מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאב בזרועיפית02/11/2009
בת 50 עם כאבים חזקים בזרוע ימין (בדיוק באמצע בין הכתף למרפק)
הכאבים רק כשמרימה את היד או כשמרימה דבר מה?
האם זו דלקת?
אצל אורתופד לא היו כאבים בתנועה (במקרה).
אך הכאבים קיימים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בזרוע
ד''ר יונה יניב03/11/2009הכאבים שלך, למרות שלא ציינת אם הכוונה להרמת הזרוע או האמה, נשמעים כמו כאבים המוקרנית מהכתף. יכול להיות שהדלקת שלך היא ברמה נמוכה אבל עדיין - ישנה. הפתרון לדעתי טמון בפיזיותרפיה ולהשתדל לא לבצע דברים מכאיבים.
ייתכן גם שאת חווה כאבי לילה שיכולים גם הם להיות אפיניים למקרה. בכל אופן - יש צורך בברור הכולל - בדיקה מדוקדקת וכנראה גם צילום - לא רק של הכתף אלא גם של הזרוע ואולי, לפי הבדיקה אפילו US לכתף.
דבר נוסף - ייתכן ומקור הכאב אכן במרכז הזרוע עצמה - במקום שנאחז גיד הדלתואיד - פשוט דלקת מקומית באיזור זה - גם למצב זה מתאימה פיזיותרפיה.
אני רוצה להדגישאת חשיבות הבדיקה פעם נוספת כי על-פיה יישק דבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
יפית03/11/2009תודה על התשובה המהירה.
קיבלתי לבצע מיפוי עצמות גם בגלל כאבים ברגליים.
לא קיבלתי צילום
האם המיפוי מתאים לכאב בזרוע?
ושוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים
ד''ר יונה יניב03/11/2009יכול בהחלט להתאים, ניתן לומר במיפוי גם אם יש דלקת, מה שאי אפשר בצילום רנטגן רגיל. רק צריך לבקש שיצלמו גם את הזרוע-כתף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזור היפואקואי בשומן התת עוריברק02/11/2009
שלום רב,
בעבר קיבלתי מכה,בערך לפני כשנה וחצי,שהשאירה לי מוקד כדורי קטן שכאב בדריכה חשופה על משטחים קשים,ההגדרה של פיענוח האולטראסאונד היא:"איזור היפואקואי בשומן התת עורי שטחית לפאציה הפלנטרית,יתכןדלקת או נקרוזיס של שומן."לקחתי כדורים:אטופן ועוד וכן זריקת סטרואידים,היה שיפור מסויים אך לא מוחלט. האם ניתן לעשות עוד מלבד ניתוח?טיפול בגליי הלם לא רלוונטי כך נאמר לי במכון המתמחה לכך. תודה על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר US
ד''ר יונה יניב03/11/2009לצערי, אין עוד טיפולים קונבנציונלים. ניתן אבל לנסות רפואה משלימה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוצאת בורג לאחר שבר בירך.תמי02/11/2009
שלום לך,
אני בת 55 ולפני חודשיים נפלתי עקב לחץ דם נמוך,
שברתי את הירך והוכנס לי בורג,
בגלל עקשנותי לחזור לעצמי במהרה התחלתי ללכת עם הליכון יום וחצי כבר לאחר הניתוח, והיום אני כבר הולכת אפילו בלי מקל אבל קצת צולעת.
רציתי לשאול האם אפשר להוציא את הבורג, כי שמעתי שבעתיד הוא יכול לגרום לי סתם כאבים מיותרים, מי מחליט אם רצוי להוציאו ומתי זה אפשרי,
וכמה זמן ההחלמה עד שאחזור ללכת רגיל?
תודה תמי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוצאת בורג
ד''ר זאב פלדברין06/11/2009ניתן להרחיק את הקיבע הפנימי לאחר שהבשר יעבור ריפוי מלא CONSOLIDATION . האורטוםד המטפל יעין בצילומי הרנטגן ויחליט . כל שבר וכל אדם לגופו של ענין . בשבר מסוג שלך בדכ רצוי להשאיר הקיבע לפחות שנה ולעתים אפילו שנתיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בכתףבנימין01/11/2009
ד"ר שלום,
מזה מספר חודשים אני סובל מכאבים עזים בכתף שמאל. נאמר לי שקיימת דלקת ואני מטופל בפסיוטראפיה ומשחה חיצוני. טיפול זה לא עזר. הרופא הציע זריקת קורטיזון. אני חושש מזריקה זו ושואל על טיפול חלופי. לציין שרמת הסוכר שלי גבוהה אך לא דורשת בשלב זה טיפול תרופתי.
מצורף קובץ צילום
בתודה
בנימין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתף
ד''ר יונה יניב02/11/2009בדכ"ל לא רואים דלקות בצילום. לפעמים בכתף כן אבל בצילום ששלכת - לא. יש כאבים בכתף ממקורות שונים ולרוב פיזיותרפיה היא הפתרון, אם כי יש צורך בטיפול ממושך. אם עדיין אין הטבה, הזרקת סטרואידים יכולה להוות פתרון יחד!! עם פיזיותרפיה. ההזרקה - כמות מועטה ביותר של חומר, ואם אין לך מחלות מיוחדות ניתן לקבל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרביים אלסטיותרוית01/11/2009
שלום רב,
לפני מספר ימים ננשכתי על ידי כלבנשיכה די רצינית בשוק. לאחר הנשיכה עברתי ניתוח ותפרו לי את החתכים. כמה ימ ים לאחר הניתוח התפתחה בצקת באיזור הפגוע , בקרסול ובכף הרגל.
הרופא המטפל רשם לי מרשם לגרביים אלסטיות.
שאלותיי:
1. למה נועדו הגרביים האלסטיות?
2. מתי לובשים את הגרב?
3. האם יש סכנה בלבישת הגרב?
4. האם ללא הגרב הנפיחות תחזור?
תודה,
אני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרבים אלסטיות
ד''ר זאב פלדברין02/11/2009הגרבים נועדו למנוע את הבצקות ץ . לובשים את הגרבים לני שקמים מהמיטה ולפני יש נפיחות במידה והרגבים תקינות במידת חוזק מתאימה ומולבשות נכון אין בהן סכנה אלא תועלת .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון בעיה שכף היד (CTS ? RSI ?)איתן01/11/2009
שלום רב,
יש לי כאבים בכף היד זה שנתיים.
אני עובד עם 2 עכברים (ורטיקלי ורגיל), מחליף ידיים, ולאחרונה מבצע מנוחות רבות
כמו כן לוקח סלקוקס 200 לבעיה.
למרות זאת הבעיה לא עוברת אולם מפריעה לי רק בעבודתי על העכבר ולא בשום פעילות אחרת.
האם יש לי CTS לדעתך ? האם זו מחלה שאפשר לרפא או להיפטר ממנה ?
האם CTS היא מחלה של מערכת העצבים ? או אורטופדיה ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה
ד''ר יונה יניב02/11/2009אין לי מושג מה הבעיה כי תארת רק את הטיפול. כעיקרון - צריך להבדק, אולי צילומים או אמצעי הדמיה אחר, ואם הבעיה בצורת העבודה - אזי גם מרפאה בעיסוק ואילוי ביופידבק... הכל לפי הבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נעליים לתינוקענבר31/10/2009
שלום רב,
בני בן שנה וחצי. נולד פג בשבוע 32, ועל כן גילו המתוקן הינו שנה וארבעה חודשים. הוא היפוטוני ובעל גמישות יתר, ועדיין לא הולך לבד. מצליח ללכת בתמיכה מינימלית. הפיסיוטרפיסטית שמקיימת את המעקב על התפתחותו המליצה על רכישת נעלי צעד ראשון, למרות שעדיין לא הולך בכוחות עצמו, וזאת על מנת לעזור לו לייצב את עצמו טוב יותר.
האם זוהי גם המלצתכם? ואם כן, באיזה מינון לנעול לו את הנעליים (ז"א, כמה שעות ביום?).
תודה מראש,
ענבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעלי צעד ראשון
ד''ר זאב פלדברין02/11/2009אני מסכים עם הפיסיוטרפיסטית פעמים רבות נעלי צעד ראשון מיצבות את הליכת התינוק
ניתן לנעול לו מספר שעות בים בעקר כאשר לוקחים אותו החוצה שעתים שלוש בחוץ ושעתים שלוש בבית .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בשורש כף הידחן30/10/2009
שלום,
אני עומד בפני החלטה די מסובכת. עשיתי CT חתכים דקים והתוצאות הם:
prox. pole non union עם sever humpback debormity? עם שעונה דורסלית.
כמובן שאין לי יותר מדי מושג מה זה אומר...
הוצע לי לעשות ניתוח scaphoid non-union repair with iliac gent bone grape,
ניתוח שכנראה מסובך מאוד, 60 אחוזי הצלחה ו5 חודשים בגבס.
ההתלבטות שלי גדולה, בהתחשב שהכאבים שלי לא כאלה גדולים לסיכון כל כך גבוה.
נאמר לי שאם לא אעשה את הניתוח מצבי כנראה יחמיר.
מה לעשות???האם ניתוח כזה יכול להרוס יותר את היד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר
ד''ר יונה יניב01/11/2009לפי המכתב כנראה המדובר בשבר של עצם הסירה (כי בשרש כף היד יש אי אילו עצמות ולא ציינת). אם לא מנתחים - הביומכניקה של שרש כף היד "מתקלקלת" ובמשך הזמן נגרם הרס של המפרק. ההצלחה בניתוח, בתלות במיקום השבר - אם ניתן לקבע עם שתל עצם אזי אחוזי ההצלחה - כ75-80% וקבוע בגבס כ3 חדשים.(אם יש חיבור קודם אז פחות).
וכמובן הכל לשקולך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר תלישהמיכה30/10/2009
שלום רב!
יש לי שבר תלישה בזרת שמאל. הפציעה התרחשה לפני כ שבועיים ב 16.10.09
ונאמר לי שנתלש הגיד מהעצם בפרק העליון.
אני מטופל בקיבוע פלסטיק.
השאלה היא האם זה בסדר שכבר עברו שבועיים ואני לא יכול לכופף את הזרת,זאת אומרת הפרק העליון נשאר "תקוע" ולא מתכופף אפילו מעט! (לדוגמא לסגור אגרוף).
מתי כן אני אמור להבחין בשיפור?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרת
ד''ר יונה יניב01/11/2009אם התלישה היא בצד הגבי של האצבע בפרק האחרון שלה אזי צריך להיות בקבוע 6 שבועות. אם התלישה במקום אחר, אתה לא בקבוע ולא מצליח להזיז את האצבע גש מהר להבדק ע"י כירורג יד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרסול שמאל בדיקת CTאריה29/10/2009
שלום לצוות הרפואה
אבקש לקל הסבר ראשונילתוצאות של בדיקת CT יש איחוי קלנקאי תת שלם שנצפה בבדיקה קודמת פרט לכך יש תפיחות רקמות רכות מידאלית ואסטאופיטים גרמייים מידאלים באיזור האיחוי תהליכים אילו ניצפו בבדיקה קודמת בשנת 2004. תפיחות הרכמות באיזור ניראה שגברה ויש בצקת של רקמות התת עור דו צדדית בכפות רגליים המבנה של עצמות הקרסול הימני בגדר הנורמה
תפיחות הרכמות הרכות והבצקת קיימת גם מימין וגם משמאל הממצאי של הבצקת גברו בהשואה לבדיקה קודמת
אנא ממך הסבר
בכבור
אריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת CT
אריה06/11/2009דר נכבד
האם לא ניתן לענות לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהCT
ד''ר יחזקאל טיטיון09/11/2009עניתי לך לשאלה זאת במסגרת פורום אחר.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MRI קרסול וכף רגל שמאלארי29/10/2009
הצילום נעשה בגלל כאבים ונפיחות בכף הרגל
( מכיוון שלפני חצי שנה עברתי ניתוח "הטרייה כף הרגל לאחר כניסת זכוכית בה "
מה משמעות תוצאות הבדיקה ?
MRI קרסול וכף רגל שמאל
לא הודגמו שינויים פתלוגיים מלשד העצמות .
הודגם תהליך מסביב לגיד טיביאליס אנטריור באורך כ- 4 ס"מ , התהליך הוא רקמתי בעיקר עם מעט נוזל מסביב ומתאים לתהליך של טנוסינוביטיס .
קיים איזור פתלוגי אחר באספקט המדיאלי של כף הרגל באורך כ- 4*2.5 ס"מ תת-עורי לא מוגדר היטב עם סיגנל נמוך ב –T1 וגבוה ב- T2 ולא הומוגני ומקבל האדרה משמעותית לאחר הזרקת גדוליניום . גם התהליך מסביב לגיד טיביאליס אנטריור מקבל האדרה משמעותית .
הגידים המדיאלים והלטרלים תקינים .
לסיכום
טנוסינוביטים קשה בגיד טיביאליס אנטריור ויתכן שינויים דלקתיים באספקט המדיאלי תת עורי שיכול גם לערב את הגידים הפלקסורים של האצבע הראשון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראה תושבה קודמת
ד''ר זאב פלדברין02/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני בלחץ...לי28/10/2009
שלום,
עשיתי היום צילומי רנטגן לגפיים במטרה לבדוק האם יש אסימטריה ביניהן. בפענוח רשום שהכל סמטרי אבל בתוצאה של צילום השוק נכתב:
באספקט מדיאלי של Lt prox tibia הודגם נגע ליטי בגודל 2.4*0.7 ס"מ בעל גבול סקלרוטי - ייתכן שרידי NOF.
מה זה נגע ליטי? האם זה נחשב גדול? למה הכוונה גבול סקלרוטי? ומה זה NOF?
ברור לי שצריך להגיע לאורטופד, אבל בשעה 21:00 בערב זה קצת מסובך ואני מאוד לחוצה...
תודה מראש,
לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ
ד''ר יונה יניב29/10/2009לפי הממצאים לא ניתן לומר אם יש הפרש בגודל הרגליים. NOF הוא גידול שפיר של ילדות שמתמלא בעצם בבגרות, ברוב המקרים, וגם אם לא - איננו גורם לבעיה ולא ממשיך לגדול. גבול סקלרוטי - מלמד שאכן הגידול ישן ולא ממשיך לגדול. הגודל - קטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ו...
לי29/10/2009ברור לי שהממצאים לא קשורים לסימטריות, ברוך השם יצאתי סימטרית בצילומים...
תודה על התשובות, רק רציתי עוד שאלה אחת: מה זה נגע ליטי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בחוליה l4מיכל28/10/2009
שלום בעלי [45] עבר לפני כשבוע תאונת דרכים ואובחן שבר פיצוץ בחוליה l4.
הוא השתחרר מבית החולים לפני כיומיים אך התבקש להישאר בשכיבה ולהמעיט בעמידה [עם חגורה] רק למטרת הליכה לשירותים.
רציתי לשאול תוך כמה זמן בדרך כלל שבר כזה מתאחה ?
כמה זמן בממוצע נדרשים אנשים עם פגיעה דומה לשכב ?
תוך כמה זמן ניתן לחזור לעבודה [היי טק] וכנ"ל לגבי נהיגה
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצה בריאה
גיל מצדה29/10/2009שלום מיכל, איני רופא אך המלצתי שתתני לשלום בעלך "וונדר מומיו" - מוצר טבעי שבונה ומאחה שברים בעצמות וחוליות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבר בחוליה
ד''ר זאב פלדברין02/11/2009השבר מתחבר בין 4- 6 שבועות . בשלב ראשון אחכ ממשיך להתחזק .
במשהך החוד שהראשון רצוי שכיבה ועמידה ולהמעיט בישבה
רצוי פייזוטרפיה לחיוזק שרירים והפעלה
לחזור לעבודה תלוי בגורמים רבים בד"כ בסביבות חודש וחצי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת תינוק ב 75 מעלותפנינה28/10/2009
שלום,
האם זה בעייתי להשכיב תינוק בן חודש בעגלה שלא יורדת ל 180 מעלות (אמבטיה)?
העגלה מוגדרת כמתאימה לתינוקות מגיל 0 אבל לא נשכבת עד הסוף.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השכבת עגלה
ד''ר זאב פלדברין02/11/2009באם הנטיה אינה מוגזמת אין עם זה בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MRI קרסול וכף רגל שמולארי28/10/2009
הצילום נעשה בגלל כאבים ונפיחות בכף הרגל
( מכיוון שלפני חצי שנה עברתי ניתוח "הטרייה כף הרגל לאחר כניסת זכוכית בה "
מה משמעות תוצאות הבדיקה ?
MRI קרסול וכף רגל שמול
לא הודגמו שינויים פתלוגיים מלשד העצמות .
הודגם תהליך מסביב לגיד טיביאליס אנטריור באורך כ- 4 ס"מ , התהליך הוא רקמתי בעיקר עם מעט נוזל מסביב ומתאים לתהליך של טנוסינוביטיס .
קיים איזור פתלוגי אחר באספקט המדיאלי של כף הרגל באורך כ- 4*2.5 ס"מ תת-עורי לא מוגדר היטב עם סיגנל נמוך ב –T1 וגבוה ב- T2 ולא הומוגני ומקבל האדרה משמעותית לאחר הזרקת גדוליניום . גם התהליך מסביב לגיד טיביאליס אנטריור מקבל האדרה משמעותית .
הגידים המדיאלים והלטרלים תקינים .
לסיכום
טנוסינוביטים קשה בגיד טיביאליס אנטריור ויתכן שינויים דלקתיים באספקט המדיאלי תת עורי שיכול גם לערב את הגידים הפלקסורים של האצבע הראשון .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בגידים
ד''ר זאב פלדברין02/11/2009ה MRI מדגים דלקת במספר גידים בקרסול ובכף הרגל . לא הודגמו גופים זרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)