הct שהראו שאין קואלציה אז הוא הפנה אותי לmri בחשד לספאזם פרינלי. עד שהשגתי את האישור התקציבי מהצבא לבצע את הmri עבר חצי שנה ובזמן הזה הכאבים ברגל עזבו והצלחתי ללכת ללא צליעה והקרסול לא היה נעול לתזוזה אלא ההפך הוא זז ביתר חופשיות. כמעט לאחר כל תזוזה קטנה של הרגל נשמע קליק לא מוסבר שגם הרופאים לא יודעים להסביר לי אותו. עשיתי את הmri והתגלה גוש ובסיכום הפיענוח היה רשום חשד לpvns. חזרתי לאורטופד עם התוצאות והוא לא חשב שזה pvns כי המפרק לא היה דלוק והגוש היה נימוש כגלגליון, אבל בכל זאת החליט לנתח וכרת לי את הגוש ועשה לו ביופסיה. ממה שעלה בביפסיה שאכן מדובר בpvns. הרופא שלח אותי לצילום רנטגן ברגל לבדוק את המפרק ועלה שהכל תקין. עכשיו הרופא רוצה להוריד את הפורפיל שלי ל45 ובעוד 3 4 חודשים לעשות mri לבדוק אם הpvns חזר.
    רציתי לדעת אם אתם יכולים טיפה לעזור לי בנושא ולהרחיב בנושא pvns בקרסול כי לא מצאתי על זה כלום, ממה לדעתכם זה נגרם ואם יש לכם הסבר לנעילה של הקרסול בעבר ולמצב שלו קיום שהוא זז בחופשיות והוא גמיש יתר על המידה אך בכל פעם שהוא זז נשמע קליק.
    והאם יש קשר בין הפלטפוס לpvns ולהתאמצות.

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    Pvns בקרסול

הוספת תגובה

• Pvns בקרסול - תגובה

ד''ר יחזקאל טיטיון
    16/12/2010

מדובר נושא גדול שאין מקום לדון בו בכלליות בפורום. ניתן לשאול שאלות ממוקדות ואז אולי ניתן לתת תשובות.
    כתוב P.V.N.S. בגוגל ותקבל כמה חומר שאתה רוצה בנושא.

בברכה - דר' טיטיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בכף הרגל
    אורלי
    13/12/2010

אני בת 40 . כבר שנתיים שאני נועלת כפכפים. אתמול נעלתי מגפיים והירגשתי כמו כאב מחשמל בכף רגל שמאל ( מתחת לאצבע הרביעית מהבוהן, כלומר קרוב לזרת )שנמשך לשניה או שתיים.
    כך כל פעם שדרכתי על הרגל.
    ניסיתי ללכת יחפה ויש לי את אותה התופעה כשאני דורכת על אותו מקום מסויים בכף הרגל .
    עם הכפכף אין לי כאבים.
    כשאני נוגעת ברגל אין לי כאבים אבל נראה לי שיש מעט נפיחות , אם כי אני לא בטוחה. נראה לי שהעצם יותר מורגשת בכף הרגל הזו.
    זה לא כאב רגיל אלא משהו כמו מחשמל שנמשך שניות בודדות.
    מה זה יכול להיות

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בכף הרגל

הוספת תגובה

• כאבים בכף הרגל - תגובה

ד''ר יחזקאל טיטיון
    16/12/2010

כנראה בעיה עצבית מקומית.

בברכה - דר' טיטיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נעל ריצה חדשה
    חיר
    13/12/2010

הי
    קניתי נעלי ריצה של חברה טובה סאקוני והנעליים עלו לא מעט כסף מאחר והצטיידו בטנולוגיה חדשה המיועדת לקהל הרצים. arch lock בולמי זעזועים רפידה כמו ג'ל וכד'
    נעלתי אותה בפעם הראשונה וממש כאב לי בריצה מתחת לקשתות בכפות הרגליים
    בפעם השנייה התעלמתי מהכאב אבל זה המשיך להציק והרגיש כמו דקירות. שהגעתי הביתה גיליתי שיש לי שלפוחיות.
    במגה ספורט מוכנים להחליף את הנעל לכל דגם שאני רוצה. אני אוהבת מאוד את הנעל ואת העיצוב שלה וחוץ מהחלק ליד הקשתות הנעל נוחה
    שאלתי האם זה יכול להשתפר עם הזמן או שעלי להחליף? הסוכן של סאקוני אומר שזה ייעלם עם הזמן אבל הוא לא רופא..איך אני אדע שהנעל שאקנה לא תעשה לי אותוה דבר? גם שאני מנסה בחנות הכל נראה בסדר המבחן האמיתי הוא בשטח שרצים..
    יצוין שאין לי בעיות בכף הרגל ולעניות דעתי הכף רגל שלי הנה ניטרלית.

אודה לכם על תשובה מנומקת שתעזור לי לפתור את ההתלבטות שלי

המון תודה
    חיר

לקביעת תור
    סגירה
    נעל ריצה חדשה

הוספת תגובה

• תודה

חיר
    13/12/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נעל ריצה חדשה - תגובה

ד''ר יחזקאל טיטיון
    16/12/2010

לצערי אין לי היכרות אישית עם הנעל המדוברת ולא אוכל לתת לך תשובה ספציפית אבל לדעתי אם הנעל מכאיבה אל תשתמשי בה.
    בברכה - דר' טיטיון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה