פורום אורתופדיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתיחה ברצועות שלא עוברת, מה לעשות?
    גיא
    25/10/2010

שלום,
    בתאריך ה04.09 שיחקתי כדורגל ובמהלך המשחק נקעתי בצורה חזקה את הרגל בפעם הראשונה.
    זה מה שהאורתופד רשם (אני חייל): "המטומה לטרלית בקו הסוליה ניכרת מעל aftl+cfl, אין רגישות אחורית. רגישות מדיאלית לא משמעותית. רגישות בקדמת הקרסול ובהפעלת גידים מיישרים. כאב ניכר בתנועות קרסול (כל התנועות). מתהלך בעזקת קביים ללא דריכה."

כל זה היה לפני חודשיים וכעת מן הסתם אני כבר הולך.
    בטיפשותי לא טיפלתי בזה כמו שצריך ולא נחתי יותר מדי. בשבוע האחרון רק התחלתי לעשות פיזותרפיה כל יום, לשים קרח ומגן אלסטי שיקבע לי את הרגל. עד עכשיו אני לא מרגיש שום שיפור, עדיין יש לי כאבים, אני לא יכול לעשות כלל ספורט, והקרסול שלי עדיין נפוח.
    זה הגיוני שכמעט אחרי חודשיים הקרסול עדיין נפוח ועדיין יש כאבים? מה אני יכול לעשות כדי להחלים הכי מהר?
    כמו כן הלכתי עוד פעם לאורתופד צבאי שכלל לא עזר לי, כדאי לי ללכת לאורתופד פרטי? האם יש צורך??
    תודה רבה על העזרה, אני מרגיש כבר חסר אונים ואשמח לתשובך המהירה.
    גיא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חשוב מאוד בבקשה תענו.

גיא
    27/10/2010

בבקשה עזרה, אני בצבא ואף אחד לא עוזר לי שם רק זורקים אחראיות מאחד השני, וככל שהזמן עובר אני מרגיש שהרגל שלי "נדפקת" יותר..
    בבקשה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצה במסטודנטית לפיזיותרפיה

נגה
    27/10/2010

הי גיא,

שמי נגה, ואני סטודנטית שנה ג' לפיזיותרפיה. כמובן שתשובתי לא באה להחליף את זו של הרופאים המנהלים את הפורום, אבל נראה שאתה מאוד מוטרד מהנושא- אז עד שתקבל מהם תשובה, אתה מוזמן לקחת את שלי בחשבון.

נקע בקרסול עם המטומה (=שטף דם) הוא למעשה קרע של הרצועות התומכות בקרסול
    (יכול להיות בדרגות שונות של חומרה- קרע חלקי\ קרע מלא לכל רצועה בפני עצמה) .

בנוסף, בהסתמך על העובדה שבמשך תקופה לא יכלת לדרוך כלל, אני מניחה כי קרסולך עבר טראומה לא פשוטה, וחודשיים הוא בהחלט פרק זמן אשר הגיוני שתסבול בו, במיוחד נוכח העובדה שהתחלת את הטיפול מאוחר יחסית.

לכן , העצה הכי חשובה שאוכל לתת לך- היאזר בסבלנות והיצמד להוראות הפיזיותרפיסט המטפל בך. אתה יכול לנסות ולבקש טיפולי אולטראסאונד \ קומפרסים חמים (יעזרו בהורדת הנפיחות ממנה אתה סובל)\ אלקטרותרפיה (טיפול באמצעות חשמל), אם טרם ניסית אותם.

ורק עוד עצה קטנה לסיום- גם כשתחלים והכאבים יעברו, זכור כי מעתה והלאה הרצועות יהיו פגיעות יותר מבעבר- לו הייתי אתה, הייתי משתמשת בתחבושת אלסטית במהלך הפעילות הספורטיבית כדי למנוע נקעים חוזרים.

מקווה שעזרתי- החלמה מהירה.
    נגה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

גיא
    28/10/2010

דבר ראשון אני מאוד מעריך את העזרה שלך, תודה רבה!
    דבר שני, להערכתך כמה זמן זה ייקח עד שאני יוכל לחזור לחיים "רגילים", כלומר אני אמור ליסוע לתאילנד בדיוק עוד חודש, האם עד אז לפי הערכתך כמובן, הרגל אמורה להחלים ?
    ומזה בדיוק קומפרסים חמים, עדיין לא התחלתי ללמוד רפואה :)..
    תודה לך..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרסול

נגה
    30/10/2010

היי גיא!
    ראשית, שמחה לעזור. בכיף :)
    אני לא באמת יכולה לתת לך הערכה ולומר לך מה יהיה מצב הרגל שלך בעוד חודש,
    כי אלו דברים שצריכים להיאמר רק לאחר בחינה הרבה הרבה יותר מקיפה של מצבך , ולא לפי התכתבויות בפורום.
    מה שכן, באופן כללי ניתן לומר שאם תיצמד להוראות הפיזיותרפיסט- בתוך חודש אתה אמור להרגיש שיפור ניכר במצבך. אבל אתה צריך להיות ילד טוב.

אנחנו צריכים לזכור ש"החלמה" מפגיעה היא תהליך הדרגתי (ואינדיבידואלי מבחינת משך הזמן, אבל בכיוון של מספר שבועת-חודשים), כלומר שבמשך התקופה הקרובה תרגיש שאתה מסוגל לעשות דברים שקודם לא יכולת, אבל זה לא יהיה ב"בום". לכן אתה גם צריך להיזהר ולשמור על הרגל, כי קשה מאוד להעריך כמה עומס היא תוכל לשאת.

לכן, בקשר לטיול בתאילנד- תלוי מה בא לך לעשות. אם אתה בעניין של בטן-גב על חופים- אתה יכול לעשות את זה גם קטוע רגל. טרקים ארוכים ברגל? אולי בפעם הבאה.
    היה קשוב לעצמך -אם אתה חש בכאב- זה הגוף שאומר לך לעצור. גרב אלסטית תקל עליך.

לגבי קומפרסים חמים- הכוונה היא להשרייה של האזור הפגוע בתוך כל דבר בעל טמפרטורה גבוהה (40-42 מעלות) מזו של הגוף. זה יכול להיות אמבט מים חמים, כרית חימום או כל דבר דומה. הרעיון מאחורי זה הוא האצת זרימת הדם לאזור הפגוע, מה שמסייע הן בהורדת הבצקת והן בהולכה ופינוי של חומרים שונים אל האזור וממנו- ובעיקרון זה מאיץ את ההחלמה. נהוג לעשות אותם למשך 15-20 דקות, אם תוכל אחת ליום- זה מעולה.

החלמה מהירה וקלה..

נגה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקיי גיא אני לא אורתופד אבל אני...

עדן
    29/10/2010

יכול ללמד אותך דבר או שניים.
    דבר ראשון הוא רשם לך: "כאב ניכר בתנועות קרסול (כל התנועות)", השאלה שנשאלת האם עשית צילום ומצאו שברים או סדקים? לפי מה שאני מניח לא מצאו כי לא עשית צילום. תקשיב אני לפני שנה בסוף מסיבה שרקדתי ברייקדאנס כולם קפצו מהבמה ליופי של הסיום והיה חושך ונחתתי מגובהה שלוש מטר לא נכון, ועיקמתי את הכף רגל. אין שבר אין סדק פשוט הכל קיבל מכה ונמעך אתה מבין? לא כל דבר זה שבר או סדק. שאתה מקבל מכהה, כל האיזור נמעך- עורקים, גידים, שרירים, עצמות הכל מתכווץ ולוקח לגוף לתקן את זה. אני במשך חודשיים בקושי הצלחתי ללכת וגם אחרי!!!!. הרבה יותר גרוע משלך!. אבל הזמן עבר והגוף תיקן את המצב שם, וכעבור 4-5 חודשיים הכל חזק לקדמותו. אין מה לעשות, זה המקסימום מהירות שהגוף שלך יכול לתקן מכה, תלוי בחומרת הפגיעה.

דבר שני. תכיר מושג חדש בגוף האדם: ברגע שיש נפיחות זה אומר שהעורקים\ורידים הרחיבו את עצמם פי כמה וכמה במקום הפגוע כדי שתנועת החלבונים (שיתקנו את המקום) יגיעו בקלילות. לכן כל עוד נפוח- זה אומר שהגוף יתקן לך את הפצע. ולמה כואב? כי בגלל שמאוד נפוח שם יש לחץ גדול על כל איזור המכה וזה מכאיב לעצבים שם ובגלל זה כואב.
    רק שיפסיק לכאוב לך סימן שאתה בריא בעיקרון. וזה שאמרת שאין שיפור זה לא בגלל שהגוף שלך מתקן את המכה 24 שעות ביממה בשבילך, הגוף שלך לא מזניח אותך אל תדאג, פשוט זה מה שהגוף שלך המסקסימום שהפיק מעצמו. רק שתידע שאם תעשה פעילות אירובית בזמן ההחלמה לדוגמא אופניים, לא משהו שהקרסול יכאב, אז ההחלמה תזדרז, כי הדופק יעלה ומהירות הסילוק חומרים והכנסתם לאיזור הפגוע תגדל. אבל לא לעשות 4 שעות אופניים אחרת הגוף יתעייף וההפך, יהיה לא יותר קשה לתקן.

זה הגיוני שכמעט אחרי חודשיים הקרסול עדיין נפוח ועדיין יש כאבים? מה אני יכול לעשות כדי להחלים הכי מהר? כן, זה מהירות התיקון של הגוף שלך אתה לא קוסם וגם אני סבלתי אותה תקופת זמן בדיוק כמוך, לגבי שאלה 2- לא. אם אתה רוצה לשהות בתא לחץ אתה יכול. השאלה מי ייתן לך.

כמו כן הלכתי עוד פעם לאורתופד צבאי שכלל לא עזר לי, כדאי לי ללכת לאורתופד פרטי? האם יש צורך?? האורתופד הצבאי לא יכול לעזור לך אם אין שבר או סדק שאז הוא שם לך גבס. לגבי שאלה 3- לא. האורתופד הוא לא קוסם או רופא שנותן כדור קסם ואתה מחלים לגמרי אחרי יומיים, זה מה שהגוף שלך מסוגל לתקן בזמן מסויים, זה כמו מי שעבר תאונה- לוקח לו לפעמים גם 3 שנים להשתקם.
    לגבי להרגיש חסר אונים? גם אני הרגשתי ככה, כולנו מרגישים ככה שנדפק לנו ולא כמו שרצינו שיהיה. ואני שנפצעתי היה לי דופק 56 פעימות במנוחה אז תאמין לי שהגוף שלי היה בשיא הכושר וגם לקח לי 3 חודשים להחלים עד לריצה. החלמה מהירה.
    והצעה אישת לסיכום, לעולם אל תיסע לטיול כאשר כואב לך בגוף משהו שלא בשליטתך, אתה תאבד את כל ההנאה מהטיול ושנים אחרי זה תצטער על החוויה שפספסת. הייתי מציע לחכות עד שתרגיש מצויין עם עצמך בכל מחיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצת אופטימיות

גיא
    30/10/2010

דבר ראשון תודה על התגובה והזמן השלך.
    את האמת נתת לי קצת אופטימיות, עד עכשיו אני שומע מרוב האנשים שהיו להם בעבר נקע שתוך 3-4 ימים הם חזרו למוטב ורק אני כבר חודשיים סובל.

יכול להיות באמת, במיוחד בגלל שזה הנקע הראשון שלי, שלוקח לרגל הרבה יותר זמן להתרפא.
    בכל מקרה ממחר אני הולך לעשות רעש בצבא עד שאני ייראה אורתופד שבאמת יבדוק לי את הרגל ולא יחליט רק אם לתת גימלים או לא ואני יתעקש על MRI או CT.
    כרגע אני מנסה כמה שיותר לנוח ושם על הקרסול מדי פעם איר-קאסט למרות שזה קצת כואב ככה שאני לא יודע עד כמה הוא עוזר.

נגה, בדקתי את מה שאמרת, ולא כל נקע שיש בו שטף דם זה קרע ברצועה..2-3 אנשים שהיו להם נקע בעבר אמרו לי שהיה להם גם שטף דם וכלל לא היה להם קרע ברצועה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לגיא

נגה
    31/10/2010

אוקיי, שתי הבהרות-

לא כל שטף דם בקרסול הוא בהכרח קרע ברצועה \ רצועות.

אבל- בעת טראומה קשה לקרסול שגורמת לקרע ברצועות, באחוז המכריע של המקרים יתלווה גם שטף דם (כתוצאה מפגיעה בכלי דם סמוכים).

"נקע" בשפת העם הוא כינוי לקרע ברצועות הקרסול. קרע אינו חייב להיות מלא, הוא יכול להיות גם חלקי (ממש כפי שההגדרה "מתיחה" של רצועות מתארת למעשה קרע חלקי של שלהן, ולא מתיחה הלכה למעשה), ולכן ציינתי שקיימות דרגות חומרה שונות.

סביר להניח שהאנשים איתם התייעצת לא הופנו לבדיקות הדמייה שהיו מדגימות את הקרעים, פשוט כי זה לא חלק מנוהל הטיפול בנקע, ולכן הם לא מודעים לכך.

בגלל זה אני גם לא כל כך מבינה את הרצון ללכת לאורטופד על מנת שיפנה אותך ל CT או MRI - ראשית, קח בחשבון שעד שתקבל MRI דרך הצבא, כבר תספיק לשכוח שאי פעם שתית שייק מנגו בקופנגן.

שנית, וחשוב מכך-תפקיד בדיקות ההדמייה הוא לסייע באבחון, ואצלך כבר יודעים בדיוק מה יש. עכשיו צריך לטפל ולחכות. (במאמר מוסגר- אם מישהו אי פעם יבוא אלי ו"יתעקש" על משהו, אשמח לעקם לו את הקרסול השני. אנחנו מבקשים יפה, כן?)

בנוגע לאיירקאסט- הוא אביזר קיבוע, אשר נועד לתמוך בקרסול בזמן הליכה. אין טעם "לשים אותו על בקרסול מדי פעם" בזמן מנוחה.

שבוע טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתיחה ברצועות שלא עוברת, מה לעשות? - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    05/11/2010

גיא נגה ועדן שלום.
    לעונג היה לי לקרא את השאלות ואת התגובות של שלשתכם.
    נגה, כל מילה - בול. אשמח אם תיצרי קשר.
    עדן , עצות מופלאות של אדם שעבר ארוע קשה וחוה את ההחלמה בצורה בריאה ושלמה, כל הכבוד, ויישר כוח על העזרה והסיוע שאתה הגשת.
    גיא, שמע לנגה, היא למדה היטב, שולטת בחומר וכל מלה שוה זהב.
    בהצלחה.
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתיחה ברצועות שלא עוברת, מה לעשות? - תגובה

ד''ר יחזקאל טיטיון
    25/11/2010

נשמע שאתה סובל מנקע רציני הדורש טיפול.

בקש הפניה למרפאת קרסול וכף רגל, שיראה אותך מומחה לבעיות קרסול וכף רגל.

בברכה - דר' טיטיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פציעה ברצועות הקרסול!!!

הוד
    07/09/2013

שלום נגה, אני ילד בן 13 משחק כדורגל בקבוצה באופן קבוע. לצערי באימון לפני שבועיים בעטתי ברצפה והרופא אמר לי שמתחתי את הרצועות. אני כבר שבועיים לא מתאמן ולא משחק בשל הפציעה. עשיתי הכול כדי שזה יעבור לדוגמה: 24 שעות ראשונות קרח, אחר כך קומפרסים חמים עם מלח גס,אני מורח משכה אנטי דלקתית שנקראת אמזון בכול לילה לפני השינה. האיתי רוצה לדעת את דעתך מה לעשות כדי להבריא יותר מהר. תודה מראש הוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתיחה ברצועות הקרסול עזרה דחופה!!!

הוד
    07/09/2013

שלום לכם , אני ילד בן 13 משחק כדורגל בקבוצה באופן קבוע. לצערי באימון לפני שבועיים בעטתי ברצפה והרופא אמר לי שמתחתי את הרצועות. אני כבר שבועיים לא מתאמן ולא משחק בשל הפציעה. עשיתי הכול כדי שזה יעבור לדוגמה: 24 שעות ראשונות קרח, אחר כך קומפרסים חמים עם מלח גס,אני מורח משכה אנטי דלקתית שנקראת אמזון בכול לילה לפני השינה. האיתי רוצה לדעת את דעתך מה לעשות כדי להבריא יותר מהר. תודה מראש הוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עברתי ניתוח בגלל SKEFOOT
    אבירן
    25/10/2010

עברתי ניתוח השתלת עצם בכף הרגל לפני כשלושה חדושים ואז אחרי חודש התגלה שהניתוח לא הצליח ועברתי עוד ניתוח ואתמול אחרי שלושה חודשים עם גבס הורדתי תגבס והיום בבוקר ראיתי נפיחות גדולה מאוד ברגל האם הנפיחות נורמלית בהתאם לזמן שהרגל הייתה בגבס או שזו בעיה אחרת..?
    תודה על העזרה!

לקביעת תור
    סגירה
    עברתי ניתוח בגלל SKEFOOT

הוספת תגובה

• עברתי ניתוח בגלל SKEFOOT - תגובה

ד''ר יחזקאל טיטיון
    08/11/2010

לא נשמע נורמאלי ויש לפנות לבדיקה.

בברכה - דר' טיטיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בצד שמאל של הגוף
    נעמי
    24/10/2010

שלום, אני סובלת כבר כמה חודשים מכאבים בצד שמאל של הגוף, יש לי כאב בכתף שמאל ובצד השמאלי של הגב העליון, וגם כאב שיורד מאזור האגן השמאלי עד כף הרגל השמאלית, אני לא יכולה לישון על צד שמאל כי גם בואב לי שאני ישנה על הצד בירך השמאלית, אני בת 29 ובדרך כלל עושה ספורט לאחרונה קצת הפסקתי בגלל הכאבים חשבתי שיהיה שיפור אבל הכאבים לא עוברים, עשיתי צילום בירך ולא מצאו כלום, עכשיו אני חוששת שיכול להיות שיש לי סיאטיקה, האם יש עוד הסבר חוץ מזה לסימפטומים הללו? אני עדיין יכולה לכמוד ישר וללכת רגיל רק יש לי מין הרגשה תמידית של כאב דלקתי

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בצד שמאל של הגוף

הוספת תגובה

• כאבים בצד שמאל של הגוף - תגובה

ד''ר יונה יניב
    25/10/2010

את צריכה להבדק ע"י אורתופד וגם ע"י נוירולוג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח בשיטת אליזרוב
    יניב לזריאן
    24/10/2010

לפני כ-3 שנים עברתי ניתוח בשיטת אליזרוב בו ישרו לי את העצם,יש לציין שלפני שנפצעתי ברגל היה לי רגליים בצורת o .
    כיום לאחר שעברתי ניתוח ברגל אחת יש לי כאבים עדיין באותו הרגל ובניתוח שעברתי ניסרו ב-2 מקומות מתחת לברך ובשוקית של השוק ,
    החיבור מתחת לברך בסדר אבל בשוקית החיבור נעשה באופן שהעצם לא התחברה ישר וזה מכאיב לי בהליכה וגם בצילומים נראה העיוות של העצם.
    לפי דעת הרופאים החיבור הוא בסדר(למרות החיבור העקום),האם אפשר לתקן את זה או שאצטרך לחיות עם האכב לתמיד?
    תודה מראש יניב

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח בשיטת אליזרוב

הוספת תגובה

• ניתוח בשיטת אליזרוב - תגובה

ד''ר יחזקאל טיטיון
    08/11/2010

לפי דעת הרופאים החיבור הוא בסדר(למרות החיבור העקום),האם אפשר לתקן את זה או שאצטרך לחיות עם האכב לתמיד? - לא ניתן לתת תשובה ללא בדיקה ובחינת צילומים. יש לאבחן את מקור הכאב לפני שמציעים טיפול.

בברכה - דר' טיטיון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הם לא עונים
    שובל יואב
    23/10/2010

שלום רב
    שמתי לב שלמרבית השאלות לא עונים בפורום
    או שאין לכם תשובות או שאין לכם מספיק זמן
    מה שנראה לי יותר שאתר זה נותן יותר שרות פירסום ותמורה לרופאים שמופיעים באתר מאשר לכלל השואלים

לקביעת תור
    סגירה
    הם לא עונים

הוספת תגובה

• צודק

אביב
    23/10/2010

לא ענו לשאלתי וגם שמתי לב שלשאלות שנשאלו לפני בעמודים אחורה אפילו גם לא ענו....גם אם אין תשובה אז אפשר להגיד "אין לנו תשובה על זה"

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חברים, תרגעו

נגה
    27/10/2010

בתור סטודנטית הנעזרת בפורום לצרכי לימודים, איני מבינה מהיכן אתם שואבים את החוצפה להעביר ביקורת על בני אדם אחרים, אשר בוחרים להשקיע ממרצם ומהידע שלהם לטובת האחר. נכון, אז הם לא תמיד מספיקים לענות לכולם.

אף אחד לא חייב לכם כלום. רוצים תשובה בטוחה ומהירה? הטריחו את עצמכם וקבעו תור לאורטופד. 12 שקלים. או שלחילופין, הירשמו ללימודי רפואה, לימדו 7 שנים, עיברו עוד 6 שנים סטאז' וטחנו את עצמכם בתורנויות בית חולים בשביל לעזור לאנשים כמוכם, שישמיצו אותם בפחדנות מאוחרי מסך מחשב.

איכסה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את מתעלמת מעניין הפרסום

אורית
    31/10/2010

אם הדוקטורים הנכבדים היו רוצים להקים לעצמם אתר תדמית, שיגיע לעמודים ראשונים בגוגל, כפי שיש באתר זה, הם היו צריכים להשקיע המון עבודה וכסף.
    רופאים היום הם בעלי מקצוע חופשיים, שאולי מיעצים לפעמים בחינם, אבל, מתפרנסים בהחלט מקליניקה פרטית. ככאלה הם זקוקים לפרסום (אלא אם שמם הולך לפניהם עד כדי כך שאינם זקוקים לזה).
    אני מעריכה שהסיבה שהם מנהלים את הפורום הזה, קשורה לאלמנט הפירסום (גם אם בנוסף הם רוצים לעזור לנזקקים לכך). האם זה משתלם להם? לא יודעת, ולא בטוח. אבל לנהל ולזלזל זו בהחלט לא אופציה שמכבדת את ציבור הקוראים והפונים. קחי בחשבון שמדובר באנשים שכואב להם, הם סובלים, ומחכים לתשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואם כבר נגה - כאבי קרסול?

אורית
    31/10/2010

אם את מוכנה, אני רואה שענית קודם למישהו אחר. כאבי קרסול (יותר שמאלי, אבל שניהם), שמתגברים מאוד כשאני הולכת יחפה, ונסבלים יותר עם נעליים.
    התחילו בעבר תוך כדי הליכות ספורטיביות, אבל כרגע זה כבר כל הזמן, בכל הליכה קטנה. יש לך מושג מה זה יכול להיות?
    תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לאורית

נגה
    31/10/2010

הי אורית!

מעולם לא אמרתי שאנחנו חיים בעולם אלטרואיסטי- אבל גם לא באמת אכפת לי מה המניעים של אותם הרופאים לענות על שאלות בפורום , ולדעתי זה גם לא מעניינו של איש.
    גם אם אכן הם מרוויחים בכך פרסום- מה רע בכך? בעיני זו דרך הוגנת ביותר לקבל הכרה מהציבור הרחב. ואגב, הצצה קטנה בביוגרפיה שלהם מראה שכל אחד מהם עבר כבר כברת דרך "די מרשימה" גם בלי עזרתם הפורום, אז הבה ונקבל פרופורציות.

עוד דבר שאנשים לא לוקחים בחשבון הוא יכולתם המאוד מוגבלת לתת תשובות על סמך בדלים של אינפורמציה- כשאת הולכת לרופא, הוא יכול לנסות לאבחן אותך על סמך תשאול יותר מעמיק, הסתכלות, בדיקה פיזיקאלית, בדיקות הדמייה וכו'. זה קשה הרבה יותר ממה שמעבירי הביקורת למיניהם מסוגלים להבין, בוודאי כאשר הם (הרופאים) עוד נוטלים אחריות ומנסים לעזור באבחנה.

אז אוקיי, יש חסרונות. אבל לא הוגן, בעיני, להעביר ביקורת בצורה בוטה ופוגעת. לא חשוב כנגד מי אתה עומד, וכמה כאוב אתה עשוי להיות. גם אם יש מקום לשיפור, אפשר להצביע עליו בדרך שתכבד את כולם, ולא באגרסיביות הטוקבקטיסטית המגונה הזו.

לגבי עניין הקרסול- הכאבים שאת מתארת יכולים לנבוע ממגוון רחב של סיבות, וזו בדיוק הדוגמה הקלאסית למה שכתבתי לפני שתי פסקאות. לו הייתי את, הייתי ניגשת לאורטופד (שאולי יפנה אותך לפיזיותרפיה, ואולי לא)- על מנת שיבחן אותך בצורה יותר מעמיקה. עושה רושם שלא כדאי לך להקל בזה ראש, היות וקיימת מגמה של החמרה- עצרי את התהליך.

שבוע טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הם לא עונים

יואב
    03/11/2010

נוגה היקרה
    בצלחה בלימודים!
    לא היתה כוונה לפגוע באף אחד ואני מעריך את העוסקים במלאכה ואני רוצה להודות להם..אולם בוא לא נהיה תמימים ..לא הכל נעשה לשם שמיים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואם כבר נגה - כאבי קרסול? - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    04/11/2010

אורית יקרה,
    אבקש להתייחס לכאבים בקרסול,
    יתכן שקיימת בעיה מובנית בקרסול ואת זקוקה למדרס כדי שייצב ויוריד לחצים מהמקומות בהם עוברים הכוחות בעת הליכה. יתכן גם שאת מאמצת את הרגליים יותר מדי ומתפתחת תגובות עומס בעצמות הקרסול.
    כפי שציינה נוגה אכן יש מקום לבדיקת אורטופד שעוסק בכף רגל או בספורט ולקבוע המשך ברור וטיפול.

אני מתנצל על חוסר ענותי בחדש האחרון התנדבתי בטיפול שיקומי בניפגעי האיטי, שם הקשר האינטרנטי אינו רציף והיה לי קשה לענות לפורם.
    איתכם הסליחה.
    דר' אחו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר תחושה
    ראובן
    23/10/2010

שלום רב עברתי ניתוח בפרק הירך לפני כשנה, ואני לא מרגיש את הירך, במגע או אפילו כשצובטים אותי, כשאני נותן סטירות קלות באזור של הניתוח עצמו אני מרגיש זרמים איפה שאין תחושה.. איך זה קרה והאם התחושה חוזרת?

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר תחושה

הוספת תגובה

• חוסר תחושה - תגובה

ד''ר יונה יניב
    25/10/2010

במהלך כל ניתוח חותכים את העור ואת הרקמה שמתחתיו. חיתוך כזה פוגע בסיבי עצב תחושתיים קטנים שאינם נראים ירור בניתוח וגם לא ניתן להמנע מכך (כל חתך חותך סעיפי עצבים כאלו). לפעמים יש איזור של חסר תחושה או של נימול מסביב לצלקת ניתוחית. העצבים גם בדכ"ל גדלים חזרה, אולי כל כולם אבל חלקם ואז יש תחושה מעט שונה, לפעמים עם תחושת זרמים. התהליך כולו לוקח בערך שנתיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה..ושאלה קטנה

ראובן
    25/10/2010

מה הסיכויים בדר"כ באחוזים שהתחושה תחזור במלואה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה..ושאלה קטנה - תגובה

ד''ר יונה יניב
    26/10/2010

אין לי מושג כי לא הייתי בניתוח ולא יודעת אם היה אירוע חריג או אפילו הגישה הניתוחית. לפעמים העצב רק נמתח ולוקח זמן, צריך להמתין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרדמות כף רגל
    יעל
    22/10/2010

בת 38 משקל 77 וגובה 1.75 עם פריצות דיסק מזה 20 שנה בגב תחתון בחוליות L4-5 ו L5-S1 עם הקרנה כאבים לרגל ימין (נכות 28% משהב"ט), ללא טיפול ניתוחי, בנוסף אני מטופלת בכדורים להורדת הכולסטרול, ויש לי נטייה לסכרת גבולי. לאחרונה הומלץ ע"י רופא משפחה בעקבות בדיקות הדם לעסוק בפעילות של הליכה או אופני כושר (רגילות) כחצי שעה ביום, לאחר הליכה של כ-20 דקות מרגישה תופעה חדשה שלא הייתה, ברגל שמאל של הרדמות ונימול כף הרגל, דבר שלא היה אף פעם וקורה רק בפעילות הנ"ל לאחר סיום ההליכה הכל חוזר לקדמותו, בזמן רכיבה על אופניים התופעה אינה קיימת.
    מה יכולה להיות הסיבה והאם היא קשורה לפריצות הדיסק שיש לי?
    האם יש פעילות ספורטיבית שמותרת ו/או לא מומלצת לביצוע?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הרדמות כף רגל

הוספת תגובה

• הרדמות כף רגל - תגובה

ד''ר יחזקאל טיטיון
    08/11/2010

מה יכולה להיות הסיבה והאם היא קשורה לפריצות הדיסק שיש לי? - כן.
    האם יש פעילות ספורטיבית שמותרת ו/או לא מומלצת לביצוע? - תורידי בהליכה, הגבירי באופניים.

בברכה - דר' טיטיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה לשוהה בחו"ל
    ital
    22/10/2010

שלום,
    אני שוהה בחו"ל, לפני כ 10 ימים הורדתי גרב ארוכה מרגל ימין במשיכה חזקה מאזור האצבעות בזווית החוצה ושמאלה, חשתי כאב רב במרכז גב כף הרגל.
    מאז , קצת קשרתי את הרגל ב גרב אלסטית, הפסקתי לעשות ספורט, אך עדיין בהליכה ונהיגה (רגל ימין) כואב לי מפרק כף הרגל (במרכז החיבור בין הכף לרגל)
    אחזור לארץ רק בעוד חודשיים
    האם עלי להמתין והזמן ירפא או שזה יכול להפוך לנזק גדול יותר?
    אשמח לקבל עצה מקצועית והמלצה לתרגילים שליכולים להועיל למפרק זה.

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה לשוהה בחו"ל

הוספת תגובה

• עזרה לשוהה בחו"ל - תגובה

ד''ר יחזקאל טיטיון
    08/11/2010

לצערי לא ניתן להגיע לאבחנה לפי התאור או להציע טיפול.

בברכה - דר' טיטיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקע בקרסול - פירוש תוצאות רנטגן
    סשה
    21/10/2010

אני רקדנית ולפני יומיים נפלתי בסטודיו ונקעתי את קרסול ימין. אתמול הרגל התנפחה ובקושי יכולתי לדרוך עליה והיום הכאבים כמעט נעלמו אבל הנפיחות נשארה, אני יכולה לדרוך על הרגל אבל מופיעים כאבים מדי פעם.

הייתי היום בקופת החולים עשו לי צילום ואמרו לי רק שזה יעבור תוך 4-5 ימים וצריך לעשות קומפרס קר.
    בתוצאות ההדמייה כתוב כך:
    XR קרסול ימין: אין רואים שבר. לציין נגע ליטי עם גבולות סקלרוטיים ברורים בקורטקס הלטרלי של הטיביה המרוחקת - כנראה FCD.

השאלות שלי הן: מה אומרות התוצאות בשפה פשוטה? והאם לדעתך אוכל לרקוד עוד 3 ימים? או שרצוי שאוותר על ההופעה כדי לא להחמיר את המצב?

תודה מראש, יום טוב.

הוספת תגובה

• נקע בקרסול - פירוש תוצאות רנטגן - תגובה

ד''ר יחזקאל טיטיון
    08/11/2010

מה אומרות התוצאות בשפה פשוטה? - אין שבר וזה העיקר. כל השאר זה ממצא אקראי חסר משמעות.
    לגבי ריקוד, תלוי איך תרגישי.

בברכה - דר' טיטיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קיצור גיד אכילס
    ניסים
    20/10/2010

שלום!
    נפצעתי במהלך מלחמת לבנון השניה בשוק רגל ימין,עברתי מספר ניתוחים בהם קובעתי למכשיר אליזרוב וכעת הרגל עומדת בזכות עצמה.
    הבעיה היא שאני לא מצליח לכופף את כף הרגל לזווית של יותר מ90 מעלות
    לאחר ביקורת אצל אורטופד הוא אמר לי שגיד אכילס שלי התקצר ולכן אני לא מצליח להרים את כף רגלי ליותר מ90 מעלות
    שאלתי היא האם ניתן להאריך את גיד אכילס ע"י מתיחות\סד מסויים(כבר ניתן לי סד לילה לדבר) מבלי לעבור ניתוח.
    אני מאוד אשמח לדעת אם כן
    אשמח לדעת על תרגילים ומתיחות, ובאיזה מינון ותדירות
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    קיצור גיד אכילס

הוספת תגובה

• קיצור גיד אכילס - תגובה

ד''ר יחזקאל טיטיון
    08/11/2010

שאלתי היא האם ניתן להאריך את גיד אכילס ע"י מתיחות\סד מסויים(כבר ניתן לי סד לילה לדבר) מבלי לעבור ניתוח. - במצב המתואר, בד''כ לא.

בברכה - דר' טיטיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים באצבעות כף היד
    אביבית
    19/10/2010

שלום..
    שמי אביבית , ואני בת 52 ..
    בחודש האחרון אני חשה בכאבים בכף היד..כאבים קלים...בנוסף האגודל כואב כאב בפרקים לפעמים רבות כאבים עזים ומקשים עליי את התפקוד היומיומי....
    האגודל מעט נפוח,וקשה לישר אותו..
    מה לעשות?...האם מישהו יודע קצת ניתן להקל את הכאב?...ומישהו חווה דבר כזה ויודע מה כדאי לעשות או מכיר טיפול?..
    תודה ומקווה שתימצא תשובה מה שיותר מהר....לילה טוב:)

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים באצבעות כף היד

הוספת תגובה

• כאבים באצבעות כף היד - תגובה

ד''ר יונה יניב
    24/10/2010

כן כאבים באגודל מוכרים אבל כדי לטפל את זקוקה שאורתופד או כיר' של היד יבדקו אותך. אין טיפול כללי לנפיחות וכאבים באגודל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר רדיוס בשורש כף היד
    תומר
    19/10/2010

שלום,
    אני נער והיום שברתי את שורש כף היד הימני(שבר רדיוס דיסטרלי עם תנועה דיסטרלית)
    האורטופד אמר שזה גבס ל חודש וחצי ב 3 ימים הראשונים אני צריך להיות עם היד ב 90 מעלות.
    עכשיו שאלות:
    1. הגבס באמת נחוץ לחודש וחצי?
    2.הרופא אמר לי כל הזמן לעשות אגרופים עם האצבעות אבל זה כואב לי זה חובה לעשות את זה?
    3.אני אצטרך פיזיוטרפיה אחרי הורדת הגבס?
    4.האם זה יכול להגביל אותי בעתיד השבר?(קושי בתנוענ של כף היד הורדה של פרופיל בצבא)
    כמו כן הרופא אמר שאסור לכתוב על הגבס האם האיסור ירד אחרי הבדיקה הראשונה שבוע הבא?

לקביעת תור
    סגירה
    שבר רדיוס בשורש כף היד

הוספת תגובה

• שבר רדיוס בשורש כף היד - תגובה

ד''ר יונה יניב
    24/10/2010

בוקר טוב
    אענה, לא לפי הסדר - 1. מותר לכתוב על הגבס. אין שום איסור
    2.אם השבר אכן של הרדיוס הדיסטלי והוא בעמדה טובה, אין סיבה שיהיו לך הגבלות בעתיד
    3.אם תפעיל לבד מספיק טוב לא תזדקק לפיזיותרפיה
    4. שברים מתחברים בין 3 ל6 שבועות. ניתן להוריד את הגבס לאחר 3 שבועות, לצלם, אם לא מחובר להחזיר את הגבס. אם מחובר - אין צורך יותר.
    5 הכי חשוב - למרות הכאבים חובה!!! להפעיל את האצבעות אחרת יהיה יותר קשה אח"כ ויותר כואב ואז אולי אפילו תשאר עם הגבלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה אמצעי מומלץ לתמיכה בגב התחתון?
    עינב
    19/10/2010

שלום רב!
    אני עובד כל היום מול מחשב.
    למרות שאני משתדל מידי פעם לקודם מהכסא ולהסתובב,לנוח...סבלתי השבוע מכאבי גב.
    אלו נפתרו לאחר שפקדתי את המעסה המנוסה שאותו אני פוקד מידי כמה חודשים זה שנים רבות.
    הוא אמר לי שאני חייב לגרום לכך שמשענת הגב בכסא תיהיה צמודה לגב מחלקה התחתון (שם נקודת התורפה) ועד חלקה העליון.
    יש לי כסא טוב של צורעה.
    הבעייה היחידה שבחלק התחתון של הגב אין כלכך תמיכה.
    האם יש איזה אמצעי מסויים עליו אתם ממליצים בכדי להביא לתמיכה מלאה בגב?
    חשבתי להניח שם כרית קטנה...זהו האמצעי הכי זול...אך איני בטוח עד כמה טוב.
    דעתכם?
    תודה רבה!

הוספת תגובה

• אנא - אני זקוק לעזרתכם בסוגייה הזו

עינב
    21/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנושא פרע כתפיים
    @@@
    18/10/2010

שלום ,

ברצוני לשאול האם ישנם חידושים בנושא לידה עם פרע כתפיים , או בשמו האחר שיתוקע"ש ארב ? האם יש איזה ניתוח לתקן את העיוות? אולי אפילו רק מבחינה חיצונית ?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנושא פרע כתפיים

הוספת תגובה

• שאלה בנושא פרע כתפיים - תגובה

ד''ר יונה יניב
    19/10/2010

יש כל מיני, תלוי בגיל ובבעיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמונה

דודו לוי
    19/10/2010

תמונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אגודל יד שמאל
    דודו לוי
    17/10/2010

הי ד"ר מה שלומך?
    ללא שום סיבה התחלתי להרגיש כאב בשורש האגודל שהתפתח לאחר כשבוע להגבלה בכיפוף האגודל (בוחן פינקלשטיין? ) עם כאב בנסיון לכופף או לאמץ את האגודל.
    1 - כמה דחוף אני צריך לראות רופא(ה)? אני כרגע בחו"ל.
    2- האם להשתמש ב finger stabilizer?
    3- האם לעשות תרגילים? האם למרוח משחה?
    4- כמה זמן נשאר לי לחיות?

בברכה דודו של עדה

בתמונה - מקסימום כיפוף לפני שאני מתחיל לברך את נסראלה!

לקביעת תור
    סגירה
    אגודל יד שמאל

הוספת תגובה

• עכשיו התמונה גם

דודו לוי
    17/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אגודל יד שמאל - תגובה

ד''ר יונה יניב
    18/10/2010

בוקר טוב
    אז ככה - התמונה לא עברה
    אבל יכול להיות אחד משניים - או אצבע הדק (trigger finger) או דלקת מדור מישרים ראשון (de-quervain).
    הטיפול מהקל אל הכבד - פיזיותרפיה, דיקור, סד מנוחה. אם לא מועיל - הזרקת סטרואידים ואם גם זה לא אז ניתוח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• finger stabilizer

דודו לוי
    18/10/2010

תודה על התגובה המאירה, מעירה והמהירה יונה
    פיזוטרפיה ודיקור אוכל להתחיל רק בעוד שבועיים, אבל סד אוכל להתחיל מיד.
    האם הדגם שבתמונה מתאים?
    בברכה דודו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וגם תמונה של מקסימום כיפוף

דודו לוי
    18/10/2010

מקסימום כיפוף לפני שאני מתחיל לשיר קטעים נבחרים מכרמן של ביזה
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וגם תמונה של מקסימום כיפוף - תגובה

ד''ר יונה יניב
    19/10/2010

הי איפה התמונה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• finger stabilizer - תגובה

ד''ר יונה יניב
    19/10/2010

מתאים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה