פורום אורתופדיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• CT צווארי וגב עליון
    מרי
    09/11/2010

שלום !!
    בעלי עשה ct - רציתי לקבל הסבר על ממצא

הסתידות עדינה בליגמנטום פלבום משמאל c7-d1
    מודגם מס' רב של ארטיפקטים המקשים על דיוק הממצאים

עודה על הסבר של הבעיה שנמצאה ב - ct
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    CT צווארי וגב עליון

הוספת תגובה

• CT צווארי וגב עליון - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    09/11/2010

מרי שלום,
    הדבר החשוב שיש להבין מתשובת הCT, שקיימים ארטיפקטים רבים, הווה אומר הפרעות לצילומים שלא מאפשרות הגעה לממצאים מבדיקה זו.
    בברכה
    דר' אח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות MRI ע"ש מותני-שנויים ניוונים
    עלמה
    09/11/2010

שלום למומחים.
    להלן תוצאות MRI עקב תלונות על כאבי גב תחתון כרוניים שלא עוברים למרות בצוע יומיומי של תרגילים לחזוק גב תחתון וכן, פעילות גופנית מתונה (הליכות איטיות). במקרים של הליכה מהירה סובלת מכאבי גב (בעת הליכה הכאב הוא גם בחלק העליון של הגב) ולכן הפסקתי עם זה. אני בת 42, בריאה בדרך כלל. אך לפני שנה וחצי עברתי השתלת מח עצם מאח שלי עקב לוקמיה. כיום מח העצם נקי.

"שינויים ניווניים קשים במפרקים הבין חולייתים במיוחד בגובה L4-L5 ובגובה L5-S1 יותר משמאל. שינוי ניווני של הפאסט ללא עדות לממצא פתולוגי במח העצם וגם קיימת היצרות של הרצס באותו צד ובאותו גובה ב L4-L5 משמאל עקב התעבות מאד גדולה של הפאסט".
    שאלותי:
    •מה זה פאסט?
    •מה זה רצס?
    •מה המשמעות של שלושת התופעות הללו וכתוצאה ממה זה נגרם:
    א. היצרות הרצס
    ב. ניוונים קשים במפרקים הבין חולייתים.
    ג. התעבות של הפאסט
    •באופן כללי – מה משמעות הממצאים? והאם יש דרך לתקן את המצב באמצעות פעילות גופנית כלשהי או באמצעות טפול כלשהו?
    תודה רבה למשיבים.

הוספת תגובה

• שכחתי להוסיף

עלמה
    09/11/2010

לא יודעת אם זה חשוב אבל אלו הממצאים שיצאו תקינים בMRI:
    תעלה ברוחב תקין. שק דורלי תקין. אותות תקינים מחוט השדרה. אותות תקינים ממח עצם חוליתי. אין עדות ללחיץ שורשי. אין עדות ללחץ אפידורלי. לאחר הזרקת גדוליניום ללא עדות להאדרה פתולוגית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי להוסיף - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    09/11/2010

שלום עלמה.
    אנסה לענות בקיצור על משמעות התשובה.

•מה זה פאסט?
    חלק מהחוליה שיוצר מפרק עם החוליה שמעליה או מתחתיה. זהו אחד האזורים בהם נוצרת תנועה בין החוליות.

•מה זה רצס?
    רצס הוא מרווח בין חוליתי. במקום שיש שינויים יווניים המרווח הבין חוליתי קטן.

•מה המשמעות של שלושת התופעות הללו וכתוצאה ממה זה נגרם:
    א. היצרות הרצס
    ב. ניוונים קשים במפרקים הבין חולייתים.
    ג. התעבות של הפאסט
    שינויים ניווניים נוצרים במפרקים בהם קיימת יותר מדי תנועה, או שהסכוסים ניזוקים או מזדקנים. בין השינויים שאנו רואים ניתן לראות בניית עצם סביב המפרקים והתעבות גרמית באזור סביב המפרק, (התעבות הפאסט) וכן הדקקות של הסכוסים האמורים לאפשר תנועה טובה בין שני צידי המפרק ולכן היצרות של המרווח המפרקי (היצרות הרצס). כל הדברים האלה הם תופעות ותוצאות של שינויים ניווניים במפרקים בין החוליות.

•באופן כללי – מה משמעות הממצאים? והאם יש דרך לתקן את המצב באמצעות פעילות גופנית כלשהי או באמצעות טפול כלשהו?
    סביר להניח כי על ידי פעילות גופנית ניתן להוריד מעט את רמת הכאב, וכן על ידי תרופות נוגדות דלקת או במתן פומי בכדורים או בהזרקה ישירה לאזור הנגוע תחת שיקוף רנטגן. במידה ושוםדבר לא עוזר והכאבים בלתי נסבלים יש אורטופדים שימליצו לך ניתוחים שונים.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר חגי תודה רבה על התשובה המפורטת

עלמה
    10/11/2010

.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת גולף
    נבו
    08/11/2010

לפני כ 7 חודשים ביקרתי אצל אורטופד וזיהה אצלי דלקת גולף ביד ימין , ישר הלך לפתרון של קורטיזון
    אני בעבודה רוכב הרבה על קטנוע ויד ימין מפעילה את דושת הגז ולדעתו התנועות הסיבוביות המונטוניות גרמו לדלקת בנוסף אני רוכב על אופני הרים שלדעתו לא גורמים לדלקת אך יד ימין אחרי רכיבה של למעלה משעה די כואבת
    אני מעונין להפסיק לרכב ולהשתמש באופנוע למעלה מחודש האם זה יתן מענה ?
    האם יש משהו אחר לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת גולף

הוספת תגובה

• דלקת גולף - תגובה

ד''ר יונה יניב
    09/11/2010

כן. ניתן לטפל בפיזיותרפיה, ריפוי בעיסוק ולהשתמש במגן למרפק מסוג epitrain.
    כמו כן יש לבדוק אם אין בעיה בעצב האולנרי - מאד אפייני לרוכבים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השפעת תרופה ראקוטאן על גדילה
    ירון
    08/11/2010

שלום ד"ר בני בן 15 סובל מאקנה בפנים רופא העור המליץ על תרופת ראקוטאן מאז שהחל לקחת התרופה ישנה עצירה מוחלטת של הגדילה (לפני כן כל חודש עלה בכ--4- מ"מ בגובה בעלון של מנהל התרופות האמרקיאי מצויין כי יתכן סגירה ספונטנית של אזורי הגדילה Accutane may stop long bone growth in teenagers who are still growing
    האם אתה מכיר תופעה זו האם ישנה הגבלת השימוש בתרופה לבני נוער בהליך גדילה
    האם ההשפעה מוגבלת או תמידית
    בתודה מראש

הוספת תגובה

• השפעת תרופה ראקוטאן על גדילה - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    09/11/2010

שלום ירון,
    ממליץ להגיע לרופא העור ולהתיעץ איתו בנושא זה.
    בהצלחה
    ד' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בורסיטיס טרכנטרית

עינת
    04/03/2011

שלום ד"ר חגי.

לאחר פיענוח ה mri.נרשם כי המפר תקין,אך קיימת אי סדירות בטרכנטר מפרק ימין.
    מה משמעות האי סדירות?
    הכאבים מתגברים שוב בהדרגה.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בורסיטיס טרוכנטרית
    עינת
    08/11/2010

שלום רב.

חולת אנקילוזינג ספונדליטיס כשנתיים,מטופלת ברמיקייד. תקופה ממושכת של כאבים בירך שהשבוע הוחמרו מאד עד לכאב בכל רגל ימין ללא אפשרות לדרוך או להזיז כלל.,כאב שמלווה בבכי קשה ,קיבלתי בעירוי סטרואידים וטרמאל והופנתי למיון ושם לאחר בדיקת אורטופד נאמר לי שזוהי בורסיטיס בירך וקיבלתי 2 זריקות דיפרוספאן ולידוקאין..השאלה היא כיצד אוכל להתגבר על הבעיה החדשה שנוצרה? ואיזה בדיקות צריך על מנת לאמוד את הנזק בירך.
    היום הכאב פחת,אך בהליכה מעבר להליכה בתוך הבית,חציית כביש,למשל,הכאב חוזר ובגדול. מה לעשות?
    אודה להתייחסותכם.

לקביעת תור
    סגירה
    בורסיטיס טרוכנטרית

הוספת תגובה

• בורסיטיס טרוכנטרית - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    08/11/2010

עינת היקרה,
    בעייתך כניראה איננה בורסיטיס פשוטה, ואני מסופק אם זריקה של סטרואידים חד פעמית תפתור את הבעיה.
    בעייתך היא בעיה מערכתית ורצוי שתמשיכי את המעקב והטיפול עם הראומטולוג המטפל שלך.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

עינת
    08/11/2010

תודה ד"ר.
    הבעיה שאת הראומטולוג אני רואה רק בעוד חודשיים שוב ובנתיים אף רופא ממש איננו מעוניין לעזור לי ברגעים הקשים.אפילו אורטופד הקופה שזהו תפקידו אינו מוכן לבדוק אותי ,הייתכן?
    עד שאראה את הראומטולוג הנזקים יימשכו ובזמן יקר זה אוכל לעשות בדיקות חשובות ולהגיע מוכנה...לפחות הכוונה,האם מותר להניע את הרגל ,ללכת,למרות הכאב או נהפוך הוא ועליי לנוח? אף אחד לא אומר לי מה עליי לעשות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בירך

ד''ר חגי אמיר
    08/11/2010

עינת יקרה,
    ליבי ליבי עליך, אולם רופא לא יאמר לך מה לעשות עד כי בדק ראה צילומים קבע אבחנה, יודע ומכיר אותה, את מיגבלותיה ואת התנהגותה במצבים שונים.
    מטרתינו היא קודם כל לא לפגוע ולהרע את המצב הקיים, ובמידה וניתן לשפר, לעשות זאת.
    לענינך, פעילות יתר עלולה להחמיר את המצב.
    חוסר פעילות תקבע ותיגרום להגבלה בתנועתיות והתאבנות.
    לכן אני מציע לקחת תרופות נוגדות דלקת, ולעשות פעילות תנועתית עדינה כגון אופני כושר ללא התנגדות לזמן קצר פעמיים ביום, אם הדבר עדיין גורם להחמרה בכאב, יש לרדת בזמן האימון.
    ניתן בנוסף לקרר את המקום עם שקית של אפונה קפואה כל מספר שעות לחצי שעה.
    אם אכן מדובר בדלקת מקומית ושיטחית ניתן לנסות טיפול בליזר רך כגון B-cure laser, ניתן לשכור לחדש ימים לנסיון.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוטרדת מאוד
    מיכל
    08/11/2010

שלום רב ,
    אני בת 28 ולפני כשנה חוויתי ארוע של טשטוש בראייה,לאחר טיפול בסטרואידים הראיה חזרה לקדמותה.
    ב-MRI שביצעתי לפני שנה היו מ"ס נגעים לא ספציפיים בחומר הלבן.
    לפניכשלושה חודשים ביצעתי שוב בדיקת MRI -בבדיקה זו נרשם כי נגע אחד גדל בצורה משמעותית(בצד שמאל) ושאר הנגעים לא השתנו.כמו כן בדיקת MRI צוור תקינה ובדיקות דם לנוגדנים השונים הכל יצא שלישי.
    אך הבעיה המטרידה אותי יותר מכול היא הסממנים שהנני מרגישה ולא יודעת מה לעשות איתם וזה התחיל לפני חודשים בחוסר תחושתיות בשתי כפות רגליים (כאילו גרב לוחצת לי על הכפות רגליים עד כדי כך שלא יכולתי לשים נעליים כי הרגשתי לחץ עדיר) אח"כ החוסר תחושתיות עברה לברך כאשר בנוסף לזה אני מרגישה כל הזמן לחץ על הברך ומדי פעם חום וכאילו מישהו "מדגדג" אותי בתןך הברך.
    יש לציין שמידת הלחץ והתחושתיות אינן קבועות אלא כל הזמן משנה והדבר לא פוגע לי בהליכה ,ישיבה וכ"ו.
    ועכשיו לפני כ-3 ימים התחלתי להרגיש כאילו חוסר התחושתיות נמצאת בכל רגל ימין עד המותן כאשר הנני מרגישה את הרגל מאוד רגישה אפילו כאשר נושבת עליה רוח אני מרגישה את זה(כל הרגל ממש ממש רגישה)
    בבדיקתי אצל נוירולוג המתמחה בטרשת נכתב:כוח ברגליים תקין בכל קבוצות השרירים,ללא הפרעות תחושה הן שיטחיות והן עמוקה גם באיזורים שמרגישה נימול ורדימות.
    כמו כן הליכה תקינה והחזרים שווים ותקינים.
    ועל כן אמרה שכרגע לא צריך להתחיל שום טיפול ספציפי ולחכות לעשות עוד בדיקת MRI בעוד חצי שנה וכן שלחה אותי לאורטופד שרשם שאין שום בעיה אורטופדית.
    אך למרות כל זאת הנני עדיין ממשיכה לחוש לחץ חזק על הברך,"דגדודים בתוכה,חום עולה ויורד בתוכה,וכן רדימות של כל רגל ימין ומה וכן תופעה חדשה בימים האחרונים שהרגל ימין שלי מאוד מאוד רגישה לכל דבר עושה לי צמרמורת והרגל מאוד רגישה.
    1.האם לפי הסממנים שציינתי יכול להיות ומדובר על בעיה אורטופדית(למרות מה שהאורטופד רשם האם יכול להיות וקיימת איזשהיא דלקת בברך או משהו?האם זה אופייני לבעיה אורטופדית? למה זה אופייני בעיה שכזו?
    2.איך יכול להיות הבדל בין מה שהרופא רשמה לבין מה שאני חשה בפועל?
    3.לאיזה תחום ,איזה בדיקה ניתן לעשות על מנת לשלול בעיה אורטופדית והאם עלי להתעקש על בדיקה זו?

לקביעת תור
    סגירה
    מוטרדת מאוד

הוספת תגובה

• מוטרדת מאוד - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    08/11/2010

שירה יקרה,
    את מתארת סימנים המצביעים לכיוון של טרשת נפוצה. סימנים אלו אינם אופייניים לבעיה אורטופדית.
    אם את מוטרדת קיבעי תור לאחד המרכזים הגדולים לטרשת וגשי להתיעצות נוספת.
    מרכז מצויין הוא המרכז לטרשת בבית חולים תל השומר.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• PLANTAR FIBROMATOSIS
    מרגלית
    07/11/2010

מזה כ - 4 חודשעם אני מרגישה כמעין גושים בתחתית הרגל כף הרגל הדבר מציק וכואב מאוד. בבדיקת אולטרסאונד שבוצע לי לפני שבועיים " כף רגל שמאל הודגמו שני ממצאים התמונה מתאימה ל PLANTAR FIBROMATOSIS אורך 1.5 וקדמי 1.7 במה מדובר ( גם ברגל השניה יש 0.9 ס"מ ) הרופא אומר שאין מה לעשות לדעתו צריך לעשות פיזיותרפיה .ומידרסים..????????. נשמע מוזר בהתחלה הוא בכלל אמר שלדעתו יש לי דלקת ונתן לי אתופן במשך חודשיים וסירב לתת לי בדיקת אוטרסאונד הכל נישמע לי הזוי הוא גם אומר שזו מחלה נדירה ולא מסביר לי עליה כלום סליחה על כל האורך בהסבר אני ממש נואשת ...

לקביעת תור
    סגירה
    PLANTAR FIBROMATOSIS

הוספת תגובה

• PLANTAR FIBROMATOSIS - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    08/11/2010

שלום מרגלית,
    ניראה שכף הרגל שלך יוצרת אזורים של ציברי ריקמת חיבור בתחתית כף הרגל. לעיתים הדבר קורה במקביל גם ברקמת החיבור בכף היד.
    בדרך כלל אין לדבר חשיבות רפואית אלא רק הפרעה בהליכה, ואי נוחות.
    כדאי להוועץ עם רופא עור שיבדוק את כפות הרגליים ויראה אם יש בעיה נוספת, ואם זה מאד מפריע יתכן וניתן להוריד את הגידולים או את כל הריקמה בתחתית כף הרגל על ידי אורטופד מומחה בכף רגל.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחבושת אלסטית- עצירה של הדם?
    עידן
    07/11/2010

שלום

יש לי פגיעה בברך שבגללה שמו לי תחבושת אלסטית שלוחצת לי על המקום... בינתיים שמתי לב שכף הרגל (לא קיבלה מכה ולא קשורה בכלל לבעיה) התנפחה לי, אולי בגלל שלא זורם לי לשם דם?? בכל אופן, שאלתי היא האם אני יכול לגרום לעצמי נזק והאם אני צריך אולי להוציא את התחבושת האלסטית לכמה שעות כדי לחזור למצב נורמלי או שזה תקין???

תודה מראש,
    עידן.

הוספת תגובה

• יש לציין שגם ישנתי עם זה, האם אסור?

עידן
    07/11/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחבושת אלסטית- עצירה של הדם? - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    08/11/2010

לא רצוי לשים תחבושת אלסטית חזק רק על הברך, כי אכן היא תעצור את זרימת הדם המתפנה מן הרגל ותיגרום לנפיחות.
    אכן גם לא כדאי לישון עם חבישה אלסטית כזו כי אז בהחלט אין פינוי טוב של הדם הורידי גם בלילה.
    במידה ואתה שם חבישה אלסטית לברך רצוי שהתחבושת תתחיל מבהונות הרגל ועד מעל הברך.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות
    רוית
    07/11/2010

בת 29, לפני כחצי שנה סבלתי מכאבים בכתף, אובחנה דלקת בגיד, קיבלתי זריקה. לאחר מספר חודשים בהם היתה הקלה, חזרו שוב הכאבים. הפעם קיבלתי פלדן+איבופן. הכאבים לא חלפו.
    היום שוב חזרו הכאבים בעוצמה מאוד חזקה
    צילום וא"ס יצאו תקינים.
    נשלחתי לעשות מיפוי עצמות.
    מה לדעתך יכול לגרום לבעיה?
    אני חולת סכרת נעורים דרך אגב.
    האם מדובר בדלקת כרונית?
    איך ניתן לוודא זאת ומה הטיפול במקרה שכזה? (אסור לי לקחת אף תרופות מלבד אקמול מכיון שאני סובלת מסכרת נעורים + מיקרובאלובמין בשתן)

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות

הוספת תגובה

• כאבים בכתף

ד''ר חגי אמיר
    08/11/2010

שלום רוית,
    כאבים בכתף שחוזרים , ללא חבלה זכורה, וללא ממצא חריג יכול להיות התחלה של תסמונת כתף קפואה. תיסמונת זו שכיחה יותר אצל אנשים הסובלים מסוכרת, וכוללת מספר שלבים ולבסוף הפשרה של הכתף וחזרה לתפקוד כמעט מלא. התהליך כולו אורך בין שנה וחצי לשנתיים. (קיראי את תשובתי בשאלות הנפוצות)
    אני מקוה שאין מדובר בכך אולם קיימת אפשרות שאכן זו בעיתך.
    בכל מקרה גשי לקבל בירור וטיפול אצל הרופא האורטופד בקופה.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגליים נרדמות
    לי
    07/11/2010

אני לא יודעת אם השאלה היא לפורום המתאים. אבל, אם לא- אשמח לקבל הפניה לפורום אחר.
    ביתי בת ה-7 טוענת לעיתים קרובות כי רגליה נרדמות- איך ניתן לבדוק מה המקור לתופעה זו?

לקביעת תור
    סגירה
    רגליים נרדמות

הוספת תגובה

• רגליים נרדמות - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    08/11/2010

לי שלום,
    קשה לדעת במה מדובר כי לא תמיד הילדה בת השבע מתכוונת למה שאנו מבינים מדבריה.
    לכן כדאי לקחת אותה לרופא המשפחה שיבדוק ישמע ויתחקר את הילדה ויכוון לבדיקות המתאימות.
    בהצלחה
    דר אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקות מעבדה
    חן
    07/11/2010

שלום,
    אני סובלת מזה כמה חודשים מכאבים באצבעות הידיים כתוצאה מהקלדה אינטנסיבית במחשב.
    ראומטולוג שבדק אותי לא ראה סימנים לדלקת וקבע לדעתו שזהו over use אך שלח אותי לבדיקות דם לשלול אפשרות של דלקת.
    תוצאות CRP עומד על 0.7 כאשר הטווח שרשום לתקינות נע בין 0 ל-0.5.
    האם הסטייה משמעותית? כך שעליי להניח שמדובר בדלקת?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות בדיקות מעבדה

הוספת תגובה

• CRP

ד''ר חגי אמיר
    08/11/2010

קיימים ערכי נורמה שונים במעבדות שונות .
    הערך שקיבלת עדיין ניראה לי בגדר הנורמלי, אולם יש לקחת את מיכלול הבדיקות ולהביט בתמונה המלאה.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה- עמוד שידרה
    איציק
    07/11/2010

היי ערב טוב! בבקשה לא להיבהל מהמקרה. אני בן 24, לפני כ-4 שנים קרה לי אירוע טראומתי בצבא שבעיקבותיו נפגעתי בגב. הלכתי כפוף במשך כחודש וחצי עקב מחלת נפש אוסידי וטורט שלא התגלתה אז שתקפה אותי והרגשתי מדוכא וסוף העולם. כעבור חודש וחצי חזרתי ללכת ישר ואז החלו כל מיני מיחושים בגב וכאבים שלאחר מכן החלו גם ברגליים ובגב התחתון. לאחר מכן כאבים שגם החלו במרכז הגב נראה לי גובה של חוליות T מקבילות לצלעות. לאחר מספר חודשים השתחררתי. בבדיקות לעמוד השידרה שעשיתי CT גב תחתון נמצא בלט דיסק אחורי קל. כמו כן נשלחתי למיפוי עצם. במיפוי עצם התשובה הייתה שינויים ארתריתיים באגן, אך שום דבר לא נכתב לגבי עמוד שידרה גבי-אמצע הגב. שאלתי היא האם אפשר לראות למשל היצרות של תעלה במיפוי עצם במרכז הגב או גלישת חוליות וכד'?
    אני שואל כי אני מאוד סובל אינני מסוגל לעמוד 2 דקות על הרגליים מבלי שהגב-אמצע הגב מתפרק לי.השרירים באמצע הגב תפוסים החוליות בכלל לא נראה לי במקום. אינני מסוגל לעבוד, הפרקים מתפרקים לי והרגליים כואבות.
    מה אני צריך לעשות כדי לקבל בדיקה שבאמת תבדוק את הבעיה שיש לי בגב כי אני בן 24 והחיים ככה נגמרים מאוד מהר שיש בעיות של בן 70.
    שאלה נוספת שאולי לא קשורה לאורטופדיה, אבל בכל זאת מערכת העצבים. האירוע שקרה לי; פגיעה פיזית עקב בעיות נפשיות
    איך היא נקראת ברפואה ? פוסט טראומה? ואיך מטפלים בה?

תודה למי שעונה שבוע טוב ורק טוב אמן

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה- עמוד שידרה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה- עמוד שידרה - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    08/11/2010

שלום דורון,
    אל דאגה אנו לא ניבהלים מהר מידי.
    אתה מתאר מיקרה של שרירי גב לא מפותחים שעומדים בעומסים עקב שינויי יציבה,
    תתחיל לקחת את עצמך בידיים, עשה מנוי לחדר כושר ולבריכה.
    תתחיל לעשות תרגילים לחיזוק הגו, חגורת הכתפיים וחגורת האגן, תתחיל לשחות באופן קבוע. אני מבטיח שתוך חדשיים תרגיש בן אדם חדש, גם גופנית וגם נפשית.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסננה שומנית - US
    long time
    06/11/2010

שני השוקיים התנפחו, US רקמות רכות בקופ"ח גילה "הסננה שומנית כממצא סונוגרפי קליני" (או משהו ברוח זו).
    בינתיים ממשיך להתנפח, אתמול כאב כמעט כל היום, היום כמעט ולא.
    האם עלול להיות סרטני הדבר הזה?
    מה אמורה לעשות עם זה אם ימשיך לתפוח?
    יש אפשרות שייעלם?

לקביעת תור
    סגירה
    הסננה שומנית - US

הוספת תגובה

• הסננה שומנית - US - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    08/11/2010

שלום לאלמוני/ית
    יש לבצע מספר בדיקות נוספות כדי לנסות ולאבחן במה מדובר ומה צריך לעשות.
    גש/י לרופא המשפחה שיכוון אותך.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי שיטפי דם תת עורי לאחר נפילה
    יצחק
    06/11/2010

קשה בחדר הרחצה והשירותים,זה הולך ומיתפשט וגם מיצטמצם נישלחתי לחדר מיון מיד לאחר הנפילה ע"י רופא המישפחה נעשו לי צילומים ולא נימצא שבר או משו שכזה( ברוך השם) כואב לי מאוד היו לי מעט מאוד סימנים שכאלה,\ ולאחר מכן זה הלך וגבר עד שנישלחתי שוב ע"י רופאת העור למיון ושוב לאחר בדיקות של הדם והשתן לא נימצא שום מימצא מפליל מלבד כמובן הטראומה אותה עברתי יתכן שזה בגלל הנפילה אים כן למה זה מופיע בעיקר ולא רק בשמאל אלא גם בצד ימין,על כל פנים נישללה פריחה ונאמר לי כי זה שטף דם תת עורי וכמו שזה בא כך זה יעלם,
    לשאלה :
    האים יכול להיות כי בגלל אותה טראומה של הנפילה קיבלתי את שטפי הדם הרבים וניראים כמו פריחה ?
    והאים ניתן בכלל לתת לנו הסבר מהוא אותי שטף דם תת עורי?

הוספת תגובה

• שיטפי דם תת עורי לאחר נפילה - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    08/11/2010

שלום יצחק.
    לאחר חבלה יכול להווצר שטף דם תת עורי.
    ראשית בימים הראשונים הדם מתחיל לנדוד דרך הרקמה התת עורית לאזורים נמוכים אליהם הוא יכול להגיע. זה לוקח יומיים שלשה. אז מופיעים כתמים גדולים שחורים כחלחלים תת עוריים. הגוף מתחיל לפרק את מרכיבי הדם שבתוך ההמטומה(שטף הדם), וההמוגלובין שבתוך תאי הדם האדומים נשפח לרקמה ומתחיל להתפרק. בתחילה לאחר כשבוע מהחבלה החבלה מקבלת צבע צהבהב, ותוך שלשה עד חמישה ימים נוספים הבילירובין(חומר הפירוק של ההמוגלובין) שהוא צהוב מתחיל להתפרק גם הוא על ידי חומרים בריקמה, והופך לביליברדין, שהוא ירקרק, אז רואים את הצבע הירקרק תחת העור. תוך כשבועיים ההמטומה ניספגת כולה ונעלמת.
    נקוה שכך גם יתקמו הדברים אצלך.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב לאחר תאונה
    רון
    06/11/2010

שלום
    אני בן 26 ואני עברתי תאונת דרכים
    (קטנוע) לפני כחצי שנה ומאז אני סובל מכאבי גב באופן קבוע שמקרינים לאגן ולרגל שמאל, קיבלתי טיפול תרופתי ופיזיוטרפיה ואני מטופל גם ברפלקסולוגיה ומרפאות כאב
    תוצאות של בדיקת CT :"סריקת L4-L5 חשד לשבר דחיסה בלוחית התחתונה של L4 עם הרניאציה של הדיסק לתוך הלוחית. בליטה אחורית של הזיז לתוך התעלה הגרמית יחד עם בליטה אחורית ולטרלית ימינה של הדיסק הגורמת ללחץ משמעותי על הקאודה אקוינה ועל השורש ימיני ואובליטרציה של RT.LAT RECESS.
    שני פרגרמנטים גרמיים באיזור הנקב בין חוליתי מימין מוסיפים למידת היצרות הנקב. הרניאציה קלה של הדיסק לתוך הלוחית העליונה של L5."

הופנתי ע"י מרפאות כאב לבדיקת EMG ו MRI מצורפת תמונה מה-MRI
    בEMG נאמר לי "ישנה בעיה בשורש"
    אני אודה לכם אם תוכלו להסביר לי למה אני סובל כ"כ מכאבי הגב ואיך אני יכול לטפל בהם.
    אשמח לקבל תשובה,
    תודב רבה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי גב לאחר תאונה

הוספת תגובה

• כאבי גב לאחר תאונה - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    08/11/2010

רון שלום,
    אני באמת מצטער שאינני יכול לפרט לך את בעייתך ואת כל דרכי הטיפל בה, ללא בדיקה גופנית מעמיקה שלך, וצפיה בכל הצילומים לא ניתן להגיע למסקנה.
    בכל מיקרה תמשיך עם הפיזיוטרפיה ותרגילים במידה ויש החמרה בכאבים קבל מהרופא טיפול תרופתי מתאים, ואם לא תבוא על סיפוקך אתה מוזמן להגיע גם ליעוץ במרפאתי.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה