מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יד נרדמתגלית01/11/2010
שלום רב,
לפני כמעט שנתיים עברתי תאונת דרכים חזיתית שבעקבותיה אובחנה על פי בדיקות mri ו ct פריצת דיסק צווארית c5-c6 ובעיות שונות בגב התחתון (שבעקבותיהן קושי לשבת ולעמוד ונימול ברגל ימין עד האצבעות). לפני התאונה לא סבלתי משום בעיות בעמוד השדרה.
מאז התאונה יד שמאל שלי מנומלת ונרדמת.
כף היד עד מעל המרפק נרדמת בשינה וממש מתאבנת כולל את האצבעות קמיצה וזרת, מה שמעיר אותי פעמים רבות בלילה. היד נרדמת גם כשאיני נשענת עליה בשינה. במשך היום אני סובלת הרבה מנימול שמתחיל מעל כף היד ויורד עד קצות האצבעות ומתחושה לא מלאה בזרת ובצדה השמאלי של כף היד, ולעתים היד נרדמת גם לא בשינה, למשל אם אני מחזיקה את הטלפון ביד הזו בעת שיחה. היד אינה חלשה במיוחד אבל נוקשה מאוד ואני מתקשה קלות בביצוע תנועות מסויימות עם כף היד, במיוחד תנועות עדינות.
אני עדיין סובלת מכאב בצוואר, בכתפיים ובזרועות, עם הקרנה לאוזן שמאל. עברתי בדיקת emg בידיים וברגליים לפני ארבעה חודשים, שיצאה תקינה.
האם הגיוני שאני עדיין סובלת מתסמיני פריצת הדיסק לאחר כמעט שנתיים? ממה יכולה לנבוע ההירדמות הנוראית הזו של היד? האם עליי לעבור בדיקת emg חוזרת והאם לעשות אותה בעמוד השדרה הפעם? האם עליי ללכת לרופא המתמחה בכף יד או למומחה בעמוד השדרה? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יד נרדמת - תגובה
ד''ר יונה יניב02/11/2010ישנה תופעה הנקראת duble crush והיא מתארת מצב שבו עצב לחוץ בשני מקומות. במצב כזה - לאחר המקום הראשון (בע"ש עצמו או קרוב אליו) העצב פגיע יותר ואז כל בעיה קלה במיקום שני מרוחק יותר, גורמת לבעיה יחסית גדולה.
לא יודעת כיצד ביצעו את הEMG אבל לפי התלונות משהו לא מושלם בבדיקה.
לכן - כן, צריך בדיקת אורתופד או יותר טוב כירורג יד שישלח לבדיקה חדשה. הבדיקה צריכה לכלול גם בדיקת מחט ולענות האם יש פגיעה במקום אחד - ע"ש צווארי או מרפק, או בשני המקומות גם יחד.
במקרה של פגיעה משולבת, שחרור לחץ במרפק בלבד יכול להקל על הבעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת ארטריז לברךמרים01/11/2010
שלום,
חברי סובל משחיקצ סחוס בברכיים ומתקשה בהליכה.
הוא סובל מפרפורי פרוזדורים לעיתים מזומנות ומקבל קומודין.
הומלץ לו להזריק 3 זריקות לברך ארטריז לכל ברך, (ולא לקחת קומודין יום קודם להזרקה).
השאלה: האם לאור שתי מחלותיו כדאי לקבל את הזריקות?
תודה!
בברכה,
מרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקת ארטריז לברך - תגובה
ד''ר יונה יניב02/11/2010התשובה מחולקת ל2 - 1. - יש גם טיפול בהזרקה אחת בלבד - מה שמוריד את הסיכון ואת הצורך בהפסקת קומדין לזמן ארוך
2. הפסקת קומדין ליום לא מספיקה, צריך להפסיק ל3 ימים אבל להתיעץ עם הרופא המטפל, אולי צריך משהו חלופי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה מקרב לב!
מרים02/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קליקיםחסוי01/11/2010
שלום לך דוקטור ...
יש לי בעיה שבכתף שמאל יש לי קליקים כשאני מסובב את היד ... וחשוב לי לציין כי גם היד יותר חלשה מהיד הימנית בהרבה ורואים הבדל אם מבחינים טוב במסת השרירים גם..אין תופעות לוואי מהקליקים אך העובדה שזה נימשך מילדות מציקה לי... כמו כן חשוב לי לציין שלא שברתי או קיבלתי מכה רצינית כל כך בכתף או ביד שגרם לי לכאבים רציניים... תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קליקים - תגובה
ד''ר חגי אמיר05/11/2010"חסוי" שלום,
מה שאתה מתאר יכול להיות מצב שניקרא Clicking Scapula,
מצב זה ניגרם על ידי חיכוך של קצה עצם השיכמה על בית החזה ויצירת דלקת מקומית קלה הגורמת לכאב. המצב גורם לירידה בתפקוד השרירים בצד זה וניוון שלהם. אם זה מפריע יש מקום להבדק על ידי רופא אורטופד מומחה בכתף, ויתכן שיהיה צורך בניתוח לתיקון הדפורמציה.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זמן צריך לחכות לתשובה..רותי31/10/2010
ונגה לא מסכימה עם מה שכתבת..
מי שלוקח על עצמו ניהול פורום, יודע שזה כרוך בעשייה מצידו.. אחרת לא היה מנהל פורום, ומדברת מתוך ניסיון של ניהול פורום...
ואני לא חושבת שעושים זאת רק מתוך עזרה לנו, עניין הפירסום גם משחק תפקיד כאן..
לא צריך אפנה לפורום אחר... גם ככה מתעלמים פה מאנשים ולא עונים להם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרך אגב, ההודעה שלי כבר עברה דף!!!!
רותי31/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברכיים עקומותיונתן31/10/2010
שלום רב. אני בן 34 במצב בריאותי תקין. מאז ילדותי הברכיים שלי עקומות.
לקראת הצבא כאשר הברכיים החלו להציק לי בצעתי מספר בדיקות שכללו צילומים. אורטופדים איתם התייעצתי ציינו ששתי הפיקות שלי "מתנשקות" ועוברות מסלול בצורת
"S" כאשר הברך מתכופפת. את המונח המקצועי איני זוכר. לדבריהם לא ניתן למנוע את הבעיה שרק תלך ותחריף עם הגיל והם לא המליצו על ניתוח - לפחות עד שלא תהיה ברירה אחרת - כלומר שאיכות החיים תהיה כל כך נמוכה שכדאי יהיה לקחת סיכון ולנתח. כיום איני מסוגל כמעט לרוץ למשך יותר משתי דקות ועמידה ממושכת או עליה במדרגות מעייפות אותי יחסית מהר. ניסיתי פלדנקרייז אך התייאשתי די מהר. מה ניתן לעשות כדי לטפל בברכיים ? - אני מוכן ורוצה לקבל כל סוג של טיפול שיכול להועיל. תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברכיים עקומות - תגובה
ד''ר חגי אמיר05/11/2010יונתן שלום,
קיימים טיפולים ותרגילים פיזיוטרפיים המחזקים את השרירים המייצבים את הפיקה. הדבר תלוי כמובן במבנה השרירי שלך ובשרירים המייצבים את הפיקה.
חלק מטיפולים אלה עוזרים יותר וחלקם פחות, חלקם יכול לתת עזרה לטווח קצר וחלקם וטווח ארוך יותר, וחלקם לא יועיל כלל ולא יהיה מנוס מניתוח.
את ההחלטה אם ומתי "תירצה" להגיע לשולחן הניתוחים רק אתה יכול לקבל. לפי נסיבות ואורח החיים הספורטיביים שאתה מנהל.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך
יונתן05/11/20101. האם ייתכן שניתוח לא בהכרח ישפר את המצב ?
2. האם יתכן שארצה שיבוצע ניתוח אך הרופא לא ימליץ על כך ?
3. האם מנסיונך מדובר בהחלמה ממושכת לאחר ניתוח שכזה ?
4. האם יש לך ניסיון בטיפול במקרים דומים ? במידה וכן אשמח להגיע לבדיקה
במרפאה שלך.
תודה,
יונתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח מיפויאוהד31/10/2010
שלום רב,
לפני כ -3 שנים עברתי תאונת דרכים. במיפוי שבוצע לפני 3 שנים הסיכום היה שיש חשד לתמט חלקי בT8-9. בנוסף קליטה במפרקים יכולה להתאים לתהליך דלקתי ארתריטי או פוסט טראומתי.
השבוע ביצעתי מיפוי חוזר והסיכום היה שע"ש - נראה כשינויים ניווניים. מפרקים - שינויים ארתריטיים דלקתיים.
שאלתי היא האם חל החמרה לפי הפענוח? מה זה אומר הפענוח האחרון? אני סובלת רבות מכאבי צוואר גב ורגליים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח מיפוי - תגובה
ד''ר חגי אמיר05/11/2010אביבית 1 שלום.
מיפוי עצמות הינה בדיקת עזר לרופא באבחנה ובמעקב.
הבדיקה איננה ספציפית (לא מבדילה בין סיבות שונות לקליטה המוגברת) ורגישה מאד (כל בעיה קטנה תבוא לידי ביטוי במיפוי).
מה שקובע הוא הבדיקה הגופנית של הרופא .
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה היאלורוניתאורי31/10/2010
שלום,
לאחר ניתוח כריתת מיניסקוס מידיאלי לפני כ 15 שנה, בשתי הברכיים, בשנים האחרונות סובל מכאבים כתוצאה משחיקה מוגברת. לפני שנה וחצי ניסתי הזרקה של חומצה הילאורונית (3 הזרקות לברך). בהצלחה- שיפור בטווח תנועה והן בפחיתה בכאבים.
שאלותיי:
1. באיזו תדירות ניתן לבצע הזרקות אלו?
2.הבנתי שיש כיום זריקות הנותנות את האפקט של 3 בזריקה אחת. האם יש ניסיון מספיק בזריקות אלו? ואם כן האם יש הבדל בין יצרנים שונים ?
3. האם החומר שנקרא Jonexa שונה במהותו מהאחרים?
בברכה,
אורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה היאלורונית - תגובה
ד''ר חגי אמיר05/11/2010אורי שלום,
אינני יודע איזה חומר היזריקו לך.
רוב הזרקות החומצה ההיאלורונית באות בשלש זרקיות בהפרשים של מספר שבועות בין אחת לשניה.
לעיתים כבר בזריקה הראשונה יחול שיפור משמעותי, ולעיתים גם לאחר 3 זריקות לא יהיה שינוי כלל. הדבר אינדיבידואלי ולא ניתן לצפות מראש מי יגיב לתרופה וכיצד.
נקוה שהטיפול יצליח.
דר אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח צילום רנטגן חוליות מותנייובל3731/10/2010
השבוע נישלחתי לעשות צילום חוליות מותני וצילום אגן ירכיים עקב כאבים חזקים בגב תחתון, עד כדי כך שמתקשה בהלבשת מכנסיים בקיצור יש לי תור לאחר צילום בעוד כמה ימים ואני במתח. הייתי רוצה לדעת האם רואים משהו חריג בצילום. ברצוני לציין שידוע לי שזזה לי חוליה L5 בילדותי.
אשמח לתשובה מהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח צילום רנטגן - תגובה
ד''ר חגי אמיר05/11/2010יובל שלום,
ברזולוציה הנמוכה שניתן לראות בצילום ששלחת, לא ניראית בעיה כלשהי, כמובן לך לאורטופד שיראה את הצילום על המסך שלו ויוכל לבדוק פרטי פרטים.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום מקום הכאבital29/10/2010
בהמשך לשאלתי, מצורף צילום , כנראה ולא הסברתי את עצמי ברור לגמרי.
אני שוהה בחו"ל, לפני כ 10 ימים הורדתי גרב ארוכה מרגל ימין במשיכה חזקה מאזור האצבעות בזווית החוצה ושמאלה, חשתי כאב רב במרכז גב כף הרגל. (סימנתי נקודה שחורה בצילום.)
לאחר מכן הכאב עבר למיפרק כף הרגל גם במנוחה ובנהיגה, מכובד כף הרגל (המקום מסומן בקו שחור בצילום)
הכאב גם הופיע בצד החיצוני מהקרסול במעלה הרגל, יתכן וכל ההליכה שלי קצת השתנתה ולכן אני חשה כאבים במעלה הרגל
היום רכבתי על אופניים ושוב חזר לי כאב במקום המסומן בנקודה בצילום.
אשמח לקבל עצה מקצועית והמלצה לתרגילים שליכולים להועיל למפרק זה.
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום מקום הכאב - תגובה
ד''ר חגי אמיר05/11/2010הצילום יפה הרגל ספורטיבית אולם ממש לא ניתן לבצע אבחנה ללא בדיקה.
בכל מיקרה כדאי לעשות כל תרגיל שאת בד"כ עושה אם איננו כואב, מה שגורם לכאב השתדלי לא לעשות. תוך מספר ימים הכאבים יעברו.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצת דיסק וחוסר תחושה בכף הרגלדנית28/10/2010
שלום רב,
יש לי פריצת דיסק כתוצאה מתאונת דרכים אשר התרחשה למעלה מעשור.כל השנים למרות שהבעיה קיימת לא סבלתי מכאבים קיצוניים, אולי קצת כאבי גב פה ושם.לפני כשנה נתפס לי הגב לגמרי ולא יכולתי לזוז במשך יומייים, לאחר טיפול בכדורים ופיזיותרפיה הגב שוחרר.
בתחילת השבוע התחילו לי כאבים נוראיים ברגל ימים, תחילה היו כאבים בלבד ותוך מס' שעות הכאבים הפכו להתכווציות חזקות ברגל וכאבים עזים ולמחרת בבוקר הכאבים נעלמו ונשארתי עם כף רגל ימין משותקת או יותר נכון ללא תחושה.
אני מקבלת זריקות וולטרן וכמו כן כדורי וולטרן לעשרה ימים.עברו כבר ארבעה ימים, אציין כי הכאבים נעלמו אך נשארתי עם כף רגל רדומה וללא תחושה. אני חודש לאחר לידה ורציתי לשאול:
1.האם התופעה היא כתוצאה מהאפידורל אשר קיבלתי בחדר לידה?
2. מה יכולה להיות הסיבה לאי התחושה בכף הרגל ותוך כמה זמן זה יעלם?
3. האם יכול להיות שזה ישאר כך?
4.עם איזה רופא עליי להתייעץ?ישנם ממוחים לעמוד שידרה, ישנם ממוחים לרגל וירך, למי לקבוע תור?
5. האם הכאב גרם לפגיעה בעצב?
אודה על תשובה מהירה, יש לי תינוק בן חודש והבעיה מקשה עליי בטיפול בו.
תודה רבה,
דנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה, אודה על תשובה
דנית01/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפריצת דיסק וחוסר תחושה בכף הרגל - תגובה
ד''ר חגי אמיר04/11/2010דנית שלום.
קודם כל אני שמח שהכאב ירד ונישארה רק הפרעה תחושתית. זה כבר מקל בהרבה על התפקוד.
במידה והמצב לא ישתפר בשבוע שבועיים הקרובים ניתן לבקש בדיקת EMG ומוליכות עצבית, שתראה את מהות הפגיעה העצבית.
ולהמשיך בהתאם.
בהצלחהומזל טוב.
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםרן27/10/2010
שלום דוקטור לפני כשבועעיים נפל לי על האצבע משטח נורא כבד אני סובל מכאבי תופת תחושות עיקצוציים למיניההם והרדמות של האצבע ביקרתי אצל כרורג כף יד אך הוא שלל שבר או קרע של הגיד אבל הכאבים רק מתחזקים רציתי לדעת מה דעתך בנושא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ד''ר יונה יניב01/11/2010לפעמים חבלת רקמה רכה, אפילו בלי שבר יכולה להיות קשה משבר עם כאבים. אם הכאב מחמיר, יכול להיות שהגוף מגיב בצורה שהיא מעבר לנורמה ודרוש טיפול בעיקר בריפוי בעיסוק, פיזיותרפיה ומשככי כאב. בכל מקרה, לאיבחון יש לגשת שוב לכירורג של היד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש לי בעיה אורטופדית?אורן27/10/2010
שלום רב.
אני בן 41
לפני כ-3 שנים התחילו להופיע אצלי כאבי ראש ותחושת חוסר שיווי משקל.
התחושה קיימת בלווית סתימה באזניים.
כמו כן התופעה מתגברת אחרי האוכל ובזמן נסיעות במהירות גבוהה (אני לא נוהג).
עברתי בדיקות מקיפות הכוללת בדיקות דם ,CT ראש ,MRI ראש ,שמיעה ,שדה ראיה, אף אוזן גרון,נוירולוג. נוירו אופטלמולוגית ( אני מרכיב משקפיים) ובדיקה אופטומטרית שגרתית.
כל הבדיקות תקינות!!!
מפעם לפעם אני מרגיש כאבים בצוואר.
האם ייתכן שהתופעות שציינתי נובעות מבעיה אורטופדית?
אורן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש לי בעיה אורטופדית? - תגובה
ד''ר יונה יניב01/11/2010כאבי ראש מסוימים! וסחרחורות יכולות להיות לפעמים עקב בעיה צווארית אבל לא תחושת "סתימה" באזניים. כאב מסביב לאוזן כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ברכיים ותשובת MRIרותי27/10/2010
שלום לכם
אימי בת 65, סובלת מאוד מכאבי ברכיים.. נשלחה לעשות צילום MRI, אשמח אם תוכלו לסייע לי, לנסות להרגיע אותה.. היא לחוצה נורא מכל התשובה שקיבלה...
והנה המימצאים, צר לי קצת ארוך
מודגמים שינויים אוסטאוארטריטים מתונים במדור המדיאלי המתבטאים בהצרות של המרווח הפרקי, דלדול
ניכר של הסחוס הפרקי, דחיקת גוף המניסקוס המדיאלי ויצירת אוסטאופיטים קטנים בשולי המפרק.
מודגמת בצקת לשדית פוקלית בהיקף האספקט התיכון של המשטח הטיביאלי המדיאלי עם חשד לנגע תת-קורטיקלי זעיר בצמוד למשטח הפירקי בקוטר 3 מ"מ בציר הסגיטלי (חתך סגיטלי 6 סדרה 3), לא ניתן לשלול
בעוד כ- 3 חודשים. MRI התחלתי. מומלצת ביקורת AVN
מודגם אמיננס טיביאלי מחודד ואוסטאופיטים מרכזיים.
הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות הודגמו תקינות.
מודגם קרע אלכסוני קרוב לשורש המניסקוס המדיאלי אשר שוליו אינם סדירים. מודגם שבב מניסקיאלי מנותק קדמית לשורש המניסקוס בקוטר 3 מ"מ במישור הצדדי פנימי (חתכים קורונליים 20-21 סדרה 4) ובקוטר 6 מ"מ .( בציר הסגיטלי (חתך סגיטלי 12 סדרה 3
המניסקוס הלטרלי מודגם תקין.
המנגנון המיישר מודגם תקין.
מודגמת אי סדירות של הקורטקס עם חשד לקו שבר טרבקולרי תת-קורטיקלי באספקט המדיאלי עליון של הפיקה עם אותות חריגים בסחוס המכסה בסמוך ועיבוי של הרטינקולום הפטלרי המדיאלי הנאחז אל הפיקה,
ייתכן שינוי טראומתי. דרושה קורלציה קלינית .
הפיקה מודגמת בעמדה תקינה.
הסחוס הטרוכלארי מודגם תקין.
הודגם נוזל תוך פירקי בכמות קטנה.
מודגמת ציסטה פופליטיאלית בקוטר 1.1 ס"מ במישור הצדדי פנימי .
מודגם כיס נוזל מנורתק מאחורי האספקט המדיאלי של המטאפיזה של הפמור הדיסטלי בקוטר 2.6 ס"מ במישור
50 סדרה 6, קורונלי 22 סדרה 4, קורונלי הצדדי פנימי , 2.1 ס"מ במישור הקדמי אחורי (חתכים אקסיאליים -67
51 סדרה 5), ייתכן ציסטה גנגליונית.
תודה לכם
רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ברכיים ותשובת MRI - תגובה
ד''ר חגי אמיר05/11/2010רותי יקרה,
לעיתים הממצאים הקליניים מאד חמורים וב-MRI לא רואים ממצאים , ולעיתים יכול להיות ההיפך, הרבה ממצאים ב- MRI, עם מעט משמעות קלינית. במיקרה של אימך ניראה לי כי מדובר בשניהם, גם כאבים וגם הרבה ממצאים ב-MRI.
לא קובעים אבחנה על פי MRI, אלא על סמך החולה ובדיקתו, MRI היא בדיקת עזר לרופא.
סך כל הבדיקות יחד יכולים להנחות לקביעה מה הבעיה וכיצד יש להמשיך. זאת יעשה האורטופד המטפל.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב, שינה על משטחים שוניםעדן27/10/2010
ד"ר שלום לך.
נתקלתי בבעיה מאוד מעניינת.
לפני כחצי שנה היו לי כאבים חזקים בעמוד שדרה תחתון. רוב הסיכויים כי שיחקתי המון כדורסל אבל הפסקתי ממזמן בכל אופן. ישנתי בלילה על מה שיצרני המזרונים קוראים "מזרן קשה" שהוא בעצם יחסית רך. עברתי לישון על פוך על הריצפה, והייתי המום. לאחר כשלושה ימים כל הכאבי גם נעלמו כלא היו קיימים אי פעם. אני ספורטאי, שלא משנה מתי, אני עושה ספורט. אם זה חדר כושר בעצימות מאוד גבוהה או רץ בקבוצת ריצה עשרות קילומטרים באימון כמה פעמים בשבוע, במשך החצי שנה הזאת לא הרגשתי אפילו פיפס הכי קטן של כאב והתאמנתי בעצימות מטורפת. אחרי כמה חודשים ניסיתי לחזור לישון קצת על הספה בסלון או כל מיני מזרונים ומיטות בבית ולאחר יום יומיים הכאבים בגב חוזרים מעצמם. חשוב לציין, שאני יושב המון שעות ביום כ- 8- 10 שעות על המחשב לצורך לימודים או עושה ספורט בעצימות גבוהה אז מכאן נראה שתמיד יהיה לי כאב גב. האם זה אומר שהסיבה שיש לאנשים בעולם כאב גב היא חולשת השרירים או אזור הגב עקב התנגדות רכה בעת השינה? והאם שינה על הפוך על הריצפה מסוכנת ויכולה לפגוע בגב? בנוסף, התחלתי לעשות במכון כושר את התרגיל (deadlift) פעם אחת בינתיים יצא לי (בטכניקה נכונה חשוב לציין) והאם שינה על משטח קשה כמו שאני ישן (פוך על הרצפה) יכולה ליצור בעיות חמורות בשילוב עם התרגיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסכן
חניתה16/05/2012נשמע ממש סבל, לישון על הריצפה,
היו לי בעיות גב, אבל חייבת לציין שהמצב השתפר פלאים מאז שהתייעצתי בחנות מזרונים בצומת אלונים. נראה לי שקראו לה הום סליפ?
בכל מקרה ממליצה,
ושיהיה לילה טוב ;)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי גב, שינה על משטחים שונים - תגובה
ד''ר חגי אמיר05/11/2010עדן שלום,
ענית בעצמך. שינה על מזרן קשיח עם מצע רך למעלה זה מצויין לגב.
קרא בשאלות נפוצות את תשובתי על בחירת מזרן ותבין.
אינך גורם כל נזק. אם אתה מרגיש טוב ואין כאבים, סימן שאתה בריא.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בשוקנטע רוה25/10/2010
שלום,
אני הולכת באופן קבוע על הליכון ובחוץ, וסובלת מכאבים חזקים בשוקיים (בעיקר ברגל ימין) שמתחילים דקות ספורות אחרי שאני מתחילה את ההליכה.
הכאבים הם בצד הקידמי ובצד שפונה החוצה בכל שוק, וברגע שהם מתחילים אני לא מסוגלת להמשיך ללכת. הם מפסיקים רק כחצי שעה אחרי כשאני מפסיקה ללכת, ומתיחות לא עוזרות.
עשיתי צילומים ברגליים ולא התגלתה שום בעיה.
נפגשתי מזמן עם שני אורטופדים שונים, שאמרו לי להאט את קצב ההליכה.
הורדתי משמעותית את הקצב, והיה שיפור בכאבים לזמן די קצר, אבל בחודש האחרון הכאבים חזרו ואני ממשיכה להוריד בהדרגתיות את קצב ההליכה אך זה לא עוזר.
אני לא יכולה להחליף את ההליכה בספורט מסוג אחר, בעקבות גמישות יתר במפרקים שמלווה בכאבי מפרקים קבועים.
מה אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בשוק - תגובה
ד''ר יחזקאל טיטיון08/11/2010לפנות לאורתופד מומחה לבעיות קרסול וכף רגל או לבעיות ספורט. נשמע שמדובר בתסמונת מדורים כרונית או תסמונת מאמץ אחרת.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)