מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח TARSAL COALITIONחייל11/06/2010
שלום רב, אני בן 20 בריא בד"כ. במהלך השירות החלו לי כאבים ברגל ימין עברתי בירור ונמצא TARSAL COALITION שמערב את המפרק בין הטלוס לקלקנאוס ויוצר בליטה בחלק המדיאלי של הרגל. לפני שבוע וחצי עשיתי את הניתוח באחד מבתי החולים במרכז הארץ במהלכו הוצאה הקואליציה עד "שולי הסחוס התקינים". לתיאורו של המנתח במכתב השיחרור מהלך תקין והוא מתאר תנועה סובתלארית שהשתפרה.
השבוע ביצעתי פזיותרפיה ובראשונה שמתי לב שאני לא מצילח להניע את הבוהן לכיפוף מלא (כמו ברגל האחרת) ושאני מזיז אותה רק מעט.
יש לי תחושה מלאה באצבע. הפזיותרפיסט די הדאיג אותי באמירה שלו :"אולי פגעו לך בעצב".
האם יש אפשרות שפגעו לי בעצב ובכל זאת אני מניע את האצבע חלקית? והאם העצב של הבוהן בכלל עובר בחלק המדיאלי של הקרסול ??
אודה מאד לתשובתך המלומדת ומצטער על אורך הדברים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר ניתוח
ד''ר יחזקאל טיטיון02/07/2010האם יש אפשרות שפגעו לי בעצב ובכל זאת אני מניע את האצבע חלקית? - הכל יכול להיות אך לא סביר.
והאם העצב של הבוהן בכלל עובר בחלק המדיאלי של הקרסול ?? - התאור מתאים יותר לפגיעה או חוסר פעילות של גיד אך מאחר ויש פעילות מסוימת רק פחותה, סביר כי ישתפר ויחזור לעצמו.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כף רגלטלי10/06/2010
שלום רב, אני מתאמנת כבר 10 חודשים ברציפות , אירובי 4 פעמים בשבוע בערך. (ריצה וסקי). אתמול בערב רצתי בפארק ובסוף האימון (ארך כשעה ועשר דקות) שהיה מאומץ מבדרך כלל הרגשתי כאב בכף רגל ימין (באמצע בצד שמאל באיזור של השקע) ועד היום יש לי כאב שם אומנם הוא פחת אך כשאני דורכת עליה או לוחצת באיזור יש כאב. מה זה יכול להיות? יכול להיות שנמתח שריר? מה עושים? אני ממש בלחץ!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב
ד''ר יחזקאל טיטיון02/07/2010מה זה יכול להיות? יכול להיות שנמתח שריר? מה עושים?
לא ניתן להגיע לאבחנה ללא בדיקה מסורת ובדיקות עזר לפי הצורך.
מאחר ואת בלחץ, ממליץ לפנות לבדיקת אורתופד באזור מגורייך.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ישבן אחרי לידהאמא טרייה09/06/2010
שלום, אני נמצאת שבוע אחרי לידה. מחודש חמישי סובלת משריר תפוס וכואב בישבן. חשבתי שיעבור אחרי הלידה אולם ככל הנראה כיפוף הרגל בלחיצות החמיר את המצב ולהערכתי התפתחה שם דלקת. חימום המקום מחמיר את הכאבים.האם זריקת וולטרן תעזור או שעדיף כדורים? אודה לעצתך היות ואני ממש סובלת :(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים גלוטאליים לאחר לידה
ד''ר חגי אמיר20/06/2010כדאי לבדוק מה מקור הכאב, ולטפל בהתאם.
כדאי להתחיל עם כדורים אם לא יעזור ניתן לעבור לזריקות.
בהצלחה
דר אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריקת פיקה- פולקרסון.אגם09/06/2010
שלום, שמי אגם ואני חיילת בת 19 וחצי לפני כ6 שנים נחבלתי בברך ימין עם אבחנה של OCD בקונדיל פמורלי לתרלי.לא הייתה פריקה ברורה של הפיקה. לפני כ5 שנים פרקתי את פיקת ברך שמאל פעמיים במשך חצי שנה. מאז לא חוותי פריקות ולא היה כאב. לפני כשבועיים חוויתי תת פריקה בברך שמאל (עדיין יש נפיחות וכאב)
בבדיקה לפני כשנתיים לאחר ביצוע צילום וCT אובחן ציר ולגוס דו צדדי, סיבוב פנימי מוגבר בפרקי הירכיים 80 מעלות. פטלה אלטה דו צדדית.
פטלה אלטה משמעותית- 0.58 Insall salvati ratio
בבדיקת אורטופד אתמול הומלץ לי בשנית לעבור ניתוח הקרוי ע''ש פולקרסון. הבנתי כי הניתוח לא פשוט ואין לעשותו בכל מצב.
לא חויתי פריקה מלאה של הפיקה כחמש שנים ואינני סובלת מכאבים. פעם בכמה חודשים אני חווה תת פריקה (הפריקה יוצאת וחוזרת מעצמה, כמה ימים של כאבים ונפיחות)
האם הניתוח מומלץ במקרה שלי? האם זהו הפתרון היחיד? האם כחיילת יש לי את הזכות לבחור באיזה בי'ח ברצוני לעבור את הניתוח?
צר לי על אורך ההודעה, מקווה לתשובתכם
אגם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אגם
מאשה23/09/2010שמי מאשה, ובמקרה נתקלתי בהודעה שלך וגם בהודעה שכנראה את רשמת לפני כמה שנים בפורום אחר.
רציתי רק לחלוק איתך, שיש לי בעיה דומה לשלך, רק שאני פורקת את הברכיים כרונית מגיל 5 (אני בת 22 היום), גם לי היה גוף חופשי וגם לי הוציאו אותו.
עברתי ניתוח פולקרסון בברך שמאל לפני שבוע וחצי כדי להפטר מהפריקות.
בכל מקרה, שיהיה לך בהצלחה! :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקירות במרפקגיורא ש08/06/2010
שלום רב,
כשאני מניח את יד ימין על השולחן או על ידית של כסא יש לי דקירה כואבת בערך שני סנטימטרים מהמרפק לכיוון כף היד, במקום שבו היד נשענת על השולחן.
זה מרגיש לי כאילו אני נשען על פצע, אולם אין שום פצע, לפחות לא חיצוני.
מה זה יכול להיות?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקירות במרפק
ד''ר יונה יניב13/06/2010יכול להיות שיש לחץ מקומי על עצב והלחץ חוזר על-עצמו. אולי כדאי לשנות תנוחה למספר חדשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני אנסה את זה- תודה.
גיורא ש13/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיבוס לא נכוןרבקה08/06/2010
שלום רב,
לפני שבוע אחי שבר את הרגל (שוק ימני), כאשר הוא הגיע לבי"ח נאמר לו שיש לו שבר אחד וגיבסו את רגלו. לפני יומיים כאשר הוא חש שהכאבים לא נעלמים למרות לקיחת משכחי כאבים ואצבעות כף הרגל הפכו כחולות הוא החליט לנסר מעט את הגבס וביום למחרת הגיע לאורתופד. אחרי הוצאת הגבס וצילום מחדש, הסתבר שהאיבחון של הרופא בבית החולים היה שגוי ולא מדובר בשבר אחד אלא בשני שברים. כתוצאה מהגיבוס הלא נכון נוצר לחץ על המקום שבו היה את השבר השני דבר שיצר שטף דם גדול ברגל ודלקת. כרגע אחי ללא גבס ונאמר לו שעליו לקחת אנטיביוטיקה במשך יומיים ואז לחזור לבדיקה נוספת שבא יחליט האורתופד האם אפשר לגבס את הרגל מחדש.
מאחר ואנו מאוד מודאגים שאלתי היא זו: כיצד יש לנהוג במצב שכזה ואיך ניתן להבטיח שלא יגרם נזק בלתי הפיך לרגל. האם יש דבר בשלב זה שאנו צריכים להיות ערים לו במיוחד?
תודה מראש על התייחסותכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר
ד''ר יחזקאל טיטיון09/06/2010ינתיים לעשות מה שאמרו לכם.
לצערי לא ניתן לתת יעוץ יותר מכך מאחר ולא בדקתי את הרגל וכן לא ראיתי צילומים.
בברכה - דר טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בכף הידנטלי07/06/2010
שלום,
אני סובלת ביומיים האחרונים מנפיחות באזור גב כף היד וכאבים בביצוע פעולות שונות עם כף היד.
לאחר שהייתי אצל רופא נאמר לי לקחת אקמול אבל זה לא עוזר והכאב רק מתחזק ואף התחיל בכף היד השנייה.
בנוסף אני סובלת מכאבים באים והולכים זה כמה שנים בברכיים.
פעם רופא אמר לי שיכול להיות קשר להיותי חולה בפסוריאזיס האם נכון?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד''ר יונה יניב13/06/2010כן, יכול להיות קשר לפסוריאזיס. אולי כדאי לפנות לראומטולוג. לדעתי אקמול הוא לא תרופת הבחירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דורבן בכף רגל שמאלנילי07/06/2010
שלום,
אני סובלת מכאבים בכף רגל שמאל מזה כמה שנים. לאחר צילום רנטגן התברר כי יש לי דורבן באותה רגל.
התייעצתי עם כמה אורתופדים וכל אחד ממליץ לי טיפול שונה ואני לא יודעת כבר מה לעשות...
זה התחיל במדרסי סיליקון מיוחדים שאכן אני מנסה לשים מידי יום, אך בקיץ זה לא תמיד מתאפשר כי לרוב אני עם נעליים פתוחות. בכל מקרה הכאבים לא עברו לחלוטין.
אח"כ רופא אחר המליץ לי לעשות זריקות, אך ויתרתי על הרעיון כי מדובר בסטרואידים (אני אסתמטית וכבר נוטלת סטרואידים) וברעיון די כואב.
עשיתי גם פיזיותרפיה באזור, ולמרות שיפור זמני- הכאבים חזרו.
האופציה היחידה שנותרה היא לעבור ניתוח- רופא אחד בלבד המליץ לי לעשות את הניתוח (לאחר שגם אבי עבר אצלו ניתוח בשל אותה בעיה) ואמר כי זהו הפתרון היחיד שבעצם מונע לחלוטין את כאבי הדורבן וחזרתם בעתיד.
אני מתלבטת מה לעשות ואשמח לקצת הכוונה.
קצת פרטים עליי-
בת 27
משקל תקין
לא פעילה ספורטיבית בצורה מיוחדת
סוחבת את הבעיה כאמור כבר לפחות שנתיים אם לא יותר...
שנה שבעברה לאחר טיול ארוך בחו"ל הבעיה החריפה (בשל הליכה ממושכת).
תודה רבה על העזרה!
נילי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ''דורבן''
ד''ר יחזקאל טיטיון09/06/2010לפני שקילת טיפול ניתוחי, אני ממליץ לבצע כל טיפול שמרני סביר שקיים כולל הזרקה מקומית. אמנם הרעיון מכאיב לך אבל הניתוח יכאיב לך יותר... כמו כן ניתן לנסות טיפול בגלי הלם.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר במרפק - 2 שאלותיעל07/06/2010
שלום,
בעקבות שבר ללא תזוזה במרפק בראש הרדיוס היד שלי מונחת במתלה. רציתי בבקשה לשאול:
1) מכיוון שאין לי גבס האם אוכל להיות בטוחה שהשבר יתאחה בזוית הנכונה, כי בלילה אני גם נאלצת להוריד את המתלה, למשל.
2) נאמר לי להתחיל פיזיותרפיה לאחר שבועיים אבל קבעו לי תור רק לעוד חודש. האם הדחיה עלולה לגרום לנזק כלשהו?
האם ישנם תרגילים שניתן לעשות לבד בינתיים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר ראש הרדיוס
ד''ר יונה יניב13/06/2010שבר ללא תזוזה בראש הרדיוס ניתן להפעיל כמעט מיייד. ניתן לעשות תנועות של יישור וכיפוף וכן סיבובים של האמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ctsציפורה07/06/2010
שלום רב,
לפני שנתיים עברתי ניתות לשחרור התעלה הקארפלית cts.
לאחר בדיקה חוזרת emg ותופעת הרדמות חוזרת הייתי רוצה לדעת האם שוב יש לי בעיה עיצבית .
תוצאת הבדיקה חביון מוטורי 4.2, חביון סנסורי 4.1.
בתודה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cts
ד''ר יונה יניב13/06/2010לא ניתן על סמך בדיקה אחד לומר. יש צורך בהשואה לבדיקה מלפני הניתוח כדי לראות אם יש שיפור. לאחר ניתוח, בתלות בלחץ ובזמן שהעצב היה לחוץ - כך גם השיפור. לא תמיד יש שיפור מלא אלא חלקי בלבד. הערכים שציינת הם גבוליים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצא ליטיאביגיל06/06/2010
שלום רב,
זה קרוב לשנה בהם אני סובלת מכאבים באזור האגן, לאחר בירור הדמייתי הודגם " ממצא ליטי בעצם האילאום", האורטופד בקופ"ח אמר שאינו יודע מה פירוש הדבר והמליץ על בירור מול אורטופד בכיר במסגרת מרפאות בי"ח, אכן נקבע תור לבי"ח הדסה אך בעוד זמן רב ורציתי לדעת מה הדבר אומר (הרופא בקופ"ח היה נראה קצת מוטרד)
תודה ויום טוב
אביגיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצא ליטי
ד''ר יונה יניב07/06/2010זה אומר שיש בעצם תהליך הדורש בירור - ראשית יש לברר אם התהליך פעיל בכלל - בבדיקה כמו מיפוי עצמות. בנוסף יש לערוך מספר בדיקות דם ואולי אפילו בדיקות מדוקדקות יותר כמו CT או MRI.
התהליך יכול להיות גידולי, בעיה מטבולית (משהו בביוכימיה של הגוף), תהליך ישן שהסתיים בכלל או כלום.(לציין שלא ראיתי את הצילום)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלאפ-פוטקרן05/06/2010
שלום,
קראים לי קרן ואני בת 18, נולדתי עם כלאפ- פוט, רגליים הנוטות החוצה בזיות כמעט ישרה. טפלו בבעיה זו על ידי קיבוע בגבס. כפות הרגליים שלי עדיין נוטות כלפי חוץ אך בזיות נורמלית. בזמן האחרות אני מרגישה שהזיות גדלה.
רציתי לשאול האם זה הגיוני וכדאי שאלך להתיעץ עם רופא או שזו סתם תחושה.
בתודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגיוני
ד''ר יחזקאל טיטיון06/06/2010בהחלטא שווה לפנות לבדיקה ויעוץ.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב כרוני בפרק כף היד + אימוניםסער05/06/2010
אני כרגע בן 18, לפני שנתיים מתחתי את פרק כף היד עם משקולת של 30 קילו בתרגיל לחיצת כתפיים
בסוף הסט באתי להוריד את המשקולת, ואיבדתי שיווי משקל
ואז פרק היד השמאלי נמתח, בהתחלה לא הרגשתי כלום, המשכתי להתאמן ואז כשעליתי לאירובי התחלתי להרגיש כאבים חזקים,
אז חזרתי הביתה, עד שהגעתי הביתה היד הייתה כ"כ כואבת (אבל לא התנפחה) כשלא יכלתי לפתוח את הדלת בכלל.
ימים עברו, הלכתי לאורטופד, עשיתי צילום, יצא תקין, שם לי גבס לחודש, לא עזר - לא ידע מה לעשות. (אמר לי שבגילי אני לא יכול לקחת נוגדי דלקת)
הלכתי לאחד אחר, הפנה אותי לצילום, תקין.
זו לא בעיה בעצם.. אז זו בטח רצועה, ובגלל שזה לא מחלים כ"כ כבר הרבה זמן אני די בטוח שזה ה-tfcc
אני יכול להשתמש בפרק יד שמאל רגיל, אין לי בעיית אחיזה וכו' רק כשאני מרים משהו עם היד כשהכף יד מופנית מעלה.. אני מרגיש שריפה\כאב בחלק הכדורי הבולט מהפרק כף היד (בצד של הזרת) - ככל שיש יותר משקל ככה יותר כואב
אני יכול להתעלם מהכאב, שעם השנים נהיה פחות גרוע, אבל עדיין נמצא
עכשיו השאלה.. אם אני אתאמן, והכאב יופיע, הפציעה תהיה חמורה יותר?
אני מדבר על כפיפות מרפקים וכו' שמדליקים לי את הכאב, אני לא אעשה יותר לחיצות כתפיים בשביל שהיד לא תמתח יותר ויווצר קרע
אבל תיאורטית, אפשר להתאמן עם הכאב בלי נזק נוסף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב כרוני בפרק כף היד + אימונים
ד''ר יונה יניב06/06/2010נשמע אכן כבעיה באיזור של הTFCC - יכולים להיות מספר מבנים שנפגעים באיזור וצריך כיר' של היד לצורך כך. יכות להיות שיש צורך בבדיקת MRI ואפילו ארתרוסקופיה של המפרק.
לגבי אימונים - לא ניתן לפתור את הכאב בלי בדיקה מדוקדקת וטיפול מתאים, אז אם כואב... לדעתי לא לבצע פעולות מכאיבות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמידה ממושכת מחמירה שחיקת סחוס?אפרת04/06/2010
שלום,
אני בת 21, יש לי כאבי ברכיים כבר כ6-7 שנים. הסיבה היא כנראה שחיקת סחוס. הכאבים באים לידי ביטוי בעיקר בזמן עייפות ובזמן עמידה ממושכת.
כיום העבודה שלי דורשת ממני עמידה ממושכת - לפעמים של 4-5 שעות ברצף. הדבר גורם לי לפעמים לכאבים חזקים בברכיים, שבד"כ עוברים אחרי יום יומיים של מנוחה. לפעמים אחרי העבודה אני מרגישה גם כאב ממש נקודתי באזור מסוים בברך, דבר שלא היה לי בעבר (בד"כ הכאב היה כללי, בברך הקדמית כולה).
השאלה שלי היא האם העמידה הממושכת הזאת עלולה להחמיר את שחיקת הסחוס ולגרום נזק לברך, או שאין לה השלכה מעבר לכאבים עצמם?
תודה רבה
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לשמוע חוות דעת... תודה!
אפרת09/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריסוק עצם הטלוסחגי03/06/2010
לפני שבוע אובחן אצלי ריסוק בעצם הטלוס כתוצאה ממשחק כדורגל.
בתחילה היה חשש לתסמונת המדור כיוון שלא היה דופק בכף הרגל אך
לאחר אישפוז החליטו לא לנתח ולהשאיר אותי בגבס עד הברך ל-8 שבועות.
למרות שקיבלתי כדורי אלגוליזין לשיכוך כאבים הם לא עושים את העבודה.
רציתי לדעת האם אתה ממליץ להשתמש באתופן והאם כדורי סידן יכולים לזרז את ההחלמה.
בנוסף, רציתי לציין שאני עם קביים.
אחרי כמה זמן אתה ממליץ על דריכה על כף הרגל וכמה זמן חזרה לפעילות מלאה.
מה תהליך השיקום שאתה ממליץ כדי שהאיחוי יהיה מירבי.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טאלוס
ד''ר יחזקאל טיטיון06/06/2010שבר מרוסק בטאלוס הוא שבר מורכב שלא ניתן להציע לו טיפול באינטרנט ללא בדיקה מסודרת ובחינת בדיקות עזר.
לגבי אטופן לא ממליץ בשבר כי אם רק תרופות נוגדות כאבים.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)