פורום אורתופדיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גנגליון לטרלי קידמי
    משה
    14/05/2010

שלום,

לפני כמה חודשיים גיליתי ברגל, ליד הקרסול נפיחות.
    בבדיקת US, הממצא היה כזה:
    מקדימה לפטישון הלטראלי הצדדי מודגם תהליך ציסטי צלול בקוטר 2 CM, עם התמשכות עמוקה המגיעה לשולי קפסולה קידמית. מדובר בגנגליון לטרלי קידמי.

כפי שהבנתי, מדובר בסוג של שקית עם נוזל.
    למה הדבר הזה נובע?
    כיצד מטפלים בו?
    והאם יש סכנות בלהשאיר אותו ככה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גנגליון לטרלי קידמי

הוספת תגובה

• גנגליון

ד''ר יחזקאל טיטיון
    16/05/2010

למה הדבר הזה נובע? - מקרע במעטפת המפרק שדרכו יוצא נוזל וקפסולה בונה עצמה סביבו. זה מין אללה או לאחר חבלה וכ"ו.
    כיצד מטפלים בו? - במידה ולא מפריע או כואב - עוזבים את זה בשקט.
    והאם יש סכנות בלהשאיר אותו ככה? - לא. זה לא סרטן.

בברכה - דר' טיטיון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טריגר פינגר או משהו אחר?
    דניאלה
    14/05/2010

שלום

אני בת 30

לפני כחודש וחצי התאמנתי באומנות לחימה עם ידיד. הידיד כופף לי את כף היד ולחץ בנקודה מסויימת מתחת לאצבע הרביעית איפה שיש מפרק עגול או משהו בסגנון.

זה כאב, כאבה לי היד אחר כך כאבים עמומים אך שיערתי שיעבור.

הכאבים עברו וחזרו לסירוגין.

לאחר כחודש, ראיתי שזה לא עסק, וכואב לי הצד של כף היד (איפה שהצד של הזרת לאורך 2 האצבעות האחרונות (רביעית וחמישית) כמעט עד לפרק כף היד אך לא ממש מגיע לשם (כאשר זה יותר קרוב לפרק כף היד זה יותר בגב כף היד)

הלכתי לרופא ששלח אותי לאולטרסאונד של היד.קבעתי תור מהר ועשיתי את הבדיקה. לאחר שבועים חזרתי לרופא והתברר שהבדיקה יצאה תקינה ולא מצאו שם ממש שום דבר.

אמרתי לו שעדיין כואבת לי היד. הוא מישש את היד ואמר שהוא מרגיש גבשושית מתחת לאזור של הפרק העגול ההוא ושלדעתו אולי אולי זאת התחלה של טריגר פינגר. כשניסיתי להגיד לו על הצד של כף היד .. הוא קצת צחק .. ואמר "בואי לא נאנוס את היד" ולדעתי פשוט הרגיש בעצמו שאין לי כלום של ממש. יחד עם זאת שלח אותי לפיזיותרפיה.

מה שמטריף אותי הוא שעכשיו הפעלתי ממש טיפה לחץ על היד .. דבר שביד השניה לא היה גורם לשום כאב וכבר שעה היד כואבת לי כאבי תופת.

אני מקווה ומשערת לפי החודש שעבר עלי.. שהכאב ידעך ומחר כבר בקושי יורגש.. ככה זה קורה משום מה.

בנוסף, כשאני מקפלת את גב היד לפנים כף היד (מהצד לא מלמעלה מאיפה שהאצבעות) זה ממש ממש כואב לא משנה מתי).

משהו ממש מרגיש לי לא נורמלי . מה לדעתכם זה? קראתי על טריגר פינגר וממש אין לי נקישות או קושי לכופף אצבעות.

מישהו פה יודע מה יכול להיות שקרה ואיך מונעים שלא יהיה התדרדרות? אני מבינה שעליי בטח לגשת לעוד רופא (למרות שהרופא שהייתי אצלו הוא כירוג מומחה לכף היד ועשה רושם של רופא טוב) אולם אשמח לקבל מכם השערות מחשבות בנוגע למקור הכאבים ומה יכול לעזור.

תודה רבה רבה .

דניאלה

לקביעת תור
    סגירה
    טריגר פינגר או משהו אחר?

הוספת תגובה

• עדכון- כבר לא כאבי תופת.. אך עדיין

דניאלה
    15/05/2010

גם בשתי הפרקים בתוך היד שקשורים לאצבע החמישית והרביעית וגם בהמשך שלהם לאורך גב כף היד בצד.

איך ייתכן שהרופא שעשה לי אולטרסאונד כתב שהבדיקה יצאה תקינה?

האם זה אמור להעלם איכשהו לבד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• TF

ד''ר יונה יניב
    16/05/2010

קשה להבין בדיוק ממכתבך מה בדיוק הבעיה אבל " טוב מראה עיניים..." אולי כדאי ללכת לבדיקה לכיר' של יד ואולי בדיקת העזר המתאימה היא אחרת - הכל לפי הבדיקה הקלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בטיביה
    גילי
    13/05/2010

שלום רב,

מעולם לא הייתי רץ בתקיפות פעם בשבוע פעם בשבועיים,פתאום אני שם לב שכשאני רץ מהרגע הראשון אני מרגיש כאבים בשוק בחלקה האמצעי לאורך של כ-15 ס"מ והכאב הזה מפריע מאד לריצה , הכאב מופיע בריצה איטית ובריצה מהירה,הייתי רוצה לדעת מה עליי לעשות.
    אני לא עובד פיזי או יוצר עומסים גדולים על השוק.
    אשמח לתשובה תודה רבה

גילי

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בטיביה

הוספת תגובה

• ריצה

ד''ר יחזקאל טיטיון
    16/05/2010

עליך להפסיק הריצות ולפנות לבירור בשאלה של שבר מאמץ או תסמונת מאמץ אחרת.

בברכה - דר' טיטיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממצאי בדיקת CT של שורש כף היד
    פרידה
    13/05/2010

נפלתי על יד שמאל אני מגובסת כבר 10 ימים הרופא שלח אותי לבדיקת CT שהתוצאה שלה
    מודגם עיבוי של הקורטקס עם תגובה פריאוסטלית באספקט הדיסטלי של עצם הטרפזיום, לא ניתן לשלול שינוי טראומתי. שאר המבנים הגרמיים מודגמים תקינים. המשטחים הפירקיים מודגמים שמורים. מודגם מבנה גרמי תקין של התעלה הקרפלית. מודגם מהלך תקין של הגידים.
    מאוד חשוב לי לדעת מה אומר תוצאת הבדיקה .
    הרופא יוכל לראות אותי רק ביום ראשון ואני קצת לחוצה ורוצה לדעת מה זה אומר. אני עדין עם גבס.
    אשמח לקבל תשובה
    תודה
    פרידה

הוספת תגובה

• CT

ד''ר יונה יניב
    16/05/2010

הבדיקה אומרת שאין לך שבר וכנראה יסירו את הגבס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה CT

פרידה
    16/05/2010

תודה
    אבל מה אומר כי יש ליכאבים חזקים בשורש כף היד זה נובע מהגבס או שבתוצאה יש לי משהו אחר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים

ד''ר יונה יניב
    17/05/2010

ייתכן שהגבס לחוץ. אם הוא לא לוחץ אזי הכאבים לא בגלל הגבס. ייתכן שיש לך בעיה של רצועות אבל זה צריך למצא בבדיקה.
    בינתיים - 1. אם יש לחץ בגבס יש לפנות למיון
    2. אם אין לחץ בגבס - לקחת משככי כאב עד שתגיעי לרופא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר במרפק
    יעל
    13/05/2010

שלום,

היום בבוקר נפלתי על היד שלי, ופניתי לבית החולים מאחר וחשתי בכאבים עזים.
    לאחר צילום נפגשתי אם אורטופד אשר אמר לי שאכן שברתי את המרפק, אך למעשה
    מדובר בשבר קל, התנקות צ'יפ (חתיכה מזערת) של עצם מהמרפק.
    הוא שלח אותי הביתה רק עם מתלה עשוי תחבושת אלסטית, אמר לי לא להזיז את היד 3 ימים,
    ואז להתחיל להחזיר את התנועה לאט.
    אני חייבת לציין שאני סובלת מאוד מכאבים כי היד שלי לא מקובעת וזזה.
    האם זהו טיפול סטנדרטי?

תודה

יעל

לקביעת תור
    סגירה
    שבר במרפק

הוספת תגובה

• שבר

ד''ר יונה יניב
    16/05/2010

כן זהו טיפול סטנדרטי ועדיף במקרי שבר של ראש הרדיוס או שבר שאיננו תוך מפרקי והוא בעצם שבר תלישה רסיסי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום הרופא כתב לי מרשם ואני לא מבין
    שי
    13/05/2010

Long elevated 1st MT (right foot)
    Functional Hallux limitus
    needs orthotic with 1st ray cut out + reverse mortons extension
    אני לא מבין והמכון האורטופדי גם לא מבין .האם גדולי האורטופדים פה יכולים להביר לי שאני אוכל להסביר למכון בדיוק איזה סוג מדרס יעשו לי ? תודה מראש

הוספת תגובה

• הסבר למדרס הרצוי

ד''ר חגי אמיר
    13/05/2010

מדרס קשיח עם הארכה תחת מפרקים בין המסרקים לגלילים 2-5, כך שמפרק מסרק גליל 1 נשאר חפשי ויכול לנוע יותר בחפשיות.
    למעשה החלק ההמשכי של המדרס תחת הבוהן הראשונה נשאר חפשי ומשוחרר.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעית גיבנת
    נעמה
    12/05/2010

שלום אני בת 42 יש לי כבר כמה שנים בליטה בגב וכפיפות בגב, יש לי מילדות גם עקמת קלה.
    אבל מה שמפריע לי זאת הגיבנת , האם יש פתרון לבעיה זו? איזה תרגילים או התעמלות יכולים לשפר את יציבות הגב ,האם יש לפנות לאורתופד? יש לומר שלאמא שלי יש בעית גיבנת חמורה,
    האם זה גנטי? אשמח לתשובה, תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בעית גיבנת

הוספת תגובה

• גיבנת

ד''ר חגי אמיר
    13/05/2010

שלום נעמה.
    כן כניראה זה כן גנטי.
    אולם יש לבדוק מה הגורם לגיבנת.
    אם מדובר במנח החוליות עקב העקמת, אין כל כך מה לעשות עם זה.
    בברכה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי דורבן בקרסול
    שגיב.ו
    12/05/2010

קיבלתי זריקת קורטיזון לקרסול השאלה אים אני יכול לבצע הליכה מהירה כ 6 -7 ק"מ על הרגל הפגועה ...בתודה מראש שגיב.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי דורבן בקרסול

הוספת תגובה

• הליכה

ד''ר יחזקאל טיטיון
    16/05/2010

במידה ואין כאבים אז כן רק להקפיד על חימום טוב ותרגילי ממתיחה לפני ואחרי.

בברכה - דר' טיטיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דורבן בקרסול.

פוריה ברק
    19/05/2010

שגיב .
    מומלץ להשתמש בפעילות וביומיום במדרסים שישחררו נקודות לחץ ויתנו תמיכה במקומות הנכונים. להקלה לריפוי ולמניעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תסמונת תעלת המרפק - ממה להימנע??
    אדר
    12/05/2010

נראה לי ע"פ האבחונים שנתתם לאחרים כי יש לי תסמונת תעלת המרפק - אמנם נימולות קלה אבל בכל זאת מרגישים. לאחרונה עבדתי הרבה פיסית (סחיבה, הרמה) וגם עשיתי קצת משקולות.
    האם יש קשר?
    האם רצוי להימנע מפעילות פיסית כלשהי? או שאולי רצוי דווקא לחזק שרירים כלשהם?
    תודה

הוספת תגובה

• מרפק

ד''ר יונה יניב
    13/05/2010

ראשית - צריך לחיות טוב, מה שאומר שקשה להמנע מכל מיני דברים אבל בנוגע למרפק - אין משהו שימנע פרט לאחזקת המרפק ביישור וגם זה לא תמיד.
    שנית - כפי שראית בפורום, אני לא ממליצה להגיע לאבחנות לבד אלא לכת להבדק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר בקרסול
    ורדה
    12/05/2010

אני מחפשת מומחה מנתח קרסול. דחוף ! מי שיכול להמליץ לי יעזור לנו מאד !

לקביעת תור
    סגירה
    שבר בקרסול

הוספת תגובה

• שבר

ד''ר יחזקאל טיטיון
    16/05/2010

בדקי באתר - www.rofe.co.il.

בברכה - דר' טיטיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי כף רגל בעת דריכה
    שימי ג
    10/05/2010

שלום רב,

יש לי כאבים באיזור כף הרגל.
    הכאב הוא נקודתי ונמצא בתחילת הקימור של כף הרגל (לאחר העקב).
    האיזור הכואב מצורף כאן בקובץ ומסומן באדום.
    הכאב מתרחש בעת דריכה על המקום הכואב.

יש כיוונים לאן אני צריך לפנות?
    האם מדרסים יכולים להועיל?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי כף רגל בעת דריכה

הוספת תגובה

• רק להוסיף

שימי ג
    10/05/2010

הכאב מתרחש גם בעת הליכה (כאשר העקב מגיע לגובה מקסימלי).

בקשר לכאבים בעת דריכה - מעשית לא ניתן לדרוך על המקום הכואב כיוון שהוא לא נפגש עם הקרקע, אלא אם מדובר על דריכה חלקית כמו עליה במדרגות שאז ניתן לדרוך על המקום הכואב)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• spinal stenosis
    לאון
    10/05/2010

שלום ד"ר היקר

אני בן 34 סובל מSPINAL STENOSIS
    בשנה אחרונה אני סובל מכאב בלתי ניסבל בגב(בכל עמוד שדרה,מצוור עד ע"ש סקראלי,יש לי נימול ברגליים ובידיים,גם בישבן,שם איפה עובר את עצב,אין לי כוח מכאבים,עבר עברתי זריקות אפידוראליות שאזרו לכמה חדשים.הייתי אצל גיפשטיין ולא מירוצה מהביקור שלו,כאם לא רוצה ניטוח אני אז מה לעשות והוא המליץ על גלי רדיו,טוב אז תורים רחוקים ולא יכול לחכות עם כאבים חזקים,מה לעשות,מה אתה ממתיץ ד"ר מורל על איזה רופה מומחה בביעה כמו אצלי?אני בוחה מי כאב בקושי זז,לא יכול הרבה לעמוד על רגל שמאלית,הייתי מאוד מודה לך אם היית ממליץ על איזה שהוא מומחה בעמוד השדרה,אני מבוטח בקופת חולים כללית וכללית לא עובדת אם כל הקופות וזה בלאגן ואני בן אדם נכה בעבר עברתי ניתוח להיצירות האורטה ביטנית עם קריתת כיליה
    תעזרו לי בבקשה

הינה תוצאות של בדיקות ע"ש:

בדיקה מ2002
    MRI של ע"ש גבי מגובה D8 ועד ע"ש מותני L4
    הבדיקה בוצע בערכי FSE T2 ו- SE T1 במישורים סגיטלי,אקסיאלי וקורונלי

מבנה החוליות והאותות הנובעים מהם בגדר הנורמה,קיימת היצרות מבנית ניכרת של ע"ש גבי כולל הופעת אוסטאופיטים וגשרים אוסטאופיטרים אחוריים הגורמים ללחץ על חוט השדרה אך ללא עדות לשינויים מיאלופטיים בחוט השדרה,חוט השדרה במלהך ואותות תקינים,אין לראות הגברה תוך שדרתית אחרי הזרקת גדוליניום.שינויים ניווניים של ע"ש גבי וקיום SPINAL STENOSIS

C T מאפריל 2010
    CT עמוד שידרה מותני בגובה L1-S1

תבנית גרמית שמורה.
    לורדוזיס מותנית שמורה.סקוליוזיס קלה, קמורה לשמאל.
    סריקה L1-L2
    בלט אנולוס דיפוזי.פסטוט היפרטרופיות. הסתידויות בליגמנטות פלבוס.שק התקאלי שמור. היצרות גרמית של פורמינות נירליות,יותר משמאל.
    סריקה L2-L3
    בלט דיסק דיפוזי. היפרטרופיה של פסטות,שינויים ניווניים במפרקים פסטלים.קיים לחץ קל על השק התקאלי.נראית היצרות משמעותית של פורמינות נירליות,יותר משמאל.

סריקה L3-L4
    בקע דיסק אחורי-מרכזי גדול,רובו מסוייד.
    זיזים גרמים ארוכים ב-END PLATE, המגדירים את הבקע.קיימת היצרות קשה של השק התקאלי. קיימת לחץ משמעותי על השורשיים הנירלים,יותר משמאל. היפרטרופיה של פסטות וניוון במפרקים פסטלים מחמירים מצב של פורמינות ושל תעלת השידרה.

סריקה L4-L5
    בלט דיסק דיפוזי,גורם ללחץ קל שק התקאלי. היצרות גרמית מסויימת של פורמינות נירליות (יותר משמאל) על רקע ניוון והיפרטרופיה בפסטות.

סריקה L5-S1
    בקעים קטניים אחוריים,אין לראות היצרות של השק התקאלי. היצרות גרמית של פורמינה נירלית משמאלית

בסיקום
    בקע דיסק אחורי-מרכזי גדול בסגמנט L3-L4,היצרות קשה של תעלה השידרה.
    היצרות פורמינלית בכל סגמנט,בעיקר מצד שמאל,כמתואר.

מה אתה אומר ד"ר,תוצאות של בדיקות מתאיומת לבן צעיר לבן 34? או שזה עמוד שדרה של בן 80?מה אתה ממליץ
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    spinal stenosis

הוספת תגובה

• SPINAL STENOS המשך

לאון
    10/05/2010

תוספת לCT ע"ש מותני

CT ע"ש צווארי

C1-C2 -שק תקאלי שמור.

C2-C3 - דיסק שמור, שק תקאלי שמור.היפרטרופיה מסויימת גרמית במפרק אונקו-וורטברלי שמאלי.

C3-C4 -דיסק שמור, שק תקאלי שמור.
    C4-C5 -דיסק שמור, שק תקאלי שמור.
    C5-C6-בקע דיסק אחורי מרכזי קטן,הסתידות בחלקו שמאלי.קיים לחץ קל על קדמת השק התקאלי ועל השורש הנירלי משמאל.
    C6-C7,C7-D1 -דיסק שמור,שק תקאלי שמור

ממצא לוואי: קשריות קטנות,הסתידויות באיסטמוס ימני של טירואיד.

מה אתה אומר ד"ר,תוצאות של בדיקות מתאיומת לבן צעיר לבן 34? או שזה עמוד שדרה של בן 80?מה אתה ממליץ
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה השאלה שלי לד"ר יונה יניב
    יצחק
    10/05/2010

נימחקה ? ד"ר יניב נישאלה השאלה הזו מתוך כבוד רב אליה ,כמדומני גם רעייתי שדאתה שאני במצוקת כאב כתבה לה יש לי כאבים רבים שתוקפים אותי ומגבילים אותי אני מבקש רק להסיר את הסיוט הזה ממני.האים לא ניתן לקבל עיצה ?ואו הדרכה מה קורה כאן?

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יונה יניב
    10/05/2010

גם הרופאים לפעמים בחופשה בחו"ל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתהייה לך חופשה נעימה

יצחק
    10/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר יונה יניב
    יצחק
    09/05/2010

אני מתגורר בצפון הארץ קשה לי מאוד להיתנועע עצמאית ובנותי ורעייתי מובילים אותי לכל מקום
    אני רוצה לשאול אותך שאלה?בנוסף לקובץ המצרוף כאן האים ניתן לשלב ניתוחבאצבע עים ניתוח הרניה?
    ד"ר יונה יניב שלום,
    כדי לבקש את חוות דעתך, אני פורש את השתלשלות הענינים: אני גבר בן 64 לפני כ 5 שנים עברתי תאונה בחצר ביתי ונפגעה אצבע 3 ביד שמאל שלי. הייתי אצלך בהיתייעצות לפני כחודשיים -+עברתי טיפול ראשוני בחדר מיון. מאחר והכאבים בקצה האצבע היו קשים ולא עברו, הומלץ בפני על ניתוח כריתת הגליל העליון של האצבע כדי שלא תיווצר אצלי מעין מקור תוכי להזכירך כי את הניתוח השני עברתי באסותא ראשון לציון . הניתוח בוצע אך הכאבים לא פחתו. יש לציין שהכאבים הם בעיקר משני צידי האצבע 3 שמאל שניקטעה לי בגליל העליון לאורך החלק שנותר . מאוחר יותר רופא אחר המליץ שוב על ניתוח נוסף באותו מקום כדי להוריד מעט חומר עצם וגם כדי לחתוך או לקפל את העצבים שככל הנראה צמחו והם אלו שגרמו לכאבים . היום לאחר שני ניתוחים עדיין הכאבים מטרידים ביותר. במרפאת כאב המליצו על טיפול במשחת פלפל. אורטופד נוסף שביקרתי אצלו לאחרונה המליץ על שימוש באצבעון סיליקון במשך היום כדי ליצור חיץ שימנע חיכוך וכך גם את הכאב. או - כברירה אחרונה בניתוח נוסף שונה. לפתוח את צידי האצבע, לקפל את שני העצבים משני צידי האצבע לאחור ולמשוך אותם דרך גב כף היד כשהמטרה היא להוביל אותם לשטח פחות רגיש. וע"י כך אמר הרופא נשיג אצבע ללא רגישות אומנם, אך ללא כאבים כלל ואילו בגב כף היד שזהו מקום שכמעט אין בו מגע, שם העצבים לא יפריעו כמעט. זהו הענין. אשמח לקבל את דעתך לגבי ההצעה לניתוח המסוים הזה.
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    ד"ר יונה יניב

הוספת תגובה

• לא הצלחתי לצרף הקובץ

יצחק
    09/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אצבע

ד''ר יונה יניב
    10/05/2010

מאחר וכבר עברת ניתוח דומה ללא הצלחה (הניתוח הקודם היה דומה אם כי בגובה מרוחק יותר) ייתכן שכעת תשאה עם אצבע כמעט ללא תחושה אבל כואבת. לכן אני ממליצה, לפני נסיון ניתוחי נוסף - לטפל בתחילה עם משחת פלפל ואם זה לא יעזור - אצבעון סיליקון. רק אם אלו לא יעזר הייתי פונה לניתוח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גרביון לחץ בהריון
    אורית
    09/05/2010

אני בהריון והולכת עם גרביון לחץ שלם מהמותן עד האצבעות כדי להקל על החזר הדם (זה הרבה יותר נעים לי מבלי גרביון) רציתי לדעת אם יש גרביון מהמותן עד הבירכיים כדי שאוכל ללכת עם בגדים קצרים בחודשי הקיץ? יש כזה דבר והאם זה אפקטיבי באותה מידה?

לקביעת תור
    סגירה
    גרביון לחץ בהריון

הוספת תגובה

• גרביון לחץ

ד''ר חגי אמיר
    13/05/2010

אורית שלום.
    חס ושלום. אין לשים גרביון מהסוג הזה כי יגרום לחסימה של הדם מלעלות למעלה מהשוקיים לירכיים.
    עדיף כבר ללא גרביון כלל מאשר עם כזה כפי שתארת.
    בשעה טובה.
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה