מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שבר בכף הרגלדותן23/06/2010
שלום, לפני חודש וחצי עברתי תאונת דרכים בה נפגעתי ברגל שמאל. בבדיקת סי טי במיון נראו השברים הבאים: שבר במתתרסוס, בבסיס העצם ובעצם כוניפורם וכובויד. (זה מה שכתוב בעברית בטופס הבדיקה). גובסתי והופנתי לביקורת לאחר שבוע בקופת החולים. לאחר חודש וחצי חזרתי לביקורת בה הורידו לי את הגבס ועשו לי צילום רנטגן שלפיו קבע האורטופד של קופת החולים שהשברים "התאחו טוב" (כך כתב בדף הבדיקה). באותה שיחה אמר לי גם שלמרות שהשברים שהיו לי היו קטנים, הם היו במפרק ולא פירט יותר מזה (ממשפט זה הבנתי שהמצב לא ממש טוב). שאלתי אותו מיד אם תהיה לי בעיה בעתיד והוא לא ידע מה לענות לי. אני מתעסק בספורט ועובד פיזית ולכן אני במתח לראות מה יהיה. הוא שלח אותי הביתה עם הפניה לפיזו' ואמר לי שבחודש הקרוב אהיה מושבת בהדרגה עד שאחזור למצב תקין. השאלה שלי אם נגרם לי נזק בלתי הפיך, אם אוכל לחזור לעסוק באופן שבו התעסקתי בספורט או שאם בכלל לא אוכל לדרוך על הרגל ואצלע. אני יודע מראש שלא תוכלו לתת לי תשובה חד משמעית, כי לא ראיתם את הצילום וכי כל גוף מחלים אחרת. אשמח בכל מקרה לשמוע את חוות דעתכם כי מהאוטופד שלי (שהיה אחלה ואין לי שום דבר רע להגיד עליו) לא קיבלתי שום תשובה ברורה. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עתיד...
ד''ר יחזקאל טיטיון02/07/2010אם נגרם לי נזק בלתי הפיך, - לא ניתן לדעת ללא בחינת בדיקות העזר.
אם אוכל לחזור לעסוק באופן שבו התעסקתי בספורט או שאם בכלל לא אוכל לדרוך על הרגל ואצלע - לא ניתן לדעת מה צופן העתיד...
יש אנשים שאם צילום נוראי, מרגישים טוב, חיים מצויין כולל ספורט ויש אנשים שהצילום מצויין אבל הם מאוד סובלים...
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרפק טניס וגמישות יתר בכתפיים....23/06/2010
אני סובלת מחולשה וכאבים בידיים כבר למעלה משנה.
בביקור האחרון אצל רופא הוא שלח אותי לבדיקות כלליות ואבחן שכנראה מדובר במרפק טניס יחד עם גמישות יתר בכתפיים. יש זמן רב עד התור הבא שלי לכן רציתי להתייעץ בקצרה.
אני סטודנטית בתקופת מבחנים ויש סיכוי רב שהיד שלי תתעייף ותכאב ברמה בה לא אוכל לכתוב.
רציתי לברר אם יש משהו שאני יכולה לעשות בזמן או לפני מבחן כדי להמנע מזה, כדורים כלשהם או תחבושות שימזערו את הכאב והחולשה בידיים כדי שאני אוכל להסתדר במבחנים ארוכים.
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר "חולשה" בידיים
ד''ר יונה יניב28/06/2010את יכולה לקבל מכתב מרופא על הארכת זמן בחינות. וכמובן - יש צורך בברור מקיף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב זוויותיוסי23/06/2010
שלום,
אני עברתי צילום קרסוליים בעזרת מכשיר טאלוס ואלו התוצאות:
קרסול ימין (תת פריקה)
R AP -22 קדמי
R LAT -25 צדדי
קרסול שמאל (תקין)
L AP -09 קדמי
L LAT -27 צדדי
שאלתי היא: כיצד מחשבים בעזרת הנתונים הללו את זווית פתיחת הרצועות?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טאלוס
ד''ר יחזקאל טיטיון02/07/2010נתונים אלו לא עוזרים. צריך לראות את הצילום.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב קשיםענת23/06/2010
אני בת 40 וסובלת שנים מכאבי גב תחתון בעיקר בשעות הבוקר.
בחודשים האחרונים כאבי הגב מופיעים גם בזמן השינה בלילה כשאני ישנה על הגב. אם אני ישנה על הגב הוא נתפס ואני לא יכולה לזוז, פשוט מקובעת. אם מתמזל מזלי ואני מצליחה לגלגל את עצמי לשכב על אחד הצדדים, ואז הגב משתחרר.
כמו כן, אני לא יכולה ללכת הרבה, הגב התחתון מתחיל להתפס ואני חייבת להתיישב.
ממה הדבר יכול לנבוע? מה עלי לעשות?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה על קבלת תשובה
ענת25/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודה לתשובתכם.
ענת28/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודה מאוד לתשובתכם.
ענת02/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודה מאוד לתשובתכם.
ענת14/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי גב
ד''ר חגי אמיר19/07/2010ענת יקרה,
לפי פניותייך ניראה לי כי את סובלת מאד.
אנא אל תמתיני לפיתרון מעאובייך מהאינטרנט.
גשי לרופא שיבדוק וינסה למצא את מקור הבעיה ולטפל בה,
יש לעשות צילומים לעמוד השידרה ולבדוק אותך בצורה יסודית.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאילה22/06/2010
מבקשת לדעת האם הליכה מחזקת את שרירי הירך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבקשת התייחסות לשאלתי
אילה23/06/2010תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ברגליםאני22/06/2010
אני סובלת מכאבי רגלים כבר תקופה ארוכה , בהתחלה רק בפעילות מאומצת ולאחרונה גם בהליכה רגילה אני מרגישה "בעירה" בעצמות.
נשלחתי לבדיקת רנטגן שהממצאים הראו על :
ב-שליש הדיסטלי של הטיביה נירא נגוע מאורך לוצנטי בעל גבול ברור.
נשלחתי להמשך בירור במיפוי עצמות שהראה שהממצא הוא בשני הרגלים ולא באחד כמו שנראה ברנטגן , שיש קליטה מוגברת בשני הצדדים בשליש של הטיביה.
שוב הממצאים לא היו ברורים ונשלחתי לc.t
בסי.טי נכתב:
רושם לעכירות מינמילית וקלושה של השומן קדמית לקורטקס האנטרומדיאלי של השליש האמצעי של הדיאפיזה של הטיביה משנני הצדדים מעל בולט יותר מימין, משמעותו הקלינית לא ממש ברורה-סימן משני ל- stress related shin splint? אחר?נא קורלציה עם המיפוי
לפי השיקול הקליני המשך בירור ע"י mri .
האם מכל התוצאות הנ"ל יש כיון אפשרי, קראתי על שברי מאמץ אבל ראיתי שלרוב השברי מאמץ נמצאים ברמת בדיקת הרנטגן או המיפוי, ואני קצת מודאגת מהבדיקות הרבות , ומכך שאין תוצאה ברורה והאורטופד עד למיפוי עצמות (עוד לא ראה בדיקת סי.טי) לא הצליח לעלות כיון מחשבה אחד.
אודה לך אם תוכל להסביר על הממצאים של הסי.טי גם .
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד''ר יחזקאל טיטיון02/07/2010יותר מהכל זה נשמע כמו פגיעה על רקע של מאמץ יתר. מעבר לכך לא ניתן לענות ללא בדיקה מסורת ובחינת בדיקות העזר.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המומחה לכף יד בארץ?שחף22/06/2010
מי נחשב להמומחה בכף היד בארץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המומחה לכף יד בארץ?
ד''ר יונה יניב23/06/2010יש בערך 60. אתה לא ממש מצפה שרופא ירשום בפורום מי הוא! חושב הכי טוב... הגב שלו בסכנה אח"כ... (-:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- EMGיעל22/06/2010
יש לי נימול באצבעות 1-3 + נימול לאורך כף היד ואמצע האמה
יש לי כאבים מתחלפים לאורך כל היד. כל פעם במקום אחר
הנימול חזק ובלתי נסבל
כמעט בכל תנוחה של המרפק על משטח (רך או קשה) הנימול מופיע
בדיקת EMG:Mild rt Ulnar Neuropaty at the elbow level
Some motor amplitudes were mildly reduce
הרופא שביצע את הבדיקה אמר לי שהבעיה במרפק
האם זוהי תסמונת תעלת המרפק?
איזה בדיקות נוספות עלי לעשות?
האם יש מנוס מניתוח?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת תעלת המרפק
ד''ר יונה יניב23/06/2010אכן נשמע כמו תסמונת תעלת המרפק לפי הEMG והרגישות באיזור המרפק אבל לא בפיזור הנימול באצבעות.
הניתוח - בתלות במספרים המופיעים בבדיקה אבל בעיקר לפי בדיקה של רופא לודא שאכן האבחנה נכונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר באצבע בכף הרגלדניאל22/06/2010
שלום , אני שברתי את הבוהן השנייה בכף הרגל (ימין) וזהו אינו שבר פשוט אלא שבר מורכב.
החיבור שבין החולייה הראשונה לחולייה השנייה באצבע , נשבר ל-2 באמצע.
אני מומלצת ע"י כמה וכמה רופאים לעבור ניתוח על מנת להמשיך ולתפקד כרגיל עם האצבע.
האם תוכלו להגיד לי איך מתנהל ניתוח זה ומהם תופעות הלוואי שלו ? אני בת 16 ולכן מהלך זה מאוד מפחיד אותי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח
ד''ר יחזקאל טיטיון02/07/2010מאחר ולא ראיתי צילום לא אוכל להגיד בדיוק איזה ניתוח צריך.
ניתוחי בהונות ניתנים לביועבד"כ בהרדמה מקומית ונדרש קיבוע של שבר עם מסמר שאח"כ מוציאים לאחר כחודש-חודש וחצי.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בכף רגלאבינועם22/06/2010
בעלי סובל למעלה משנה מכאבים עזים בכף הרגל הגיע עד כדי גרירת הרגל וצליעה מסוימת.
יש לציין שבמהלך השנה ביקר אצל מס' אורטופדים וכן פודיאטור.
קיבל זריקת קורטיזון, הרבה כדורים נגד דלקת, פיזיותרפיה, עשה באופן פרטי דיקור וכן מסאג' אך ללא הועיל ממש אובדי עצות.
ביצע צילום רנטגן, אולטראסאונד, מיפוי עצמות וכולם אמרו שכנראה דלקת.
לאחרונה הפונה לבדיקת MRI להלן הפיענוח:
חשד לקרע חלקי באספקט המדיאלי של הפציה פלנטרית עם שינויים באותות השריר FDB המחשידים לנוירופטיה ע"ש בקסטר דרושה קורלציה קלינית.
אודה לכם אם תוכלו להסביר מה המשמעות ומה דרך הטיפול כי התור עוד רחוק ואנו מוטרדים
האם סוף כל סוף יהיה ניתן למצוא ריפוי לבעיה מאחר ופוגע בחיי היום יום?
לתשובתכם אודה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד''ר יחזקאל טיטיון02/07/2010לפי התאור נשמע כי מדובר בפגיעה צבית מקומית. בד"כ במידה וטיפול שמרני לא עוזר, הטיפול בבעיה הוא ניתוחי.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נימול בלתי פוסק באצבעות הידעדי21/06/2010
שלום,
לפני שבוע ויומיים נמנתי על כסא למשך 20 דקות והשענתי את המרפקים שלי על ידיות הכסא... כשהתעוררתי הבחנתי ששתי כפות הידיים נרדמו לי, ולאחר מספר דקות יד שמאל חזרה להיות נורמלית אך ביד ימין עד עכשיו רדומות לי 2 אצבעות - הזרת והקמיצה.
במשך השבוע והיומיים הללו הנימול עולה ויורד - לפעמים מורגש מאוד ולפעמים רק בחיכוך - כשאני שוטפת ידיים, עושה אגרוף וכו'.... בימים האחרונים במיוחד, הנימול דיי חזק ומעביר לי" זרמים" לאורך הזרוע עד המרפק.
כשאני נוגעת בנקודה מסויימת במרפק - יותר לכיוון פנים המרפק - בין המרפק עצמו לעוד איזה עצם שליד יש "גומה" כזו שיש אותה גם ביד שמאל כמובן, אבל כשאני נוגעת בה ביד המנומלת,ימין, יש כאב מאוד מוזר ומציק.
לפני 5 ימים הלכתי למוקד אורטופדי בהמלצת רופאת משפחה,
הוא אמר לי לקבוע תור לאורטופד לעוד שבועיים...
זה האיבחון שלו:
"נימול אצבעות V+VI יד ימין לאחר שישנה עם לחת על המרפק בקוביטל פוסה.
רגישות בקוביטל פוסה. טינל חיובי. כוח גס 5/5 בפיזור אולנרי.
המלצות: ביקורת אורטופד בעוד שבועיים במידה ואין שיפור יש לבצע EMG + NVC
להמנע מלחץ על המרפק."
הבעיה שלי היא, שאני לא מבינה איך אני אמורה לשרוד את השבועיים האלה עם 2 אצבעות רדומות????
הרופא שאליו הלכתי במוקד האורטופדי אמר לי לקחת אקמול לכאב, ולא נראה לי שהבין את חומרת המצב - קשה לי לתפקד ב100 אחוז ככה, אני צריכה את היד שלי בשלמותה...!!
ואם פגעתי בעצב כלשהו והעניין צריך להיות מטופל כמה שיותר מהר? איך זה קשור לאורטופדיה בכלל...?
לא עדיף לבדוק ייעוץ עם נוירולוג למרות המלצות האורטופד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נימול באצבעות
ד''ר יונה יניב22/06/2010כעקרון - צדק האורתופד. עדיין יש סיכוי שהנימול יחלוף אבל אם לא - כ3 שבועות לאחר התחלת הנימול יש לבצע EMG לבדוק את הנזק לעצב. בהשענות על המרפקים עם מרפקים כפופים - גם גרמת ללחץ ישיר על העצב האולנרי במרפק וגם היה במצב מתוח הרבה זמן (בגלל הכיפוף). אם הEMG לא יהיה תקין יומלץ ניתוח. ניתוח כזה לא מבטיח חזרת המצב לקדמותו אבל מונע נזק נוסף לעצב. אני הייתי מנסה בנתיים לנסות לישון עם יד עם מרפק ישר (לקשור כרית לקדמת המרפק) ולהשתדל כמה שפחות לכופף את המרפק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בזרועדליה כהן21/06/2010
חמתי בת 92 שברה בנפילה את הזרוע ואובחנה Humerus Spiral Fracture בדרך כלל בריאה כמעט, אין לחץ דם אין סוכרת. כבר שבועיים חבושה ובעלי מתלבט לגבי ניתוח. האם מבצעים בגיל הזה ניתוח והאם יש סיכוי ששבר כזה יתאחה והיא תרפא. תודה על תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר בהומרוס
ד''ר יונה יניב22/06/2010בדכ"ל משתדלים שלא לנתח והעצם בדכ"ל מתחברת. אם העצם לעומת זאת זזה עד פגיעה ברקמה הרכה ובעור - מנתחים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרבן בעקב- טיפול לייזר.סמדר21/06/2010
שלום, ברצוני לדעת מה ההבדל בין טיפול לייזר בדרבן עקב לבין טיפול בגלי קול. האם יש העדפה לאחד מהם? מה אחוז ההצלחה של טיפול בלייזר ובקלי דול. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לייזר
ד''ר יחזקאל טיטיון02/07/2010מדובר שני טיפולים שונים. אחד בקול ואחד בסוג ל אור.
הטיפול בגלי הלם הוא בעל יותר סימוכין בספרות רפואית אמיתית. לגבי הטיפול בלייזר, במקרה של "דורבן" עוזר בד "כ למטפל ולא בהכרח למטופל...
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בדרבן
דוד29/08/2010האינטרנו מלא בכאלה שמציעים טיפול בהלם,
האם זה משנה מי יפעיל את המכונה/ יבצע את הטיפול?
האם תוכל להמליץ - היכן כדאי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהו דין עצב שיצא מהתעלה שלו באמה?אורה21/06/2010
שלום
תקופה ארוכה היו לי כאבים בכף היד ובפרק כף היד
לאחרונה החלו כאבים עזים באמה
בעקבות כך פניתי אל אורטופד שמצא לנכון לבדוק באולטרא סאונד רק את האמה...
בבדיקת האולטרא סאונד התברר -:
1 יש דלקת באמה
2 עצב יצא מהתעלה שלו
לפי המלצה שקיבלתי מקרובים ביקשתי לקבוע תור לרופא מומחה מסויים אבל התור אליו נקבע רק ל 5 באוגוסט 2010
השאלות שלי -:
1 האם לא מסוכן להמתין כל כך הרבה זמן במצב כזה - שעצב נמצא מחוץ לתעלה שלו - מעבר לכאבים זה גם מאוד מגביל אותי כי אני ימנית...
2 מה קורה במצב כזה שעצב יוצא מתעלה ? מה עושים עם זה ?
3 למה לא בדק את פרק כף היד ? ואת כף היד ? יכול להיות שיש שם דברים נוספים נפרדים...
תודה על תשומת הלב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצב באמה
ד''ר יונה יניב22/06/2010באמה עצמה אין עצבים שיכולים לצאת מהמקום. במרפק לעומת זאת כן אבל זהו מצב מולד והוא איננו מסוכן כשלעצמו. במהלך השנים, באנשים שלא שמו לב לכך - הכל תקין עד שיום אחד מתחיל נימול באצבעות וכך מגלים. הפתרון הוא ניתוחי ובדכ"ל לא דחוף (תלוי כמובן ברמת הסבל של העצב - לפי בדיקת EMG)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חדשים באיזור שבר ישן שהתאחה.ישראל21/06/2010
לרופא הנכבד שלום רב.
לפני כתשעה חודשים נחבלת ושברתי את הפרק העליון של הזרוע.
לאחר כחודשיים, על פי ממצאי צילום הרנטגן, קבע האורתופד כי השבר התאחה היטב. ואכן גם אני הרגשתי כי היד חזרה לקדמותה ללא כאבים כלל.
בשבוע האחרון התחלתי לסבול מכאבים באיזור השבר וכן מרגישות למגע באיזור זה. אציין כי הכאבים אינם בלתי נסבלים, אך בכ"ז אני מוטרד.
שאלתי היא: האם כדאי לשוב ולבצע צילום רנטגן? או שמא ישנה בדיקה מתקדמת יותר שכדאי לבצע? והאם כדאי לפנות לפזיותרפיה, ואם כן (במילים ספורות) איזה סוג תרגילים לעשות?
רוב תודות - ישראל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים מאוחרים באזור שבר
ד''ר חגי אמיר21/06/2010ישראל שלום.
האיחוי הראשוני של שבר לוקח כששה שבועות, ולאחר מכן השבר מצחיל להחליף את הריקמה שמחזיקה את שני קצוות השבר לריקמת עצם ממשית כמו זאת שנישברה.
תהליך זה יכול להמשך מספר שנים. במהלך שנים אלה כל פעם שיהיה שינוי במזג אויר או שינוי ברומטרי, או אם יופעל כח לא רגיל באזור אתה אלול לחוש כאבים באזור השבר. כאבים אלו בדרך כלל חולפים ספונטנית תוך מספר ימים. בדרך כלל אין מקום לדאגה. תלמד להתמודד.
במידה והיו סימני זיהום בעת השבר או ריפויו, אז כאבים יכולים להוות אינדיקציה להתלקחות של הזיהום.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)