מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תתפריקה בכתפיים וצניחה חופשיתשלומית19/05/2010
האם לאדם שיש לו תת פריקה בשתי הכתפיים לא מומלץ לבצע צניחה חופשית? מהו הסיכון לפריקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת פריקה
ד''ר חגי אמיר20/05/2010שלומית שלום.
בהחלט שאלה מעניינת.
אם את סובלת מתתי פריקות של הכתפיים את בסכנה לפריקה. בעת צניחה חפשית הלחץ הגורם לכיוון פריקה הוא גדול מאד. ויתכן שאם יש לך רקמות אלסטיות יתר על המידה תהיה פריקה.
לא הייתי מסתכן במקרה שלך לצנוח ולהגיע לפריקה במרומים. יותר מדי מסוכן.
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצם הזנבמאיה18/05/2010
שלום ,
שמי מאיה ואני סובלת מכאבים בעצם הזנב בזמן ישיבה וכאשר אני קמה מהכיסא .
ניתן לי ע"י הרופא תרופות אנטי דלקתיות לשלושה שבועות ופיזיוטרפיה .
שאלתי האם ניתן להתאמן בחדר כושר ,כאשר יש דלקת בעצם הזנב ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות גופנית בזמן דלקת בעצם הזנב
ד''ר חגי אמיר20/05/2010שלום מאיה.
כן כדאי ורצוי להתאמן גם בעת שיש דלקת רק לא לבצע פעילות המגבירה את הכאב.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בירך עקב זריקת דיפרוספןליזי18/05/2010
שלום,
אתמול בערב הייתי אצל אורתופד וקיבלתי זריקת דיפרוספן בירך השמאלית עקב כאבי רגליים מתמשכים וחשש לדלקת. היום בבוקר קמתי עם כאבים עזים הנובעים ממקום הזריקה, כך שממש קשה לי לדרוך על הרגל (היא כואבת גם בעת מנוחה). שאלתי היא - האם זו תגובה אופיינית לזריקה זו (אם כן - תןך כמה זמן הכאב עובר?) או שכדאי לגשת למוקד על מנת לבדוק שזו לא תגובה אלרגית?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים לאחר זריקה
ד''ר חגי אמיר20/05/2010שלום ליזי.
כאבים יכולים להיות עקב תגובה לזריקה. אני מאמין שהכאבים כבר פחתו עד קבלת תשובה זו.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לדר ' חגי אמירגלית18/05/2010
לדר' חגי אמיר שלום,
אני בת 45, נפלתי ושברתי את עצם הפמור , שבר סאבקפיטאלי , גרדן 3, נותחתי הוכנסו לי 3 ברגי טיטניום.
כעת לאחר 5 חודשים נשאר כאב , והגבלה בתיפקוד יומיומי, עפ"י MRI נמצא שאין חיבור מלא בעצם בחלקה האחורי, ואין עדות ברורה לANV .
אילו טיפולים מומלצים בשלב זה? האם ישנם טיפולים לא כירורגיים שיכולים לעזור לאיחוי העצם? האם היית ממליץ על תרגילי התעמלות לרגל המנותחת (פיזיוטרפיה) בשלב זה?
בתודה מראש על תשובתך
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר סובקפיטאלי
ד''ר חגי אמיר20/05/2010גלית שלום.
חדשות טובות!!!
ניראה כי השבר מחובר חלקית ולא עבר נמק אווסקולרי.
זה חדשות טובות.
ככלל, אם השבר עבר חיבור אפילו חלקי זה טוב מאד.
אפשר לבצע פיזיוטרפיה ותרגילים בצורה הדרגתית כאשר יש להגיע מעט פחות מטווח הכאב.(לא להגיע לכאב בעת הפעילות).
הרבה הליכות, מעט מדרגות, והרבה סבלנות.
יש להקפיד גם על ביקורות אצל רופא וצילומים תקופתיים.
יש לבצע בדיקת צפיפות עצם ואם יש תוצאות נמוכות יש להתחיל בטיפול בסידן ויטמין D וביספוספונטים. כל זאת יש לבצע בתאום הרופא המטפל - רופא משפחה.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה ושאלה נוספת
גלית21/05/2010האם היית ממליץ על הליכה עם קביים , או ללא קביים ולנסות להתעלם מהכאבים
בתודה מראש
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמרמורות וזרמיםמיכל17/05/2010
בת 50 סובלת מהרגשת צמרמורת וזרמים בגב עליון ובשכמות מה זו התופעה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמרמורות
ד''ר חגי אמיר18/05/2010מיכל שלום,
אנא התחשבי גם בנו הרופאים. אנו מנסים בכל כוחינו להבין את הבעיות ומה שלא ברור ולנסות להבהיר מצבים שאינם ברורים כל צורכם.
קשה מאד להתייחס באופן וירטואלי לשאלות הנשאלות ללא בדיקה, על אחת כמה וכמה כאשר גם אין אינפורמציה מספקת.
לדעתי יש מקום שתיכנסי לרופא במשפחה שיראה אותך באופן ראשוני אם משהו מפריע. ואם לא תביני משהו חיזרי ושאלי מה בדיוק לא ברור.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר למיפוי עצמות...אילנה17/05/2010
שלום אני אילנה בת 41.
בבדיקת מיפוי עצמות שנערכה לי הממצאים הם:
*קליטה מעט מוגברת בפטלות בחוליה L5-L4 ואי סדירות בקליטה בע"ש.
הייתי מעוניינת לדעת מה זה אומר,
אשמח אם מישהו יעזור לי.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובת מיפוי עצמות
ד''ר חגי אמיר18/05/2010שלום אילנה.
בדיקת מיפוי עצמות הינה מאד לא ספציפית, אולם מאד רגישה.
פרוש הדבר שכל שינוי מהמטבוליזם הרגיל ברקמות עלול להראות קליטה מוגברת או לא אחידה.
אין הדבר מראה בהכרח על בעיה.
לכן חשוב שהרופא ששלח אותך לבדיקה יראה את התשובה יבצע קורלציה עם הממצאים הפיזיקליים ויסביר לך מה מהמצב.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פציעה בכתף - תצאות מיפוי עצמותגולן ו.17/05/2010
לפני כחודש נפלתי בעבודתי אל משטח פלדה על כתף שמאל, פוניתי לביה"ח ולא נמצא כל שבר או פריקה.
אציין רק שאני בן 24, הייתי הולך למכון כושר כפעמיים בשבוע משקולות ועושה הרבה ריצות גם.
סיימתי טיפול עם כדורים בשם אתופן 400.
עברתי הרבה פיסוטרפיה במהלך החודש הזה כאשר הדבר עוזר לחצי שעה וחוזר.
עבדתי בדיקת מיפוי עצמות ואולטרא סאונד (כתבתי בעבר לגבי האולטרא כאן בפורום) הלו תוצאות המיפוי עצמות:
במיפוי הפלנרי ובעיקר בחתכי הספקט מודגמת קליטת יתר פתולוגית באזור החיבור האקרומיוקלביקולרי בכתף השמאלית וממוקמת יותר בחלקו הקלביקולרי – הממצאים מתאימים לנזק משמעותי לליגמנט האקרומיוקלביקולרי, יתכן קרע או AVULSION בחלקו הקלביקולרי.
כמו כן, לציין בחתכי הספקט בלבד הדגשת קליטה קלה בחלקה המדיאלי של הקלביקולה השמאלית כעדות לקונטוזיה – להמשך בירור רנטגני של הממתאים.
בכתף הימנית לציין הדגשת קליטה קלה באזור הגבשושית הקטנה של ראש ההומרוס היכולה להתאים לנזק קל ל ROTATOR CUFF באזור האחיזת הסובסקפולריס.
בשאר אזורי השלד לא הודגמו קליטות יתר פתולוגיות מוקדיות נוספות, כולל בעמוד השידרה המותני.
בבדיקה אולטרא סאונד אלו הממצאים:
1. LONG TENDON OF BICEPS TENDON - כמות קטנה של נוזל סביב הגיד.
2. INFRASPINATUS TENDON - ב.מ.פ
3. SUPRASPINATUS TENDON - ב.מ.פ
4.SUBSCAPULRARIS TENDON - ב.מ.פ
5. SUBACROMIAL BURSA - כמות קטנה של נוזל.
6. ACROMIOCALAVICULAR JOINT - נוזל תוך פרקי, בצקת מסביב.
מרחב פירקי מורחב תמונה חשודה לקרע לגמנטום AC.
כמו כן, הרופא הפנה אותי לביה"ח מאיר למרות שאני גר ומטופל בפ"ת ומסר כי הם עדיפים על בלינסון בפגיעות מסוג זה, האם זה נכון?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל תשובה בנדון
גולן ו.23/05/2010תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם בעיה אורטופדית?אסנת17/05/2010
שלום רב,
מזה כשבועיים סובלת מכאב במותן ימין שמקרין לבטן והרגשה של גב תחתון תפוס+ירך ימין תפוסה.
נשלחתי לבצע אולטרסאונד בטן עם דגש על כיס מרה.לא נמצאו ממצאים.נבדקו גם רחם+שחלות באולטרסאונד.כמו כן כליות+שלפוחית שתן +אפנדיציט הודגמו והכל נראה תקין.
נשלחתי גם לבדיקות דם שיצאו תקינות כולל שתן+בלוטת תריס תקינה אך יצאו לויקוציטים מעט גבוהים 11.7 ולימפוציטים מעט נמוכים(מעט מתחת לגבול התחתון).
כמו כן הופניתי לגסטרו אך רופא הגסטרו שבדק את הבטן טען שהיא אינה רגישה ורכה ולכן לא סובר שזו בעיה אלא תסמונת המעי הרגיז.
עליי לציין שאני 9 חודשים אחרי לידה אפידורלית. בתי מעט כבדה (9 קילו-אולי זה נובע ממשקלה?)
הכאב הוא מציק ומעט מזכיר לי כאבי צירים היות והוא מתפרס מאחור ומקדימה.
איני יודעת לאם לפנות הלאה?אודה לעזרתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד''ר יונה יניב17/05/2010את צריכה כמובן גם בדיקת אורתופד. לא היה לי ברור אם עברת רק US גינקולוגי או אם נבדקת ע"י גינקולוג. אם לא נבדקת - גם זו בדיקה שעלייך לעבור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצקת ברגליים בהריון וגרב אלסטיתשרוני16/05/2010
שלום למומחים,
אני בהריון, שבוע 26, סובלת מהתנפחות של כפות הרגליים ובצקות לא קשות אבל מעיקות...
הפנו אותי מקופ"ח לאורטופד פרטי, מכון הסדר כזה שמתאים גרב אלסטית- הייתי שם היום והוא אמר לי לי שלהריון מומלץ רק הגרביונים האלסטיים (כלומר אלה שסגורים מכפות הרגליים ועד מעל הבטן) כי גרביים "חצאיות" יעצרו את הנוזלים רק עד הברכיים או עד השוקיים (עד איפה שהן מגיעות )...
ממידע שחיפשתי יש גם כאלה שנותנים גרביים "חצאיות" להריון ואני רוצה לוודא שמה שהוא נתן לי היא אכן האפשרות המועדפת להריון (רופא הנשים שלי אמר שהוא ממליץ על גרב אלסטית לבצקות אבל פחות מבין בסוגי הגרביים עצמן ושהאורטופד הוא המומחה בהתאמה הספציפית)-
האם זה מדויק או האם יש אפשרות לגרביים שאינן גרביון שלם שיתנו את אותה תוצאה (וללא נזק כמובן), אנחנו נכנסים לחודשים חמים ויש לי עוד כמה חודשים לסחוב בחמסינים האלה... חשוב לי לדעת אם אכן זו האפשרות היחידה המומלצת...
הרבה תודה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרב
ד''ר יחזקאל טיטיון17/05/2010לא מדובר בעניין אותופדי אך מנסיון, בהריון מומליץ בד"כ גרב לכל האורך - גרביונים.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום אני חוזר בבקשה על השאלה שלישי16/05/2010
Long elevated 1st MT (right foot)
Functional Hallux limitus
needs orthotic with 1st ray cut out + reverse mortons extension
אני לא מבין והמכון האורטופדי גם לא מבין .האם גדולי האורטופדים פה יכולים להביר לי שאני אוכל להסביר למכון בדיוק איזה סוג מדרס יעשו לי ? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדרס
ד''ר יחזקאל טיטיון17/05/2010מדרס עם הארכת מורטונס נוקשה למניעתץ תנועה של בהן ראשונה בזמן ה-PUSH OFF ומניעת תנועה של מפרק מטאטארזופלנגיאלי ראשון.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה במפרק הבוהן.
פוריה ברק19/05/2010שי שלום.
אתה זקוק למדרס שימנע את התנועה של המפרק בבוהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בשורש כף היד..עדן16/05/2010
שיחקתי כדורגל הייתי שוער עכשיו עצרתי כדור כך שהיד שלי נהיית 90 מעלות מה שפגע ושבר ככל הנראה את שורש כף היד..מה אני צריך לעשות?, אני לא יכול לקפל את היד בצורה של 90 מעלות או להישען עליה בצורה כזאת.. זה מונע ממני הרבה דברים..הלכתי גם לעשות צילום שמתי בתמונה..
תגיד מה אתה חושב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרש כף יד
ד''ר יונה יניב17/05/2010לפי הצילום יש לך משהו בעצם הסירה. הצילום לא באיכות טובה אבל אולי אפילו - שבר ישן של עצם הסירה. כדאי לפנות לאורתופד או לכיר' של יד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטאומיאליטיסגבי16/05/2010
דר' שלום.
אבא שלי בן 62.
לפני כ 40 שנה הוא נפצע מכדור בירך.
לפני כ 20 שנה הוא סבל מאוסטאומיאליטיס בעצם הירך, קיבל טיפול אנטיביוטי במשך מס' חודשים. לטענת רופאיו, המחלה לא נעלמה אלא נרדמה.
לפני כשבועיים החלו לו כאבים עזים בעצם הירך המוקרנים גם למפרק הברך ומפרק האגן ומלווים בחום גוף גבוה במשך כל היום לסרוגין.
הוא אושפז בביה"ח.
ביצעו לא מיפוי עצמות - קליטה מוגברת ללא יכולת אבחון.
נלקחו בדיקות תרבית דם.
לא בוצע דיקור עצם או מפרק.
מחר יבצע מיפוי עצמות עם גאליום. לאחר התשובה יבוצע דיקור, לאחר שיגיעו תשובות המעבדה יחל טיפול אנטיביוטי.
בפועל, מזה כשבוע הוא מאושפז בביה"ח וטרם קיבל טיפול אנטיביוטי והחום מסרב לרדת.
לטענת רופאיו, את הטיפול האנטיביוטי הם יתנו רק לאחר אבחון מדוייק.
שאלתי:
מדוע לא מתחילים בטיפול אנטיביוטי(קוקטייל) ?
האם הטיפול האנטיביוטי יכול לפגוע בדיאגנוזה?
האם הגישה הזו מקובלת?
אבא שלי לא אדם בריא, ואני חושש מאוד מההשתהות בתחילת הטיפול.
בברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטאומיאליטיס
ד''ר חגי אמיר18/05/2010שלום גבי,
לפי התאור שלך יתכן כי אביך אכן סובל מזיהום כלשהו.
הצג את השאלות שאתה שואל לפני הרופאים במחלקה כדי שיסבירו את תכנית הברור.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בכף הרגל ובקרסולאלון16/05/2010
שלום,
מזה שנה בערך אני סובל מכאבים חזקים באזור כף רגל ימין והקרסול (בעיקר בכף הרגל החיצונית- עליונה, חלקה החיצוני).
הכאבים בעיקר בעת משחק כדורגל (אני משחק הרבה שנים ובאינטנסיביות, לא מקצועי), כשאני בועט חזק או מקבל מכה. רוב הזמן לא כואב, אבל אני חושב שיש מגבלה קלה בתנועה, שיש מקומות, זוויות ועומסים שכיום אני לא מבצע, ופעם כן. אולי פגיעה בזריזות, ובתמיכה של המפרק בכל הגוף. לפעמים מדובר בכאב קל, ולפעמים הוא חד מאוד, עד כדי דידוי על הרגל, וכמעט חוסר יכולת שלה לתמוך בגוף.
כמו כן, צמחה בליטה בכף הרגל, נוקשית, לא כואבת, גם כשנוגעים בה. הבליטה בערך בגובה של חצי ס"מ, וברוחב של ס"מ, בערך במרכז כף הרגל ומעט לשמאל (כלומר למרכז הגוף, לא החוצה).
הייתי אצל אורטופד שלא מצא כלום, חשב שאולי דלקות והמליץ על מנוחה, אחכ חיזוק המפרק ובכלל, לשחק עם swedo.
נחתי, רצתי בים בחול העמוק, משחק עם swedo, לא עבר וחזר.
אחכ המליץ על פיזיותרפיה, עשיתי חודשיים. זה חיזק מעט את האיזור,אני חושב, אבל הכל חזר לקדמותו, ואולי ביתר שאת, כי עכשיו כואב גם לדרוך ומקרין לברך.
חוצמזה, אני בן 32, בריא, ללא עבר של פגיעות רגליים משמעותיות, אבל בהחלט ייתכנו פגיעות שונות ושחיקה כתוצאה מפעילות ספורטיבית מרובה.
עשיתי צילום רנטגן, ושם נמצא "ארטרוזיס בפרק טיביוטלרי ובמפרקים טלו נביקולרי ונביקולו קוניפורמי".
א. מה זה אומר?
ב. הרופא ברנטגן , המפענח, אמר שבד"כ זה נגמר בניתוח, לניקוי האזור מרסיסי עצם או סחוס, אבל שאלך למומחה. האם נכון שבד"כ זה נגמר בניתוח?
ג. אני מעדיף ניתוח כמוצא אחרון, והשאלה אם יש טיפולים חלופיים לניתוח?
ד. כמו כן, הרופאה המליצה לי לערוך בדיקת סיטי לאבחון כולל יותר, וקראתי שמדובר בקרינה בנפח משמעותי מאוד, ולא בטוח שכדאי אם לא חייבים.
תודה מראש,
אלון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד''ר יחזקאל טיטיון17/05/2010לשאלה זאת בדיוק כבר עניתי בפורום אחר.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי כף רגל וקרסול.
פוריה ברק19/05/2010אלון.
אתה זקוק למדרס ליומיום, שיהיה חזק יותר ממשקל הגוף שלך כדי למנוע תנועות הקרסול לצדדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשירן14/05/2010
אני בת 16 וחצי
ורציתי לשאול ככה:
אני שוקלת 47 בערך ויש לי חברה ששוקלת הרבה מאוד
וסתם עמדנו וניסתי להרים לה את הרגל וזה היה ממש כבדד הרגשתי לחץ בגוף וכבדות אבל המשכתי לנסות להרים את הרגל עד למעלה מהרצפה, ובנוסף היא התנגדה אז זה היה ממש כבד וקשה ולמרות זה המשכתי להרים עד הסוף
ואני חוששת שיכול לקרות מש'ו לגוף או פגיעה בצורתו ובגדילה שלו..
אשמח לתשובה
תודה: )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה בגדילה
ד''ר חגי אמיר18/05/2010שירן שלום,
קשה לדעת אם אכן גרמת לנזק. אם תוך מספר ימים עדיין תרגישי לא טוב גשי לרופא שיבדוק.
סביר להניח שלא גרמת נזק חמור על ידי המאמץ שעשית.
להבא, השתדלי להרים רגליים של בנות בגודל שלך.
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בשוקיים מקדימה..יעקב14/05/2010
בזמן האחרון כשאני הולך מהר או הולך הרבה יש לי פתאום כאבים חדים בשוקיים מקדימה,
אציין שיש לי פלטפוס דיי רציני וכאבים בגב התחתון..
בריצות אין לי את הכאב הזה.. הכאב מגיע רק בהליכות.
אני מכוון גבוה בצבא ולכן זה מאוד מלחיץ וחשוב לי אשמח מאוד לעזרה!
ד''ר יחזקאל טיטיון16/05/2010עליך לפנוןת לבדיקת אורתופד העוסק בבעיות קרסול וכף רגל ליעוץ ונשמע שיש צורך בהתאמת מדרסים מתאימים.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)